Versetul zilei

28 ianuarie 2012

Tabita-Asculta-ma !

Ce faci cu sufletul tau ?

    Traim intr-o lume atat de preocupata si atat de prinsa  cu problemele care apar zi de zi inaintea noastra incat  de prea putine ori mai stam si ne gandim la sufletul nostru.Lumea in care traim a devenit atat de mizerabila si pe zi ce trece parca nimanui nu-i mai pasa de ceea ce se spune in Matei16:26:
   "Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?"
  Am primit  in dar o viata cu un suflet viu  pe acest pamant si care ne poate  fi luata inapoi in orice clipa,pentru ca nu noi suntem stapani pe ea.
  Materialistii  ne spun sa nu ne facem grija in privinta sufletului nostru pentru ca el nu exista si totul este materie.
  Cei ateisti declara clar si raspicat,ca  dupa moarte totul s-a sfarsit,iar necredinciosi se folosesc de bunatatea lui Dumnezeu si spun ca Cineva asa bun nu ar arunca pe om in iad.Cea mai mare categorie sunt religiosii.Acestia spun de fiecare data:"nu am omorat pe nimeni,n-am furat din curtea nimanui,n-am facut cutare sau cutare lucru.....s-o indura Dumnezeu de mine ca mi-am dat toata silinta"
  "Ce i-ar folosi unui om sa castige toata lumea....daca si-ar pierde sufletul?"
  Prin acest verset intelegem ca sufletul nostru e NEMURITOR.
La mormant nu se termina totul.....ci abia acolo  incepe!
Acolo incepe vesnicia !
   In ce  categorie te regasesti ?
Poate nu gandesti ca materialistul, ateistul sau necredinciosul...dar daca te regasesti in marea multime de religiosi....atentie ca te amagesti singur.Biblia spune ca orice suflet va sta in fata LUI la marea judecata.
Nu cu mult timp in urma,sotul unei prietene a facut accident vascular si a ajuns in spital.Stiti care a fost prima lui declaratie cand a inceput sa isi revina....???
"AICI NU CONTEAZA CINE ESTI SI CE AI...AICI TOTI SUNTEM EGALI !"
   .....si a avut mare dreptatate.
In fata mortii TOTI suntem egali,iar in fata lui Dumnezeu cu atat mai mult.
Vesnicia are doar doua directii:
"calea ingusta  care urca spre Imparatia cerurilor" sau "calea cea larga care coboara spre imparatia intunericului" 
Ambele imparatii sunt vesnice !!!!!

Va doresc o zi minunata in care sa ne facem timp sa meditam la directia inspre care ne indreptam,si ca o buna meditatie cantarea aceasta ne va ajuta mult.


Hrana ta zilnica!



28 Ianuarie Geneza 18.16-33
„Domnul Se destăinuie celor care se tem de El (Psalmul 25.14; citeşte şi Amos 3.7). Avraam este unul dintre aceştia. Domnul a putut spune despre el: „pentru că l-am cunoscut" (v. 19), „să ascund Eu de Avraam ce fac?" (v. 17). Înţelegerea gândului lui Dumnezeu este inseparabilă de umblarea în credincioşie. Dumnezeu ştie că singurul efect al comunicărilor Sale va fi acela de a pune în inima omului lui Dumnezeu sentimente identice cu ale Sale: compasiune, dorinţa de a-i smulge de sub înspăimântătoarea judecată pe aceia pe care îi iubeşte. Dragi prieteni creştini, noi, care cunoaştem din Cuvântul lui Dumnezeu sentinţa asupra lumii şi iminenţa executării ei, suntem oare mişcaţi de aceleaşi sentimente în timp ce ne gândim la soarta grozavă a nenumăratelor suflete pierdute pentru eternitate? Fiecare dintre noi are în familie, printre prieteni sau printre colegii de la slujbă, persoane neîntoarse la Dumnezeu. Ce putem face pentru ei? Sigur că trebuie să-i prevenim, dar şi să mijlocim insistent, cum a făcut Avraam pentru Sodoma în care se afla Lot, fratele lui (compară cu Ieremia 5.1). In
I Timotei 2, Pavel ne invită să facem rugăciuni pentru toţi oamenii, adresându-ne Celui pe care, prin experienţă, Îl recunoaştem cu frumosul Nume de, Dumnezeu, Mântuitorul nostru", care „doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi".

27 ianuarie 2012

Noapte buna !


Nu fa din rugaciune ultima speranta, ci prima alegere,pentru ca cererile  mari  duc la raspunsuri mari,si  rugaciunea misca mainile ACELUIA care misca lumea !!!
 O noapte linistita !

Te iubesc !

"De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta."
Isaia 43:4

    Dacă, dorești să afli cât de mult te iubește Dumnezeu, încearcă în timp ce afară plouă să prinzi picături de ploaie....Ceea ce tu vei prinde - aceasta este dragostea ta față de El,..iar ceea ce nu vei putea prinde - este Dragoastea Lui pentru tine...spunea  intr-un mesaj al sauVladimir Pustan
Este o dragoste fără margini, o dragoste pe care mintea noastra nu o va putea intelege niciodata.
Astazi,si eu si tu ,inca mai beneficiem de dragostea LUI.
Arata-i ca si tu  IL iubesti la fel de mult !!!
       O dimineata minunata si o zi cat mai placuta !


Hrana ta zilnica!



27 Ianuarie Geneza 18.1-15
Dumnezeu îi face lui Avraam onoarea de a-1 numi prietenul Său (2 Cronici 20.7; Isaia 41.8; lacov 2.23). Ca o consecinţă a acestui titlu pe care i 1-a dat, Dumnezeu îl vizitează şi îl informează despre intenţiile Sale, atât cu privire la el (v. 9-15), cât şi cu privire la lume (v. 20, 21; vezi şi Ioan 15.15). Patriarhul răspunde printr-o libertate plină de încredere care nu exclude cu nimic profundul respect. Starea inimii lui se dezvăluie prin bucuria aprinsă cu care-şi primeşte Oaspeţii cereşti; îşi cunoaşte Dumnezeul; gustase că Domnul este bun (1 Petru 2.3). Noul Testament menţionează câteva persoane care au avut privilegiul de a-L primi pe Domnul Isus în casele lor: Levi, Marta, Zacheu ... (Luca 5.29; 10.38; 19.6) şi ne învaţă în ce condiţii ne putem bucura şi noi de aceeaşi intimitate. Ascultarea de Cuvântul Domnului este cheia care ne deschide inimile pentru El (Ioan 14.23). Avraam este un model nu numai în ce priveşte comuniunea cu Dumnezeu, ci şi exercitarea ospitalităţii. Cel credincios este chemat să facă aceasta fără murmure (1 Petru 4.9; Romani 12.13; Evrei
13.2 ...). Ce veste bună îi aşteaptă pe Avraam şi pe Sara: anunţul mult-doritului moştenitor! Sara se îndoieşte şi râde. 
Şi pentru noi a sosit ocazia să auzim o declaraţie măreaţă: „Este ceva prea greu pentru Domnul?" (v. 14).

26 ianuarie 2012

Cugetari !



  • Dragostea indelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută folosul sau, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată !
  • Iubirea nu cere nimic, ea oferă, iubirea suferă, ei nu-i pare rău niciodată de nimic şi nu se răzbună. 
  • Numai cu inima poţi vedea lucrurile corect, ceea ce este esenţial....este invizibil pentru ochi. – Antoine de Saint Exupery
  • Cel slab se ascunde in spatele unui nume. Cel puternic si-l creeaza !!!
  • Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim.Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase. (Aristotel)
  • Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.(Charles Dubois)
  • “Pastreaza-ti visele vii. Intelege ca pentru a realiza ceva trebuia sa ai credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare, si daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred. ” Gail Devers
  • “Oamenii vor vedea doar ceea ce sunt pregatiti sa vada”. Ralph Waldo Emerson
  • “Suntem limitati, nu de abilitatile noastre, ci prin viziunea noastra.”
  • “Iadul începe in ziua cand Dumnezeu ne acorda o viziune clara tuturor, a lucrurilor pe care le-am fi putut realiza, a tuturor darurilor pe care le-am irosit, a tuturor lucrurilor pe care am fi putut sa le facem dar nu le-am facut ” Gian Carlo Menotti


                                    O noapte linistita !!!

Isus iubirea vietii mele ~ Ariana - Albumul 2

Vreau tot.....!!!!

   Astazi am citit un pasaj care m-a facut sa stau, sa analizez si sa il recitesc de cateva ori.
    "Intr-o familie,un copil izbucnise in plans  si nu se mai oprea.Mama iubitoare l-a luat in brate  si l-a intrebat de ce plange?
Copilul printre suspine...intinse mana spre vitrina si a spus ca vrea un bibelou.Mama,ca sa-l domoleasca a luat un bibelou si i l-a dat.S-a jucat putin dupa care plictisit a aruncat bibeloul  si a inceput sa planga din nou.Mirata mama l-a intrebat din nou : acuma dragul mamei,de ce plangi iar?
De data asta copilul  a raspuns:  "vreau tot ceea ce nu am voie".

     Daca ne amintim inca de la Adam  si  Eva,din gradina Eden a fost aceasta dorinta de a  avea exact lucrul interzis.
Fructul oprit  si totusi atat de dorit!!!
    Incalcarea poruncii lui Dumnezeu  a atras si pedeapsa in viata lor si a urmasilor lor,inclusiv noi platim aceste pacate.
Interesant este ca aceasta dorinta de a avea "tot ce nu avem voie",este in fiecare persoana,incepand de la mic la mare,de la tanar la batran,de la bogat la sarac...toti avem in noi aceasta natura pacatoasa.
Si astazi,ca si atunci  Dumnezeu ne-a dat aceeasi porunca"paziti poruncile mele" daca vreti sa aveti "viata vesnica".In ep. lui Pavel catre Efeseni in cap.5 vers. 17 scrie:
"De aceea nu fiti nepriceputi ci intelegeti care este voia  Domnului "
    Intelegem noi voia Domnului ?
    Pazim noi poruncile LUI ?
    Dorim  si noi ca acest copil exact ceea ce nu avem voie ?
 
     Iata cateva intrebari  la care ar fi bine sa ne dam un raspuns  in inima noastra.
Dumnezeu sa ne dea o inima inteleapta si un cuget curat pentru a intelege si a pazi poruncile LUI.

Hrana ta zilnica!



            26 Ianuarie Geneza 17.1-27
Domnul i Se arată din nou lui Avram, îi înnoieşte promisiunea Sa cu privire la descendenţii fără număr şi îi schimbă numele în Avraam. O schimbare de nume în Biblie este întotdeauna un semn al unei noi relaţii cu cel care dă noul nume. Aici patriarhul nostru nu este numai omul credinţei, ci şi tatăl tuturor oamenilor credinţei (Romani 4.11). Dându-i acest nume, „tatăl unei mulţimi de naţiuni" (v. 5), Dumnezeu Se gândea deja cu interes şi cu dragoste la acea mulţime de credincioşi pentru care; Avraam va fi ca un cap de spiţă şi din care sperăm să facă parte toţi cititorii noştri. Şi în împăraţii care aveau să descindă din Avraam (v. 6), Dumnezeu Îl vedea mai dinainte pe „Fiul lui David", împăratul pe care intenţiona să-L trimită Israelului şi lumii. Aşa se deschide în Noul Testament cartea genealogiei lui Isus Hristos: „fiu al lui David, fiu al lui Avraam".
Odată cu noul nume, Dumnezeu îi mai dă lui Avraam încă un semn: cel al circumciziei, care corespunde într-o oarecare măsură cu botezul de astăzi şi reprezintă atât punerea deoparte pentru Dumnezeu, cât şi lipsa de încredere în lucrurile pământeşti (Filipeni 3.3).
Sfârşitul capitolului ne-o prezintă pe Sara primind şi ea un nume nou, atunci când este anunţat Isaac, după care putem vedea un Avraam ascultător în împlinirea poruncilor date de către Dumnezeu.

Un zambet!


Culmea adolescentului rebel: sa locuiesti singur si sa fugi de acasa!

De ce zilele cand faci curat, speli si gatesti se numesc libere ?

Lenea: obicei de a te odihni in avans.

Cand te certi cu un prost, asigura-te ca nu face si el acelasi lucru.

Autobuzul este acea masina care merge de doua ori mai repede cand alergi dupa ea decat atunci cand te afli in interiorul ei.

Soferul autobuzului opreste intre statii, intoarce capul catre pasageri si striga:
- Daca nici unul dintre dv. nu vrea sa cedeze locul doamnei batrine care sta in picioare, sa stiti ca-i cedez locul meu .

Doi indivizi dormeau pe o banca in parc. Se apropie politistul comunitar:
-Ce faceti aici ?
Pai eu nu am casa, nu am servici, asa ca dorm aici !
-Si tu ?
-La el in gazda !

25 ianuarie 2012

    "Cand simti ca lucrurile pe care le faci sunt ca o picatura de apa in mare,aminteste-ti ca marea nu ar exista fara acele mici picaturi ce o formeaza !"

Daca....???

   Cum ar fi viata noastra in aceasta zi:

…daca,Dumnezeu nu si-ar face timp sa ne binecuvinteze astazi... deoarece noi nu ne-am facut timp sa-i multumim ieri?
…daca, nu am mai vedea inflorind nici o floare deoarece noi am murmurat atunci cand Dumnezeu a trimis ploaie?
…daca,Dumnezeu ne-ar lua maine toate cartile sacre, deoarece noi nu le-am citit azi?
…daca,Dumnezeu nu ne-ar mai trimite nici un mesaj deoarece noi nu Il ascultam intotdeauna?
…daca,Dumnezeu nu ar mai fi trimis pe Fiul Sau, deoarece noi credem ca putem plati pretul pacatului nostru?
....daca ne-ar lua Dumnezeu bucuria din inima noastra...deorece  aproape in fiecare zi gasim un motiv si suntem  nemultumiti?
…daca,Dumnezeu nu ne-ar mai iubi...deoarece noi nu-i iubim pe cei din jurul nostru?
…daca,Dumnezeu nu ne-ar auzi pe noi azi deoarece noi nu L-am ascultat pe El ieri?
…daca,Dumnezeu ar raspunde rugaciunilor noastre asa cum ii raspundem noi Lui atunci cand El ne cheama in lucrarea Sa?
…daca,Dumnezeu ne-ar indeplini dorintele tot  asa  cum suntem si  noi de dispusi de a trai pentru El?
DACA.........???????



Hrana ta zilnica !



25 Ianuarie Geneza 16.1-16
După dovezi atât de minunate ale credinţei lui Avraam, întâlnim un nou eşec în viaţa patriarhului. In loc să aştepte cu răbdare să i se dea fiul care îi fusese anunţat dinainte, el ascultă de Sarai, soţia lui. Şi Agar, roaba care fusese probabil adusă din Egipt după prima cădere a lui Avraam, devine mama lui Ismael.
După ce fusese subiectul unor triste confruntări în casa omului lui Dumnezeu, Agar fuge de la stăpâna ei. Dar Domnul are grijă de sărmana roabă. El îi iese în întâmpinare pe calea pe care ea şi-o alesese şi devine pentru ea ,Dumnezeu care Se descoperă"1 (v. 13). In îngerul Domnului Îl putem recunoaşte pe însuşi Domnul Isus. Am experimentat noi oare, fiecare în parte, această întâlnire decisivă? Vi S-a descoperit Dumnezeu ca fiind viu? In Hristos S-a făcut El cunoscut (Ioan 8.19; 2 Corinteni 4.6). Şi lângă acest Mântuitor viu găsim un belşug de apă vie a harului despre care vorbeşte fântâna Lahai-Roi (Ioan 4.14). Să remarcăm ceea ce-i spune Agarei îngerul: „întoarce-te la stăpâna ta şi supune-te ei..." (v. 9). Umilinţa - mărturisirea păcatelor noastre - este primul lucru pe care îl cere Domnul odată ce S-a descoperit sufletului nostru.

24 ianuarie 2012

Hrana ta zilnica !



24 Ianuarie Geneza 15.1-21
Refuzând oferta regelui Sodomei, Avraam nu a pierdut nimic. Dimpotrivă! Domnul îi apare şi îi spune: „Eu sunt ... răsplata ta cea foarte mare" (v. 1). El nu spune ce vrea să îi dea, ci ce vrea să fie pentru el. A-L avea pe Dătător este mai mult decât a avea darurile Lui. Credinţa lui Avraam îşi însuşeşte promisiunea lui Dumnezeu că El îi va da o sămânţă cerească. El dă „glorie lui Dumnezeu, ... fiind deplin convins că ceea ce a promis El poate să şi facă" (Romani 4.20-21). A-L crede pe Dumnezeu (nu numai a crede în Dumnezeu) este suficient pentru a-1 socoti îndreptăţit (v. 6). Acest verset de importanţă majoră este citat în trei cărţi din Noul Testament (Romani 4.3, 9, 22; Galateni 3.6; Iacov 2.23).
Acum, odată ce Domnul a promis, legământul trebuie pecetluit prin jertfe (v. 9, 10). Moartea lui Hristos este singurul mijloc prin care Dumnezeu poate împlini ceea ce a promis. Păsările de pradă care caută să acapareze bucăţi din animalele despicate sunt o imagine a eforturilor lui Satan de a ne jefui de unele rezultate ale morţii lui Hristos. Dar credinţa noastră, ca şi cea a lui Avraam, trebuie să fie activă pentru a-1 alunga.
Sfârşitul capitolului ne arată cum omul lui Dumnezeu are perspective mai bogate referitoare la moştenirea promisă. Aceasta se întâmplă întotdeauna omului a cărui credinţă este pusă la încercare.

23 ianuarie 2012

Puiu Chibici-Ajunge zilei necazul ei

Ingrijorat ..in zadar !

In firea omului sta intotdeauna si iese la iveala partea mai negativa.
Desi Biblia spune "nu va ingrijorati",iata ca ,fire pamanteasca cum suntem..... "ne ingrijoram".
Spuneam,azi de dimineata ca ma asteapta o saptamana de foc.Sincer m-am ingrijorat de cateva zile pentru aceasta saptamana ....si azi am constatat ca m-am ingrijorat degeaba.
Cu rusine trebuie sa o spun...ca m-am lasat condusa mai degraba de fire decat de ceea ce trebuia sa ma las condusa.
Astazi,inca o data...si ca de fiecare data,Dumnezeu mi-a aratat ca in ciuda defectului meu,
"EL MA IUBESTE"
Dis de dimineata am primit un mesaj care sincer m-a surprins venind de la o domnisoara care nu de mult a plecat din tara,si nu mi-a zis altceva,decat o felicitare in care scria ,
"UN GLAS DIN CER ITI SOPTESTE,TE IUBESC"
A fost o incurajare frumoasa ,mai ales venind asa la prima ora si parca aveam nevoie sa aflu acest lucru,dar nu doar am auzit ca ma iubeste...am si simtit acest lucru...si "ii multumesc ".
O seara linistita !

O saptamana binecuvantata !


"Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti,
 ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul.
 Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele.
 Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.
 Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.
 O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde.
 Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta?
 Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo;
 dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării,
 şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca.
 Dacă voi zice: „Cel puţin întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!”
 Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul, ca lumina.
 Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
 Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
 Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.

 Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
 Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!
 Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine......"
Psalmii 139:1-18

Si pentru ca voi avea o "saptamana de foc" la servici stiu ca Domnul va fi prezent si acolo si ii multumesc.
La fel  doresc ,ca indiferent de loc,indiferent de situatie ,sa nu uitati,EL ESTE PREZENT !
Va doresc o saptamana binecuvantata in tot ceea ce ve-ti face !

Hrana ta zilnica !



23 Ianuarie Geneza 14.13-24
Până acum Avraam a evitat să intervină şi să ia parte la vreun conflict care nu îl privea (Proverbe 26.17). Dar, de îndată ce află că nepotul lui a fost luat prizonier, nimic nu-1 va opri să-i vină în ajutor. Ar fi putut să găsească drept scuză slăbiciunea resurselor sale în faţa unui grup de regi victorioşi şi să rămână neutru sau să-şi spună că lui Lot i s-a întâmplat ceea ce merita. Dar nu, dragostea sa pentru „fratele" lui, credinţa sa, perseverenţa sa îi aduc victoria şi îl eliberează pe cel prins. Iată însă un alt adversar mult mai puternic decât cei patru regi, deşi fusese învins. Este regele Sodomei. El se apropie şi încearcă să-1 îndatoreze pe Avraam cu daruri - pentru că presupune că şi el, asemeni majorităţii oamenilor, ar putea fi atras de bunuri pământeşti. Dar Dumnezeu veghează şi, pentru a-şi întări slujitorul, îi trimite chiar înaintea acestei întâlniri un vizitator misterios: pe Melhisedec. Împărat şi el şi în acelaşi timp şi preot, este un simbol al Domnului Isus (Evrei 7.1-10). Hrănit şi binecuvântat de Melhisedec, Avraam refuză categoric ofertele regelui Sodomei. O inimă satisfăcută de Hristos este secretul rezistenţei la ofertele lui Satan. Lot, dimpotrivă, nu va lua deloc în seamă lecţia divină; se va întoarce să locuiască în Sodoma şi acolo va avea experienţe şi mai tragice.

22 ianuarie 2012

Puiu Chibici - Dimineaţa

Buna dimineata !


In urma cu cateva zile am avut parte sa citesc acest veset.Astazi l-am citit iarasi,si asta imi confirma ceea ce scrie..."in fiecare dimineata bunatatile se inoiesc",si tot ceea ce primim este doar prin HARUL si Indurarea SA.
Cred ca este potrivita si cantarea fratilor Groza care merita ascultata !
Va doresc o zi binecuvantata in care inimile sa fie pregatite pentru a primi tot ceea  Dumnezeu are si astazi pregatit pentru noi.


Hrana ta zilnica !



22 Ianuarie Geneza14.1-12
Spre deosebire de Avraam, omul credinţei, Lot este un exemplu de credincios care umblă prin vedere. Timp îndelungat el şi-a urmat unchiul imitându-1 ... aşa cum fac mulţi tineri care se bazează pe credinţa părinţilor lor sau a celor mai mari decât ei.
Supus la probă, Lot a arătat ce era în inima lui. Fără să se gândească s-a dus la Sodoma (13.12) şi acum locuia acolo (v. 12). Odată ce cineva a pornit pe o cale alunecoasă, nu se mai poate opri. Ca urmare a acestei stări nepotrivite în care se află, el ajunge să fie implicat într-un război care nu îl privea şi este luat prizonier împreună cu locuitorii Sodomei. Amestecul cu cei care nu se tem de Dumnezeu îl expune pe copilul lui Dumnezeu la pierderea libertăţii şi, mai mult, această tovărăşie îi va crea întotdeauna greutăţi şi îi va aduce nelinişte în suflet. 2
Petru 2.8 atrage atenţia asupra acestor chinuri zilnice ale sufletului care, pentru Lot, ca şi pentru orice alt credincios lumesc, rezultă inevitabil din viaţa dublă pe care o trăiesc. Căzând pradă acestor conflicte, atât dinăuntru, cât şi din afară, un asemenea om nu poate decât să fie nenorocit. Dimpotrivă, Avraam, pe munte, nu cunoaşte aceste complicaţii. El este străin de lume şi de toate îngrijorările ei. Semănăm noi cu Lot, sau cu Avraam?