Versetul zilei

23 octombrie 2010

Apelează cu încredere !

   Dacă viata  nu este întotdeauna  aşa cum ţi-ai dori,nu înseamnă că nu ai pentru ce să te bucuri, nu înseamnă că nu ai motiv să îl lauzi pe Domnul.
   Întotdeauna El are pregătit ceva mai bun pentru noi.
                Aşteaptă-i răspunsul în tăcere !
Un weekend bincuvântat !

22 octombrie 2010

Ei...si noi...!

     In jurul nostru traim printre atatia oameni pierduti.Ii invitam  deseori cu noi la biserica,le dam plin de sfaturi,ii indemnam cum sa se roage,cum  trebuie sa se poarte in viata de crestin. Cei mai multi dintre ei,stau...ne privesc ...si raman totusi nedumeriti de ceea ce aud.
     La biserica aud atatea lucruri bune,atatea invataturi minunate,dar ceea ce au intalnit pana acuma la crestini...in viata de zi cu zi...nu se potriveste deloc cu ceea ce noi ii invatam acum.Ramane totusi in mintea lor o intrebare....De ce vorbim una si alta facem?
Ba mai mult ne grabim sa ii criticam....in loc sa le vorbim de Isus,de dragostea Sa,de jertfa de la Golgota,in loc sa le spunem ca si ei pot fi mantuiti si iertati,le tinem  morala.Nu stiu daca ei nevoie de predicutele noastre,nu stiu daca au nevoie sa le spunem noi, cat sunt de pierduti,nu stiu daca trebuie noi  sa le indicam care biserica e cea mai buna....nu stiu daca noi trebuie sa le dam sfaturi cum sa se imbrace,cum sa vorbeasca,cum sa se poarte,nu stiu ....daca noi suntem cei mai potriviti....
   De ce...? Pentru ca si noi suntem la fel de pierduti ca si ei !
Si uite asa...ei raman la fel de pierduti ca si pana acum,noi... ne auto-amagim ca suntem crestini,dar de fapt suntem mai pierduti ca ei...

    Stateam de vorba  azi cu cineva...si discutand din perspectiva crestina...ne-am pus o singura intrebare....Daca vine Domnul  azi...are pe cine lua cu El...?
   Sincer ...mi-a fost teama....dar in acelasi timp ii multumesc ca       mi-a mai dat  o"SANSA".
    Si tu...prietenul meu...cel care vei citi aceste randuri...multumeste -i ca si tu ai o sansa.
 Profita de ea, si hai ca impreuna sa incercam sa ne regasim in Domnul !

              O zi binecuvantata sa aveti !

20 octombrie 2010

NĂDEJDEA....!

"Iată ce mai gândesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde:
Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt,
ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! "                      
  Plangerile lui Ieremia 3:21-23
    Cred ca mai mare incurajare decat in acest verset nu avem...si este suficient in a-l citi in fiecare dimineata.Este unul din versetele care ne da o motivatie in a merge mai departe pe drumul pe care am plecat.
NADEJDEA......un cuvant atat de frumos,cuvantul care ne inspira speranta...si ce este mai frumos decat sa ai o nadejde.....dar o nadejde  reala,pentru ca este promisa de  Sfanta Scriptura.Deseori,in viata pe care o traim  zi de zi, nu reusim ca intotdeauna, si in totalitate sa fim  pe placul Domnului.
    Sincer...v-ati gandit la ce favor minunat ne-a facut Dumnezeu  prin Fiul Sau.SA NE IUBEASCA asa cum suntem...in ciuda defectelor,in ciuda greselilor noastre,in ciuda  ambitiilor noastre si la urma ,urmei...in ciuda prostiei noastre,si-aici imi permit sa o spun in dreptul meu fara a jicni cumva pe cineva.
    Si totusi........suntem iubiti.In fiecare dimineata isi innoieste Bunatatea si Indurarea Sa fata de noi.Ba mai mult ne ramane credincios ,chiar daca noi nu ii aratam aceeasi credinciosie.Intr-adevar este un mare HAR
  
     De-aceea Doamne ,te rog sa  imi  ierti starea mea de inconstienta ,sa ma faci  sa inteleg favorul de care am onoarea sa  beneficiez din partea Ta,si te rog sa ma ajuti, in continuare sa caut zi de zi perfectiunea.Poate nu voi reusi sa fiu in  fiecare zi la nivelul asteptarilor Tale,dar  Doamne, cred ca,doar prin Tine voi avea putere sa fiu ceea ce Tu doresti de la mine,doar prin Tine voi putea sa raman credincioasa la fel cum si Tu imi esti credincios,si iti multumesc pentru acest lucru!
                         
     O zi frumoasa sa aveti si binecuvantata de DOMNUL!
            Melodia zilei:
http://www.youtube.com/watch?v=ItDBpP8qVdQ

19 octombrie 2010

Învaţă din propriile greşeli !

"Nu-ti tulbura linistea cu invinuiri fara folos pentru greselile din trecut: oricum  nu pot fi reparate. In schimb, insa foloseste-te de experienta lor, ca invatatura ptr. viitor."

   Imi place foarte mult aceasta invatatura.
   In viata se intampla de foarte multe ori sa facem nenumarate greseli.Unele greseli le facem fara voia noastra, pe altele le facem cu buna stiinta.Adeseori...si de fapt, de fiecare data cand realizam greseala pe care am facut-o, ne pare rau  pentru ceea ce am facut s-au pentru ceea ce am fi putut face si nu am facut.De cele mai multe ori ne trezim, ca aceste greseli  ne aduc intr-o stare de neliniste, suntem tot mai ingandurati si ajungem sa  ne macine  tot mai mult, si in loc sa ne ridicam din starea care suntem, ne afundam tot mai mult.
Fiecare dintre noi am gresit, dar cred ca cel mai important  lucru este, invatatura pe care am luat-o din greselile pe care le-am facut.
Timpul inapoi sa il dam, nu se poate.Cred ca fiecare avem cel putin doua s-au trei  momente in viata, unde ....daca s-ar putea derula "caseta"  am face-o si am incerca sa fim altfel, sa facem altceva,etc.
Dar, pentru ca acest lucru nu este posibil, atunci cel mai bine este sa anlizam  unde am gresit, ce nu am facut bine si sa incercam sa ne corectam.
Cineva spunea:" Învaţă din greşelile altora; viaţa e prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate", si avea mare dreptate..!
Numai ca, de cele mai multe ori nu toti reusim acest lucru. De-aceea este foarte important ca din greselile pe care le facem sa luam partea buna si sa incercam sa nu mai repetam aceleasi  greseli, pentru ca repetarea lor si a persista in ele ...deja inseamna altceva. 
Inseamna ca te complaci..si nu mai poate fi numita greseala.
Dumnezeu este singurul care ne poate da intelepciune pentru a vedea ceea ce este gresit in viata noastra, si tot EL este, cel care ne da putere in a ne schimba viata.

 NU cere usurarea poverii vietii, ci puterea pentru a o putea purta......nu cere perfectiune in tot ceea ce faci, ci intelepciune pentru a nu repeta greselile.

 O zi binecuvantata !

18 octombrie 2010

Patru principii pe care trebuie să le aibe o biserică!

      Daca  ne uitam, in Faptele Apostolilor 2:41-47  si citim pasajul care se refera la cei dintai crestini  si facem o paralela intre crestinii bisericilor de azi si cei dintai  crestini,observam o mare diferenta.
 Descoperim patru principii pe care le aveau la baza cei dintai crestini si care ar trebui sa le aibe si biserica din ziua de azi.

1.PRINCIPIUL UNITATII-vers.42
     -in invatatura
     -in legatura frateasca
     -in partasie
     -in rugaciune
 Invatatura!
Astazi daca dai o invatatura cuiva...nu pica bine,...tu?..tocmai tu imi dai sfaturi  ?
Legatura frateasca !
Din pacate cautam sa creem alte legaturi decat fratesti .
Partasia!
Lipseste  cu desavarsire la crestinii din ziua de azi
Partasie din Cuvantul lui Dumnezeu...si aici nu ma refer  la avea doar o cina intr-o familie si a avea  discutii despre....orice alt subiect decat Scriptura.
Rugaciunea !
Este pe cale de disparitie  si tot mai putine biserici pun accent pe rugaciune.

2.PRINCIPIUL SACRIFICIULUI  - vers.45.
 ''Chiar daca va trebui sa facem  ceva  care nu este pe placul nostru...de dragul lui HRISTOS merita sacrificiul"
Cand te intereseaza persoana cuiva...te intereseaza si ce nevoi are!
Cand iubesti pe cineva,nu il faci sa sufere!

3.PRINCIPIUL INCHINARII -vers.46
  -o inchinare regulata
 -o inchinare in curatie de inima
 -o  inchinare a bucuriei

4.PRINCIPIUL MARTURIEI -VERS.47
  -prin purtarea lor  erau un exemplu pentru intregul norod
 -atata timp cat in fata norodului erau placuti....erau placuti si in fata lui Dumnezeu !

                                                                                                            mesaj fr. M.F
Tare as vrea  ca aceste principii ale primilor crestini sa ne caracterizeze  pe noi si bisericile din care facem parte.
"Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume"

si nu uita:
Intotdeauna schimbarea incepe cu mine si cu tine !