Versetul zilei

25 mai 2012

Asa arata strada parintilor mei dupa inundatii !

Inundatii in jud. Caras - Severin !

Fiindca e vorba de satul meu natal, SUSCA, am preluat un articol de pe http://www.infocs.ro, unde puteti gasi si multe imagini de la fata locului.Nu pot decat sa ma rog pentru familia mea, pentru rudele mele...dar si pentru intreaga comunitate.Fiecare rugaciune care se inalta spre EL cu inima sincera,Dumnezeu o asculta.

Codul galben anunțat de către meteorologi s-a făcut simțit în partea de sud a Banatului.
În urma unei ploi torențiale de nici o oră căzută în Sudul Banatului care a totalizat o cantitate de 60 de litri pe metru pătrat, s-au format mai multe viituri care au blocat Drumul Național 57, dar care a făcut prăpăd în Clisura Dunării de la Baziaş şi până la Pojejena.......
Din păcate, viiturile au produs un adevărat dezastru în Clisura Dunării. Apa a cules tot ce a găsit pe versanţii dealurilor şi a astupat gurile podurilor de peste pâraie. Apa a inundat străzile şi calele oamenilor provocând adevărate dezastre.
Cel mai grav a fost lovit satul Şuşca ....dar  mai multe gasiti AICI

Hrana ta zilnica !

25 Mai Exod 32.21-35
Moise a fost cuprins de indignare. Inainte plin de zel pentru popor în faţa Domnului, de astă dată este plin de zel pentru Domnul înaintea poporului. Îl ia deoparte pe Aaron, dar acesta se scuză, în loc să se umilească. Apoi fiilor lui Levi li se dă o sarcină grozavă, pentru a ne arăta că slava lui Dumnezeu trebuie să aibă prioritate faţă de legăturile de familie sau de prietenie. Fiii lui Levi sunt credincioşi şi Domnul va ţine cont de aceasta mai târziu, încredinţându-le slujba cortului (Deut. 33.9-10). Dumnezeu nu ne va folosi fără să ne fi probat credincioşia.
În final îl găsim pe Moise din nou la spărtură, ca mijlocitor. Spre deosebire de Aaron, el expune complet faptele, fără a ascunde nimic. Spera să facă ispăşire pentru popor şi se oferă pe sine însuşi în locul lor. In această privinţă se aseamănă cu Pavel, cel care mărturisea că dorea să fie: „anatema de la Hristos, pentru fraţii mei, rudele mele după carne" (Romani 9.3) .Dar un asemenea sacrificiu nu este posibil; Scriptura declară: „Un om nu va putea nicidecum să-1 răscumpere pe fratele său, nici să dea lui Dumnezeu un preţ de răscumpărare pentru el" (Psalmul 49.7) şi:
 „Fiecare dintre noi va da socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu" (Romani 14.12). 
Numai Hristos poate face ispăşirea pentru păcătos, pentru că El însuşi a fost fără păcat.

24 mai 2012

De ce...?.....pentru ca....!

De ce a venit Isus pe pamant ?
„Căci tot aşa, Fiul Omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca preţ de răscumpărare pentru mulţi.”Marcu 10:45
De ce a murit Isus ?
.....şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat. 1Ioan 1:7
De ce s-a inaltat la cer?
"În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
 Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi"
Ioan14:2-3
Va reveni Isus ?
 „Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi.” Ioan 14:28
Cum va reveni Isus ?
 Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.”
Fapte 1:11
Cand va reveni Isus ?
Cât despre ziua aceea sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
Pe cine a lasat  Domnul Isus cu noi pana la revenirea Sa ?
"Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor( Duhul Sfant), care să rămână cu voi în veac"
Ioan 14:16

Ultima parte - Alin Blaine

Partea a patra - Alin Blaine

Partea a treia - Alin Blaine

Partea a doua- Alin Blaine

Prima parte- Alin Blaine


Hrana ta zilnica!

24 Mai Exod 32.11-20
Domnul îi spusese lui Moise: poporul tău pe care tu l-ai scos din ţara Egiptului s-a stricat" (v.7). Moise însă îi răspunde: Nu, ci acest popor este al Tău, pe care Tu l-ai scos ... (v.ll). În consecinţă, nu se poate ca Tu să-i nimiceşti. In Ioan 17, Domnul Isus, rugându-Se pentru ai Săi, îi spune Tatălui: „Sunt ai Tăi" (v.9). Aici Moise este un apărător talentat. Înainte protestase că nu era înzestrat cu talentul de a vorbi frumos, că nu era om cu „vorbire uşoară" (4.10), dar acum inima îi bate pentru Israel şi, din belşugul inimii sale, cât de bine ştie să pledeze prin Duhul în favoarea poporului lui Dumnezeu! Totuşi, înflăcărarea lui Moise nu L-ar fi putut opri pe Domnul să-1 nimicească pe Israel, dacă Legea care-i condamna ar fi fost aplicată imediat cu stricteţe. Unul dintre aceste două lucruri trebuia înlăturate: Legea sau
poporul vinovat. În harul Său, Dumnezeu pune deoparte Legea, astfel încât Moise, într-un gând cu Dumnezeu, sfărâmă cele două table de piatră de piciorul muntelui.
Când Domnul Isus a venit într-o lume vinovată, nu a venit pentru a aboli Legea, ci, dimpotrivă, El a împlinit-o în chip desăvârşit, înainte de a-i îndura blestemul pe cruce (Matei 5.17-18; Galateni 3.13).

23 mai 2012

Alin si Emima Timofte - Ierusalim

Cat esti dispus sa suferi?

"Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos.
Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste.
Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli.
Plugarul trebuie să muncească înainte ca să strângă roadele"
2 Timotei 2:3-6
Cu Dumnezeu nu negociem !
Pavel a suferit tare mult pentru lucrarea lui Dumnezeu.In 2 Timotei cap. 2, Pavel il invata pe Timotei sa nu admita nici un fel de compromis, si il invita sa sufere alaturi de el pentru lucrarea Domnului. Din vers. 3, inteleg mai indata o porunca: "sufera", adica un imperativ "trebuie", daca vrei o rasplata.
Rasplata si osteneala merg mana in mana!
Nu poti primi un premiu fara a depune eforturi.In vers. 2 avem  o porunca urmata de trei exemple:ostas, sportiv si plugar (v..4,5 6)
Cand ma gandesc la un soldat (ostas), automat ma gandesc la o dedicare totala.Indiferent de situatie , el este pus in acel loc unde trebuie sa stea si sa apere chiar cu pretul vietii.

De prea multe ori facem lucrarea Domnului  cu ultimele energii care au mai ramas in noi. O saptamana intreaga suntem preocupati de problemele  noastre personale, job-ul, business-ul, calatorii ...orice altceva, pentru toate ne facem timp, dar lucrarii Domnului dam resturile, oferim Domnului doar ce ne ramane.Ideal ar fi  sa stabilim prioritatiile, si una din cele mai mari prioritati este lucrarea LUI. Multi dintre inaintasii nostri au facut o prioritate din aceasta in viata lor, si rasplata nu a incetat sa apara. Dar lucrarea Lui nu se face oricum, si nu se face  cu oricine. Ea implica  seriozitate maxima.Dumnezeu are regulile Sale si nu putem impune noi regulile noastre, pentru ca nu este lucrarea noastra. Cand impunem noi regulile, atunci este vorba de lucrare omeneasca si nicidecum de lucrarea lui Dumnezeu, si stim ca nici o lucrarea omeneasca nu va dainui.
Nu exista rasplata  fara suferinta !!!
Imi amintesc de o cunostinta de a mea care avea fata la scoala de gimnastica la Deva.Povestea programul fetei si tot ceea ce implica pentru a deveni o gimnasta  de performanta. Sincer mi-a parut rau de micuta fetita auzind ce program strict, ce efort trebuie sa faca si cata disciplina trebuie.
Dar pentru a obtine un premiu...trebuie multa munca.

In clasele mici am avut multe concursuri in care trebuia sa alergam.Unii din colegii mei, au ales o metoda umpic mai neortodoxa, ca asa ii zic asa, s-au ascuns dupa copacii asteptandu-ne sa trecem urmatoarea tura, ca mai apoi sa revina printre noi.
La fel este si in lucrarea lui Dumnezeu.Aici nu poti trisa, pentru ca trisand nu esti  cinstit nici cu cei din jur si nici cu Dumnezeu Exista doua categorii de oameni:
-oameni  de vremuri usoare 
-oameni de vremuri grele.
Oamenii de vremuri grele stau in permanenta in post si rugaciune si sustin lucrarea LUI. In lucrarea lui Dumnezeu "TREBUIE disciplina" si din nou folosesc aceeasi expresie "seriozitate"
(vers.5-daca nu s-a luptat dupa randuieli)
Nu putem face lucrarea  Lui ca pe un simplu show, pentru ca atunci si roadele vor fi pe masura efortului nostru, iar daca vrem ca sa avem recolta asemeni plugarului, prima oara trebuie depusa munca.

Nu va exista nici un fel de premiu, daca nu va fi un sacrificiu 
si nu va exista nic un fel de rod , fara sa depunem efort !



Hrana ta zilnica!

23 Mai Exod 32.1-10
Am fi dorit să putem trece imediat de la descrierea cortului, din cap. 31, la construirea lui, în capitolul 35. Dar, vai, între acestea două s-a interpus un episod trist în istoria acestui biet popor. Tocmai când, pe munte, Dumnezeu îi dădea lui Moise legea, în vale poporul şi începuse să calce primele două porunci. Şi, în timp ce Domnul îi dădea slujitorului Său instrucţiuni cu privire la închinarea faţă de El, Israel instituia un cult idolatru. Cât de mare este perversitatea şi nerecunoştinţa omului şi cât este de dispus să uite bunătatea lui Dumnezeu! (Psalmul 78.11; 106.19-23). „Idolatria" nu este numai păcatul lui Israel sau al naţiunilor. Amintind de această scenă, apostolul Pavel este nevoit să-i pună în gardă pe creştini (1 Corinteni 10.7, 14). Un idol este orice ia în inimile noastre locul care I se cuvine numai lui Isus. Poate fi ca un viţel de aur:
1) după chipul dumnezeilor lumii (egiptenii se închinau la boul Apis),
2) turnat în tiparele imaginaţiei omului, cu alte cuvinte, purtându-i amprenta,
3) şlefuit cu o unealtă de sculptor - rod al strădaniilor noastre (Isaia 44.10,12).
Toate acestea pot avea loc atunci când am pierdut din vedere întoarcerea Mijlocitorului nostru, Hristos, aflat acum în cer, cum Moise era odinioară pe munte.

22 mai 2012

Florin Ianovici Zona gri a vietii tale

Grup Coral - Vrei si tu

Iluzionistul (Alin Blaine), Lolos Alin s-a intors la Dumnezeu !

   Ieri vorbeam despre Nicodim si despre nasterea din nou. Atunci cand vorbim despre lucrarile lui Dumnezeu  si despre planul Lui in privinta noastra, nu putem vorbi de ratiune.
  Astazi citind un articol mi s-a confirmat din nou acest lucru.Nu stiu cati am auzit de  Alin Blaine..? Este unul din fostii iluzionisti ai Romaniei.Unde pana mai anul trecut a aparut la tot felul de emisiuni tv, facand tot felul de numere de magie,Alin renunta la TOT si se intoarce la Dumnezeu.

Desi  a avut o viata de succes , daca vorbim de bani, de femei, faima,etc, Alin a considerat ca viata pe care a trait-o nu i-a adus adevarata fericire si nici linistea de care avea nevoie.In momentul in care Dumnezeu l-a cercetat, Alin ia o decizie neasteptata si se hotaraste sa se intoarca la EL, astfel depasind orice ratiune.
    "Lumea crede ca am innebunit!", isi incepe fostul iluzionist Alin Blaine (28 de ani) povestea incredibila a convertirii.
   „Mi-a vorbit cineva despre Isus si a doua zi am decis să renunt la tot, la bani, la femei, la masini, la faima! Cand Isus iti vorbeste nu poti ramane la fel…“, a spus Blaine pentru Cancan
   „Am trait ani intregi in pacat, am cheltuit sute de milioane si aveam o femeie azi, maine poate doua, foarte multe relatii si multi prieteni. Acum, multi nu-mi mai sunt aproape. Si mama mea a ramas uimita cand i-am spus ca ma pocaiesc. Mi-a si spus să renunt fiindcă suntem o familie saraca si ne va fi greu, dar credinta a fost mai mare!“, a mai spus Alin intr-un interviu dat ziarului Cancan.
  Iata ca Domnul transforma, vindeca, elibereaza si salveaza si astazi.
  NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL !
Mai multe despre Alin Blaine puteti citi pe site lui:http://www.alinblaine.com

Hrana ta zilnica!

22 Mai Exod 31.1-16
Să observăm succesiunea verbelor în acest pasaj: am chemat pe nume, am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, am dat înţelepciune, am rânduit. Tot ce este legat de slujire este dirijat de sus, de Dumnezeu însuşi. Nici chiar Moise nu era calificat să aleagă lucrătorii. In Fapte vedem cum Duhul Sfânt i-a desemnat pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care-i chemase Dumnezeu (Fapte 13.2). Desigur, nu trebuie ca lucrătorul însuşi să decidă ce vrea sa facă, ci Dumnezeu îl rânduieşte şi îl umple cu înţelepciunea necesară. Dumnezeu a dat fiecăruia o măsură de inteligenţă. În ce fel o folosim pe a noastră? Pentru a ne ocupa cu studii laborioase sau pentru a ne face un trai mai bun? Dar dorinţa Domnului este ca, sub influenţa Duhului Său, să ne folosim toate capacităţile pentru slujirea Lui.
În sfârşit, tot Dumnezeu dă slujitorilor Săi, împreună cu slujba, şi odihna necesară. Evanghelia ni-L prezintă pe Domnul chemându-i pe ucenici, trimiţându-i şi, în cele din urmă, la întoarcerea lor, luându-i deoparte ca să se odihnească puţin (Marcu 6.7, 31). În acest pasaj, odihna ia forma sabatului. „Sabatul a fost făcut pentru om", a spus Domnul Isus (Marcu 2.27). Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru odihna pe care ne-o dă.

21 mai 2012

Nicodim, omul bun care l-a cautat pe Dumnezeu !

"Intre Farisei era un om cu numele Nicodim,un fruntas al Iudeilor.Acesta a venit "noaptea" si i-a zis:"Invatatorule,stim ca esti un Invatator , venit de la Dumnezeu, caci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu ,daca nu este Dumnezeu  cu el. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Adevarat, adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste  din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu"
Ioan 3:1-3
    Desi fariseu, Nicodim  era procupat de aflarea adevarului. Stia ca exista o viata dupa moarte, era preocupat de o multime de intrebari ...dar la care nu gasea  raspuns.Faptul ca a venit noaptea la Isus, poate fi interpretat diferit, poate ca ii era rusine si frica, nevrand sa  fie vazut de nimeni, poate ca intrebarile care il framantau nu mai suportau amanare si nu mai avea rabdare sa astepte pana la  ziua....cert este ca indiferent care a fost motivul, el s-a hotarat sa il caute pe Isus, pentru ca stia ca este Singurul care putea sa ii dea raspuns la ceea ce il preocupa.
  Cu toate astea, din text reiese ca nu i-a pus nici un fel de intrebare. Desi pare ca vizita lui a fost facuta fara scop, totusi el primeste raspuns la tot ceea ce-l framanta. Isus care  cunoastea, si cunoaste si azi  TOTUL si EL nu s-a lasat neinteles de nimeni, cu-atat mai mult de cei care Il cauta, ii raspunde direct la framantarile sale si a facut-o pentru ca ii cunostea nevoile sale.
   Nasterea din nou despre care vorbea Isus, este o nastere din DUH si este socotita pe drept, o minune.De fapt este cea mai mare minune, pentru ca nasterea aceasta face miracole din om.
   A fi un om nascut din nou, difera total de ceea ce numim noi, un om bun, moral, etc.Nicodim a fost omul care l-a cautat pe Domnul, si a inteles ca fara a fi nascut din  nou, nu va putea sa vada Imparatia lui Dumnezeu, despre care auzise atatea. In  acest text, nu  ni se face cunoscuta decizia lui, dar cred ca  Nicodim  a ales sa accepte aceasta nastere din nou pe care nici un om nu poate sa o faca , ci doar Duhul lui Dumnezeu.
" Nicodim, care la început se dusese la Isus noaptea, a venit şi el şi a adus o amestecătură de aproape o sută de litri de smirnă şi de aloe.După aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat să-i dea voie să ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci şi a luat trupul lui Isus" Ioan 19: 38-39
   Lucrarile lui Dumnezeu sunt deseori neintelese de noi, dar atunci cand vorbim de Dumnezeu, nu vorbim de ratiune !
   Dumnezeu sa faca si azi minuni in vietile noastre, iar daca sunt lucruri care impidica nasterea noastra din nou cu-adevarat, atunci EL sa faca schimbari si transformari
Acest verset ma face sa cred ca Nicodim a facut ceea ce trebuia.

Hrana ta zilnica!

21 Mai Exod 30.17-38
Mai era necesar încă un obiect pentru a putea fi adusă închinarea, şi anume ligheanul de aramă. El trebuia aşezat în curte, între altar şi cort, în calea preotului care, mergând să-şi împlinească slujba, trebuia să-şi spele în el mâinile şi picioarele. Este o imagine a puterii Cuvântului (apa) pentru judecata de sine, care-1 curăţă pe închinător de întinare în urma umblării prin lume (Ioan 13.10).
După apa care-1 curăţa de „întinarea cărnii" (aspectul negativ), găsim untdelemnul pentru ungere (Duhul), care îi conferea un caracter sfânt. Ingredientele ce compun untdelemnul exprimă feluritele haruri şi glorii ale lui Hristos. Era interzisă turnarea untdelemnului sfânt pe carnea omului (adică folosirea darurilor Duhului spre gloria omului) sau fabricarea unui ulei asemănător (imitaţia lucrărilor Duhului Sfânt). Psalmul 133 (v.2) înfăţişează untdelemnul pe cap, coborând pe barba lui Aaron, apoi până spre marginile veşmintelor sale: o minunată imagine a celor răscumpăraţi bucurându-se prin Duhul de perfecţiunea Capului lor glorificat
şi participând la aceeaşi ungere. în contrast, mirosul plăcut al tămâiei se înălţa necontenit spre Dumnezeu pentru a-I prezenta în detaliu toate excelenţele Preaiubitului Său.

20 mai 2012

Orchestra - Iti mai lipseste pace ?

Cand eram copil cantam in orchestra bisericii. Timpul a trecut...si iata ca  dupa  26 de ani, azi am avut ocazia sa il slujesc pe Domnul alaturi de cativa frati, care si ei  dupa ani buni au cantat la instrumente, si de cativa copii care sunt acum  in formare . Ceea ce ma bucura, este faptul ca  in ciuda  anilor care au trecut, ceea ce am invatat ...nu am putut uita.
Domnul sa binecuvinteze  acest proiect inceput !

Hrana ta zilnica!

20 Mai Exod 30.1-16
Odată ce se încheia lucrarea care-i permitea preotului să se apropie, se deschide calea pentru a lua în considerare cel de-al doilea altar poleit cu aur, pe care Aaron şi fiii săi trebuia să ardă tămâie. Primul altar vorbeşte despre Hristos şi despre valoarea sângelui Său, iar cel de-al doilea tot despre Hristos, dar în eficienţa mijlocirii Lui. Altarul de aur era strâns legat de altarul de bronz. Isus a fost întâi jertfă, apoi preot. După ce Şi-a dat pe cruce sângele curăţitor, El Se poate prezenta, viu, pentru ai Săi, în Locul Sfânt.
Nici o jertfă nu era adusă pe altarul de aur: Hristos nu mai trebuie să sufere, nici să moară. Odată lucrarea încheiată, de acum înainte El va fi subiectul laudelor noastre în cer, «esenţa» închinării. Prin El, la rândul lui, credinciosul se apropie şi îi oferă Tatălui mirosul plăcut al adorării şi al rugăciunii (Psalmul 141.2), întrucât închinarea este, întâi de toate, prezentarea înaintea lui Dumnezeu a desăvârşirii Fiului Său Preaiubit.
Versetele 11-16 tratează problema preţului de răscumpărare. Acesta era strict personal şi, pe de altă parte, constituia o sumă egală atât pentru bogat, cât şi pentru sărac. Dumnezeu nu face deosebire între păcătoşi (Romani 2.11). El le oferă tuturor acelaşi mijloc de a fi mântuiţi. 
O mântuire gratuită!
 Dar cât de mult L-a costat pe Cel care a plătit răscumpărarea în locul nostru!