Versetul zilei

25 octombrie 2012

Pace sau bogatie?

Astazi am avut la birou un timp de discutie cu unul dintre colegi, si am incercat sa vorbesc cu el despre situatia vremurilor in care traim.Cu totii suntem constienti ca traim momente care parca nu au mai fost niciodata.Lume agitata, nervi intinsi la maxim, lipsa de respect a celor din jur, nemultumire cat cuprinde si o goana acerba dupa bani, cum parca nu a mai fost niciodata.
Zeci de cupluri stau despartiti ani de zile, ba mai mult traiesc departe de copii, muncind in afara granitelor tarii. In dorinta de a acumula mai mult si mai mult, neglijam ceea ce ne-a dat Dumnezeu...FAMILIA.Este foarte greu ca un singur parinte sa suplineasca  rolul celuilalt parinte, si asta o spun din propria experienta. Dar sunt situatii cand unul din parinti este decedat si aici nu am ales noi acest lucru...si nici nu depinde de noi.Dar ceea ce este dureros ca de multe ori cu buna stiinta, pentru un pumn de bani in plus, alegem sa sacrificam  relatia cu  partenerul de viata, ba mai mult  sacrificam chiar copiii.
Castigi un nume, castigi bogatie, ai o pozitie in societate, dar pierzi o relatie si distrugi un camin...!
Bogatia este trecatoare, ba mai mult fericirea ta nu depinde de numarul banilor.
Poti avea bani, dar daca nu ai un partener cu care sa-ti imparti  bucuriile si necazurile...totul in zadar.
Poti avea conturi cu multe cifre, dar daca copiii sunt falimetari in viata lor....la fel  totul este in zadar.
Poti avea tot ce-ti doresti, dar daca nu ai sanatate....e-n zadar.
Ajuns pe patul de spital intr-o situatie disperata, a-i da totul pentru a-ti prelungi cateva clipe....dar din pacate sanatatea nu se poate cumpara, cum nu se poate cumpara nici mantuirea sufletului.
Opreste-te din goana ta, si cauta-ti  scopul etern.
Sufletul nostru a fost creat pentru eternitate, dar depinde de noi  in ce fel alegem sa ne petrecem vesnicia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu