Versetul zilei

27 octombrie 2011

Vaticanul propune crearea unui guvern mondial pentru a face faţă crizei


 Pontifical pentru Dreptate şi Pace de la Vatican, condus de Cardinalul Peter Turkson , a propus crearea unei autorităţi politice la nivel mondial și o bancă modială centrală, pentru a gestiona economia.
Vaticanul cere înfiinţarea unei “autorităţi supranaţionale” active la nivel global şi cu “jurisdicţie universală” pentru a dirija politicile şi deciziile economice, potrivit cotidianului Washington Post.
Scopul este să existe o nouă ordine economică mondială bazată pe etică şi binele comun, dar care să nu fie impusă prin forţă, ci doar cu acord liber şi comun ţării.
“Criza a scos în evidenţă comportamente precum egoismul, lăcomia colectivă şi acumularea de bunuri la scară mare. Dacă nu sunt găsite soluţii la diferitele forme de nedreptate, efectele negative care vor urma la nivel politic, economic şi social vor crea un climat de ostilitate tot mai mare şi chiar violenţă, iar în final vor submina fundamentele instituţiilor democratice, chiar şi pe ale celor considerate foarte solide”, avertizează documentul.
O astfel de autoritate ar trebui să înceapă cu Naţiunile Unite ca punct de referinţă, dar să devină mai târziu independentă, şi să aibă puterea de a împiedica ţările bogate să exercite “o putere excesivă asupra statelor mici”.
Cardinalul Peter Turkson a spus într-o conferință de presă că “cei de pe Wall Street trebuie să-și facă o analiză și să vadă dacă rolul lor în administrarea finanțelor lumii servește de fapt interesele umanității și binele comun”.


 Articol preluat: Stiri crestine

Citeşte mai mult pe: Stiri Crestine.ro » Vaticanul propune crearea unui guvern mondial pentru a face faţă crizei 




2 comentarii:

  1. MARANATA!!!-Domnul nostru vine curand ! Crezi si tu asa ceva sau te indoiesti?
    Din ce categorie faci parte ?
    Caci sant multe biserici mai ales in Timisoara care nu cred in rapirea iminenta !Si nici in Imparatia de o mie de ani.
    Apocalipsa 22:
    10. Apoi mi-a zis: "Sa nu pecetluiesti cuvintele prorociei din cartea aceasta. Caci vremea este aproape.
    11. Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe!
    12. "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui. 17. Si Duhul si Mireasa zic: "Vino!", si cine aude sa zica: "Vino!", si celui ce ii este sete sa vina; cine vrea sa ia apa vietii fara plata!
    Viriginia Brasov
    P.S.Felicitari pentru muzica aleasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin! Vino Doamne Isuse! Eu cred cu tarie,mai mult ca oricand ca venirea Domnului este la usa. El va reveni sa isi ia pe ai Sai. Cine nu crede in rapire...inseamna ca nu crede Scriptura. Posibil generatia mea sa fie martor al acestui mare eveniment frumos.Imi doresc mult acest lucru, si ma rog ca EL sa imi dea intelepciune si spirit de veghere,o constiinta treaza in permanenta pentru ca, si eu sa fac parte dintre acele cinci fecioare cu candela aprinsa asteptandu-l pe MIRELE. Va imbratisez !

    RăspundețiȘtergere