Versetul zilei

25 februarie 2012

Un weekend binecuvantat !

Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!
                                                       Psalmii 42:1
Te doresc  pentru ca mai intai ,TU m-ai dorit !
Te iubesc pentru ca mai intai,TU m-ai iubit !
M-ai iubit si ma iubesti neconditionat,ma iubesti desi nu am nici un merit,ma iubesti si atunci cand sunt cazut si zdrobit la pamant,ma iubesti  si atunci cand nimeni nu ma iubeste,ma iubesti 
ASA CUM SUNT !
Iti multumesc ,TATA ca dragostea TA neconditionata ma ia de mana in fiecare dimineata,ma ridica si imi spune...
"TE IUBESC,
TE IUBESC,PENTRU CA ESTI  FIICA MEA"
Un sfarsit de saptamana binecuvantat alaturi de Domnul !



Hrana ta zilnica !


25 Februarie Geneza 33.1-20
După ce Dumnezeu i-a schimbat numele în Avraam, vechiul său nume, Avram, a dispărut pentru totdeauna. Spre deosebire de el, numele lui Iacov rămâne în continuare, iar noul nume, Israel, îi devine familiar numai mult timp după Peniel. Acesta este un semn că bătrânul Iacov, „cel care ia luat locul altuia" (25.26 nota f), n-a încetat să se manifeste. Totuşi harul divin a fost evident faţă de el şi familia lui. Domnul răspunsese la rugăciunea lui din cap. 32.11, înduplecând inima lui Esau (v.4). Şi, pentru a sublinia că într-adevăr lucrarea este a lui Dumnezeu, că darurile pregătite de Iacov au fost absolut inutile în faţa dispoziţiilor de necontestat ale lui Esau, v. 8 ne arată că Esau nici măcar nu le-a înţeles rostul.
 Totuşi vedem că reapar temerile sărmanului Iacov. In faţa lui Esau care voia să-1 apere, el ar fi putut da mărturie despre încrederea sa în protecţia Dumnezeului atotputernic: În loc de aceasta, el se strecoară printr-o minciună, spunând că se va duce la Seir, în timp ce va pleca la Sucot. După aceea, ceea ce este şi mai rău, îşi construieşte o casă (v. 17) şi îşi cumpără un ogor (v. 19), negându-şi astfel de două ori poziţia de străin pe pământ.
Consecinţele nu întârzie să se arate: au loc însoţiri rele ce duc la necinstirea fiicei sale şi la  grozava răzbunare a doi dintre fiii săi, tristul subiect al cap. 34.

24 februarie 2012

Tabita-Dintr-o mana de tarana !

O VIATA TRAITA PENTRU HRISTOS!

   Cel mai trist moment si cea mai grea stare este sa fii inconjurat de persoane care iti sunt dragi...si totusi sa te simti singur ..de fapt nu cred ca este nimic mai cumplit.
   Departarea de Dumnezeu  si caderea in pacat te aduc in asemenea stare.Pacatul...desi frumos la privit,bun la gust,placut de admirat,dulce de cochetat...si as putea da aici multe "caracteristici" ale pacatului ....totusi odata acceptat in viata ta,te arunca in  cele mai abrupte vai si te tine captiv pe  cele mai ascutite varfuri ai muntilor de indoieli,de tristete,de singuratate si de nefericire.
  Urmarea acestei stari este vizibila in viata de zi cu zi,dar mai ales in viata spirituala.Ai vrea sa te rogi..dar nu esti in stare,ai vrea sa plangi...dar parca nici lacrimi nu mai ai,vrei sa te ridici din starea in care esti...dar nu ai putere....
Intr-un cuvant...simti nevoia de a face o schimbare,o schimbare in bine .....dar nu ai forta necesara !
 "Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.Căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii. Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Şi Tu ai iertat vina păcatului meu.
Psalmi 32:3-5
   MARTURISIREA aducea ELIBERARE !!!!
Eliberat vei putea sa te ridici,sa iti inalti mainile spre cer si asemeni unui ghiocel care rasare de sub zapada,vei putea sa strapungi aceasta perdea a pacatului si  vei putea renaste la viata ...
O VIATA TRAITA PENTRU HRISTOS !








Hrana ta zilnica !

24 Februarie Geneza32.22-32

O a doua noapte memorabilă se înscrie în istoria lui Iacov. Această luptă cu îngerul este ca un rezumat al întregii sale vieţi de până acum. Întotdeauna a căutat binecuvântarea prin propria strădanie; prin aceasta s-a opus lui Dumnezeu. Acum constată că puterea omului nu poate învinge şi predomina. Este suficientă doar o atingere a lui Dumnezeu (v. 25) şi toată puterea lui este nimicită. Iacov este obligat în felul acesta să înceteze să se mai încreadă în sine. El învaţă acest adevăr fundamental al vieţii credinciosului: „când sunt slab, atunci sunt tare" (2 Corinteni 12.10) şi în acel moment triumfa, declarând prin credinţă: „Nu te voi lăsa să pleci decât dacă mă vei binecuvânta" (v. 26; Osea 12.4). Victorie a rugăciunii! El obţine binecuvântarea sub forma numelui Israel, cel atât de mare în planurile lui Dumnezeu, în Scriptură şi în istorie, nume care ne vorbeşte despre Hristos Biruitorul, Prinţul, adevăratul Israel al lui Dumnezeu.
Dragi creştini, Dumnezeu doreşte să ne facă învingători. Dacă ne opreşte pe calea pe care am ales-o prin voia noastră şi ne ia puterea firească, o face pentru a ne da puterea Lui.
Iacov îşi va aminti de Peniel. Toiagul său îi va vorbi fără încetare de acest loc. Coapsa i-a fost luxată (scrântită), dar i-a fost eliberat suflul (Rom. 7.24, 25).
25 Februarie Geneza33.J-20
După ce Dumnezeu i-a schimbat numele în Avraam, vechiul său nume, Avram, a dispărut pentru totdeauna.

23 februarie 2012

Tabita-Renuntand la gandurile mele!

O zi binecuvantata !!!

"Cat despre mine fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu "!
Psalmul 73:28
     Astazi as vrea ca aceste cuvinte sa fie puse in rugaciunea mea...si in rugaciunea ta.
    Poate mai sunt lucruri sau ganduri care ne impiedica sa fim aproape de EL,poate mai sunt sentimente in inima noastra care nu ne lasa sa Il simtim si sa Il cunoastem asa cum este EL,in toata splendoarea Sa .
Daca ne-am lasa pe deplin la dispozitia SA,daca l-am lasa sa ne modeleze asa cum vrea EL
.....sunt convinsa ca si binecuvantarile ar fi pe masura ascultarii noastre.
"Cat despre mine fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu "!
 O zi minunata !


Hrana ta zilnica !

                         23 FebruarieGeneza 32.1-21

Evrei 1.14 ne învaţă că cei credincioşi beneficiază de slujirea îngerilor - aproape întotdeauna fără ştirea lor. La plecarea sa din Canaan, Dumnezeu voise cumva să-i prezinte lui Iacov pe aceia pe care avea să-i folosească pentru a-i purta de grijă în timpul exilului său (28.12). Acum, în momentul întoarcerii, îngerii de la Mahanaim îl întâmpină pe patriarh în semn de bun venit în ţara promisiunii. Dar Iacov nu este în starea de a se bucura de bunătatea lui Dumnezeu care-i ascultase rugămintea de odinioară (28.20, 21). Într-adevăr, inima lui nu este eliberată de teama specifică omului. Dacă nu-1 mai are pe Laban în spate, pe urmele lui, îl are încă înainte pe Esau şi tremură la perspectiva întâlnirii cu el. Sigur că recurge la rugăciune (v. 9-12), dar imediat după aceea ia toate măsurile de prevedere pe care şi le-ar putea imagina cineva, ca şi cum nu ar fi crezut că Dumnezeu poate să-1 scape.
  Oare nu-i semănăm noi uneori?
Să observăm şi atitudinea servilă a lui Iacov (v. 18, 20), deşi binecuvântarea tatălui său îl înălţase ca stăpân al fratelui său. Nu credeţi că, în locul acestei puneri în scenă şi al tuturor acestor aranjamente circumspecte, Iacov ar fi făcut mai bine să meargă în fruntea cetei sale şi, încrezându-se în Dumnezeu, să-i ceară cu curaj iertare fratelui său faţă de care greşise?

22 februarie 2012

ADAM SI LOT !

 Poate afirm prea mult cand spun...si personal  nu cred acest lucru ...dar traim  intr-o lume care se aseamana foarte mult cu Sodoma si Gomora.Este greu sa traiesti intr-o lume murdara si tu sa te pastrezi curat,spunem noi....dar,citind cu atentie istoria lui Lot constat ca nu e asa.
   Si ca sa inteleg mai bine...am facut o paralela intre locul in care se afla ADAM si locul unde se gasea LOT.
Adam,era in rai,fara a avea in jurul lui oameni si anturaj rau care sa il poata influenta,nu era in jurul lui rautate,minciuna,desfrau,etc....si totusi  fara inflente de acest gen...a cazut in pacat chiar in rai.
Lot,se afla in mijlocul unei lumi stricate,pacatul oamenilor era mare si nespus de greu pe pamant ,spune Geneza 18:20,si totusi Lot s-a pazit de pacat.

  Faptul ca traim intr-o lume in care in care tot mai multi oameni au nevoie de ajutorul nostru...iar raspunsul  nostru ca si crestini este adesea format din nenumarate intrebari:
 "de ce eu"
"nu pot",
"nu am timp,
"nu acum",
"nu am resursele necesare"
"sa mearga altcineva"

...si multe alte intrebari si motivatii gasim atunci cand  suntem chemati.De fapt chemati nu suntem de acesti oameni, ci suntem chemati sa facem ceva pentru Domnul .

" Şi oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din aceşti micuţi, în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata.” Matei 10:42
Poti face un bine ,chiar daca cei din jur  fac doar  rau !
Poti  spune adevarul ,chiar daca cei din jurul tau mint !
Poti sa-ti faci timp,chiar daca cei din jurul tau sunt ocupati !
Poti sa fii smerit ,chiar daca in jurul tau e atata mandrie !
Poti sa iubesti,chiar daca in jurul tau e atata ura !
Poti sa traiesti prin credinta ,chiar daca cei din jur iti spun ca "e imposibil" !
Poti trai curat,chiar daca in jurul tau e mizerie !
Poti sa traiesti in frica de DUMNEZEU,chiar daca societatea noastra a ales sa traiasca departe de EL !
TU POTI ....!!!!!

                   Nu locul îl mântuieste pe om, ci vointa lui ! 


Hrana ta zilnica !

22 Februarie Geneza31:22-55
Laban suparat pe Iacov,hotaraste sa plece  dupa el  si  este convins ca il va putea aduce inapoi. datorita armatei sale puternice.Faptul ca nu isi duce la indeplinire planul este doar datorita interventiei lui Dumnezeu.(vers.24)
Ii reproseaza ca a plecat fara sa isi poata lua macar un ramas bun de la fiicele sale,dar dupa ce Iacov ii arata  comportamentul  egoist (vers.42),Laban nu poate sa nu recunoasca,dar ajung la un consens, semnand  legamantul care aduce pace."Vino sa facem amandoi un legamant si legamantul acesta sa slujeasca de marturie intre mine si tine "(vers.44)
Totodata dupa aceasta despartire,nu a mai continuat nici o legatura intre copii lui Avraam si locuitorii Mesopotamiei.

21 februarie 2012

Unde privesc si ce ascult ?

"Eu îmi întorc necurmat ochii spre Domnul" 
Psalmii 25:15
„El  Îmi trezeşte, în fiecare dimineaţă, El imi trezeşte urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici"
Isaia 50:4
Încotro privesc ochii multor copii ai lui Dumnezeu ? 
Încotro privesc ochii  tăi,încotr-o privesc ochii mei?
În Isaia 42:19 este un verset care foarte multa vreme nu l-am înţeles;
„Cine este orb, dacă nu robul Meu şi surd ca solul Meu, pe care îl trimit ? 
Cine  este orb ca prietenul lui Dumnezeu,  şi orb ca robul Domnului ?
Orb...pentru ce????
Pentru tot ceea ce este păcat  în jurul nostru !!!!
Orb şi surd pentru tot ce nu vine din partea lui Dumnezeu !
Oh...cat este de greu să fi uneori aşa de imun când vezi atâtea în jurul tău.Trăim într-o lume în care  aproape totul este opusul principiilor biblice.Răul nu doar locuieşte în om....ci şi  în jurul nostru.
Să închizi ochii atunci când ceea ce vezi este foarte atrăgător,foarte frumos...dar în acelaşi timp să ştii că nu este pe placul Domnului,să devi surd ,să îţi întorci urechea  atunci când în jurul tău se spun tot felul de lucruri  şi bancuri haioase dar care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu....tu să fii imun...
Dar EL nu avea ochi decât pentru TATĂL SĂU !!!
„Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi"  Efeseni 5:1
„Să aveţi în voi gîndul acesta, care era şi în Hristos Isus"  Filipeni 2:5
Dacă spunem că El este în noi,trebuie să şi trăim ca EL.
„Cine  zice  că rămîne  în El, să trăiască şi el cum a trăit Isus".
1  Ioan 2:6 






Hrana ta zilnica !

21 Februarie Geneza31.1-21


Dincolo de tot ce este neplăcut în comportarea lui Iacov, trebuie să recunoaştem totuşi răbdarea lui. Fără să se plângă, îndură greutăţile şi lipsurile, precum şi toată nedreptatea din partea lui Laban. Ceea ce-1 susţine este amintirea ţării date de Domnul lui Avraam şi seminţei lui. El n-a uitat promisiunea pe care i-o făcuse Dumnezeu la Betel, de a-1 aduce înapoi în „ţara părinţilor săi". Această speranţă a rămas vie în inima lui şi momentul împlinirii ei în sfârşit a sosit. Creştini, străini pe pământ, nu avem şi noi o promisiune de la Domnul cu privire la Ţara cerească în care El ne va primi curând? Această speranţă ar trebui să ne dea toată răbdarea şi curajul de care avem nevoie pentru a suporta greutăţile şi chiar nedreptatea.
Este trist să vedem că, în timp ce ascultă de porunca Domnului (v. 3), Iacov rămâne neschimbat în caracterul său meschin: îl înşală pe Laban, fugind fără să-i spună. Nu arată aceasta o lipsă de încredere în Dumnezeu? Cel care-i poruncise lui Iacov să se întoarcă (v. 3) nu-i putea permite lui Laban să-1 reţină (v. 24). Şi Laban n-ar fi putut decât să se plece, recunoscând precum odinioară: „lucrul acesta vine de la Domnul" (24.50).


20 februarie 2012

Grupul Omega - Vrednic este mielul

Alegeri si decizii gresite!

  Deseori in viata, oamenii sunt pusi  sa faca alegeri.Si cand spun alegeri, nu ma refer la alegeri, de a manca sau nu,de a merge la servici azi sau a ramane acasa.....ci ma refer la alegeri care iti pot marca viata,care iti pot schimba destinul ...alegeri care iti hotarasc VESNICIA.
  E uimitor sa stii ca iti poti alege vesnicia...dar e si mai uimitor sa stii ca ai sansa aceasta si totusi  refuzi,ba mai mult iti alegi o sentinta si o condamnare vesnica.
  Aseara mesajul pastorului Natanael Costea din grupul Speranta,a adus un mesaj din pilda fiului risipitor...si dorind sa impart si pe blog cateva din gandurile sale,mi-am notat cateva idei din mesajul sau.Imi place sa fac acest lucru,pentru ca imi raman scrise si din cand in cand rasfoiesc aceste notite....asta pentru ca,multimea problemelor din viata de zi cu zi , fac ca,memoria sa imi mai  joace feste....si atunci prefer sa imi notez.Nu stiu de vina o fi batranetea......poate....????
Luca 15:11-32
Imi place mult aceasta pilda ...de fapt imi place finalul ei.Alegerea finala care ii schimba destinul.
Daca citim doar in primele versete vedem cateva alegeri gresite pe care le-a facut acest tanar.
"Tata ,da-mi partea mea de avere ce mi se cuvine" vers.12
O alegere gresita: a cerut ceva inainte de a i se cuveni.
"Pleaca din casa tatalui sau" vers.13
Alta alegere gresita:  pleaca departe de tatal sau si de familie.
"Risipeste toata averea"vers.13
Din nou alege gresit: toata munca tatalui o risipeste intr-o clipa.
"Duce o viata destrabalata"
Continua sa faca alegeri din ce in ce  mai gresite,iar cand isi epuizeaza toate alegerile gresite,cauta  solutii de a iesi din impas...dar, din pacate,cauta singur . Vers.15
Din pacate solutia gasita de el nu a fost una prea fericita...la pazit de porci.
Ajuns in starea aceea josnica ,realizeaza ca solutia aleasa de el nu este cea mai buna si in sfarsit ii  vine in minte o idee,si din fericire este singura alegere buna pe care o face.
Vine inapoi la tatal sau,tatal il primeste,il accepta asa cum e,il curateste,ii pune haina cea noua si da o masa in cinstea lui 
Nu ii reproseaza nimic,din contra,il asteapta cu bratele deschise.
Cam aceasta este si imaginea omului si a Tatalui!
Facem alegeri gresite,cautam solutii singuri....dar in loc sa facem si noi, macar pe ultima suta ca acest fiu risipitor,sa alegem pocainta...noi persistam in alegeri si din pacate care mai de care mai proaste.Cautam rezolvari la noi,la oameni,la oricine...dar la Dumnezeu ...NU.
Tatal ne asteapta...asa cum suntem,nu ne reproseaza nimic,arunca in marea uitarii totul,iarta totul...si ne salveaza .
Nu este suficient sa ii cerem iertare...trebuie sa dorim sa fim si salvati !
Iertare fara  salvare.....nu ne ajuta la nimic!



Hrana ta zilnica !

20 Februarie Geneza 30.25-43

Sărmanul Iacov se agită, speculează, rivalizează cu Laban în şiretenie şi viclenie, încercând să se îmbogăţească prin inteligenţa şi eforturile sale. Este trist să vedem un credincios în luptă cu oamenii lumeşti pentru bunuri pământeşti. Isaac îi dăduse un cu totul alt exemplu fiului său Iacov (26.15-22).
In 1 Timotei 6.6-10, apostolul pune în contrast cu dorinţa de îmbogăţire, sfinţenia, care, însoţită de mulţumire, este un mare câştig. Iată deci dublul câştig, adevăratele bogăţii pe care merită să le căutăm:
1) sfinţenia, adică legătura cu Dumnezeu, despre care ne vorbeşte altarul. În exilul său însă Iacov n-a avut altar, nici legătură conştientă cu Dumnezeu.
2) mulţumirea, pe care patriarhii au deprins-o trăind în corturi şi pe care Iacov însuşi avea şi el s-o experimenteze (25.27). Apostolul Pavel învăţase personal să fie mulţumit în împrejurările în care se găsea (Filipeni 4.11). Cât de greu este să fii mulţumit întotdeauna! Totuşi mărturia cea mai bună pe care o putem da celor din preajma noastră este aceea de a le arăta că suntem mulţumiţi cu ceea ce ne dă Dumnezeu. Iar El ni L-a dat pe propriul Său Fiu şi, împreună cu El, toate lucrurile (Romani 8.32).

19 februarie 2012

ISUS-darul cel minunat !

Ce poti sa spui dupa o seara minunata...decat SLAVIT SA FIE DOMNUL !
Telefonului meu cand i se termina bateria il pun la incarcat,pentru ca daca nu o fac....nu nai pot vorbi.Dupa ce s-a incarcat  se poate folosi din nou o perioada.La fel si sufletul ate nevoie de hrana spirituala...avem nevoie sa ne reincarcam "bateriile" pentru inca o saptamana zbuciumata  de lupte ,de ispite,de probleme,de neajunsuri,de incercari....si de toate atacurile celui rau.
Slava Domnului ca acest weekend a fost o reala binecuvantare pentru suflet si ii multumesc Domnului  ca, pentru inca o saptamana s-a prelungit puterea de biruinta in lupta pe care o am de dus.
Incepand de sambata cu seara minunata de evanghelizare la care am participat,astazi de dimineata in Biserica Baptista Harul unde Dumnezeu a continuat sa ne vorbeasca si culminand cu o seara minunata in Biserica Penticostala Elim Timisoara,unde grupul Speranta ne-a adus DARUL cel minunat.Mesajul pastorului Natanael Costea a fost cel care nu a lasat pe nimeni sa plece cu inima impietrita.Pilda fiului risipitor,ne-a facut sa intelegem ca nu este nevoie doar de iertare..ci si de salvare .
O seara binecuvantata !

Evanghelizare Varadia !

O biserica mica de sat,cocheta,avand toate cele necesare in interiorul ei,cu putine suflete dar suflete atat de primitoare.Multumim Domnului ca a ingaduit ca impreuna cu o echipa din biserica noastra ,cat si pastorul bisericii, sa putem ajunge acolo  sa il slujim,cat si pastorului 
Tica Stroie  pentru invitatia facuta.Ne-am putut bucura impreuna,si a fost o seara deosebita cum demult nu am mai simtit.
Mesajul fratelui pastor Marius Cimpoae 
care ne-a insotit,a fost vestit cu atata putere si Dumnezeu a  sensibilizat  cateva inimi care s-au hotarat sa il cunoasca pe  EL.Stiu ca Dumnezeu va binecuvanta aceasta localitate si va continua sa lucreze la inimile celor care s-au hotarat sa il urmeze.
Poate unii sunt mici sa inteleaga de ce au ales sa mearga  in fata ca sa putem sa ne rugam pentru ei,dar sunt convinsa ca, glasul Domnului se va face auzit peste ani in viata lor si ma rog ca Acest Glas sa ii urmareasca in permanenta. 
Suntem bucurosi oridecate ori avem ocazia sa il slujim si sa ii slujim si pe altii.

Tabita si Fira-Nu e-ncercare prea mare !

Marius si Tabita-Daca-ntr-o tainica vreme

Ieri,18.02.2012 am fost la o seara de evanghelizare in loc. Varadia,jud.Caras Severin,unde a ingaduit Domnul sa il slujim.A fost o seara minunata plina de Har unde  Cuvantului Domnului a adus roade .Toata gloria este a Domnului !

Hrana ta zilnica !

19 Februarie Geneza 30.1-24
Aceste versete ne prezintă familia lui lacov. Pagină importantă a Vechiului Testament, din vreme ce aceşti doisprezece fii ai patriarhului vor deveni ei înşişi, la rândul lor, „doisprezece patriarhi" (Fapte 7.8) şi îşi vor da numele seminţiilor lui Israel! Prin ei se vor împlini promisiunile făcute lui Avraam şi lui Isaac, precum şi cele date lui lacov în noaptea sa la Betel. Din Levi vor descinde preoţii, din Iuda regii, apoi Mesia însuşi.
Membrii acestei familii sunt, cu excepţia lui Iosif, asemenea conducătorului lor: proiecte, rivalităţi, acţiuni dubioase - acestea îi caracterizează. In ciuda acestor rătăciri, Dumnezeu are ochii îndreptaţi spre această familie şi vrea s-o binecuvânteze. Tot astfel şi astăzi, familiile celor credincioşi sunt preţioase inimii Domnului. El ne cunoşte pe fiecare pe nume şi chiar de la primii noştri paşi ne pregăteşte pentru serviciul pe care ni 1-a destinat. Şi care este chemarea glorioasă a celor credincioşi astăzi? Oare nu aceea de a fi „o împărăţie, preoţi pentru Dumnezeul şi Tatăl Său"? (Apocalipsa 1.6)


Naşterea lui Iosif, simbol al lui Hristos, anunţă pentru familia lui lacov sfârşitul robiei şi întoarcerea în ţara promisă (v. 25). Din punct de vedere spiritual, şi astăzi este la fel: din clipa în care Hristos Şi-a ocupat locul ce I se cuvine în casele şi în inimile noastre, suntem în măsură să gustăm eliberarea şi binecuvântarea cerească.