Versetul zilei

5 mai 2012

O seara frumoasa !


Invitatie !

Un nou  serviciu  de evanghelizare din cele sapte  programate cu ajutorul lui Dumnezeu.
Sunteti asteptati cu drag alaturi de noi si  invitatii nostri.
Domnul sa dea Har invitatilor in slujire, iar celor care asculta...inimi deschise si care sa puna in practica vietii zi de zi.....altfel nu va ramane decat o amintire frumoasa a unor invitati  de onoare care ne-au calcat pragul bisericii, iar noi ne-am simtit bine delectandu-ne in prezenta lor.
Imi doresc nu doar sa ne simtim bine, ci sa il  simtim pe Dumnezeu cum lucreaza, cum transforma , cum vindeca  si face minuni.
Toate aceste lucruri vor fi posibile daca, credinta noastra este macar cat  un bob de mustar.
Doamne  mareste  credinta noastra !

Caracterul !

Spunea fr. Nelu Brie intr-un mesaj al sau:
"Suntem slabi în caracter pentru că suntem slabi în Cuvântul lui Dumnezeu".
Daca atentia noastra s-a concentrat doar pentru viata de aici pe pamant, suntem interesati doar de "impresia buna " pe care vrem sa o lasam in  jurul nostru si prea putin ne intereseaza cum suntem in fata lui Dumnezeu, atunci  caracterul nostru mai trebuie inca slefuit.
Indiferent cine suntem,indiferent de cate diplome am acumulat, de oricati bani dispunem, indiferent de talentul  sau pregătirea care  ne înzestrează, dacă nu avem  caracter, nu avem nimic si nu valoram nimic.Nu putem  vedea caracterul unui om  doar duminica in biserica sau doar  in momentele  lui de glorie, asa cum nu-l putem vedea doar  in momentele de slabiciune, adevaratul caracter se vede prin purtarea noastra zi de zi. 
Caracterul integru  iti asigura o viata integra traita alaturi de Dumnezeu si deciziile zidite pe caracter iti  înnobilează viața!

AMAGIRI FRUMOASE... DAR CRUDE !

De-atatea ori  avem  in mintea noastra diverse ganduri si  ascultam diferite soapte. Dar oare din partea cui sunt toate aceste ganduri? Soapta carui duh auzim  soptind la urechea noastra ?

DISTREAZA-TE CAT POTI .... SI-ASA VIATA E SCURTA !
„Dumnezeu va judeca şi pe cel bun şi pe cel rău; căci El a sorocit o vreme pentru orice lucru şi pentru orice faptă.” Eclesiastul 3:17

TRAIESTE-TI VIATA ....SI-ASA NU STIM CE VA FI DUPA !
"Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru." Romani 6:23

PROFITA CIT POTI ACUM,  NU STI DACA MAI AI VREODATA  SANSA !
Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată" Eclesiastul  11: 9

Va fi o judecata si o rasplata pentru fiecare.
Amagirile sunt frumoase, dar toate au un pret.!!!
Ce-i de facut si cum putem evita  sa nu traim astfel de amagiri frumoase...care de fapt nu sunt decat niste dezamagiri?
1.Traieste frumos ca sa ai parte de ceva frumos dupa moarte.
 2. Distreaza-te cit poti in compania sfintiilor lui Dumnezeu, chiar daca iti va lua mult timp sa ii cauti, deoarece   acestia sunt pe cale de disparitie.
3. Profita cit poti de Harul impacarii cu Domnul  si intoarcete la El acum.
4. Recunoasteste-ti slabiciunea ta si marturiseste-ti neputinta.
5. Cere-i ajutorul  grabnic, pentru ca, fiecare zi departe de EL , este un pas inspre iad.

Astazi inca ne-a mai dat o sansa,dar aceasta sansa depinde cum  stim sa o fructificam.
 Cea mai buna ocazia este sa ne apropiem acum  de Dumnezeu si sa ne pregatim inca de acum pentru  cer.


Isus ..un nume minunat !

Te-a vindecat cand te-a durut,
Te-a ridicat cand ai cazut.
Cand trist ai fost te-a mangaiat
Cand n-ai avut belsug ....ti-a dat
Pacatul, cand te-a apasat
Iertare-n dar, tot El ti-a dat.
Cand ...nu vedea-i  te-a luminat,
Cand, nu crede-ai,  ti-a aratat
Cum sa traiesti cu-adevarat
Acesta e ISUS CEL MINUNAT !!!

Hrana ta zilnica !

5 Mai Exod 23.6-19
„Să nu ucizi pe cel nevinovat şi pe cel drept" (v.7), este obligat să spună DOMNUL poporului Său - ordin care va fi, vai, prea bine justificat, din vreme ce El, „Cel Sfânt şi Drept", va fi trimis la moarte (Fapte 3.14-15). Străinul este şi el cuprins în aceste recomandări: el nu trebuia să fie nici strâmtorat, nici asuprit (v. 9; 22.21; vezi şi Ieremia 22.3). Levitic 19.34 merge mult mai departe: pe străin să-1 iubim ca pe noi înşine. În Noul Testament, Domnul Isus declară că a te îngriji de străin este acelaşi lucru cu a-L primi pe El însuşi (Matei 25.35) 
Mai mult chiar, nu a fost El însuşi Străinul ceresc care S-a coborât pentru a-i cerceta pe oameni? 
Cum a fost inima Lui, atât de tandră, rănită de nerecunoştinţa celor în mijlocul cărora venise în dragoste! Da, suntem invitaţi să înţelegem „sufletul celui străin" (v.9), inima Mântuitorului.
Amintiţi-vă că şi voi aţi fost străini - adaugă DOMNUL. Acesta este secretul dragostei: «să ne punem in locul altuia»!
În v. 10-13, Dumnezeu ne arată cum grija Sa se manifestă pentru întreaga creaţie: pentru animale, pentru plante şi pentru pământul în sine. Să învăţăm şi noi să respectăm tot ceea ce-I aparţine Tatălui nostru ceresc.
În sfârşit, în legătură cu închinarea să subliniem finalul v. 15: „nimeni să nu se înfăţişeze înaintea feţei Mele fara nimic'''. De citit Deuteronom 26.2.

4 mai 2012

Salaam Shalom - A Song For Peace

Hrana ta zilnica!

4 Aprilie Exod 6:9-30
In v. 6 - 8, Dumnezeu i-a dezvăluit lui Moise întreg planul Său de mântuire, ca o consecinţă a noului nume, DOMNUL, pe care Şi l-a luat în relaţie cu Israel. Şi acest plan de mântuire este încă o dată certificat prin semnătura Sa: „Eu sunt DOMNUL ". „Eu, Eu sunt Acelaşi, care îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aminţi de păcatele tale" va confirma Dumnezeu în Isaia 43.25. Este trist să remarcăm că Israel, „din cauza descurajării" (v.9 ; a nerăbdării; sau a neliniştii duhului), nu ascultă. Este prima manifestare a necredinţei acestui popor, urmată, vai, după cum vom vedea, de un şir lung de căderi similare (Psalmul 106.7).
La rândul său, Moise este din nou îngrijorat şi descurajat. Credinţa lui nu este în măsură să-şi însuşească Numele şi promisiunile DOMNULUI.
Atunci Dumnezeu îşi îndreaptă atenţia spre ai Săi. Ei sunt amestecaţi cu străinii, dar ochii Lui îi disting şi Ii face plăcere să-Şi amintească de numele lor. „Domnul îi cunoaşte pe cei care sunt ai Săi" (2 Timotei 2.19). Şi să ne mai amintim şi versetul care este o încurajare pentru credincioşi, orice vârstă ar avea ei: „Ochii Domnului privesc spre cei drepţi şi urechile Lui sunt deschise la strigătul lor" (Psalmul 34.15; 1 Petru 3.12).
Avem aici numele mai multor membri ai familiei lui Levi care, fie în bine, fie în rău, au jucat un rol important în istoria lui Israel: Core şi fiii săi, cei patru fii ai lui Aaron, Fineas...

3 mai 2012

Hrana ta zilnica !

3 Mai Exod 21.7-36
Comparând aceste versete cu Matei 5 (v. 17 şi mai departe), înţelegem că Robul credincios al Domnului a venit nu numai pentru a împlini Legea, ci şi pentru a introduce ceea ce este mai presus de ea (Matei 5.17  Hristos vine ca o revelare a plinătăţii lui Dumnezeu prefigurată în lege şi în profeţi). In timp ce Legea poruncea „să nu ucizi", Isus declara că şi numai de-ar spune cineva „nebunule" fratelui său, deja s-ar expune focului gheenei! Domnul doreşte să înţelegem în fiecare zi mai profund dimensiunile răului din inima noastră. Şi vrea să ne facă cunoscut propria Sa inimă care a făcut infinit mai mult decât cerea Legea, cea care spunea: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău" (Matei 5.43, 44; vezi Romani 5.7, 8, 10; compară şi Exod 22.1 ... cu Psalmul 69.4 sf). Unde ne-am găsi noi dacă porunca inflexibilă: „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", ni s-ar aplica nouă? Dumnezeu ar trebui să facă să dispară de pe faţa pământului întreaga omenire, vinovată de crucificarea Fiului Său. Dar, în loc de aceasta, chiar şi la cruce, Domnul Isus pune în practică
în mod desăvârşit ceea ce El ne învaţă în aceste versete: „Tată, iartă-i, - spune El - pentru că ei nu ştiu ce fac" (Luca 23.34).
Versetul 32 stabileşte preţul unui rob: acelaşi preţ cu care a fost estimat Fiul lui Dumnezeu (Matei 26.15).

2 mai 2012

Daniel Wagner - Tu esti un print

Alerg spre cer !

Dragostea unul din sentimentele cele mai frumoase!!!

 Daca  dragostea, sentimentul uman, este capabil sa faca  cele mai frumoase transformari si esti dispus sa accepti  tu insuti transformari in viata ta de dragul persoanei iubite, cu-atat mai mult dragostea divina  poate face imposibilul.
Dragostea lui Dumnezeu nemarginita pentru oameni a avut intotdeauna, si are, si astazi puterea de a  transforma din cei mai mari pacatosi  în  oameni aleşi ai Cerului, oameni răi în oameni buni, oameni fara valoare in oameni extraordinari.
Datorita dragostei lui Dumnezeu si eu am fost transformata. Il iubesc pentru ca  El m-a iubit intai. Privesc spre cer si alerg spre EL, si chiar daca alergarea mea este obositoare uneori.....imi continui alergarea, pentru ca EL imi este tinta. E cu mine mereu, in fiecare zi, in fiecare ceas.Imi aminteste in permanenta, ca raspalata  LUI va fi doar pentru acei care isi  sfarsesc alergarea.

De-aceea ....continui sa alerg.....continui...fiindca ....IL IUBESC !

Hrana ta zilnica !

2 Mai Exod  20:18-26; 21:1-6
Această scenă (v. 18-21) ne este reamintită în Evrei 12.19, pentru a ilustra deosebirea faţă de poziţia credinciosului în har. Lui nu i se mai porunceşte să facă una sau alta, ci să creadă în Isus care a făcut totul. De altfel, sfârşitul capitolului nu ni-1 prezintă pe om în poziţia celui care face lucrări, ci în cea de adorator. Este clar că Sinai nu este locul unde Dumnezeu Se poate întâlni cu păcătosul (v.24). Versetul 25 arată că lucrările şi rânduielile omeneşti nu-şi găsesc locul în închinarea potrivită către Dumnezeu. În final, conform v. 26, nimeni nu trebuie să se ridice mai presus de fraţii săi; va fi vizibilă carnea, spre ruşinea sa.
În imaginea robului evreu (21.2-6) îl recunoaştem pe Domnul Isus (compară cu Zaharia 13.5, 6), Omul ascultător, singurul care a împlinit Legea. Acest Rob desăvârşit putea pleca liber pentru a Se înălţa la cer, fără să treacă prin moarte. Dar acolo El ar fi fost singur. Insă în iubirea Lui infinită, Hristos a dorit compania unei mirese. Pentru aceasta El a plătit preţul necesar. Sângele-I vărsat, rănile Sale dovedesc aceasta, proclamând pentru eternitate umilinţa de bunăvoie a Celui care „a luat chip de rob" (Filipeni 2.7) şi care, chiar şi în glorie, va găsi plăcere să-i slujească pe ai Săi (Luca 12.37).

1 mai 2012

Isus painea vietii !

Daca citim Evanghelia dupa Ioan, gasim de sapte ori cate o expresie a ceea ce este ISUS Mantuitorul.
Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată."Ioan 6:35
Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."
Ioan 8:12
Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Ioan 14:6
„Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Uşa oilor."Ioan 10:7
„Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr.
Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.Ioan 18: 37

Cred fiecare comparatie este extraordinara.Dar oprindu-ma la aceasta: 
Isus painea vietii, realizam cat de important este Isus in viata noastra.Daca pentru trup este importanta painea, fiind alimentul de baza , tot asa si  pentru suflet este importanta hrana (painea ) care ne da viata.Prin El avem viata vesnica.
Unul din versurile cantarii pe care am cantat-o duminica spune asa;
"As fi un bulgare de gheata,
Un chip de huma fara viata
O stanca-nvaluita-n ceata
Si-o noapte fara dimineata"
Fara El, noi toti am fi fost niste oameni pierduti. Am fi fost oameni fara valoare, dar prin jertfa Sa de la Golgota, viata noastra a capatat un sens si am devenit oameni cu o valoare inestimabila in fata LUI. Poate ca in fata oamenilor nu valoram nimic, nu asta e important ...important este cum esti in fata lui Dumnezeu.Noi, cei care il avem ca Domn, trebuie sa ne hranim din El si sa traim pentru El. Dandu-i sufletului cel mai  important aliment: painea vietii  vom stii sa ne  lasam pe deplin condusi de El si atunci in fiecare zi vom cauta sa facem in permanenta voia Lui.Atunci vom stii sa fim crestini de luni si pana luni.
Sa ne ajute Domnul sa cautam aceasta paine care ne da viata si calauzire !

O zi minunata !

Când viaţa are sens, eşti gata să înduri orice; când viaţa nu are sens, totul devine insuportabil.
Incearca sa dai un sens vietii tale !
Sa aveti un timp minunat alaturi de cei dragi. Bucurati-va alaturi de ei si spuneti-i cat ii iubiti, ASTAZI.....pentru ca maine va fi o zi, dar poate nu ii vom mai avea langa noi !

Cinci paini si doi pesti !!!

In pelerinajul Domnul Isus pe pamant,mergand si  vestind Evanghelia, a ajuns dincolo de Marea Galileii,  la Marea Tiberiadei. Acolo, ca in multele locuri pe unde a trecut, a facut o minune. Citind aceasta pilda, am vazut niste oameni ai lui Hristos care desi erau ucenicii Lui, au avut momente in care le lipsea credinta cu desavarsire.Desi L-au vazut facand atatea minuni, totusi vedem  in acel moment niste oameni fara credinta speriati de numarul multimii care a venit sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu si stiind ca nu au mancare sa hraneasca atatea suflete,  in mintea lor nu era decat un singur gand "sa ii trimita acasa cat mai repede"
Când s-a înserat, ucenicii s-au apropiat de El şi I-au zis: „Locul acesta este pustiu, şi vremea iată că a trecut; dă drumul noroadelor să se ducă prin sate să-şi cumpere de mâncare.” Matei 14:15
Aici eu vad niste ucenici care  nu ii erau de nici un folos, desi erau oamenii alesi de El.
Printre multimea care a venit sa asculte cuvantul, era si un copil.
„Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?”
Ioan 6:9

Binecuvantarea a venit  in acel moment, poate de la cea mai neinsemnata persoana din acel loc....un copilas. Un copil plin de bunatate si supunere, pune la dispozitia  Domnului tot ce are, doua paini si doi pesti.
Prin binecuvantarea Domnului,aceasta hrana  va satura toata multimea care era adunata acolo, si stim ca nu erau putini...erau cinci mii de suflete.
De multe ori asteptam ca Domnul sa ne binecuvinteze si asteptam s-o faca prin oameni mari, puternici, oameni  consacrati, dar sa nu uitam ca de multe ori Domnul poate binecuvanta prin cele mai neinsemnate persoane.Oamenii care in ochii lumii nu valoreaza nimic si sunt mici in fata noastra, Domnul ii foloseste si lucreaza prin ei.
Poate in fata lumii esti neinsemnat, nu ai functii si scoli inalte, dar il ai in inima ta pe Dumnezeu, si de fapt asta e tot ce conteaza in ochii Lui. Sa fii mare in ochii LUI !
Stim ca El nu se uita la  fata oamenilor, si dau slava pentru asta,dar daca te pui la dispozitia Lui, daca te lasi folosit  si prelucrat de El, daca pui in fata Lui tot ce ai,  poti fi o binecuvantare pentru cei din jur.

Hrana ta zilnica !

1 Mai Exod 20.1-17
Acum ni se prezintă Legea pe care a dat-o Domnul poporului Său. Ea scoate în evidenţă răutatea omului, care este înclinat să comită fiecare faptă interzisă aici. Necesitatea acestor porunci nu face decât să arate perversitatea firii omului (citiţi 1 Timotei 1.9 ...).
Primele patru porunci privesc relaţia omului cu Dumnezeu: Un singur Dumnezeu, care este Duh, care este Sfânt, dar şi plin de bunătate, pregătind odihnă pentru ai Săi.
Conform poruncii a cincea, părinţii sunt următorii după Dumnezeu cărora le datorăm onoare.
Urmează apoi patru porunci cu privire la relaţiile cu vecinii noştri în viaţa socială.
In sfârşit, ultima poruncă ne priveşte pe noi înşine, individual, ea sondând adâncurile inimii noastre pentru a dezvălui cele mai intime dorinţe, despre care nu spunem nimic nimănui. Pe scurt, esenţa Legii este iubirea. „Cine iubeşte pe altul a împlinit Legea - le scrie Pavel romanilor - Pentru că: «să nu comiţi adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti fals, să nu pofteşti» şi orice altă poruncă ar mai fi, este cuprinsă în acest cuvânt, şi anume: «Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi» (Romani 13.8, 9;  Matei 22.34-40).

30 aprilie 2012

Hrana ta zilnica!

30 Aprilie Exod 19:16-25
Când un copil mic susţine că poate face ceva care-i este imposibil, de exemplu să ridice un sac de cincizeci de kilograme, ce-i spune tatăl? „încearcă!" 
Numai după ce, dând greş, copilul s-a convins că tatăl are dreptate, el se poate încrede în tatăl său, ca să facă el acest lucru în locul lui.
Aceasta este lecţia pe care va trebui s-o înveţe Israel lângă Muntele Sinai.
Poporul crede că poate face tot ceea ce cere Domnul? Aşa să fie, atunci să li se facă înţelese cerinţele Lui sfinte.
Capitolul 12 din Evrei (v. 18-19) tocmai la această scenă se referă când prezintă în antiteză muntele „care nu se putea atinge" cu cel al Sionului, cu alte cuvinte, harul prin care suntem chemaţi să ne apropiem. Şi nu Moise mijloceşte pentru noi pe munte, ci Isus, care este în cer. „De aceea", conchide scriitorul acestei epistole, „să avem har, prin care să slujim plăcut lui Dumnezeu, cu respect şi cu teamă evlavioasă" (Evrei 12.28). Această teamă de a nu fi pe plac Domnului, în cazul nostru, nu se naşte din porunci stricte, nici din angajamente îndrăzneţe pe care le-am făcut noi, nici, ca aici, pornind de la o demonstraţie solemnă a puterii lui Dumnezeu. Ea este răspunsul inimilor noastre faţă de harul Lui nemăsurat pentru noi (Psalmul 130.4).

29 aprilie 2012

Hrana ta zilnica!

29 Aprilie Exod 19:1-15
După pustiul Şur (15.22) şi cel din Sin (16.1), poporul ajunge în pustiul Sinai. Purtaţi „pe aripi de vultur" (simbol al puterii; v.4), sosesc acum la locul unde Domnul le va face descoperiri şi îi va învăţa cum doreşte El să fie slujit (10.26). Cum am văzut, în Egipt închinarea era imposibilă. 
În contrast cu Egiptul, de îndată ce s-a împlinit răscumpărarea şi
Dumnezeu i-a pus deoparte pe ai Săi, El aşteaptă de la ei slujba laudei. „îmi veţi fi o împărăţie de preoţi şi naţiune sfântă", declară El în v.6. „Ca să vestiţi virtuţile Celui care v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată ...", completează 1 Petru 2.9.
Cu capitolul acesta începe o nouă parte a cărţii. Până aici am văzut ceea ce a făcut Domnul în har pentru poporul Său. Începând de aici vom vedea ce aşteaptă El în schimb de la ai Săi. Dumnezeu începe întotdeauna prin a dărui, înainte de a cere. 
Vai! Bietul popor nu ajunsese să se cunoască pe sine, în ciuda evenimentelor de la Masa şi de la Meriba (17.7). Ei răspund printr-o promisiune nebunească, pe care Dumnezeu nu le-o ceruse: „Vom face tot ce a zis Domnul!" (v.8). Nu peste mult timp se va vedea incapacitatea lor de a respecta acest angajament.