Versetul zilei

23 iulie 2011

"Normal şi potrivit lumii în care trăim ar fi să ai după cum meriţi, dar ce bine că Domnul nu e un Dumnezeu al normalităţii, ci al extraordinarului !"

Vorbe....vorbe in vant....!!!



La un intelept veni odata un prieten al sau cam birfitor si il intreba:
  "De ce oare Dumnezeu l-a facut pe om cu doua urechi si numai cu o gura?"
  "Ca sa auda mai mult si sa vorbeasca mai putin", ii raspunse inteleptul.

   Trebuie sa recunoastem ca  avem acest pacat in viata noastra,acela de a critica si a-i vorbi de rau de multe ori pe  cei care sunt alaturi de noi.Dumnezeu nu ne-a lasat pe noi judecatorii nimanui si multumesc Domnului a nu ne-a dat aceasta  putere de a da" noi "verdicte si sentinte.
  Mi-as dori ca si noi sa luam acest sfat al inteleptului,acela de a asculta mai mult si a vorbi mai putin.

            Vorbele noastre pot ridica sau pot ucide un suflet !!!!


  Mi-a placut tare mult ceea ce spunea Tolstoi : Daca ne cercetam bine, aproape intotdeauna vom gasi in noi un pacat pe care-l osandim la  altii. 



"Omul neastamparat starneste certuri,si paratorul dezbina pe cei mai buni prieteni !" Prov.16:28


                                  O zi minunata  !!!

22 iulie 2011

La multi ani,TATA !


   Intotdeauna m-am simtit o copila....chiar si acum cand sunt eu in postura de a fi parinte. Am stat de multe ori si  m-am intrebat de ce....? Chiar am intrebat pe cineva...de ce traiesc cu aceasta senzatie....?
   Cred ca raspunsul pe care l-am primit  este unul  dintre motive:
Atata timp cat iti traiesc parintii ,ESTI O COPILA" !


    Da... atata  timp cat imi traiesc parintii .....ma simt in siguranta.Stiu ca oricand si indiferent de situatie ....ma pot baza pe ei. Astazi mai mult ca oricand imi amintesc de ei,si mai ales imi amintesc de TATAL MEU.
   Imi amintesc cu placere de fiecare clipa petrecuta cu el,imi amintesc de momentele in cand ma dezmierda...dar imi amintesc si de momentele in care ma certa.Dar care parinte nu isi iubeste copilul...?
"Cine cruta nuiaua,uraste pe fiul sau,dar cine il iubeste,il pedepseste indata" Prov. 13:24
  Astazi m-am bucurat ca este inca in viata ,m-am bucurat ca este sanatos,poate tot asa de sanatos ca la 40-50 de ani.Este o bucurie sa stii ca implinesti 77 de ani...si Dumnezeu te iubeste mult....si asta iti dai seama prin modul in care iti poarta de grija.
"Frica de Domnul lungeste zilele" Prov. 10:27
  Astazi este ziua lui de nastere !!!
  M-am trezit de dimineata sa ii pot ura  cele mai frumoase ganduri si alaturi de aceastea  toata  dragostea mea.O dragoste ce i-o port mereu in suflet acum....si toata viata mea.Vreau sa ii multumesc pentru toate ...dar in mod special sa ii multumesc pentru ca  nu a incetat niciodata sa ma iubeasca... a facut-o si o face in continuare ...cum numai el stie.

Mereu sa ai cu tine bucurie!
Sa infloresti cum mugurii sub soare!
Spre fericire drumul tau sa fie
Lipsit de lacrimi si de zile-amare!



                           "LA MULTI TATA"


 

21 iulie 2011

Noapte buna !

“Mulţi oameni nu-şi ridică ochii niciodată în sus. Nici cu admiraţie pentru minunatele lucrări ale Domnului, nici cu mulţumire şi recunoştinţă pentru darurile Sale, nici cu căinţă şi rugăciune pentru păcatele lor.
 Aceştia nu văd niciodată cerul. Fiindcă cerul nu se poate vedea decît atunci cînt te uiţi spre Dumnezeu.
 Cînd te ridici spre El!”
                                                                 Traian Dorz


                    O noapte binecuvantata de Domnul  !

Mâinele cele mai lungi




Într-o revistă ştiinţifică, un învăţat a pus odată întrebarea:
-Care oameni şi care popoare ar avea mâinele cele mai lungi?
S-au strâns multe răspunsuri. Unii spuneau că negrii ar avea mâinele cele mai lungi, alţii că popoarele din Răsărit, alţii că hoţii de buzunare. Între răspunsuri a fost însă şi unul mai ciudat dar in acelasi timp foarte deosebit, care zicea aşa:
-Eu cred că mâinele cele mai lungi le au oamenii care se roagă din toata inima lui Dumnezeu, pentru că mâinele acestor oameni ajung până la cer şi iau de acolo, prin rugăciune, tot ce le trebuie. 



   Cum sunt mainile mele...?
   Cum sunt mainile tale....?
   Daca vrem ca Dumnezeu sa ne daruiasca potrivit nevoilor noastre si sa  implineasca dorintele noastre...mainile noastre trebuie sa creasca in fiecare zi !


             "Rugăciunea nu este pur şi simplu un impuls ocazional 
la care răspundem atunci când suntem în necazrugăciunea este o atitudine de viaţă !"



             Va doresc o zi minunata  alaturi de cei dragi !!!!

20 iulie 2011

Buna dimineata !


 "De la rasaritul soarelui pana la apusul lui,fie NUMELE  DOMNULUI  LAUDAT"
                                                                         Psalmii 113:3
     O zi  minunata va doresc plina de bucurii si sanatate atat trupeasca cat si sufleteasca !!!

19 iulie 2011

Acum si atunci !

Maleahi 3:11-18
"Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă (lăcusta), şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre, zice Domnul oştirilor.Toate neamurile vă vor ferici atunci, căci veţi fi o ţară plăcută, zice Domnul oştirilor.
Cuvintele voastre sunt aspre împotriva Mea, zice Domnul. Şi mai întrebaţi: „Ce-am spus noi împotriva Ta?”Aţi zis: „Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?
Acum fericim pe cei trufaşi; da, celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, şi scapă!”
Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui,Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său care-i slujeşte.
Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte"


   Descoperim aici trei caracteristici ale lui Dumnezeu. Trei pe langa milioanele pe care le are.....EL.
1.ESTE UN  DUMNEZEU  CARE  "ZICE" !
   In  toate cele trei versete 11,12 si 13...intalnim cuvantul "zice"...iar daca stam sa ne uitam in Biblie....intalnim aproape in fiecare capitol.
   De-atatea ori Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel ,cand intr-altul si ne vorbeste in functie de situatie in care ne gasim.Noi la randul nostru ne gasim in situatii in care am dori sa il auzim pe Dumnezeu....si intr-adevar il auzim...dar sunt situatii cand dorim sa il auzim...si EL TACE.
Mai  sunt situatii in care nu vrem sa il auzim....poate din cauza starii de pacat in care ne gasim ..dar mai este o situatie foarte grava in care Dumnezeu NU VREA sa ne mai vorbeasca.


   Depinde de noi....cat vrem sa auzim vocea lui Dumnezeu !!!!!
2) ESTE UN DUMNEZEU CARE ASCULTA "ZICERILE" NOASTRE !
    Indiferent  daca aceste "ziceri" sunt rele sau bune....El asculta.De multe ori zicerile noastre nu sunt bune si trebuie sa ne pocaim de ele.De-atatea ori,noi vedem doar pe cei din jurul nostru,doar pacatul lor...si am vrea ca Dumnezeu sa mearga la ei si sa faca dreptate...dar DUMNEZEU NU MERGE...EL VINE !!!... Si intotdeauna incepe cu noi !
  Vers. 14  „Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?...Poate am obosit sa-l slujim pe Dumnezeu...si ne intrebam la ce foloseste toate astea...?
...dar sa nu uitam,NU FACEM NIMIC pentru o rasplata AICI...ci pentru una ACOLO !
   Istoria nu se termina AICI...ci ACOLO !
Vedem multe lucruri care ne demoralizeaza si de multe ori ne fac sa ne poticnim pe cale.Vedem cum celor rai le merge bine si totusi.....sfarsitul nu e aici.
   Versetul 15 incepe cu "ACUM"....iar versetul 16...."ATUNCI"
Dumnezeu noteaza totul  ACUM...pentru a nu uita nimic ATUNCI !
3) DUMNEZEU ARE INTOTDEAUNA ULTIMUL CUVANT !
 Unii nu isi iau rasplata aici,dar Dumnezeu le-o ofera ATUNCI.Daca ar  fi doar un "ACUM'...cu siguranta am putea trai fiecare dupa bunul plac...si am trece peste invataturile Domnului,dar pentru ca exista un "ATUNCI"....TREBUIE sa traim dupa invataturile din Scriptura.
  "Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte"
Noi nu traim pentru ACUM.....si doar ATUNCI VOM  PUTEA VEDEA DIFERENTA !!!!


                     ...dar pana atunci...o seara minunata !

O zi minunata !




Trei lucruri din viata care sunt irevocabile:...
             Timpul, Vorbele spuse si Ocaziile...
Trei lucruri pe care nu le poti refuza:...

             Speranta, Linistea si Onestitatea...
Trei lucruri care deterioreaza viata:..

             Orgoliul, Aroganta si Furia...
Trei lucruri care sunt la alegerea ta:....

            Visele tale, Succesul si Destinul tau...
Trei perle pe care trebuie sa le ai in viata ta sunt:....
            Respectul de sine, Dragostea si Adevaratii prieteni!...

17 iulie 2011


 Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. 
Eclesiastul 3:11


                               O duminica binecuvantata !!!