Versetul zilei

11 decembrie 2010

10 decembrie 2010

Arata-mi calea TA..!!!



Melodia  zilei....Ramona Vass-Arată-mi calea TA.
http://www.youtube.com/watch?v=vTNtm3OjQFE

                      Un wekeend minunat !!!!

La cine Doamne să alerg..???

De multe ori suntem tentaţi  în clipele grele,când ne lovim de o problemă ,când povara este prea mare şi simţim că ne depăşeşte situaţia....alergăm la prieteni fie doar pentru a fi ascultaţi,fie pentru un sfat. 
Alergăm la oameni şi atunci când sufletul nostru e cuprins de bucurie,alergăm şi atunci când inima plânge....şi... mai tot timpul căutăm în cei de lângă noi un sprijin,să le împărtaşim bucuria sau  tristeţea noastră.Dar... uităm un singur lucru: oamenii nu au puterea de a schimba cu nimic starea  în care ne găsim,fie rea ,fie bună,nu pot aduce rezolvare la  problemele care ne frământa...nu că nu ar vrea să o facă...dar nu pot.Puterea lor este limitată şi nu pot decât să fie nişte ascultători foarte buni,asta în cazul cel mai fericit.
 Singurul care poate schimba, şi poate rezolva problema ta oricât de grea ar fi pentru tine,si oricât de imposibilă  ar fi si indiferent de  natura ei ..ESTE  HRISTOS.La El întotdeauna găsim soluţie pentru problemele noastre,la El găsim alinare,la El găsim vindecare,în EL găsim  TOTUL.
Astazi,mai mult ca oricând ,când prietenii şi toţi cei din jurul tău  s-au depărtat de tine...NU UITA,Singurul care te aşteptă şi iţi este credincios în orice vreme ...este ISUS HRISTOS.
Caută-L, împărtaşeşte-i bucuriile tale şi El se va bucura cu Tine.
Cheamă-L ,spune-i necazul tău,şi El te va asculta...ba mai mult îţi va da şi soluţia.

O zi binecuvântată !

9 decembrie 2010

A revenit Craciunul cu zarva de colinde,
Isus nascut in staul,vrea sa-ti aduci aminte.

A revenit Craciunul printre fulgii de nea,
Isus este Mesia,da-i loc in viata ta!

A revenit Craciunul cu brazi impodobiti,
Isus printul iubirii,te cheama sa-L imiti.

A revenit Craciunul,ocazie de daruri,
Isus trimis de Tatal,ti-e cel mai scump tezaur.

A revenit Craciunul,cu totii vom serba,
Isus vestit de ingeri,e SANSA  mea si-a ta
                                                                                                           autor fr. Nelu Rosu

8 decembrie 2010

Semnificația Crăciunului

  Pentru că suntem în preajma Naşterii Domnului sau a "Crăciunului" şi stând de vorbă cu mai mulţi fraţi în credinţă vizavi de această sărbătoare a Crăciunului şi semnificaţia ei pentru noi creştini cei din ziua de azi....am constatat că părerile sunt destul de împărţite.Aş vrea pe această cale să vă provoc la o discuţie pe acestă tema,în care îmi doresc ,atât eu cât şi alţii să aflu părerea despre acestă sărbătoare şi însemnătatea ei..cu atât mai mult dacă vine din partea unui teolog.
  Vizionând mai multe emisiuni,aflând pregătirile care se fac pentru această sărbătoare,discuţiile care se poartă pe diferite căi....mă fac să cred că Moş Crăciun la detronat pe ISUS HRISTOS.Şi o spun cu toată convingerea ....văzând pe ce se pune accent mai mult,şi aici mă refer la noi creştini.Totul...până şi cântările de Crăciun  au în textul lor  " iarnă albă","păstori","zăpadă""noapte sfântă","crăciun","ajun"..orice altceva...dar numele ISUS este folosit tot mai rar....şi asta mă face să cred că Isus e scos din ecuaţie....
  Cineva .. mărturisea duminică... "mi s-a propus să fiu promovat ca şi cântareţ la tv cu un videoclip de colindă..m-am bucurat mult....şi am aşteptat să fiu chemat...într-adevar , am fost...dar mi s-a pus condiţia.....SĂ NU FOLOSESC în cântările mele cuvântul "ISUS"...deoarece este un nume violent....Slavă Domnului...foloseşte în continuare acest cuvânt ISUS...şi promovarea a fost făcută de Dumnezeu..nu de un canal tv.

  Fiecare priveşte din punctul lui de vedere şi conform ideilor pe care le are în această privinţă.
Mai jos o sa redau o parte dintr-o discuţie avută de curând cu un frate, în care işi punea atât lui..cât şi mie...şi altora ....aceste întrebări.


"  Cu greu îmi adun gândurile şi mai greu să pun ordine în ele şi în ceea ce vreau să spun,mai ales că nu vreau să jignesc pe nimeni cu atât mai puţin pe Domnul nostru şi al familiei mele.
   De ce oare primii crestini- şi eu cred că aceia au fost autentici -nu aveau ca zi de închinare a Naşterii Domnului 24 decembrie?
La fel Cuvântul nu ne dă de înţeles că ar fi o zi cunoscută cu o dată precisă....şi atunci eu mă întreb.... noi după cine mergem?...după hotărârea lui Constantin Cel Mare la anul 325?
   Această zi  ca dată şi sărbătoare este falsă, şi cu un trecut idolesc....??????
Noi ne luăm astfel după "religia majoritară"şi...."nu vreau să supărăm" pe aceia care în Ziua Domnului ară,seamănă,beau,etc.,dar dacă e vorba de vreun sfânt.......sf.Paraschiva sau Petru,sau Gheorghe ..şi cade aceasta zi  peste săptamâna,atunci da......aia-i sărbătoare  şi este ţinută cu sfinţenie,şi bineânteles că am început să  o,,ţinem"şi noi [adică nu lucrăm să ne vadă ..că se supăra şi-i deranjăm].
Dacă suntem aşa de credincioşi şi nu avem nici o legătură cu"serbarea lor",de ce ne cumpărăm haine noi,multă mâncare,o multime de cadouri,şi nu ţinem sărbătoarea aceasta în post,în smerenie,în facerea de bine,în vizitarea bătrânilor şi a bolnavilor?
Ce ne face să mergem aşa ca oile după nişte"OBICEIURI?"
Ne mulţumim cu răspunsul că noi ne adunăm în Numele Domnului?
De ce odată cu,,ei" într-o zi cu sărbătoare ...şi aici aş dori să îmi da-ţi pagina unde scrie în Scriptură?
Cu ce sintem noi,baptisti de azi mai crestini decit primii crestini in ce priveste aceasta sarbatoare (pagina) ...?Mă văd nevoit să îmi pun serioase întrebări la adresa celor ce ţin frâiele creştinilor neo-protestanţi ,pe care nu îi vâd făcându-şi probleme,sau punând spre rezolvare în discuţie în interiorul"nostru"ce facem mergem cu Constantin Cel Mare sau cu creştinii primari pe care ii ridicăm în,,slăvi" în F.Apostolilor 2.3,4,şi în multe alte rânduri, dar cu această ocazie îi trecem în umbră?
Domnul Isus să ne lumineze,mă gândesc că dacă ar fi vrut să-i "ţinem" ziua  ne-ar fi spus-o în Scriptură ,aşa cum ne-a fost lăsat să ştim data exactă a Mortii şi Învierii pe care nu o ţinem tot de,,frica majoritaţii" -de parcă protestanţi s-ar trage din ei,nu din catolici. Păi de ce nu ţinem Paştele odată cu Mozaicii?
NU  ştiu nici,,ăia"data cea bună?
Cum să fii lumină când noi stăm ascunşi în întunerec?Ai noştri din S.U.A ţin Paştele şi cu noi[ortodocsi]şi după o saptămână cu catolicii.Păi de câte ori a murit Domnul Nostru? "

Sunt întrebări pe care le-am auzit din gura mai multor persoane vizavi de această sărbătoare.
Mi-ar plăcea să cunosc şi alte păreri ,de-aceea aştept răspunsurile dumneavoastră.Este doar un punct de vedere...

6 decembrie 2010

Ce alegi?

De multe ori sint clipe-n viata
Cind la rascruce te opresti
Sa alegi din cele doua drumuri
Pe cel mai bun ca sa pornesti

Apoi pe noua ta carare
Te duci cit poti mai iscusit
Tirziu observi ca mergi aiurea
Si drumul bun l-ai parasit

Cind ai in fata noua cale
Si esti pe drum cu Dumnezeu
El nu te lasa niciodata
Sa mergi gresit pe drumul rau

Analizeaza-ti bine viata
Privind atent la drumul tau
Sa nu constati ca mergi aiurea
Si sa nu ai pe Dumnezeu

Fa sa fie clipa aceasta
Un moment in care stai
Sa-ti alegi finalul vesnic
Fie in iad... fie in Rai !

În ce categorie mă regăsesc eu....???

Matei 7:21
Nu orişicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.


   Un verset care  este cât se poate de clar.
  CLAR și RĂSPICAT...
  Câți sunt în ziua de azi care nu îl proclama pe Dumnezeu ca Rege al Regilor,câți nu se încred în Dumnezeu,căți nu îl lauda pe Dumnezeu,câți nu propăvăduiesc pe Dumnezeu....căți....????..sunt mulți.....dar nu toți fac voia lui DUMNEZEU.
   Aseară la biserică.....acest verset m-a cercetat foarte mult,ca de fapt tot mesajul în sine care a fost propăvăduit din Scriptură.
  Tot mai mulți îl declarăm  pe Dumnezeu Suveran..și ESTE  SUVERAN  peste toate lucrurile ,dar nu este îndeajuns să îi recunoaștem doar Suveranitatea și să  trăim după  cum dorim noi.
  A-l sluji pe Dumnezeu în fiecare duminică,a-l face de cunoscut și altora,a face minuni în numele Lui,a proorocii ...etc..toate sunt egale cu zero, atăta timp căt nu păzim poruncile Sale și nu trăim în ascultare de DOMNUL.
În vers.22 din Matei 7 este scris...
"Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?
  Este îngrozitor să te trezești  la finalul vieții că îți va spune: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."
 Dar nu va fi deloc o surpriză pentru toți cei l-au slujit aici pe pământ și nu au trăit în ascultare...pentru că fiecare este conștient(ă) de viața  pe care o duce.....însă , surpriza va fi foarte mare...pentru aceia, cărora o viață întreagă te-ai străduit să le faci o impresie bună,i-ai făcut să creadă în tine... te-ai străduit tot timpul să arați celor din jur că ești...deosebit(deosebită)..și la final...dezamagire totală.

   Dar în zadar.....dezamăgirea nu o aducem oamenilor...ci lui DUMNZEU.Înainte de a încerca sa creem impresii bune oamenilor....înaintea lui DUMNZEU nu putem creea nimic ,pentru că în fața LUI suntem goi și descoperiți..
Psalmii 139:1-3
"Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti,
ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul.
Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele"
  Cu toți suntem tentați să ne ascundem de oameni....dar de DUMNZEU...unde ne putem ascunde ??????
Psalmii 139:7-12
"Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?
Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo
Dacă voi lua aripile zorilor, şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării,
şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca
Dacă voi zice: "Cel puţin întunericul mă va acoperi, - şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!"
Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul ca lumina"
....Dumnezeu să ne dea înțelepciune ,să ne facem o cercetare a vieții noastre,să vedem în ce categorie ne găsim și prin rugăciune să cerem ajutorul  LUI,ca în ziua aceea măreață să nu auzim cuvintele acelea înfricoșătoare"......plecați, căci nu vă cunosc".


"A cere ajutor e un semn de înțelepciune și de tărie de caracter.Nimeni nu trece prin viață sau nu lucrează de unul singur"

5 decembrie 2010

Incredinteaza-ma Doamne !

   Am sa ma dezbrac de mine ca pe-o haina pe care o lasi in drum,si voi ingenunchea.Voi ridica mainile ca sa-mi vezi mai bine durerea si singuratatea imi voi recunoaste neputinta fara Tine,voi cersi viata aici unde moartea este pretutindeni si atunci nu se poate sa nu-Ti apleci Mana Ta  spre mine.
   Incredinteaza-ma Doamne doar atat.... cat sa-mi aminteasca mereu, ca prin puterile mele nu as putea face nimic,daca Tu nu ai fi la capatul celalalt al poverilor..daca nu le-am purta impreuna !
Psalmii 119:33-34 
  Învaţă-mă, Doamne, calea orânduirilor Tale, ca s-o ţin
până în sfârşit!
Dă-mi pricepere, ca să păzesc Legea Ta şi s-o ţin din toată inima mea.  
                  
      O zi binecuvantata !