Versetul zilei

14 octombrie 2011

Alege si tu sa fi fericit !

   Imi amintesc de un cantec...care in urma cu ani de zile devenise un slagar...."suntem tineri ,ce ne pasa,cand viata-i asa frumoasa"....
   Astazi traim vremuri in care tot mai multi cauta si chiar isi doresc sa fie fericiti cu tot dinadinsul .Unii  cauta  prieteni care le-ar putea umple singuratatea si care i-ar  putea face fericiti,alti  isi aleg  diferite lucruri care i-ar putea face  fericiti ,altii isi cauta placerea  in diferite locuri care sa ii faca sa fie fericiti,altii isi cauta implinirea unor nevoi sexuale care sa ii faca fericiti.....si cu cu toate astea traim inconjurati de o lume nefericita .
   Am ajuns sa traim  sub deviza "este libertate".....si "sunt liber sa fac ce vreau,"...
Tot ceea ce odata aducea mustrari de constiinta si  se numea  pacat,astazi ...este ceva normal si este admis fara rusine...chiar in randul credinciosilor.Am ajuns pana acolo in cat raul il numim bine.
   "Vai de cei ce numesc raul bine si binele rau,care spun ca intunericul e lumina si lumina intuneric,care dau amaraciune in loc de dulceata si dulceata in loc de amaraciune"...asa scrie prorocul Isaia in cap.5 cu vers. 20.
   Si totusi stau si ma intreb...daca tot avem libertatea de a face tot ceea ce vrem...mergem unde vrem....spunem ce vrem....totusi de ce este atata lume nefericita ????
Constatare:
  Pentru ca traind in pacat si fiind supusi lui,suntem robi ai pacatului....spune ISUS .
  Un om care este supus celui rau...nu are cum sa fie fericit. Nicaieri in Scriptura nu gasim un loc care sa ne spuna ca : pacatuind vom putea fericiti.
In schimb avem atatea versete care ne spun ca putem fi fericiti...dar bineinteles sunt insotite de o conditie.
"Pazeste dar legile si poruncile Lui....ca sa fii fericit tu si copii tai"....Deuteronom 4:40
"Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta ...ca sa fii fericit..." Deuteronom 5:6
"Sa faci ce este placut inaintea Domnului ca sa fii fericit"...Deuteronom 6:18
"...ca sa fii fericit si sa traiesti multa vreme pe pamant".....Efeseni 6:3
...sunt doar cateva versete care ne spun, ca putem fi fericiti. Cu alte cuvinte....eu inteleg ca fericirea noastra sta in mana noastra si in alegerile noastre.Depinde de noi cat de mult ne dorim sa fim fericiti si bineinteles cat de mult il credem pe Dumnezeu pe cuvant.
   Dumnezeu nu si-a schimbat optiunile.Ceea ce EL a numit rau.......rau este pana in ziua in care ne vom incheia socotelile pe acest pamant si vom sta in fata lui la judecata.
  E timpul sa realizam  si sa nu mai traim  cu iluzia libertatii atata timp cat traim in pacat. Un lucru este cert:
"CINE TRAIESTE IN PACAT, ESTE ROB AL PACATULUI....si nu este COPIL DE DUMNEZEU,.....punct....iar dupa punct...numai urmeaza nimic...indiferent ceea ce declaram noi.

  Vestea buna e ca te poti elibera de sub robia pacatului.ISUS  HRISTOS  si-a dat viata  chiar pentru acest lucru...chiar pentru a fi noi fericiti.
  Iata un motiv care intr-adevar ne poate face fericiti !!!!!!
  Eu am ales .....alege si tu sa fii fericit !!!!
 
O zi minunata tuturor !!!!
 


13 octombrie 2011

La multi ani...."Mai exista o sansa"!

   Am stat si m-am gandit mult....ce am simtit mai exact  acum un an urma,de fapt chiar pe 13 octombrie ,cand am scris pentru prima oara pe acest blog...????
 Ce m-a determinat  de fapt sa-mi asez gandurile si  tot ceea ce simt,ba mai mult  sa impartasesc si altora si chiar sa  perseverez in tot acest timp...?
 Sa fie multumirea ca mi-a mai dat o sansa..sau  sa fie oare dorinta  de a mai beneficia de o sansa?
   Cred ca amandoua....pentru ca ma regasesc in ambele situatii.
  Si acum ,ca si  in urma cu un an...vreau sa ii multumesc ca mi-a mai  dat o sansa. 
Si acum ...DUPA UN AN,ii multumesc ca inca mai imi da o sansa.
 Niciodata nu voi reusi sa fiu la nivelul pe care si-l doreste Dumnezeu de la mine..si asta ma doare cel mai tare...desi El  a fost si ESTE disponibil tot timpul pentru mine.
  M-am intrebat de  ce isi face Dumnezeu timp...?
  De ce de fiecare data cand l-am chemat ,EL a raspuns ! Asta m-a uimit tot timpul...DUMNEZEU NU A FOST NICIODATA OCUPAT PENTRU MINE !!!!
  Sunt convinsa ca are un plan cu mine....si de altfel cu fiecare dintre noi.
 
  Nu imi este greu sa-mi  recunosc slabiciunile ,nu imi este rusine sa-mi  marturisesc  neputintele ....imi este in schimb rusine ca il tot dezamagesc !
   Imi plac foarte mult citatele ...citeam in urma cu mai mult timp un citat care a ramas  unul din citatele  mele  favorite:"
"Nu te plange ca nu ai primit ce ai dorit..fii multumitor ca nu primesti ceea ce meriti !"
M-am gandit...si vorbesc doar in dreptul meu...daca Dumnezeu mi-ar da ceea ce merit..cum ar fi viata mea...ASTAZI ???
  Am stat si mi-am dat raspunsul.....nu stiu cum ar fi viata mea acum....dar un lucru  este cert ....daca ar fi dupa meritele mele....viata mea cu siguranta nu ar fi asa buna...de fapt...nu stiu daca as fi in  viata acum...
  Astazi vreau sa ii multumesc pentru toate !!!!

 

    O singura rugaciune am: 
"DOAMNE SA NU MA LASI NICIODATA SA FIU MULTUMITA DE MINE INSUMI !"

12 octombrie 2011

Nautati despre Cristiana Verdet



    In urma cu ceva timp  cu totii ne rugam pentru viata Cristianei.Astazi  Cristiana este una din minunile lui Dumnezeu.Prin ea  vrea sa ne arate Dumnezeu ca  puterea LUI este aceeasi si azi.
   Priviti ce minune a facut !!!
   Pe langa faptul ca este bine dupa operatie...Cristiana se bucura de viata si este extraordinar de vioaie...,ba inca si mai mult  de mica vrea sa ne arate ca va deveni o cantareata talentata !
  Fii binecuvantata ,Cristiana !!!!!

Purtam doar numele.....

    Ieri am urmarit o emisiune pe un canal crestin....mi-a ramas o fraza  in minte:

Diferenta dintre "crestini cu numele" si  "crestinii care sunt dedicati  in intregime  lui DUMNEZEU'' !!!
   Dupa revolutie...chiar a venit  moda sa spui ca esti crestin.Toata lumea se declara crestina !
Toti cred in Dumnezeu,toti spun ca il iubesc pe Dumnezeu...dar prea putini implinesc poruncile lui Dumnezeu,vrem un dumnezeu al secolului nostru....un dumnezeu  care sa ne inteleaga si sa se adapteze regulilor noastre....si nu noi...regulilor LUI.
   Astazi avem mii  de biserici pline cu  membri "crestini cu numele"...dar putini sunt crestini dedicati.
   Faptul ca mergem  la biserica,nu ne garanteaza ca suntem Copiii lui Dumnezeu .
    "....stiu faptele tale:ca iti merge numele ca traiesti,dar esti mort.Vegheaza si intareste ce ramane, care esti pe moarte....."    Apocalipsa 3: 1-2
   Din totdeauna, chiar si  in Vechiul Testament, si in Noul Testament s-au dus lupte spirituale  printre Copiii lui Dumnezeu,de ce am fi noi scutiti....????
   Astazi...parca am ajuns sa ne consolam ca.....traim vremuri grele si parca, cumva ne cautam o scuza pentru tot ceea ce facem..."poate intelege Dumnezeu cumva , ca suntem supusi greselilor...si mai spunem din cand in cand...Dumnezeu cu mila...."
    Dumnezeu este acelasi ieri ,azi si in veci, si Legile Sale nu se schimba in functie de vremuri ,de anotimp sau mai stiu  eu dupa ce reguli de ale noastre.
Daca citim Biblia si ne punem in lumina adevarului,fiecare dintre noi  ne  putem  face o evaluare.
   Bine ar fi daca am fi crestini,nu doar cu numele ...ci sa avem si viata in noi !

11 octombrie 2011

Ce cari in spate ?

   Intr-un sat traia  un batran care avea o cocoasa in spate.Toata viata viata lui si-a dorit sa poate privi in sus ... sa  priveasca cerul,dar acest lucru nu ii era ingaduit din cauza cocoasei.Intr-o noapte a visat ca  s-a intalnit cu un inger,care l-a intrebat ; ce cara in spate ? La care bietul batran a raspuns: neputinta mea  care ma impiedica sa privesc spre cer!
   Ingerul intinse mana spre cocoasa si ii lua greutatea din spate,dupa care i-a spus: "acum priveste cerul".Omul  eliberat si-a ridicat ochii in sus si cu lacrimi in ochi s-a bucurat ca in sfarsit poate privi CERUL.

   La fel si in viata noastra de crestin,fiecare avem cate o cocoasa  si  ne impiedca  cate un lucru pamantesc sa putem privi la cer.Multi purtam in spate povara poftelor lumesti,altii poarta povara gandurilor lumesti...altii poarta povara grijilor si a problemelor  pe care le au...multi  sunt cocosati de ura,de invidie,de rautate,de gelozie,de minciuna...si multe alte pacate care ne fac tot mai mare cocoasa din spatele nostru.
Pe masura ce timpul trece si persistam in toate aceste lucruri...si nu simtim nevoia de a privi CERUL....aceasta cocoasa  se face tot mai mare ingreunata de povara pacatelor.
        Astazi..arunca cocoasa de pe umerii tai....si priveste                                                  CERUL !!!

9 octombrie 2011

Tabita-Ia-ma,ia-ma cu Tine !

Primavara sufletului tau !!!

     Chiar daca afara este toamna,dar sufletul tau  a inmugurit  ca si intr-o zi de primavara...nu lasa sa se astearna covorul de frunze vestejite,nu lasa adierea vantului cu iz de tristete si nici  melancolia sa cuprinda viata ta .
    Continua sa uzi  si sa iti ingrijesti gradina sufletului tau si vei vedea cum  frumusetea  si  satisfactiile vor aparea numaidecat !