Versetul zilei

22 decembrie 2011

Sarbatori fericite cu DOMNUL ISUS !


Emima & Alin Timofte - Dumnezeul puternic ce-i cu tine pe munte

O cantare cu versuri deosebite!


Dumnezeul  puternic
Ce-i cu tine pe munte
Zi de zi te-ntareste
Si nu vei cadea
E cu tine si-n vale
Iti alunga durerea
Cel ce a creat ziua
E Dumnezeu si noaptea


 Refren:
Mana Lui cea tare
Ce te-a tinut sus pe munte
Tot ea te va tine
Si-n vaile adanci
Dumnezeul ce-ti pune
Bucurie in suflet
Tot El iti va sterge
Lacrima-atunci cand plangi


Vorbim de credinta
Cand suntem sus pe stanca
Pare usor cand necazuri n-avem
Insa vin clipe grele
Cu-ncercari si ispite
Atunci Domnul vede 
 Cat te increzi tu in El


Va fi o confruntare...!

   Cine canta in orchestra imperiala  era un om insemnat.
Undeva in China a fost primit in randurile orchestrei un om care isi dorea foarte mult sa cante.Avand prieteni influenti a reusit sa isi faca intrarea  alaturi de cei mai renumiti muzicieni .Si-a ocupat locul la flaut si o perioada buna de timp a cantat sau mai bine zis ,a mimat cu maiestrie pe scena prin turnee,cu toate ca nu stia sa cante o nota.
   Numai ca intr-o zi,imparatul a vrut sa cante fiecare un solo  la instrumentul  la care canta si in orchestra. Auzind vestea....s-a ingrozit ca va fi dat in vileag totul.A inceput sa ia ore la flaut si a facut tot posibilul sa se eschiveze.Numai ca nici orele luate si nici motivele invocate nu l-au ajutat.In ziua programata,s-a gandit sa se prefaca ca e bolnav....dar si asta l-a speriat...ca se va afla daca medicul imperial va transmite inselatoria lui.
   Speriat...a ales solutia cea mai josnica....si-a pus capat zilelor.
Ce trist.....sa fii ingrozit sa te confrunti cu propria muzica...!!!!!
O viata sa pozezi ca esti altcineva decat esti in realitate...!!!!

O viata sa creada lumea despre tine numai lucruri bune...cand in realitate esti altceva....
   Fiecare lucru si fiecare fapta vor fi descoperite in ziua aceea si cel mai mare soc chiar si pentru cel in cauza....o sa fie cand va fi confruntat cu propria  sa inselatorie si va trebui sa infrunte propria realitate a sufletului  sau.


   Astazi inca mai ai timp sa accepti schimbarea in viata ta ...             Isus asteapta !
   "Daca intre noi si Dumnezeu ar fi o mie de pasi distanta .....EL i-ar face pe toti inspre noi...in afara de unul singur...ULTIMUL PAS.
Acela ne lasa pe noi sa il facem ...pentru ca alegerea ne apartine ! "

21 decembrie 2011

Darul din iesle !

   Desi  azi am fost convinsa ca o sa am timp suficient pentru a citi si eu cate ceva sau a scrie cateva randuri..nu a fost asa.Chiar daca la mine a fost ultima zi de munca pe anul acesta...am avut o zi destul de ocupata,poate pentru ca a fost ultima si am vrut sa ramana totul in regula ca sa ma pot bucura de aceasta vacanta  care ...sincer este binevenita.
  Aseara am citit un sondaj cu privire la sarbatoarea Craciunului. Sincer am fost mirata de raspunsurile date,chiar daca au fost raspunsuri ale unor copii cu varste intre 6 si 12 ani. Problema nu este a copiilor,ci a parintilor care nu au spus copiilor despre  adevarata semnificatie a Craciunului.
  Intrebati : de ce sarbatorim Craciunul ....tot al treilea copil nu stia adevarata semnificatie.Doar 15 procente din cei intrebati au raspuns ca e o legatura intre Isus si Craciun,iar 85% au dat raspunsuri eronate.
Intr-adevar...este de plans !!!
Majoritatea sunt convinsi ca sarbatoarea  Craciunului are legatura cu iarna si cu mos craciun.
  Se pare ca majoritatea copiilor si nu numai....au inversat cauza cu efectul aceste sarbatori.Bucuria este ca avem vacanta,avem liber de la servici,primim cadouri, dulciuri si mancaruri  bune...orice...dar in nici un caz "NASTEREA DOMNULUI ISUS"
  Si anul trecut am scris un editorial care avea aceeasi intrebare: cum poti sa serbezi ziua de nastere a cuiva fara sa fie sarbatoritul in centrul atentiei......???
SARBATOARE  FARA SARBATORIT ???
  Cred ca toate aceste raspunsuri  exprima adevarul starii in care ne aflam ca si societate.O societate care in fiecare zi se departeaza tot mai mult de Dumnezeu. O societate care refuza categoric ajutorul Lui.
Desi daca stau si ma gandesc...ajutorul este bun...dar probabil asa cum vrem noi,noi sa punem conditiile....
ori asa ceva nu se poate.
   Conditia o pune EL !!!
Daca vrei sa mostenesti viata vesnica impreuna cu EL singura conditie este sa primesti DARUL din Bethleem in inima ta.
O sarbatoare alaturi de SARBATORIT !

20 decembrie 2011

Fii mai bun !

   Incercam ieri sa prezint  realitatea celor care traiesc langa noi,celor care sufera,celor care ne zambesc si habar nu avem ce poarta in sufletul lor.De fapt fiecare dintre noi purtam cate ceva...si de multe ori avem impresia ca povara noastra e mare,dar daca deschidem ochii sa privim si sa incercam sa ascultam  povestea  celor de langa noi,vedem de fapt ca poate problemele  noastre sunt  o nimica toata pe langa ale altora.
   Sanatatea este lucrul cel mai pretios !!!!
Cat o avem...nu o apreciem....si nu multumim  suficient.
  Asa cum spuneam ieri....astazi voi continua povestea acestui frate minunat pe care am avut harul sa il cunosc si sa privesc dincolo de ceea ce se vede in exterior.
  Depinde de noi cat de disponibili suntem pentru a ne pleca urechea  spre suferintele si nevoile altora. In mod normal ca si crestini trebuie sa simtim acest lucru pentru cei de langa noi.
  M-am intrebat... eu care am aflat aceasta suferinta...ce as putea sa fac...?
Poate te intrebi.. tu care citesti aceste randuri, ce ai putea sa faci...?
   Primul lucru pe care suntem datori sa il facem este a ne ruga impreuna.Biblia spune, atunci cand doi se invoiesc sa ceara un lucru,sa-l ceara cu credinta si il vor capata.
  Am stat si m-am gandit mult  si sunt revoltata in primul rand pentru modul in care sunt tratati oamenii si cat valoreaza  pentru unii o viata de om.Este trist ca si astazi inca mai suferim din pricina unor culpe medicale.
Cine raspunde pentru aceste greseli?
Cine ii da acesti ani inapoi acestui tanar care de un an suporta durerea,suporta umilinta si indolenta din partea acelora care sunt datori sa faca tot ce le sta in putinta,pentru a-i ajuta pe oameni si nicidecum sa fie "pasat" dintr-o parte in alta ?
Cine ne da viata inapoi a celor dragi ?
Si pot afirma acest lucru ,pentru ca insasi decesul sotului meu s-a datorat tot din cauza unei culpe medicale.
Si atunci sa  nu fi revoltat....????
 ...dar inca odata constat ca  toata speranta  noastra ramane doar DUMNEZEU !
Stiu ca este mult mai comod si mult mai simplu sa ne gandim doar la noi....dar nu stiu daca este crestinesc si poate chiar uman.
In ceea ce ne priveste pe noi nu ne ramane decat sa inlaturam din viata noastra  comoditatea si egoismul si sa incercam ca atunci cand descoperim aceste cazuri sa ne alaturam celor care au nevoie de noi.
   Astazi noi suntem bine....dar maine  poate suntem noi in suferinta...
 
 
 


 

Fiti binecuvantati !

Daca nu primesti nici un cuvant de apreciere, BUCURA-TE ca totusi, nu primesti o jignire! 
Daca nu ai parte de prieteni, FI FERICIT, caci nu ai parte nici de dusmani!
 Daca nu ai averi trecatoare, BUCURA-TE ca ai Comori Vesnice! 
Daca nu ai fericire pe pamant, BUCURA-TE ca nu vei ramane jos cand va veni El! 
Daca nu-ti gasesti locul in lumea aceasta, FI NERABDATOR sa te asezi in Imparatia lui Dumnezeu!
 Fi multumit intotodeauna, stiind ca locul tau nu este pe pamant, ci in Cer cu Domnul!

Ai multumit indeajuns ?

   Astazi...am tot incercat sa scriu cateva randuri .Dimineata am intrat..si am vrut sa va salut cu un verset din Biblie si o invitatie la un ceai...sau o cafea....nu am reusit sa o fac,pentru ca nu am avut timp la birou. Spre ora pranzului....am fost convinsa ca voi reusi....dar nici atunci nu s-a putut.Apoi s-a facut ora  cand am plecat spre casa....si tot nu am reusit.  Numai ca intre timp s-a petrecut ceva deosebit si acest lucru m-a facut sa imi schimb ideea si tot ceea ce aveam in minte.
  De fapt nici nu stiu cum ar trebuie sa incep...Cert este ca pe mine personal m-a  facut sa stau si sa meditez foarte mult "la tot si la toate"
  Niciodata nu am stiut  pe deplin ce insemna a fii multumitoare pentru toate.Pentru  viata pe care am primit-o,pentru  grija pe care mi-o poarta zilnic,pentru hrana pe care mi-o daruieste,pentru familia pe care o am....dar in mod special  pentru SANATATEA pe care o am.
I-am multumit intotdeauna...dar nu indeajuns ...
   Stii sa apreciezi toate astea atunci cand incepi sa pierzi cate putin din fiecare.
 In urma cu ceva timp,am aflat despre o persoana care suferise un accident de masina.Incet ,incet am reusit sa aflu povestea vietii sale.De fapt nu este o poveste ..ci este o realitate cu care se confrunta.In viata suntem incercati in diferite feluri .Si aceasta incercare si  in viata acestei persoane are cu siguranta un scop...dar pe care inca nu il stim.In urma cu un an a suferit un accident de masina l-a care a fost si el din pacate partas...spun din pacate,pentru ca a avut nefericirea sa se afle in dreapta soferului.Cert este ca din acest accident el este singurul care a fost afectat mai grav. A trebuit sa suporte o interventie pe coloana,o interventie care la inceput medicii nu au considerat ca este necesara...dar vazand starea sanatatii ca nu se amelioreaza,abia dupa 2 luni au intervenit.Nu stiu...e tarziu sau nu.....cert este, ca a trecut 1 an si starea nu s-a ameliorat. A trebuit sa  suporte in tot acest timp dureri pe care numai el si Dumnezeu le cunoaste.Cert este ca atat de mult s-a obisnuit cu durerea incat....o considera ca facand parte din viata lui. Nu stiu....poate culpa medicala,poate daca s-ar fi intervenit la timp ...si nu dupa 2 luni...poate ca lucrurile stateau altfel.
Poate intresul slab al medicilor  de atunci l-ar fi putut salva de aceste dureri....poate macar acum de ar constientiza ca lucreaza cu viata unor oameni  nevinovati si care sufera pe nedrept ...poate asta l-ar salva de durerile pe care le are dandu-i macar acum sansa de a se putea bucura de viata.
Daca stai pe scaun ...nu e bine...daca stai in picioare nu rezisti...daca stai pe pat...te doare...daca mergi  te deranjeaza.....stii ce inseamna toate astea....????
Nuuu..nici nu avem cum, pentru ca nu suntem noi in aceea situatie..stie doar cel care sufera si a trecut prin aceasta situatie.... si va asigur de acest lucru pentru ca stiu din propria experienta...toti stim ca este grea despartirea de cei dragi...dar nu poti simti acelasi lucru...decat daca ai pierdut si tu pe cineva drag..
  Dar asa cum am aflat si eu  in etape...la fel si dumneavoastra  o sa  aflati..
Pana atunci...multumiti Domnului ca sunteti sanatosi.

18 decembrie 2011

Primele roade

Si pentru ca Dumnezeu binecuvinteaza pe cei ce se incred in EL,la sase luni de la plantarea unei mici biserici, noi am crezut,ne-am rugat iar EL ne-a ascultat si acum in ajunul sarbatorilor ce ne aminteste ce CEL nascut in iesle la Bethleem,am avut si primul botez cu  primele roade  Irina,Alexandra,Daniel si Alexandru in Biserica Baptista Harul-Timisoara .
Dumnezeu sa ii binecuvinteze !