Versetul zilei

19 octombrie 2012

Hrana ta zilnica !


19 Octombrie Deuteronom 12.1-19
Până la cap. 4, poporul a fost invitat să scoată învăţătură din trecut. De la cap. 4 până la cap. 11, Moise le-a pus pe inimă marea datorie a ascultării de DOMNUL. Aici vom ajunge la cea de-a treia parte a cărţii, în care Israel va primi instrucţiuni pentru vremea când va locui în ţară. Şi cea mai importantă dintre acestea este cu privire la stabilirea unui loc pentru a aduce închinare Dumnezeului său. Israeliţii trebuia întâi să cureţe ţara de urâciunile canaaniţilor, apoi să caute dar nu să aleagă - locul (v.5) unde va fi celebrată închinarea.
 Nu este de competenţa creştinului să hotărască unde sau cum Ii va aduce laudă lui Dumnezeu. Datoria lui este să se informeze cu grijă, după Scriptură, cu privire la locul unde Domnul a promis că va fi prezent. Când este nesigur, să urmeze exemplul celor doi ucenici pe care Domnul i-a trimis să pregătească Pastele şi care L-au întrebat: „Unde vrei să pregătim?" (Luca 22.9). Numai în acest loc ales de Domnul (v. 14) îşi va putea aduce israelitul feluritele sale jertfe, va putea mânca din ele, în sfârşit, se va putea bucura cu toată casa lui 
(v. 7, 12). 
Ce imagine a ceea ce avem să facem şi să primim în prezenţa Domnului Isus când suntem strânşi în jurul Lui! (Matei'18.20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu