Versetul zilei

17 octombrie 2012

O inima curata si un duh nou !

Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!
Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt!
Psalmii 51:10-11
David a pacatuit atat de mult si totusi in el, Dumnezeu si-a gasit placerea !
Multi crestini privesc la viata lui David si spun: "David care a facut atatea fapte rele, totusi Dumnezeu l-a iubit atat de mult?" De-aceea multi aleg o viata ca a lui David, dar numai in prima parte a vietii lui, partea a doua cu pocainta sincera....acolo nu-i mai urmeaza exemplul. David a avut o  intoarcere reala si s-a cait pentru toate pacatele lui si le-a marturisit inaintea lui Dumnezeu.
"Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.
 Căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii. Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Şi Tu ai iertat vina păcatului meu"Psalmii 32:3-5
 In psalmul 51, el cere o inima curata si un duh nou.
Poate intrebam daca Duhul Domnului este de mai multe feluri...? 
 NU, Duhul lui Dumnezeu este acelasi si El nu se schimba, este singurul Duh adevarat, dar in versetul 10, David se refera la duhul lui (observati ca nu este scris cu majuscule nici "duh" si nici "nou"). Duhul nostru are nevoie de o schimbare si de o innoire, duhul nostru este cel care se invecheste, se compromite, de-aceea avem nevoie de a cere Domnului ca sa puna in noi un "duh nou si statornic".
Doamne ajuta-ne sa realizam zi de zi, nevoia unui duh nou si statornic in viata noastra.Vrem sa fim un David in care sa iti gasesti placerea, da-ne o inima transformata si curata inaintea Ta.

Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!
Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu