Versetul zilei

2 iunie 2012

Frunza de brusture

 DISCOPATIA CERVICALA SE VINDECA TOTAL CU FRUNZA DE BRUSTURE
Un tratament naturist cu ajutorul caruia te poti vindeca de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri.
Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand.
Efectele nu vor intarzia sa apara !

Florin Ianovici - Vasele lui Dumnezeu.

Duhul Sfant!!!

   Trăim un creştinism ce şi-a pierdut puterea, tocmai pentru că din acest crestinism lipseste darul şi Harul Duhului Sfânt.Propavaduim despre Duhul Sfant, dar nu credem in lucrarile LUI, ne rugam  sa ne calauzeasca Duhul Sfant,dar nu cerem umplerea cu Duhul Sfant, cantam despre Duhul Sfant, dar nu ne lasam calauziti de El. 
Din pacate si cu durere spun, multi crestini pun accent pe Duhul Sfant odata pe an....doar in ziua de Rusalii.
Duhul nu este un personaj care trebuie sarbatorit doar la Rusalii, Duhul Sfant face parte din noi., si nu este un dar , doar al unei dominatiuni, Duhul Sfant nu este doar al fratilor penticostali, El trebuie sa fie si al baptistilor  si  al oricarui crestin din orice denominatiune. El trebuie sa insoteasca fiecare crestin. Fara calauzirea Duhului Sfant nu putem trai o viata in sfintenie.
Duhul este Acela care iti spune ca, ceea ce faci nu este pe placul Domnului.
Tot El este cel care ne calauzeste in luarea unor decizii.O biserica fara Duh Sfant este o biserica moarta si  un crestin care nu crede in Duhul Sfant, este un crestin care are o religie, dar nu are o relatie cu Dumnezeu.
 Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt. Psalmii 51:11...ori ca inainte sa iei ceva,trebuie sa ai de unde sa iei. Nu poate lua Duhul daca nici nu l-am avut in noi.Duhul Sfant face ca, gandirea noastra sa fie mult mai responsabila .Duhul Sfant paraseste locul unde este pacat si nu este sfintenie.
Tatal, Fiul si Duhul sunt UNA. 
"L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări..."Exod 31:3 
Duhul Sfant este darul lui Dumnezeu pentru noi si este calauza pe care ne-a lasat-o atunci cand s-a inaltat  la cer.Prezenta lui Dumnezeu in viata noastra se face simtita prin Duhul Sfant, ocrotindu-ne de  cel rau si tot EL este Cel care ne este mangaietor in suferintele noastre de pe acest pamant.
In Ioan cap.14 vers 16 scrie: "Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac", atentie.....VA  RAMANE in veac, iar in vers 17 spune: "...şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi",este modul prin care putem recunoste si deosebi, un copil a lui Dumnezeu .

Dumnezeu si astazi face minuni, dar pentru asta trebuie sa lasam ca Duhul sfant sa lucreze in noi si prin noi, dar ca sa poata face acest lucru inainte de toate trebuie sa facem curatenia in visteria inimii noastre, sa dam afara ceea ce nu este pe placul lui Dumnezeu, ....."si faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu"iar El va umple inima noastra cu roadele Duhului Sfant, "Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege" Galateni 19:23
Daca spunem ca traim  prin Duhul.....atunci sa si umblam cu EL !!!!
Eu, da, v-am botezat cu apă; dar El vă va boteza cu Duhul Sfânt.” Marcu 1:8

Fie ca Duhul Sfant sa ne calauzeasca in toate lucrurile si sa lasam ca El sa lucreze prin noi , pentru El , la largirea Imparatiei Sale.

Reteta delicioasa !

Si pentru ca urmeaza week-end si avem si timp mai mult....am primit o reteta de la o prietena draga din Cluj, si m-am gandit sa o impartasesc cu voi...."pui sub capac de paine".Mie sincer mi s-a facut foame numai cand am privit-o...mai ales ca...seara mai mult privesc mancarea:)

Ingrediente:
1 kg de pulpe de pui
400 gr rosii
100 gr masline
1 catel usturoi
1 pahar vin alb
400 gr ciuperci champignon
2 rosii deshidratate
1 ardei iute uscat
patrunjel
2 frunze de dafin
Pt capacul de paine:
300 gr faina
10 gr drojdie proaspata
cca 160 gr apa calduta
1 lingura ulei de masline
5 gr sare
In plus:
1 lingura de faina
2 linguri de apa
Intr-un vas de lut, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi  zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana prind culoare. Dupa ce s-au rumenit, adaugam 1 pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile (daca sunt mari le taiem in doua, daca nu, le lasam intregi), rosiile deshidratate tocate marunt, patrunjelul tocat si foile de dafin,
Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 30 minute. Din cand in cand, intoarcem puiul de pe o parte  pe cealalta.
Intre timp, ne ocupam de capacul de paine. Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.
In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.

Luam cratita de pe foc si o lasam cateva minute sa se racoreasca.
Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de clatite.
Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de “lipici” asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.

Punem  cratita la cuptor, la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor. cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului.
Il prezentati la masa cu tot cu capacelul de paine rumenit pe care il taiati in fata musafirilor.

Capacul are un gust absolut delicios asa ca poate fi servit alaturi de pui.
Putem pregati in acest fel orice tip de carne: vita, porc, miel, oaie, iepure, curcan, vanat, etc.
Pofta buna va doresc!!

Hrana ta zilnica!

2 Iunie Exod 36.1-13
Într-o scurtă parabolă a evangheliei după Marcu, Domnul Se prezintă ca un stăpân care a plecat de acasă după ce a dat de lucru robilor Săi. El a lăsat „fiecăruia lucrarea lui" (Marcu 13.34). Cu excepţia portarului, natura acestor lucrări nu este precizată. În absenţa Lui, Domnul a pregătit o îndatorire pentru fiecare dintre ai Săi, în raport cu vârsta sa şi cu capacităţile sale. Într-o altă parabolă, cea a talanţilor, vedem că stăpânul, la întoarcerea sa, cere socoteală lucrătorilor săi. Unii dintre ei primesc o recompensă, alţii sunt daţi de ruşine (Matei 25.14-30). Am făcut noi, fiecare în parte, ceea ce aştepta Domnul de la noi?
Lectura noastră de astăzi ne învaţă că multe daruri sunt aduse prea târziu. Momentul pentru a îndeplini o slujbă sau pentru a aduce un dar trecuse. Probabil că mulţi au muncit din greu, dar nu de îndată. Şi ceea ce nu aducem imediat poate să nu mai fie necesar în momentul când în sfârşit ne decidem: este prea târziu, ocazia este pierdută. Ce lecţie importantă pentru noi!
„Cortul era una", concluzionează v.13. „Este un singur trup", declară Efeseni 4.4. În ciuda divizării creştinătăţii în numeroase denominaţii, Dumnezeu vede Adunarea Sa ca fiind un întreg.

1 iunie 2012

Citate copilarie !



A răsfăţa copiii înseamnă a-i înşela asupra vieţii, deoarece viaţa nu răsfaţă pe nimeni!
Jean de La Bruyère

Cine nu-şi judecă copiii la tinereţe este judecat de aceştia la bătrâneţe!
Cilibi Moise

Pe copil să-l judeci ca pe copil, nu ca pe un bătrân!
Proverb românesc

Copilărie.....Perioadă a vieţii umane, intermediară între idioţia prunciei şi nebunia tinereţii – la doi paşi de păcatele maturităţii şi la trei de regretele bătrâneţii! 
 Ambrose Bierce

Un copil, poate să învețe oricând un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stai locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește!
Paulo Coelho

Copiii găsesc totul în nimic, oamenii găsesc nimic în tot!
Giacomo Leopardi

Copilăria este ca o oglindă care reflectează în viața de mai târziu primele imagini!
Samuel Smiles 

În copilărie dorești totul, în tinerețe și la maturitate ceva anume, la bătrânețe nimic!
Lev Nicolai Tolstoi

Copilăria este o boala, de care scapi pe măsură ce crești!
William Golding

Și trece trenul copilăriei și nu se oprește decât la vămile cerului!
Ionut Caragea

Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată !
Tom Stoppard

"LA MULTI ANI, TUTUROR COPIILOR !"

Educatia copilului !

"Invata pe copil calea care trebuie sa o urmeze, si cand va fi mare nu se va abate de la ea!"

Daca un copil este criticat prea mult....el invata sa condamne !
Daca mediul in care traieste copilul este ostil...cand va fi mare el va deveni violent!
Daca copilul este ridiculizat....cand va fi mare va deveni extrem de timid !
Daca un copil traieste in rusine....nu poate, decat sa se simta vinovat in permanenta !
Daca il respectam, indiferent de varsta pe care o are...mare va stii sa ofere respect !
Daca copilul nostru va fi incurajat....cand va fi mare va invata sa aibe incredere !
Daca atunci cand face ceva bun il laudam...va invata sa aprecieze !
Daca copilul este tratat cu dreptate...mare, va invata ce este dreptatea !
Daca mediul in care traieste ii ofera siguranta...el va invata ce este credinta !
Daca un copil este acceptat de cei din jur, el va stii sa se accepte pe sine insus !
Daca mic este inconjurat de prieteni...mare va stii sa pretuiasca pe cei din jurul sau!
Daca ii aratam iubire....mare, va stii sa iubeasca pe cei din jurul sau !

Nu uita.....
"Ceea ce semanam...aceea vom culege!"

Speranta - Batrani

Hrana ta zilnica!

1 Iunie Exod 35.20-35
Israeliţii puteau aduce numai ceea ce nu dăduseră înainte pentru viţelul de aur (32.3). Vom putea închina în slujba Domnului numai ceea ce nu am folosit deja pentru lume. Să nu ne risipim deci tinereţea.
Cine au fost cei care au dat? „Fiecare om pe care îl mişca inima lui şi fiecare om pe care îl îndemna duhul" (v.21). Aceasta este esenţialul! Să-L iubim pe Domnul, Adunarea, pe aproapele nostru, iată condiţiile fundamentale atât pentru a face o lucrare bună, cât şi pentru a aduce un dar. Pe lângă toate acestea, ceea ce nu izvorăşte din dragoste de regulă nu este bine înfăptuit.
Unele lucruri puteau fi făcute în casă, în familie, de exemplu cusutul. Nu trebuie să ne imaginăm că a lucra pentru Domnul înseamnă în mod necesar a fi evanghelist sau misionar într-o ţară îndepărtată.
Să luăm notă de serviciul femeilor. Dacă nu toate erau „iscusite" sau înţelepte (v.26), toate puteau avea, la fel de bine ca şi bărbaţii, tragere de inimă să facă sau să dea ceva pentru sanctuar (Tit 2.5).
Unora, Dumnezeu le-a pus pe inimă să dea învăţătură (v.34). Fie ca El să pună pe inima altora să asculte! 
Aşa vor putea toţi să facă o slujbă înţeleaptă.

31 mai 2012


O cugetare care m-a pus pe ganduri.....
"Biserica de azi moare în picioare fiindcă nu trăieşte în genunchi"
 Leonard Ravenhill

Adevar sau sentiment?

Omul a fost inzestrat cu o multime de sentimente , de emotii..... sentimente care sunt frumoase ...dar nu intotdeauna ne putem lasa condusi doar de ele.Cum ar fi viata noastra  fara sentimente...? 
Sa nu razi, sa nu plangi, sa nu iubesti......ciudat asa-i?
Eu una nu as putea  sa-mi imaginez o viata in care sa nu rad....dar nici nu as putea sa-mi imaginez viata fara lacrimi.
Toate isi au vremea lor!!!
Cum ar fi sa mergi la o nunta si sa nu zambesti...sau cum ar fi sa mergi la o inmormantare si sa nu ai lacrimi...?
Oricat de mult ai vrea sa te lasi condus de sentimente...nu poti intodeauna sa te bizui pe ele, mai ales atunci cand  vrei sa fii corect si moral. Inaintea sentimentelor trebuie sa primeze adevarul si bine este sa ne lasam intotdeauna condusi de Cuvantul lui Dumnezeu .Niciodata sentimentul nostru nu poate inlocui credinta !
Este acelasi lucru ca si cu cele doua firi care exista in orice om.Una este firea pamanteasca, de care nu scapam  decat  in pragul mortii, si una este firea noastra spirituala care este condusa de Duhul Sfant.Impotriva firii pamantesti trebuie sa luptam in fiecare zi.
Intotdeauna avem doua optiuni depinde de noi  ce alegem si de cine ne lasam condusi.

Cand sentimentul tau iti spune:
"Sant un pacatos care nu mai are iertare"
Adevarul din  Cuvantul lui Dumnezeu spune:
"Suntem justificati prin credinta" Romani 5:1
Cand sentimentul tau iti spune:
"E prea mult, nu mai pot face fata problemelor, incercarilor si ispitelor"
Adevarul din  Cuvantul lui Dumnezeu spune:
"Pot totul in Hristos care ma intareste" Filipeni 4:13
Cand sentimentele tale iti spun:
"Astazi sunt singur si mi-e teama"
Adevarul din  Cuvantul lui Dumnezeu spune:
"Eu nu am sa te las" Evrei 13:5
Pe cine lasi sa iti conduca viata....sentimentul sau adevarul?





Hrana ta zilnica!

31 Mai Exod 35.1-19
Cortul era pe cale să fie construit. Cu această ocazie sunt enumerate pentru a doua oară diversele materiale folosite, pentru a ne aduce aminte că una este a cunoaşte şi alta este a face. In acest timp, înainte de începerea lucrului, este din nou pusă problema sabatului (v. 1-3). Înainte de a întreprinde o lucrare, oricare ar fi aceasta, este necesar să fi petrecut timp în prezenţa Domnului, să fi stat «jos» înaintea Lui, odihnindu-ne sufletul şi duhul în sentimentul dependenţei noastre. La picioarele Domnului Isus a învăţat Maria să slujească cu înţelepciune (Luca 10.39). Şi tot acolo a cunoscut momentul potrivit de a-şi aduce mirul (comp. cu v.8) pentru a-l răspândi pe picioarele învăţătorului.
Remarcăm numărul variat de obiecte pe care trebuia să le aducă israeliţii, de la aur şi pietre preţioase, până la cârligele cortului şi frânghiile care susţineau edificiul (pentru a susţine adevărul). In această lungă listă, fiecare putea găsi ceva de adus. 
Şi voi, dragi prieteni care-L cunoaşteţi pe Domnul, puteţi contribui la zidirea Adunării. O slujbă făcută în mod discret, bucuria de a „face milostenie" (Romani 12.8) şi rugăciunile zilnice pentru mărturia creştină sunt la îndemâna oricui si sunt plăcute Domnului.

30 mai 2012

TATĂL MEU…

TATĂL MEU…
·       M-a găsit-Luca 19-10
·       M-a acceptat- Psalmii 132:1-6
·       I-a păsat de mine-Matei 6:26
·       Mi-a arătat îndurare-Psalmii 103:13
·       Mi-a  arătat compasiune-Psalmii 103:4-5
·       M-a iertat-Psalmii 103:3
·       M-a vindecat-Isaia 53:5
·       M-a răscumpărat -Iov 19:25
·       Mă cunoaşte şi mă înţelege-Psalmii 132:1-2
·       Mă împlineşte-Psalmii 107:9
·       Mă revigorează-Isaia 40:31
·       Mi se dăruie –Romani 8:32
·       Mă motivează-Isaia 1:18
·       Mă iubeşte-Ioan 3:16
EL ESTE:
·       Bogat în bunătate-Psalmii 86:15
·       Gelos-Exod 34:14
·       Sfânt-1Samuel 2:2
·       Îndurător-Deuteronom 4:31
·       Drept-Ieremia 9:23-24
·       Milostiv-Efeseni 1:7-8
·       Stăpânitor-Psalmii 103:19


                             

Tu multumesti ?

    " Isus a luat painile, a multumit lui Dumnezeu, le-a impartit ucenicilor...."
Ioan 6:11
  Regele Spaniei  Alfonso XIX  era un om foarte evlavios si cu frica de Dumnezeu. Dar fiindca baietii care serveau  la curte aveau un prost obicei, s-a tot gandit cum sa faca sa le dea o lectie. De cate ori serveau masa baietii, regele a sesizat ca nici unul dintre ei, nu se ridica sa multumeasca Domnului pentru bucate, si acest lucru il deranja foarte tare.
      A hotarat sa organizeze un dineu si bineinteles i-a invitat si pe acesti baieti. In timpul cinei isi facu aparitia un cersetor, care fara sa zica un cuvant, s-a asezat la masa dupa care a inceput sa manance in graba. Cand terminase de mancat, s-a ridicat de la masa si fara sa spuna vreun cuvant, a iesit in graba....
  -"Mizerabilul...acesta merita biciuit....!", spuse unul din baieti. A mancat din bucatele regelui si nici macar nu a spus un multumesc ...?
 Indignati, toti baietii au fost de acord cu cele ce spunea prietenul lor.
     Atunci regele se ridica in picioare. Peste sala se asternu tacerea....
"In fiecare zi luati din bucatele TATALUI CERESC, si niciodata nu a-ti avut bunul simt sa va ridicati sa multumiti.... Luati din mancarea data de EL, respirati aerul pe care vi-l da, va ofera lumina si si va incalzeste cu razele soarelui....
Cu ce sunteti voi mai presus decat acest cersetor?"
 Acestia au plecat capul in jos si rusinati au realizat ca erau mai ingrati decat acesta!


De cate ori nu ne-am comportat si noi ca acest cersetor....? Ne comportam ca si cum ni se cuvine totul. Tot ceea ce avem  ne falim ca noi am realizat. Deseori ne este  rusine sa spunem  ca tot ce am realizat si tot ce avem....avem doar datorita Domnului.


 " Iti multumesc cu lacrimi, Parinte Adevarat
Pentru painea zilnica si viata ce mi-ai dat 
Pentru sanatatea si lumina ce-o primesc
Pentru toate, Te laud si Te proslavesc !"

Durerea si iubirea !

De-atatea ori aud si vad in jurul meu multa durere si chiar eu insumi am avut parte de ea.
Dar de cate ori ne-am intrebat ce este durerea...? 
De ce avem parte aici pe pamant de durere...?
Durerea si iubirea ...ce ciudat ...doua sentimente diferite, si totusi ele merg mana in mana.
Sincer, de fiecare data cand trec prin asa ceva, ma gandesc ca am de dat din nou un test, trebuie sa invat ceva, sa ma corectez de ceva, pentru ca sunt convinsa ca Dumnezeu este Tatal meu si  doreste sa  fiu  asa cum EL ma vrea.

Incerc prin cateva definitii sa descriu durerea si  ceea ce  inseamna ea pentru mine. 
-Durerea este intunericul prin care trec acum si aici, dar care  intr-o zi imi va  reda splendoarea cerului fara nori !
-Durerea  este usa prin care am ajuns intotdeauna  cel mai  repede in prezenta lui Dumnezeu !
-Durerea  am  socotit-o un obstacol  in viata mea, dar acest obstacol m-a  obligat sa devin mai puternica si mai inteleapta!
-Durerea am socotit-o intotdeauna  nuiaua care m-a ajutat sa ma indrept  si  sa caut in fiecare zi sa fiu pe placul Celui care M-a creat!
-Durerea a fost modalitatea  prin care  Dumnezeu m-a ajutat sa imi formez  caracterul!
-Durerea este mijlocul  care ma tine aproape de Dumnezeu !
Si nu in ultimul rand, durerea este modul prin care Dumnezeu imi arata ca inca  ma iubeste !!!
Ciudat lucru sa spui asa ceva...???
Dar ma duc in Proverbe 13 si in vers. 24 citesc:
" Cine cruţă nuiaua, urăşte pe fiul său, dar cine-l iubeşte, îl pedepseşte îndata"
...iata ce ma face sa am siguranta, ca Dumnezeu ma iubeste !

-


Hrana ta zilnica!

30 Mai Exod 34.27-35
Este imposibil să ai legătură cu Dumnezeu şi să te bucuri de revelaţiile harului Său fără a o arăta şi în afară. Faţa lui Moise strălucea, deşi el nu ştia. Printr-o faţă fericită, fiecare copil al lui Dumnezeu trebuie să arate în mod natural celor din jur fericirea lui. Fie ca lumea să vadă în noi reflectându-se ceva din iubirea lui Isus! Pavel le explică corintenilor de ce Moise îşi punea un văl pe faţa sa. Înainte de venirea Domnului pe pământ, chiar reflectarea gloriei divine nu putea fi suportată de omul păcătos, ci trebuia ascunsă. Dar „vălul este desfiinţat în Hristos" (2 Corinteni 3.14). În adevăr, când a venit Domnul Isus, Dumnezeu a putut fi văzut în El în toată gloria harului Său. Ca urmare, acum, prin credinţă, îl privim pe Domnul Isus „cu faţa descoperită" şi suntem, sub aspect moral, „transformaţi" în acelaşi chip, din glorie spre glorie" (2 Corinteni 3.18).
Un alt privilegiu al lui Moise era acela de „a vorbi cu El". Expresia se repetă de trei ori în aceste versete. 
Ce onoare pentru un om al lui Dumnezeu şi ce dovadă de intimitate! 
Nu este oare o legătură între comuniunea neîntreruptă cu Domnul şi o faţă radioasă?
 Fie ca Domnul să ne ajute să le experimentăm şi pe una şi pe cealaltă.

29 mai 2012

Florin Ianovici-Curajul de a fi altfel

Tabita - Ce bine e sa ai in cer un TATA !

Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei

Zilele trecute am primit un mesaj de la un amic, si m-am gandit ca poate ar fi bine sa il cititi si dumneavoastra

Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel.Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie! 
Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şi dispreţuită în egală măsură... Uneori, după multă suferinţă,rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori,celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor.O alternativă...După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie(chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului.Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţionează că tratamentul prin chimioterapie care presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc.,iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.
Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.
O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia! Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie. Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi.
Rezultate remarcabile.
O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor,care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare:starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie. Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia.Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer. După mai bine de 20 de probe delaborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer,inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas.În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic,folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu bicarbonat acţionează de10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase,spun specialiştii. Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase.În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer

Mod de preparare
Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la chimioterapie se prepară astfel:- într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.- în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în
acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra
preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.

O persoană puternică ştie cum să îşi ordoneze viaţa. Chiar şi cu lacrimi în ochi, tot are puterea să spună zâmbind "e în ordine"
Iubeşte, râzi, trăieşte!

Hrana ta zilnica!

29 Mai Exod 14.12-26
Pentru a doua oară, Moise este cu Dumnezeu pe munte timp de patruzeci de zile. Ca urmare a celor petrecute, Dumnezeu Se face cunoscut ca un „Dumnezeu gelos" (v.14), care doreşte să fie singurul la care să se închine poporul Său. Nu că idolii l-ar fi făcut o cât de mică nedreptate; pentru că ce rivalitate putea exista între Creatorul lumilor şi dumnezeii de aur, de piatră sau de lemn, lucraţi de mâinile oamenilor? 
El este „gelos" atât pentru că ştie că fericirea alor Săi constă în a-L iubi numai pe El şi că idolii îi vor dezamăgi mereu, dar şi pentru că iubirea lor, atât de slabă, are totuşi o mare însemnătate în inima Lui. Întâia epistolă a lui Ioan, care vorbeşte cel mai mult despre iubirea divină, se încheie cu îndemnul: „Copilaşilor, păziţi-vă de idoli!"
„Fereşte-te să faci legământ cu locuitorii ţării în care vei intra, ca să nu fie o cursă în mijlocul tău", avertizează Domnul, Cel care cunoaşte şi cursa şi cât de înclinaţi suntem să cădem în ea. El adaugă: „nu cumva ... să fii invitat şi să mănânci din jertfa lor" (v.15). 
Anumite invitaţii sunt în adevăr curse. Să avem curajul să le refuzăm!
Sau, mai bine, să nepurtăm astfel încât nici unul să nu dorească sau nici măcar să nu gândească să ne invite (1 Regi 1.9, 10).
Cu privire la ceea ce I se cuvine, Domnul repetă aici unele instrucţiuni date în capitolele 21-23.

28 mai 2012

Cocosul mandru si vulturul !

Citisem azi o fabula scrisa de  Tolstoi:
"Langa o gramada de gunoaie se bateau doi cocosi.Unul dintre ei fiind mai puternic, il batu pe celalalt cocos si il alunga de acolo.Gainile se adunara in jurul invingatorului si incepura sa il laude. Dar parca nu era suficient.....cocosul dorea ca si gainile din curtea vecina sa afle despre puterea si faima sa. Atunci zbura pe acoperisul magaziei, batu din aripi  si canta cu glas rasunator: "Priviti-ma l-am batut pe celalat cocos ! 
Nu se afla pe lume cineva sa se masoare cu mine!"

Nici nu apuca sa isi termine strigarea, ca un vultur trecu pe sus, il dobora, il  prinse in gheare si il duse in cuibul sau"

De cate ori nu  avem tendinta si noi oamenii sa fim ca si acest cocos...???
Mandria a adus suferinta  multor oameni, ba chiar popoare intregi au suferit din aceasta cauza.Daca ne uitam in Biblie, gasim oameni care au fost atinsi de mandrie, dar tot in Biblie vedem si  consecintele mandriei.
Incepand de la  Adam si Eva, aceeasi boala care a adus la caderea lor, mandria a facut multe victime. Atunci cand oamenii au vrut sa isi faca un turn al lor, al carui varf sa atinga cerul  iar ei sa isi faca un un renume si sa fie cunoscuti pentru isprava lor, Dumnezeu a facut ca limbile lor sa se incurce. Tot mandria in ziua de azi face inca multe victime.....Deseori suferim atatea infrangeri, si tot ne vine greu sa recunoastem starea aceasta.
Suntem prea mandri si orgoliosi sa recunoastem atunci cand gresim....ba mai mult invinovatim pe altii pentru esecul nostru in care am ajuns din cauza mandriei, dar trebuie sa stim ca, Dumnezeu Cel care ne iubeste va trimite multe infrangeri pana cand vom invata lectia smereniei.
Tot mandria este care retine pe multi oameni sa-si recunoasca starea de pacat si sa vina la pocainta...
Trist este ca nici macar nu realizam ca suferim de aceasta boala grea...
In Proverbe 18:12...sta scris cateva cuvinte si ma rog ca Dumnezeu sa ne fereasca de aceasta boala :
"Inainte de pieire, inima omului se ingamfa, dar smerenia merge inaintea slavei"
"Doar prin smerenie îi putem învăţa pe alţii smerenia; cu mândria nu-i putem smeri pe cei mândri!"

Hrana ta zilnica!

28 Mai Exod 34.1-11
Cerându-I Domnului să-i arate gloria Lui, Moise se aştepta fără îndoială la o viziune izbitoare, ca cea descrisă în cap. 24.20. Dar Dumnezeu avea să-i reveleze ceva foarte preţios într-un cu totul alt fel: „gloria harului Său" (Efeseni 1.6). El i Se descoperă slujitorului Său ca un Dumnezeu „binevoitor şi milos, încet la mânie şi bogat în îndurare şi adevăr" (v.6). Să remarcăm două condiţii care ne permit să ne bucurăm de aceasta: (1) „Fii gata ... dimineaţă", îl îndeamnă Domnul pe Moise. Fie ca Domnul să ne dea în fiecare dimineaţă această inimă pregătită pentru a gusta harul Său! (citiţi Psalmul 63.1-3). (2) Omul lui Dumnezeu trebuia să rămână în crăpătura stâncii, imagine a lui Hristos lovit, care acum le spune alor Săi: Rămâneţi în Mine ..." (Ioan 15.4). Dar harul lui Dumnezeu nu trebuie să ne facă să uităm cârmuirea Lui. Din v. 7 înţelegem că El iartă „nelegiuirea şi răzvrătirea şi păcatul", însă în acelaşi timp „nu socoteşte nicidecum nevinovat pe cel vinovat".
În cap. 33.3, Domnul declarase: „Eu nu Mă sui în mijlocul tău, pentru că eşti un popor cu grumazul înţepenit". Şi tocmai acesta este motivul pentru care Moise cere prezenţa Lui (v.9). După revelarea a ceea ce este Dumnezeu, îndurător şi acordând favoare, este ca şi cum Moise ar fi răspuns: tocmai de un Dumnezeu ca acesta are nevoie poporul.

Hrana ta zilnica!

27 Mai Exod 33.12-23
În afara taberei, Moise putea vorbi cu Dumnezeu faţă către faţă (v.ll). Care este subiectul acestor conversaţii?
Iarăşi şi iarăşi poporul şi starea lui tristă. Moise este simbolul Unuia mai mare: al Fiului care vorbeşte cu Tatăl despre cei din lume care l-au fost daţi (Ioan 17.6).
„Arată-mi dar căile Tale, ca să Te cunosc" (v.13), a cerut omul lui Dumnezeu şi apoi a mai cerut ca Domnul să fie cu ei. Comparaţi aceste cereri cu dubla rugăciune a psalmistului: „Arată-mi calea pe care să umblu ... Duhul Tău cel bun să mă conducă într-o ţară a dreptăţii" (Psalmul 143.8, 10). „Dacă nu merge faţa Ta cu noi, nu ne sui de aici" (v.15), se roagă mijlocitorul credincios. Şi Dumnezeu cedează. S-a spus că El nu găseşte niciodată credinţa prea îndrăzneaţă şi inima I se bucură când îi cerem lucruri grele.
În final, Moise I-a făcut o a treia cerere Domnului, încă şi mai îndrăzneaţă: să vadă gloria Lui (v.18). El nu avea s-o vadă decât din spate (adică în urmele lăsate de dragostea Lui). Ne gândim la cererea pe care I-a făcut-o Domnul Isus Tatălui, ca, acolo unde este El, să fie şi ai Săi împreună cu El, ca să privească gloria Lui (loan 17.24).
Aceasta este dorinţa Lui cea mai preţioasă.
Este oare şi dorinţa noastră?

Hrana ta zilnica!

26 Mai Exod33.1-11
Cuprins de o mânie sfântă, Moise a distrus viţelul de aur şi a ordonat pedeapsa, apoi a informat poporul ca Domnul nu va merge cu ei, după care a făcut ceva neaşteptat: şi-a ridicat un cort în afara taberei, departe de ea. A încetat el să-şi iubească poporul? 
Dimpotrivă, a dat cea mai puternică şi mai înduioşătoare dovadă de dragoste, cerând ca, în locul lor, el să fie şters din cartea Domnului. Altul era motivul ieşirii lui din tabără. Din cauza păcatului comis, norul nu mai putea rămâne deasupra taberei, aşa că, pentru a recăpăta preţiosul stâlp de nor, era necesar ca Moise să iasă din tabăra lui Israel. Evrei 13.13, referindu-se la acest pasaj, ne ajută să înţelegem această chemare: „Deci să ieşim la El, afară din tabără, purtând ocara Lui". Pentru a asculta acest îndemn, mulţi răscumpăraţi s-au despărţit de religii formale şi de biserici creştine organizate, pentru a căuta în simplitate numai prezenţa Domnului Isus (Matei 18.20). Priviţi-1 pe Iosua! Deşi tânăr, a înţeles că fericirea lui consta în a nu se depărta din prezenţa lui Dumnezeu. Aceasta este o imagine a comuniunii neîntrerupte şi a bucuriilor care ne aşteaptă în locul unde Domnul ne-a promis că va fi.

27 mai 2012

Inainte si dupa....


Cam asa arata si viata unui om....
Azi poti sus..in varful aisbergului.....iar maine poti fi ruinat.Daca credinta noastra nu e bazata pe ceva temeinic...si ACEL ceva ...este ISUS...putem esua.Foarte multi in astfel de situatii capituleaza...si sunt infranti.
Trebuie sa invatam ca viata este asemeni unei roti, care e in permanenta miscare.Azi e jos...si maine sus...sau invers.Eu am invatat, ba mai mult am trait pe propria piele aceasta experienta...cand  totul ...chiar si visele.....s-a ruinat intr-o clipita...
Daca nu as fi crezut in promisiunile lui Dumnezeu ...astazi  eram "la glumeti" si vorbeam singura....dar Slava Domnului ca din fecare lucru ..am avut ceva de invatat.!