Versetul zilei

11 februarie 2012

În ziua în care m-am iubit cu adevărat ...



În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.
Şi atunci, am putut să mă liniştesc.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte …Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte…Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte…Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul...
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte…Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic...
Persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consumă energia.
La început, raţiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte…Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte…Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înşelat.
Astăzi, am descoperit... Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor.
Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă.
Astăzi, trăiesc clipa fiecărei zile.
Şi aceasta se numeşte…Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi.
Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios.
Şi toate acestea înseamnă...
SĂ ŞTII SĂ TRĂIEŞTI CU ADEVĂRAT !
                                      Charles Chaplin

                                  Un weekend minunat !
                 

Cina in familie !

Dupa ziua de ieri in care aproape 30 de tineri s-au bucurat impreuna,astazi a  urmat inca o seara din proiectul "saptamana casatoriei" petrecuta in "familie".
Cina in familie !
Au fost momente minunate petrecute intr-un ambient crestin,cu  o parte din membrii bisericii,in care s-au discutat multe lucruri,s-au  propus noi proiecte si s-a servit o cina  gustoasa.
Multumim Domnului si pentru aceasta seara!

Hrana ta zilnica !


11 Februarie Geneza 25.19-34
Credinţa lui Isaac şi a Rebecăi este pusă la încercare în acelaşi fel cu cea a lui Avraam şi a Sarei: prin
sterilitate - nu puteau să aibă copii. Este ocazia pentru Isaac să se roage stăruitor către Domnul. „Şi Domnul a ascultat rugăciunea" (v. 21; comparaţi cu 1 Cronici 5.20). Se nasc doi fraţi gemeni, la fel de deosebiţi la înfăţişare ca şi în starea inimii lor. Scena care se va desfăşura mai târziu între cei doi fraţi va demonstra această stare.
  Iacov, în ciuda felului supărător în care acţionează, arată că preţuieşte locul de întâi-născut în familie, partea de moştenire care decurge din această poziţie şi în special promisiunile divine date lui Avraam şi seminţei lui.
Nimic din toate acestea nu are preţ pentru Esau. El încheie o afacere, mănâncă, bea, se ridică şi pleacă (v. 34), inconştient de pierderea incalculabilă pe care o suferise într-o singură clipă. Nu numai că se poartă necugetat, sacrificându-şi viitorul pentru o îmbucătură de mâncare (Evrei 12.16), ci, prin aceasta, în primul rând  jicneşte pe Dumnezeu; este ca şi cum i-ar spune: cel mai preţios dar al Tău nu-mi poate potoli foamea, ca lintea aceasta.
  Tineri prieteni crescuţi într-o familie creştină, dreptul de întâi-născut este un simbol al privilegiului vostru. Nici unul dintre voi să nu dispreţuiască moştenirea cerească.

10 februarie 2012

La multi ani, MAMA !

Ce poate fi mai frumos decat sa ajungi la o anumita varsta si sa privesti in urma ta,sa vezi ce ai realizat,sa vezi ce visuri ti s-au implinit ,sa vezi ce dorinte ai avut ,sa vezi cate binecuvantari ai primit ,sa iti faci o balanta ...si sa vezi ca ai fost atat de binecuvantata...!!!
Nu poti decat sa vii si sa ii multumesti la Dumnezeu !
Cred ca asta a facut si mama mea la prima ora  a diminetii.
Astazi implineste o varsta atat de frumoasa.....70 de ani.!
Felicitand-o si urandu-i  inca multi ani de acum incolo....raspunsul ei a fost:
"Indiferent cati ani mai imi da Domnul,ii multumesc pentru acesti ani in care m-a binecuvantat din plin.
Am ajuns la o varsta  atat de frumoasa si nu am stiut ce este boala,mi-a dat atat de multe binecuvantari ,un  sot care a fost langa mine mereu,sa imi vad copii la casele lor,sa imi vad nepotii,sa imi vad stranepotii,si slava Domnului toti sanatosi si perfecti,sa imi vad toate rugaciunile ascultate....ce mi-as mai putea dori...?"
Si intr-adevar asa este....
" Voi să slujiţi Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele, şi voi îndepărta boala din mijlocul tău" Exodul 23:25
Noua ,copiilor ei nu ne ramane decat sa ii multumim Domnului pentru ca avem o asa mama minunata,sa ii multumim ca ne-a dat viata,ne-a crescut ,ne-a ingrijit,ne-a educat,si in mod special,me-a purtat pe brate de rugaciuni.
Dumnezeu sa ii dea sanatate in continuare ca sa ne putem bucura inca multi ani de acum incolo de sfaturile si prezenta ei.
"LA MULTI ANI !"

Hrana ta zilnica !



10 Februarie Geneza 25.1-18
Sfârşitul vieţii lui Avraam încheie o imagine profetica de ansamblu:
- cap. 21: naşterea Fiului;
- cap. 22: crucea şi învierea adevăratului Isaac;
- cap. 23: punerea deoparte a lui Israel (moartea Sarei);
- cap.24: chemarea Bisericii şi unirea ei cu Hristos în glorie.
- In sfârşit, cap. 25: introducerea împărăţiei de o mie de ani, când naţiunile pământului, reprezentate prin copiii Cheturei, vor fi binecuvântate în relaţia lor cu Isaac. La acest sfârşit, Avraam face o donaţie a tot ceea ce are. Isaac II reprezintă pe Hristos în calitatea Lui de Moştenitor universal. „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu ... Cere-Mi şi-Ţi voi da naţiunile de moştenire ..." (Ps. 2.7, 8). Spre acest viitor glorios se îndreaptă prin credinţă gândurile lui Avraam. Dincolo de Isaac, el se gândeşte la Cel în care vor fi împlinite promisiunile. „Avraam a săltat de bucurie că va vedea ziua Mea - le va spune Isus iudeilor - şi a văzut-o şi s-a bucurat" (Ioan 8.56). El a murit în credinţă, „neprimind promisiunile, ci văzându-le de departe şi salutându-le" (Evrei 11.13). Şi Avraam este unul dintre acei oameni cu care lui Dumnezeu nu-I este ruşine când este vorba să-i lege numele de al Său, numindu-Se „Dumnezeul lui Avraam".  El poate  să Se numească şi Dumnezeul  tau !

9 februarie 2012

Un gand....

“Majoritatea lucrurilor importante din lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce atunci când părea că nu au nici o șansă...
....si cea mai sigură cale pentru a nu eșua este să te determini să reușești !” 
O seara minunata !

Hrana ta zilnica !


 9 Februarie Geneza 24:
50-67
   Cuvintele cu care slujitorul lui Avraam şi-a descris stăpânul, cât şi bogăţiile din care el a dat câteva mostre au mişcat inima Rebecăi. Ea este hotărâtă, va merge (v. 58).
  Voi, care aţi auzit vorbindu-se atâta despre Domnul, care aţi avut ocazia să vă bucuraţi în casa părinţilor voştri de bogăţiile harului Său, sunteţi voi decişi să-L urmaţi? întrebarea vi se pune astăzi: Vei merge? Nu mai târziu, nici mâine, ci astăzi - vă cere Duhul lui Dumnezeu s-o faceţi.
  De acum începe pentru Rebeca lunga călătorie de traversare a pustiului. Ea a lăsat totul la cuvântul slujitorului care acum o conduce. Tot astfel Biserica, Mireasa lui Hristos, îşi urmează în această lume, care este un deşert pentru ea, calea de suferinţă şi de trudă, dar şi de bucurie, pentru că Duhul Sfânt îi ocupă inima cu Preaiubitul pe care ea nu L-a văzut, dar care vine în întâmpinarea ei. 
   «Ce moment solemn va fi pentru Adunarea Ta sfântă, când o vei introduce în locurile cereşti ...»,
spune un imn creştin. 
Ce moment va fi şi pentru El!
 Rebeca a devenit soţia lui Isaac şi el a iubit-o. Hristos, de partea Sa, îşi iubeşte deja Adunarea. Şi inima Sa, mult mai mult decât a noastră, aşteaptă acel moment binecuvântat, pentru eterna satisfacţie a dragostei Lui divine.

8 februarie 2012

Maturitatea !

A doua seara din proiectul "Saptamana Casatoriei" la Biserica Harul.
Pastorul Teofil Ciortuz ne-a prezentat cateva insusiri ale unui om matur.
"Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc" 
 1 Corinteni  13:11

Care este varsta in care putem spune ca suntem mari?
Varsta majoratului 18 ani.....?
 Avem atatea permisiuni  si  multe lucruri ne sunt acceptate la varsta de 18 ani,dar  nu majoratul garanteaza ca putem discerne ce este bun si ce este rau.
MATURITATEA  ESTE DOVADA CA "NE-AM FACUT MARI"
Copiii pun intrebari imature,dar noi ca parinti maturi trebuie sa le dam un raspuns si sa rezolvam problemele ivite.
Din punct de vedere fizic varsta de 18 ani...poate chiar si mai devreme ,tineri pot forma un cuplu,dar asta nu inseamna ca sunt si maturi.
Multi tineri sunt intr-o vesnica disputa cu parintii lor,dar un semn al maturitatii lor este atunci cand 
"invata sa isi accepte familia"!
Un tanar matur in primul rand  invata sa isi tina un job,invata sa-si chiverniseasca banii si-apoi se gandeste la formarea unei familii!
Un tanar a devenit matur atunci cand,va stii care sunt lucrurile importante in viata!
A-ti dori un partener credincios este inainte de toate lucrul cel mai important.
Un tanar matur  va stii sa ia hotarari importante in viata !
DRAGOSTEA IMPLICA O DECIZIE MATURA !
Un tanar matur vorbeste cu maturitate !
Un om matur stie sa ia decizii in circumstantele extreme ale vietii !
Cand stim sa apreciem cu adevarat momentele frumoase din viata ,dam dovada de maturitate !


MATURITATEA ...un lucru dorit de toata lumea....si totusi neinsusit de foarte multi.De ce....?
Pentru ca doar Dumnezeu poate transforma oameni imaturi in oameni maturi !
Insasi decizia de a-l alege pe Dumnezeu ca Stapan in viata ta,este o dovada a maturitatii.
Incredintarea  problemelor tale in Mana LUI ,este o dovada a maturitatii.


Motive de rugaciune !

   Ieri,prima seara in care s-a dat startul la acest proiect "Saptamana casatoriei"s-au prezentat cateva motive de rugaciune . 
1.     Pentru problemele cele mai actuale ale familiei contemporane: adulterul migraţia,avortul, concubinajul, familiile monoparentale
2.     Pentru familiile tinere şi pentru tinerii care vor să se căsătorească
3.     Pentru familiile care îşi doresc un copil
4.     Pentru familiile care au probleme cu copiii
5.     Pentru familiile care au copii bolnavi
6.     Pentru familiile în care unul dintre soţi este bolnav
7.     Pentru familiile în care sunt neînţelegeri, situaţii de divorţ
8.     Pentru cei care au divorţat
9.     Pentru cei care sunt văduvi
10.       Pentru familiile care au probleme materiale (ex. nevoia unei locuinţe), sau probleme financiare (ex. nevoia unui loc de muncă)
Multumim tuturor celor care ne sustin in acest proiect si sunt alaturi de noi in rugaciune !

Hrana ta zilnica !


8 Februarie Geneza 24.32-49
Domnul 1-a condus, parcă de mână, pe slujitorul lui Avraam în casa familiei stăpânului său. Avraam îl pusese să jure solemn că nu va lua soţie pentru fiul său dintre fiicele lui Canaan (v. 3). Tineri prieteni, care-L cunoaşteţi pe Domnul Isus, chiar dacă evenimentul căsătoriei vă apare într-un viitor încă îndepărtat, nu este prea devreme să vă însuşiţi temeinic învăţătura Cuvântului în această privinţă: „Nu vă înjugaţi nepotrivit cu cei necredincioşi; pentru că ce legătură este între dreptate şi fărădelege sau ce comuniune are lumina cu întunericul?" (2 Corinteni 6.14, 15). Un copil al lui Dumnezeu se poate căsători numai în familia credinţei, adică numai cu un alt copil al lui Dumnezeu. Cei care nu au luat aminte la acest îndemn au putut mărturisi mai târziu cu multă tristeţe că unirea cu o persoană neîntoarsă la Dumnezeu nu este numai neascultare categorică de Cuvântul lui Dumnezeu, ci şi un izvor de zbucium şi de necaz în viaţă.
Ce mărturie răspândeşte servitorul lui Avraam despre stăpânul faţă de care se simte onorat să-i aparţină (v. 34-36)! Este mare, este bogat, are un fiu, moştenitor a tot ceea ce-i aparţine. În acest fel, Duhul Sfânt, când este primit într-o inimă, II face cunoscut pe Tatăl şi pe Fiul şi asa ar trebui şi noi, răscumpăraţii Domnului, să ştim să vorbim.

7 februarie 2012

Hrana ta zilnica !



7 Februarie Geneza 24.15-31
Slujitorul lui Avraam nici nu-şi terminase de formulat rugăciunea, că deja răspunsul este înaintea lui: Rebeca purtându-şi ulciorul. Găsim în Isaia o promisiune corespunzătoare: „înainte de a chema ei, Eu voi răspunde şi, în timp ce ei încă vor vorbi, Eu îi voi auzi" (Isaia 65.24).
Dacă slujitorul ne învaţă dependenţa, Rebeca este, în ceea ce o priveşte, un model de dăruire şi de râvnă. Ea face mai mult decât i se cere, dând apă şi cămilelor, şi o face repede, în grabă şi alergând (v. 18, 20). Iată două trăsături de care putem lua notă pentru a le imita în micile noastre îndatoriri de fiecare zi, de exemplu în căminul nostru. A scoate apă înseamnă a-i înviora pe alţii. Sunt nenumărate căile prin care le putem transmite acelora cu care venim în contact binecuvântările pe care noi înşine le-am scos din Cuvântul lui Dumnezeu. Şi să ne amintim că, întocmai cum slujitorul o privea pe Rebeca, Cineva este deosebit de atent la tot ce facem. Din modul în care-şi îndeplineşte tânăra fată această muncă atât de simplă, slujitorul înţelege că ea va fi pentru Isaac o soţie devotată, muncitoare, virtuoasă, ca cea descrisă în cap. 31 din Proverbe.
Înainte de a face altceva, el se pleacă înaintea Domnului şi îi mulţumeşte.

6 februarie 2012

DUMNEZEU -TATAL tau !

   Cascada NIAGARA se afla la granita dintre CANADA si SUA si este unul din punctele de atractie ale turistilor care viziteaza aceasta tara. Se spune ca un mare acrobat traversa cascada fara probleme.Astfel la un eveniment anuntat din timp,au participat multi turisti,vrand astfel sa il vada pe cel care traversa cascada  pe franghie.
A trecut acrobatul cascada pe franghie fara probleme si la final a fost intampinat cu aplauze.Acrobatul  a multumit,dupa care a intrebat:
-Credeti ca mai pot traversa inca o data?
Multimea l-a aplaudat  si au raspuns  cu totii...DA !!!
Acrobatul a mai trecut inca o data.Ca sa fie mai convingator,le-a spus ca de data aceasta nu va traversa gol  ci va merge cu o roaba.
-Credeti ca pot face acest lucru????
Turistii au aplaudat,si unul din multime a strigat:
-Ooo,da,suntem convinsi !
Acrobatul a luat roaba si a trecut de la un capat la celalat. Ajuns la capat a intrebat:
-Care dintre voi aveti curaj sa va urcati in roaba si sa va trec pe celalat mal?
Turistii au inmarmurit.Nimeni nu avea curaj.Deoadata  acrobatul  se uita la cel care  cu cateva clipe inainte era convins ca poate face acest lucru,si i se adresa:
-Vino,urca-te in roaba !!!
-Cine eu...? Da ce-s nebun sa imi incredintez viata in mana ta?
Mirat acrobatul se uita in jur si nimeni nu avea curaj sa faca acest lucru.Deodata din multime a venit o fetita care nu avea mai mult de 10 ani,s-a pus in roaba si acrobatul a trecut din nou pe franghie cu fetita in roaba.
Ajunsi la mal,turisti au aplaudat in nou. Fiind si multi ziaristi la fata locului fetita a fost intrebata:
Cum ai avut curaj sa te urci in roaba?
Micuta se uita in jur,se uita la acrobat,dupa care raspunse:
-Am avut incredere sa ma urc in roaba ,
PENTRU CA ACEST OM ESTE TATAL MEU !!!!


Ce fel de credinta avem noi ?
Suntem la fel ca si turistii aceea?
Nu cumva si credinta noastra este la fel de fragila,este o credinta doar de fatada?
 Credem ca Dumnezeu poate face atatea minuni,poate face atatea lucruri,poate schimba atatea vieti,poate transforma atatea inimi,dar cand e sa ne lasam viata in mana LUI ,parca ne dispare  acea incredere?
Fa din  DUMNEZEU - TATAL  tau, si vei avea curaj sa iti lasi viata ta in MANA LUI !!!!
Ba mai mult fii convins ca nu ti se va intampla nici un rau !


O seara placuta !

Hrana ta zilnica !


6 Februarie Geneza 24.1-14

Moartea Sarei sugerează punerea deoparte a lui Israel (popor din care a ieşit adevăratul Isaac), după învierea Domnului (cap. 22). Pentru a asigura sămânţa promisă, Avraam, „tatăl unei mulţimi de naţiuni" (17.5), are un plan măreţ a cărui înfăptuire ne este relatată în detaliu: acela de a-i da o soţie fiului său. De acum înainte intervine o a treia persoană: slujitorul cel mai bătrân din casă, administratorul tuturor averilor sale, imagine izbitoare a Duhului Sfânt trimis pe pământ pentru a-i strânge pe cei care vor alcătui Biserica, Mireasa lui Hristos. Astfel, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, care au lucrat împreună în Creaţie, lucrează tot împreună la alegerea, chemarea şi strângerea celor răscumpăraţi uniţi cu Hristos Cel înviat. Această Mireasă va fi căutată într-o ţară îndepărtată. Dintre „cei care erau departe", Dumnezeu a ales şi a chemat pe aceia care să fie alături de Fiul Său (Efeseni 2.13).
Ce model de dependenţă avem în acest slujitor al lui Avraam! In casa stăpânului său a învăţat să-L cunoască pe Domnul, Cel cu care acum are de-a face într-un mod personal. Către El îşi îndreaptă rugăciunea sa (Psalmul 5.3). Să nu uităm, înainte de a întreprinde vreun lucru, să vorbim mai întâi cu Domnul.

Saptamana casatoriei la Biserica HARUL !

Marti zi de post pentru intreaga biserica ,iar seara  ora 18, rugaciune pentru familiile bisericii !

Miercuri seara de la ora 18,conferinta pentru familii,invitat unul din pastorii Bisericii Baptiste HARUL  din LUGOJ - Teofil Ciortuz 


Joi de la ora 18,seara de tineret,tema:
CUM SA TE PREGATESTI PENTRU O CASNICIE REUSITA !


Vinieri, cina cu toate familiile bisericii la restaurantul crestin  Bistra- colocviu cu tema:
"CUM SA AI O CASNICIE DUPA VOIA LUI DUMNEZEU "


Duminica ora 10-pastor Marius Cimpoae


Luni 13.02.2012 seara de film crestin ora 18
Va asteptam cu drag!!!
 Dumnezeu sa dea HAR !

5 februarie 2012

Tabita si Robert-Deschide-ti astazi larg inima

Imi amintesc ca inca din pruncie ma punea mama sa cant alaturi  de ceilalti frati ai mei.La inceput cantam acasa,apoi cantam  si la biserica.Incerc sa pastrez acest obicei,si chiar daca mai avem de lucrat la vocile noastre ,noi il laudam pe Domnul.
Este prima cantare si este pentru prima oara cand alaturi de fiul meu Robert cant in biserica 
.

Hrana ta zilnica !

                                               5 Februarie Geneza 23.1-20

Un mormânt este tot ceea ce va avea Avraam în ţara Canaanului, dar ea totuşi îi este promisă. Cumpărând terenul şi peştera Macpela pentru a o înmormânta pe Sara, omul lui Dumnezeu confirmă speranţa lui sigură în înviere. Pentru el, Sara trăieşte o viaţă divină. De aceea este necesar să se asigure de toate drepturile asupra locului unde va fi aşezat trupul ei care trebuie să învieze. Preţul întreg plătit pentru peşteră şi pentru teren ne face să ne gândim la drepturile definitive dobândite prin crucea lui Hristos, moartea înfrântă, siguranţa învierii viitoare a tuturor celor credincioşi.
    La fel ca în cap. 14, în care l-am văzut refuzând darurile regelui Sodomei, Avraam nu doreşte nici acum să se îndatoreze faţă de nimeni. El insistă să plătească întreg preţul terenului, fără să negocieze.Un creştin este recunoscut în toate contactele sale cu oamenii din lume prin corectitudinea sa şi prin cinstea sa absolută. In Noul Testament suntem îndemnaţi să nu datorăm nimănui nimic, decât să ne iubim unii pe alţii (Romani 13.8), să ne purtăm „cuviincios faţă de cei de afară" (1 Tesaloniceni 4.12), în sfârşit, să lucrăm cinstit „nu numai înaintea Domnului, ci şi înaintea oamenilor" (2 Corinteni 8.21; Romani 12.17).