Versetul zilei

9 iunie 2012

Iahweh Yelohim Israel - Domnul Dumnezeul lui Israel


Iehova - „Atotputernic Domn”
Iehova Rafa- “Domnul care vindecă”
Iehova Adonai: -„Domnul Puternic”
Iehova Elohim - “Eternul Creator”
Iehova Şhur:- „Stânca Veacurilor"
Iehova-Şhalom: „Domnul  pacii ”
Iehova Rohi: “Domnul e  Păstorul ”
Iehova Iire – “Domnul poartă de grijă”
Iehova Nissi- “Domnul  steagul meu”
Iehova Şhamma- “Domnul e aici"
Iehova Ţidkhenu: „Dreptul neprihanirea mea”
Iehova Savaoth: „Domnul Oştirilor”
Iehova Hoşhenu: „Al nostru Creator”

Ruben Filoti ( Official video ) VENIM SA-TI MULTUMIM

Hrana ta zilnica!

9 Iunie Exod39.22-43
In cap. 39 şi 40 se repetă mereu expresia: „după cum poruncise Domnul lui Moise". Nimic nu era lăsat în seama imaginaţiei celor care făceau lucrarea şi acelaşi lucru este valabil şi astăzi cu privire la închinarea creştină. Biblia ne învaţă tot ce trebuie să ştim despre felul în care Dumnezeu doreşte să I se aducă închinare. A adăuga ceva la acestea sau a înlocui ceva prin ceea ce ni se pare mai bun n-ar fi pură neascultare? Şi în acelaşi timp pretenţie! Cu ce drept decidem noi ce Ii este plăcut lui Dumnezeu? Priviţi la denominaţiunile creştine cu clerul lor, cu organizaţiile lor şi cu ceremoniile lor pompoase! Dumnezeu «nu a poruncit» aceste lucruri şi, în consecinţă, credinciosul care cunoaşte Cuvântul nu poate lua parte la ele.
Spre deosebire de rânduielile Vechiului Testament, dintre care unele ne-au fost prezentate în cartea -Exod, „adevăraţii închinători" se adresează Tatălui „în duh şi în adevăr" (Ioan 4.23, 24). Formele exterioare ale unei religii fireşti (carnale) şi ceremoniile ei au fost lăsate deoparte şi înlocuite prin lucrarea Duhului Sfânt. Noi nu mai avem înaintea ochilor simboluri şi umbre pentru închinarea noastră, ci avem realitatea lucrurilor eterne.

8 iunie 2012

Nimic nu scuză ignoranţa !!!

Hrana ta zilnica!

8 Iunie Exod 39.1-21

În descrierea veşmintelor sfinte ale lui Aaron se adaugă un detaliu (v. 3), care nu apare în cap. 28: firele efodului trebuia să se împletească cu fire subţiri de aur, Gloria divină a Marelui nostru Preot străluceşte între toate trăsăturile umanităţii Sale sfinte. Să le contemplăm în Evanghelii. El doarme la cârmă pe căpătâi, dar în următorul moment linişteşte vântul şi marea. Plânge la mormântul din Betania, dar aceasta tocmai înainte de a-l învia pe Lazăr. Plăteşte birul, dar cu o monedă găsită în gura unui peşte pe care El L-a creat. La fiecare pas, aurul divinităţii Sale se arată în împrejurările cele mai obişnuite ale vieţii Lui ca om, ca Om al durerii. Caracterul unitar al gloriilor lui Isus este întărit prin lănţişoare, monturi, şnururi şi inele - care realizau îmbinarea acestor veşminte unele de altele. Cu privire la Hristos, nu putem lăsa deoparte nimic, nu putem pune la îndoială nici un adevăr în parte fără a-L nega în totul. 
In istoria Bisericii sunt prea multe exemple de îndrăzneţi care nu s-au temut să facă asemenea lucruri. 
Dumnezeu să ne ajute să recunoaştem cu mintea şi cu inima toate perfecţiunile morale, oficiale şi personale, cu care este învestit Domnul Isus!

7 iunie 2012

Atunci cand motivatia e gresita...!

Asa cum spuneam ieri....azi continui sa prezint  urmatoarele diferente dintre ceea ce s-a intamplat la Turnul Babel si  ce s-a intamplat la Rusalii.

2.La Turnul Babel, Dumnezeu a despartit oamenii, la Rusalii Dumnezeu a unit oamenii !!!


TURNUL BABEL
"De aceea cetatea a fost numită Babel, căci acolo a încurcat Domnul limba întregului pământ, şi de acolo i-a împrăştiat Domnul pe toată faţa pământului" Geneza 11:9
RUSALII
"Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?” Fapte 1:6

Rusaliile inseamna o biserica unita. Ceea ce produce  dezbinarea este absenta  Duhului Sfant si  prezenta pacatului.
Duhul Sfant nu locuieste acolo unde locuieste pacatul. La fel  este si in inima noastra.Daca stam in ascultare si curatie, Duhul Domnului este la lucru.Daca alegem sa parasim invataturile lui Dumnezeu si Duhul Sfant ne paraseste pe noi. De-acea apar si dezbinarile !!!
"De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbeasă despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh.....altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor" 1 Corinteni 12: 8 , 10
Duhul Domnului nu poate locui impreuna cu duhul acestui veac.
La Turnul Babel Dumnezeu i-a despartit pentru ca, insasi motivatia lor era gresita.

3. La Turnul Babel s-a produsa multa confuzie, la Rusalii Duhul lui Dumnezeu a adus claritate in toate lucrurile!


 TURNUL BABEL
" Haidem! să Ne coborâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora!” Geneza 11:7
RUSALII
"Atunci Petru s-a sculat în picioare, cu cei unsprezece, a ridicat glasul şi le-a zis: „Bărbaţi iudei şi voi toţi cei care locuiţi în Ierusalim, să ştiţi lucrul acesta şi ascultaţi cuvintele mele!
 În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise!"

Cu siguranta atunci cand ai de facut o lucrare exista si un sef de santier.Ma gandesc ca si la construirea acelui turn era un sef de lucrare.Dar pentru ca Dumnezeu a incurcat limbile, nu s-a mai inteles  nimeni, instalandu-se confuzia, pe cand la Rusalii, brusc Petru devine luminat si incepe sa ii invete si pe ceilalti.Si in ziua de azi, multi cunosc Cuvantul lui Dumnezeu foarte bine...exista o vorba....."ca pe Tatal nostru", dar degeaba stim Scriptura daca nu este Duhul ca sa ne si lumineze, sa intelegem ceea ce citim .
La Turnul Babel s-a instalat confuzia, la Rusalii Dumnezeu a lamurit toate confuziile!


4. La Turnul Babel vedem o multime de oameni plini de ei, la Rusalii vedem o multime plina de Dumnezeu !


 TURNUL BABEL
Şi au mai zis: „Haidem! să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf să atingă cerul şi să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului!” Geneza 11:4
RUSALII
"Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească" Fapte 2:4

Deseori inima noastra e prea plina de noi insine si Dumnezeu nu mai are loc in ea.Dar pentru a  elibera inima de tot ce nu este pe placul Lui, ea  trebuie golita si umpluta.De regula cand vrem sa punem intr-un pahar apa proaspata, aruncam  apa statuta care ne-a mai ramas in pahar, il golim si il umplem apoi cu apa proaspata.Nu putem pune ceva proaspat peste ceva statut.Daca in inima noastra stau faptele firii, nu poate avea loc roada Duhului.
La Turnul Babel  oameni plini de sine, la Rusalii oameni plini de Duh !

Si o ultima diferenta dintre lucrarea Domnului de la Turnul Babel si Rusalii....

5. La Turnul Babel  Dumnezeu a adus nimicirea, la Rusalii  Domnul a  pus temelia. 
TEMELIA BISERICII !!!

 TURNUL BABEL
"Şi Domnul i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului; aşa că au încetat să zidească cetatea"
Geneza 11:8
RUSALII
„Fraţilor, ce să facem?”
„Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.....
 Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi, în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă şi luau hrana cu bucurie şi curăţie de inimă" Fapte 2:38,46

Cu siguranta nimicirea a urmat pentru ca Domnului nu i-a placut MOTIVATIA.
La Babel Dumnezeu si-a pus amprenta distrugand, la Rusalii si-a pus amprenta construind !!!


Iata cateva diferente dintre Babel si Rusalii.Sunt doar cateva idei  in care Duhul lui Dumnezeu  a adus lamurire asupra Cuvantului Sau !
Sa cautam ca motivatia noastra sa fie una placuta in fata lui Dumnezeu !




Evanghelic - Nu sunt in stare sa-nteleg

Ascultand radio Filadelfia la birou, am ascultat acum o  cantare superba....in special  cuvintele deosebite pe care poetul le-a compus.

Nu sunt in stare sa'nteleg
Al Dumnezeului plan drept
Dar stiu ca sus la drepta Lui
Sta Isus Salvatorul
Il cred pe El si'al Sau cuvant
Cristos muri sa fiu eu sfant
Vreau inima sa'I daruiesc
Lui Isus Salvatorul


El si'a lasat al Sau loc sfant
Sa vina aici jos pe pamant
Raspunsu'i simplu l'am gasit
In Isus Salvatorul

El este viu, El m'a iubit
De'a pururi Stanca mea va fi
Domnul a fost, Domnul va fi
Domnul meu vesnic va domni

Traind murind as vrea spun
De Dumnezeul sfant si bun
Cel ce traieste'n vesnicii
Murii  sa ma salveze.
El si'a lasat al Sau loc sfant
Sa vina aici jos pe pamant
Raspunsu'i simplu l'am gasit
In Isus Salvatorul

O zi minunata !

  Este atat de minunat sa te trezesti in zori, primind o incurajare din partea lui  Dumnezeu.
Desi mi-a sunat alarma telefonului sa ma trezesc....am zis ca mai stau putin...si am adormit din nou.....dar m-a trezit  soneria unui mesaj in zorii zilei.A fost cel mai frumos lucru pe care l-am putut citi si cea mai frumoasa incurajare....desi nu aveam numarul in agenda telefonului ....si asta a fost si mai interesant.....ulterior am aflat cine este.... cu atat mai mare a fost bucuria ca venea din partea unei copile de 11-12 ani.
Aceasta incurajare o impart si eu la randul meu cu voi.

"Stii care este cel mai fascinant lucru? Ca traiesti fiecare zi nestiind ce iti aduce ziua de maine, dar stii ca este in mana lui Dumnezeu. Viitorul nu sta in mana sefului, a mamei sau a altcuiva, nici in mana ta ca sa il poti controla si manipula. EL a fost , este si va fi langa tine atunci cand toti si toate au disparut.
Vremurile si anotimpurile se schimba, dar nu si Dumnezeu.
El este mereu "Dumnezeul oricarei mangaieri", si EL are  grija de tine si azi !!!!! "

 Ce minunat !!!!
  Va doresc si azi o zi minunata !

Hrana ta zilnica!

7 Iunie Exod 38.21-31

Dumnezeu cere ca leviţii să facă un inventar exact al celor confecţionate şi date pentru Casa Lui. El nu uită nimic, nici ultimul ac, nici cel mai mărunt cârlig, ştiind cât 1-a costat pe fiecare dintre cei care au adus obiectele. Domnul Isus, stând în faţa intrării în tezaurul Templului, privea mulţimea care-şi aducea darurile şi El a apreciat în mod deosebit cei doi bănuţi aduşi de o văduvă săracă, pentru că acest dar însemna pentru ea predarea deplină, aceştia fiind „tot ce avea ca să trăiască" (Luca 21.1-4).
Ligheanul de aramă menţionat ieri vorbeşte în acelaşi fel. Era făcut din oglinzile femeilor care, urmându-1 pe Moise, au ieşit afară, la cortul întâlnirii (v. 8). In prezenţa lui Dumnezeu şi prin zelul pentru casa Lui, inimile lor au fost mişcate să renunţe la preocuparea cu propria persoană, sugerată de oglinzi (Matei 16.24-25). Şi acest lucru este apreciat de Dumnezeu şi consemnat în Cuvântul Său. Cât despre argintul strâns la numărătoarea poporului, el a fost folosit pentru facerea postamentelor stâlpilor şi scândurilor. Totul are la bază glorioasa răscumpărare al cărei simbol este argintul (vezi Numeri 3.48) şi pe aceasta se întemeiază fiecare credincios în parte pentru a rămâne în credinţă.

6 iunie 2012

Atunci cand motivatia e gresita...!

  A trecut si sarbatoarea Rusaliilor, si poate pentru multi, nici macar nu a insemnat  mare lucru. Multi spun..."eh..o sarbatoare ca oricare alta..vine si trece la fel de repede ca toate celelalte..."
 Sunt lucruri care uneori par de neinteles pentru noi, dar daca stam in lumina Cuvantului  lui Dumnezeu, nimic nu ramane neinteles din contra TOTUL SE CLARIFICA .Personal am avut multe neclaritati vis-a-vis de sarbatoarea Rusaliilor, dar atunci cand doresti sa te adancesti si doresti sa intelegi cuvantul lui Dumnezeu, El nu intarzie in a-l descoperii.
Rusaliile, nu sunt doar o data notata pe un calendar pe care trebuie sa il sarbatorim anual, desi  sincer multi vorbesc despre acest eveniment doar o data pe an.
Pentru crestini, si aceasta sarbatoare, face parte din categoria celor mai importante sarbatori.
La Rusalii s-a pus temeliile bisericii.
Daca privim in Vechiul Testament si ne oprim la acele evenimente care s-au produs in campia Sinearului, cand  oamenii din acel tinut au vrut sa construiasca un turn...turnul BABEL, si privim in Noul Testament la Rusalii,vedem diferentele  dintre aceste doua evenimente.Din ceea ce am inteles eu  la aceste Rusalii, o sa incerc sa arat in randurile care vor urma.
  1. La turnul Babel desi aveau o singura limba, Dumnezeu le-a incurcat limbile, in schimb la Rusalii, desi aveau mai multe limbi, Dumnezeu le-a dat o singura limba!

TURNUL BABEL 
 "Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte" Geneza 11:1

   RUSALII         
  " Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.Şi se aflau atunci în Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.Când s-a auzit sunetul acela, mulţimea s-a adunat şi a rămas încremenită; pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui"
 Fapte 2:4-6
Oare care este diferenta ...si de ce..?
La turnul Babel: Dumnezeu a vazut mandria si aroganta acelor oameni.
La Rusalii: Dumnezeu a vazut smerenia si ascultarea oamenilor.
Oare ce era asa de grav in construirea unui turn inalt? Sa nu-i fi placut lui Dumnezeu cladirile inalte..?
Nu..nicidecum...! Nu lucrarea in sine era gresita...ci MOTIVATIA.
De prea multe ori oamenii sunt atat de preocupati in a face atatea lucruri spre lauda lui Dumnezeu, dar  din prea multa preocupare, uitam adesea sa ramanem in ascultare de EL.
Inainte de jertfele noastre, Domnului ii place ASCULTAREA.
Fara ascultare, tot ceea ce facem este egal cu zero, ba mai mult in jertfa noastra  Domnul nu isi va gasi placerea.
 "Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, „pe care”, le-a zis El, „aţi auzit-o de la Mine" Fapte 1:4
Deci acesti oameni de la Rusalii, au ramas in ASCULTARE, iar motivul pentru care Dumnezeu  si-a gasit placerea si i-a binecuvantat...nu a fost altul decat ASCULTAREA si SMERENIA de care au dat dovada.
O alta diferenta dintre turnul Babel si Rusalii, voi incerca maine sa scriu cateva randuri cu ajutorul Domnului, dar pana atunci va doresc o noapte  binecuvantata si Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa ramanem in ascultare de EL.



Hrana ta zilnica!

6 Iunie Exod 38.1-20
Altarul de bronz ne aminteşte că Dumnezeu a oferit prin cruce o soluţie pentru starea noastră păcătoasă. Dar mulţi credincioşi sunt tulburaţi de păcatele comise după convertire. Pot oare aceştia să-şi piardă mântuirea? Nu! Binecuvântat fie Dumnezeu! Aşa cum i-a spus Isus lui Petru: „Cine s-a scăldat" - o spălare care pentru unii credinciosi se face o dată pentru
totdeauna (vedeţi 29.4) - „nu are nevoie să i se spele decât picioarele" (Ioa 13.10). Această spălare a picioarelor după mers, şi al mâinilor pentru lucrare, se făcea la ligheanul de bronz, care era confecţionat din acelaşi material ca şi altarul, pentru a ne învăţa că păcatele comise după convertire costă pe Cel care a făcut ispăşire pentru noi tot atât de mult ca şi păcatele noastre dinainte. Dar noi putem " trebuie” să le mărturisim lui Dumnezeu, care este credincios şi drept ca să le ierte, datorită lucrării Domnului Isus
(1 Ioan 1.9).
De la v. 9 la 20 se prezintă facerea curţii. Găsim măsurile porţii (v. 18): douăzeci de coţi, adică aproximativ zece metri. Aceasta este o imagine a uşii harului, larg deschisă pentru sărmanii păcătoşi, şi a căii uşoare prin care Evanghelia permite tuturor să se apropie de cruce (altarul de bronz). 

Câţi dintre noi am trecut pe această uşă?

5 iunie 2012

Zile binecuvantate !

Si cum tot ce este frumos  nu dureaza aici pe pamant...s-au incheiat si aceste zile binecuvantate de Rusalii. Astazi am avut parte de inca o seara binecuvantata in parcul Rozelor din Timisoara, unde impreuna cu Grupul Speranta si  o multime de crestini, ne-am adunat sa il proclamam pe ISUS ca DOMNUL NOSTRU !
Este a IX editie , cand in Timisoara, in aceeasi locatie, Parcul Rozelor, in a doua zi de Rusalii, are loc un asemenea eveniment. Au fost momente minunate si binecuvantate.Alaturi de grupul Speranta, au slujit si formatiile Bisericii Penticostale Elim, corul , fanfara si orchestra.

Nu pot decat sa ii multumesc Domnului ca locuiesc intr-un oras atat de frumos, atat de binecuvantat, cu atatea oportunitati de  propavaduire a Evangheliei. 
Si prima seara am avut Harul de a participa la inca un concert de al lor in loc. Jebel.

Au fost momente minunate si acolo....si ce este mai important, faptul ca multe suflete dornice sa asculte mesajul Evangheliei au luat parte impreuna cu noi.
Mi-as dori ca aceste frumoase intalniri sa nu ramana doar un eveniment marcat pe agenda noastra , ci mesajul cantarilor si al Evangheliei pe care l-am auzit sa fie o calauza in viata noastra prin Duhul Sfant si ma rog ca Dumnezeu sa le dea Har in continuare in slujirea pe care o fac pentru ca sunt abia la inceputul turneului 2012, si mai au popas de facut  in aproape 30 de locatii.
Dumnezeu sa ii binecuvinteze si sa le rasplateasca !

Hrana ta zilnica!

5 Iunie Exod 37.17-29
A urmat sfeşnicul din aur curat, cu piedestalul lui din aur bătut, cu fusul său, gămălioarele, potiraşele şi florile sale, care „erau din el" (v.17). Dumnezeu îşi găseşte plăcerea să repete în detaliu toată plinătatea (numărul 7) roadelor şi a frumuseţilor acestui sfeşnic, simbol al lui Hristos, neîntrecut de nimeni în nici una din gloriile Sale. Dar să nu uităm că sfeşnicul era din aur bătut şi că era alimentat cu untdelemn fără drojdii (27.20), descrieri care ne amintesc de suferinţele Celui care a venit ca adevărata lumină în întuneric şi care nu a fost primit. Respins, El străluceşte acum în sanctuar, unde ai Săi pot să-L contemple prin credinţă.
Altarul de aur, care era tot în Locul Sfânt, înaintea perdelei dinăuntru, este încă o imagine a Celui care este centrul adorării noastre, în Numele căruia ne apropiem de Dumnezeu pentru a ne închina şi pentru a beneficia de lucrarea Sa mijlocitoare. Tămâia adusă acolo, dacă ne referim la capitolul 30.34-38, era „după arta celui care face mir: sărată, curată, sfântă". Diferitele uleiuri din care era alcătuită ne vorbesc de aspecte ale perfecţiunii Fiului lui Dumnezeu şi de valoarea ei pentru Tatăl, căruia îi sunt oferite aceste calităţi desăvârşite.
Untdelemnul sfânt pentru ungere este, în mod similar, pregătit conform instrucţiunilor din cap. 30.

4 iunie 2012

Invitatie !

Vom petrece o dupa-masa binecuvantata,incepand cu ora 18 in Parcul Rozelor, alaturi de grupul Speranta, fanfara si corul bisericii Elim !
Domnul sa dea HAR !!!

Hrana ta zilnica!

4 Iunie Exod 36.35-38; 37.1-16
Minunata perdea care despărţea Locul Sfânt de Locul Preasfânt era susţinută pe patru stâlpi. Firea omeneasca a lui Hristos, aşa cum ne-o dezvăluie evangheliştii, este un subiect inepuizabil pentru adorare şi închinare. El este Mesia al lui Israel (Matei), Robul credincios (Marcu), Fiul Omului (Luca), Cel care a venit din cer (Ioan). Fiecare fir: albastru, purpuriu, stacojiu sau in subţire răsucit, fiecare aspect al firii Sale, desăvârşit în sine, se întreţese cu celelalte în chip minunat, alcătuind întregul, care este viaţa Domnului nostru Isus Hristos. Dar aceasta viaţă, aşa frumoasă, cum era, nu ne putea aduce la Dumnezeu, ci, dimpotrivă, ea accentua adânca noastră mizerie morală. Era nevoie de moartea Lui. Şi, ca semn, chiar în momentul când Mântuitorul îşi dădea viaţa pe cruce, Dumnezeu a rupt perdeaua, deschizând pentru închinători „calea nouă şi vie" către El (Evrei 10.20).
Apoi au fost făcute chivotul şi masa. Drugii cu care erau transportate acestea prin pustiu ne fac să ne gândim la umblarea Domnului aici, jos. Poleirea cu aur ne aminteşte de versetul din Isaia: 
„Ce frumoase sunt... picioarele celui ce aduce veşti bune" (52.7

3 iunie 2012

Hrana ta zilnica!

3 Iunie Exod 16.14-34

Materialele fuseseră strânse, lucrătorii fuseseră desemnaţi: va începe construcţia Cortului. În toate acestea vom avea ocazia să vedem mai multe imagini şi să desprindem învăţături noi.
Întâi sunt enumerate învelitorile. Prima, făcută din zece covoare, descrisă în v.8-13, nu putea fi văzută decât dinăuntru, la lumina sfeşnicului, când preotul era în Locul Sfânt. Tot aşa, feluritele glorii ale lui Isus pot fi înţelese şi apreciate numai în lumina Duhului Sfânt, în prezenţa lui Dumnezeu. Pe de altă parte, prin cea de-a patra învelitoare, făcută din piei de viţel de mare, cortul, spre deosebire de templele antice (şi de clădirile religioase moderne), nu prezenta în exterior nimic de natură să atragă atenţia. Aceasta ne aminteşte de Cel care „n-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, nici o înfăţişare ca să-L dorim"
(Isaia 53.2; loan 5.41). Să ne păzească Domnul de atracţiile lumii şi de spiritul ei, să ne ferească să dorim gloriile ei trecătoare sau să ieşim în evidenţă mai mult decât Domnul nostru.
Aşezate stabil pe piedestale de argint, scândurile, imagine a celor răscumpăraţi, ne amintesc de îndemnul apostolului: „Staţi astfel tari în Domnul, preaiubiţilor!" (Filipeni 4.1).