Versetul zilei

28 iulie 2012

Puterea Rugaciunii- Chemare la rugaciune pentru tara cu Rodica Volintiru

Cugetari !



POLITICA nu are principii, are numai interese !
Octavian Paler
Politicienii sunt toti la fel. Ei promit sa construiasca un pod si acolo unde nu este nici apa !
Nikita Sergheevici Hrusciov
O tara ce nu-si cunoaste trecutul este ca un copil care nu-si cunoaste parintii.
Anonim
Sunt oameni ce se înşeală unii pe alţii, dar în pagubă nu e nici unul !
Cilibi Moise
În politică, nu există oameni, ci idei; nu există sentimente, ci interese. În politică, nu se ucide un om, se înlătură un obstacol....şi atâta tot !
Alexandru Dumas
Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viaţa politică este aceea că vei ajunge să fii condus de inferiorii !
Platon

Hrana ta zilnica !

28 Iulie Numeri 1.38-54

Toţi fiii lui Israel recenzaţi în acest capitol trecuseră Marea Roşie cu un an în urmă. Fuseseră „botezaţi pentru Moise în nor şi în mare"; avuseseră parte de toate privilegiile legate de calitatea de a fi popor al DOMNULUI: mana, apa din stâncă (1 Corinteni 10.2). Dar din cei peste şase sute de mii număraţi în v.46, câţi vor atinge ţara? Numai doi, în care Dumnezeu îşi va putea găsi plăcere pentru că au credinţă (compară cu 1 Corinteni 10.5 şi cu Evrei 11.6). Din mulţimea celor care poartă astăzi numele de creştini, numai Domnul cunoaşte câte suflete îi aparţin Lui cu adevărat (2 Timotei 2.19). Să repetăm aceasta, că nu botezul, ci credinţa în Isus Hristos ne face oameni din poporul lui Dumnezeu.
Fiii lui Levi nu au fost număraţi în rândul oamenilor de război (v. 47). Forţa şi puterea nu intră în calcul când este vorba de slujire pentru Domnul. Să observăm totuşi că cel credincios este astăzi înrolat prin credinţă şi în rândul ostaşilor şi în rândul slujitorilor Templului. El trebuie să fie apt ca şi Timotei să lupte „lupta cea bună" (1 Timotei 6.12) şi în acelaşi timp, la fel ca tânărul Arhip, trebuie să ia aminte la slujba pe care a primit-o „în Domnul" (Coloseni 4.17).

27 iulie 2012

ISUS, apa vietii !

          ...Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.
           Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”
          Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.
          Ioan 7:37-39

    Hrana ta zilnica !

    27 Iulie Numeri 1.22-37

    Douăzeci de ani este şi astăzi, în unele ţări, vârsta la care tinerii sunt chemaţi obligatoriu în serviciul militar. Odată recunoscut ca apt să poarte armele, recrutul se îndatorează faţă de ţara lui. De îndată ce este încorporat, el renunţă la independenţa lui, pentru a se supune în slujba comunităţii; învaţă respectul datorat superiorilor, sensul disciplinei, al datoriei, al onoarei; se pregăteşte pentru luptă ... (Luca 7.8). Această «chemare sub drapel» nu are ea pentru orice tânăr creştin aplicaţia ei spirituală? Fără îndoială, chiar din ziua următoare convertirii sale, un „prunc în Hristos" va fi dintr-o dată bun pentru „a ieşi la luptă". Familia lui Dumnezeu este compusă din „copilaşi", din „tineri" şi din „părinţi" (1 Ioan 2.13). Ca în orice familie, în care copiii sunt în diferite stadii de creştere, şi în familia lui Dumnezeu întâlnim diferite nivele de capacitate şi de responsabilitate. Dar trebuie să fie creştere (compară cu Luca 2.40, 52). Soseşte momentul când copilaşul trebuie să devină un tânăr în sens spiritual, puternic, având experienţa victoriei asupra celui rău (1 Ioan 2.14), apoi un om matur, potrivit cu Evrei 5.14. 
    Am ajuns şi noi în acest stadiu? 
    Sau n-am progresat deloc de la convertirea noastră?

    26 iulie 2012

    Trezeste Doamne, ROMANIA !

    "...dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara" 
    2 Cronici 7:14
    Ca tara sa fie tamaduita, avem nevoie de o societate sanatoasa !
    Ca societatea sa fie sanatoasa, avem nevoie de familii sanatoase !
    Ca familiile sa fie sanatoase avem nevoie de crestini sanatosi !
    Ca sa fim crestini sanatosi...AVEM NEVOIE DE DUMNEZEU !

    Inca nu este criza...si totusi suntem in plina criza !

       Astazi, rasfoiam online stirile care mai sunt in tara.Sincer ma ingrozesc oridecate ori le citesc sau le urmaresc la tv, ba mai mult ma irita toate  minciunile clasei noastre politice. Nu sunt fanul nimanui....TOTI mi-au lasat un gust amar...fiecare la randul lui a facut si fapte bune..dar tot la fel au facut si greseli de neiertat, dar cu toate acestea traiesc in Romania si sunt reprezentata de oamenii care sunt in fruntea tarii si pentru care am obligatia sa ma rog si sa ii  respect, pentru ca EL, Dumnezeu a ingaduit ca ei  sa fie acolo.
    Cu siguranta nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu!
      Ma uitam la tot felul de comentarii pe tot felul de retele de socializare, pe tot felul de bloguri sau site-uri...tara a ajuns sa fie impartita in doua categorii.Una  care striga "DA" si una care striga "NU"....unii CONTRA...unii PRO....
      Este alegerea fiecaruia....de a spune DA sau NU, de a merge la vot sau a nu merge, dar cel mai tare m-a uimit sa vad ca multi crestini in loc sa promoveze si sa  vina cu initiativa de a sustine in  post si rugaciune aceasta situatie prin care trece tara noastra, nu fac altceva decat arunca vorbe grele tuturor celor care nu gandesc ca si ei.
       Trist.....!!!!!
    Trist pentru ca intr-adevar tara trece printr-o perioada foarte grea din toate punctele de vedere.Economia e la pamant, cursul euro,dolar  urca...si tot urca si nu se mai opreste, seceta a facut ravagii in toata tara, dar  si la nivel mondial...iar guvernantii nostri au alte preocupari, vorba-aceea "tara arde...baba se piaptana".
      Toata lumea este cuprinsa de febra crizei.....o criza care pentru noi romanii, inca nu a atins  apogeul. Nu a atins , pentru ca inca  ne mai permitem concedii de lux, haine de firma, nu suntem in criza atata timp cat ne permitem sa inlocuim mobila de dormitor ca e demodata, atata timp cat ne permitem sa renovam baia si nu pentru ca trebuie , ci pentru ca nu ne mai place culoarea gresiei si a placilor de  faianta, atata timp cat mai exista paine aruncata la cosul de gunoi.....INCA NU E CRIZA !
      Criza va fi cand vom incepe sa platim mai multi bani pentru exact aceleasi servicii. Criza va fi fi cand pentru aceasi paine  voi plati 3 lei in loc de 2.5, criza va fi cand voi face aceeasi km pana la servici dar platind mai multi bani pentru un litru de  benzina.
      Da...acum vom fi in criza cand pentru aceeasi caldura nenorocita, pe care ne-o dau cand vor ei, si pentru  aceeasi apa calduta.. care in mod normal ar trebui sa fie  fierbinte, vom plati cateva milioane in plus.Abia acum vom simti criza, cand poate avem nevoie de medicamente  si nu  vom mai avea bani pentru ele....
      ABIA ACUM INCEPE CRIZA...... si totusi....SUNTEM IN PLINA CRIZA!
      SUNTEM IN PLINA CRIZA DE DUMNEZEU !
    Suntem  in criza pentru ca nu ne mai facem timp pentru  Dumnezeu ! Ritmul vietii noastre este atat de turat.....la maxim. Acest stil de viata nu ne mai permite sa avem momente de liniste ...noi si Dumnezeu. Nu mai avem timp sa auzim vocea lui Dumnezeu, pentru ca viata noastra a devenit foarte agitata. ...si  atunci ma intreb suntem crestini autentici?
      Umblarea prin credinta cu Domnul e trairea unui crestin autentic.Dusmanul cel mai mare al unui crestin autentic este aglomerarea din viata noastra.
      Esti si tu  intr-o asemenea stare ?
      Cand ai incetinit motorul s-au chiar ai pus frana in viata ta...luandu-ti o pauza sa stai de vorba cu Dumnezeu ? Cand ti-ai facut timp sa stai sa citesti din Scriptura?  
    .....?????....
     Poate ca este timpul sa incetinim ritmul acestei vieti agitate, poate ca este timpul sa oferim totul si nu jumatati de masura, poate ca e timpul sa strigam si staruim pentru problemele noastre nerezolvate...
    ...poate ca este timpul sa ne oprim !!!

    Hrana ta zilnica !

    26 Iulie Numeri 1.1-21
    Instrucţiunile din Levitic priveau închinarea şi comuniunea. Numeri reia istoria poporului despre traversarea pustiului pentru a ne vorbi de alte aspecte ale vieţii creştine: umblarea şi slujirea. 
    Domnul începe prin procedeul numărării („Numerele") seminţiilor lui Israel: ostaşi, leviţi, preoţi. Fiecare avea să-şi declare filiaţia (v.18). In timpul lui Ezra, cei care vor urca din captivitate va trebui să fie verificaţi dacă fac parte din Israel. Şi câţiva preoţi vor fi îndepărtaţi ca necuraţi pentru că nu vor putea, din neglijenţă, să-şi găsească „înregistrarea genealogică" (Ezra 2.59, 62).
    Dragi prieteni, fiecare dintre noi trebuie să ştie în primul rând dacă este sau nu un copil al lui Dumnezeu. Şi trebuie să fie gata să declare aceasta înaintea altora (Romani 10.9). Dar, atenţie! Erau israeliţi toţi cei ai căror părinţi aparţineau uneia din cele douăsprezece seminţii. Spre deosebire, astăzi cineva devine creştin numai când crede personal în Domnul Isus Hristos. Atunci face parte din poporul ceresc, a cărui numărătoare exactă şi la zi o ţine Dumnezeu în „registrul Său de naşteri" sau mai degrabă în „Cartea vieţii".
     Dacă astăzi veniţi la Isus, numele vostru va fi înscris acolo. Pentru că „tuturor celor care L-au primit, le-a dat dreptul să fie copii ai lui Dumnezeu" (Ioan 1.12).

    25 iulie 2012

    Alfa şi Omega !

    "... El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.....
     Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii.
     Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu.
    .............................

     Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră preascumpă, ca o piatră de jasp, străvezie ca cristalul. Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi, la porţi, doisprezece îngeri. Şi pe ele erau scrise nişte nume: numele celor douăsprezece seminţii ale fiilor lui Israel.
    Spre răsărit erau trei porţi; spre miazănoapte, trei porţi; spre miazăzi, trei porţi, şi spre apus, trei porţi.
     Zidul cetăţii avea douăsprezece temelii, şi pe ele erau cele douăsprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.
     Îngerul care vorbea cu mine avea ca măsurătoare o trestie de aur, ca să măsoare cetatea, porţile şi zidul ei.
    Cetatea era în patru colţuri, şi lungimea ei era cât lărgimea. A măsurat cetatea cu trestia, şi a găsit aproape douăsprezece mii de prăjini. Lungimea, lărgimea şi înălţimea erau deopotrivă.
     I-a măsurat şi zidul, şi a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul. Zidul era zidit de jasp, şi cetatea era de aur curat, ca sticla curată.
     Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintâi temelie era de jasp; a doua, de safir; a treia, de calcedonie; a patra, de smarald; a cincea, de sardonix; a şasea, de sardiu; a şaptea, de crisolit; a opta, de beril; a noua, de topaz; a zecea, de crisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douăsprezecea, de ametist.
     Cele douăsprezece porţi erau douăsprezece mărgăritare. Fiecare poartă era dintr-un singur mărgăritar. Uliţa cetăţii era de aur curat, ca sticla străvezie.
     În cetate n-am văzut niciun Templu; pentru că Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca şi Mielul sunt Templul ei.Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, şi făclia ei este Mielul.Neamurile vor umbla în lumina ei, şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea. Porţile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte.
    În ea vor aduce slava şi cinstea neamurilor.
    Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului"                      
                                                                                           Apocalipsa 21

    Rugaciuni fara raspuns !

      Ieri vroiam sa continui acest subiect care pe mine  ma preocupa tare mult...RUGACIUNEA, dar se pare ca nu am reusit. Ma preocupa in mod special, si asta datorita faptului ca am vazut, ca doar prin rugaciune viata mea de credinta poate fi in  crestere.
       Daca in urma cu cateva zile spuneam, de ce uneori ni se pare ca  nu primim raspuns la rugaciune, astazi as vrea sa continui cu cateva din motivele pentru care raspunsul la rugaciune intarzie si este blocat.
      In primul rand trebuie sa cautam daca nu cumva in cererile noastre, cautam gloria lui Dumnezeu sau gloria noastra ?
    Indiferent cat de nobila e cauza ...daca vrem doar gloria noastra....raspunsul este categoric NU , pentru ca Dumnezeu cunoaste gandurile cele mai ascunse. Poate ca cererea noastra nu este gresita, poate e si timpul potrivit.....dar oare viata mea nu cumva este o problema si aceasta impiedica raspunsul lui Dumnezeu ?
      Citesc o carte, care in mod deosebit  dezbate acest subiect al rugaciunii si am cautat sa vad care ar putea fi motivul pentru care Dumnezeu nu mi-a dat raspunsul la toate cererile mele. Cred ca fiecare dintre noi avem cereri inaintea lui Dumnezeu inca nerezolvate.... 
      Sunt atatea obstacole in calea rugaciunilor noastre.....
    1.Cel mai mare obstacol este lipsa de rugaciune si  inconsecventa noastra!
    Ma rog...dar de-atatea ori o fac in graba, nu insist pentru aceea problema si nu pun toata pasiunea ca sa mi se rezolve.Ma rog...dar de multe ori chiar problema respectiva uit sa o  pun inaintea lui Dumnezeu.In Iacov spune: "nu aveti, pentru ca nu cereti". Mi-a placut tare mult un indemn pe care l-am auzit...."Cand altceva nu da rezultate....roaga-te".Ca sa putem primi raspuns trebuie sa fim seriosi in rugaciune si sa o facem cu regularitate, indiferent ca e dimineata si intarziem la servici, indiferent ca e seara si suntem obositi sau suntem rapusi de somn.
    2.Pacatul nemarturisit !
    Dumnezeu oricum cunoaste si cele mai ascunse ganduri....ce rost ar avea sa ne ascundem de EL? El nu este un om  pe care sa il putem insela, de-aceea inainte de a-l ruga sa ne rezolve ceva....cel mai indicat sa venim si sa ii marturisim absolut totul. In  Isaia 59 spune :"Nelegiurile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeu......si-L impiedica sa va asculte"
    Atata timp cat acceptam cochetarea cu pacatul....rugaciunea de cerere este o pierdere de timp. Raspunsul va fi categorc NU !
    3.Conflicte nerozolvate in relatiile noastre !
    Vrem ca Dumnezeu sa ne asculte...? In Matei spune:"....du-te intai de impaca-te cu fratele tau, apoi vino de adu-ti darul", iar in 1 Petru spune: "barbatilor purtati-va cu intelepciune cu nevestele voastre.......ca sa nu va fie impiedicate rugaciunile"
    4. Egoismul din rugaciunile noastre !
    Eu recunosc ca de multe ori am facut cereri inaintea lui Dumnezeu in care poate am cerut doar ceea ce imi face MIE bine.Si aici exista confuzia intre dorinte si nevoi, drepturi si privilegii.
    5.Atitudini nepasatoare!
    Vrem sa fim ascultati...dar oare noi ascultam pe cel in nevoi?
    In Proverbe spune:"Cine isi astupa urechea la strigatul saracului, nici el nu va capata raspuns"
    6.Credinta inadecvata !
    "Daca vreunuia ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu....fara sa se indoiasca deloc....un astfel de om sa nu se astepte sa primeasca ceva de la Domnul "

    Oare nu cumva  vreunul din aceste obstacole sunt si  in viata noastra?
    Cu siguranta exista ceva in viata mea care a pus bariera in calea raspunsurilor din partea lui Dumnezeu .

    Doamne daca eu sunt cumva problema, vreau sa elimini din viata mea orice obstacol, pentru ca imi doresc un raspuns din partea Ta !

    100 000 !!!

      Astazi am ajuns la un numar de 100 000 de vizitatori pe acest blog.Unii  dintre dumnevoastra sunt cititori fideli, unii poate ocazionali, dar indiferent de cate ori a-ti poposit aici pe blog...vreau sa va multumesc ! 
     Va multumesc pentru incurajarile voastre, va multumesc pentru criticile voastre...va multumesc pentru tot !
      Imi doresc ca de fiecare data cand  popositi aici si  atunci cand "mai aveti nevoie de  o sansa",  aici sa gasiti un cuvant din partea lui Dumnezeu. 
      Vreau sa stau la dispozitia Sa , El sa ma foloseasca acolo unde este nevoie, vreau sa il slujesc doar pe El... Il iubesc pentru ca mi-a facut mult bine !
     Fiţi binecuvântaţi de Domnul, care a făcut cerurile şi pământul!
    Psalmii115:15

    Hrana ta zilnica !

    25 Iulie Levitic 27.16-34
    Să lăsăm ca Domnul să aprecieze şi să estimeze ceea ce fac alţii! Şi nici să nu fim preocupaţi să primim pentru noi aprobarea celor din jurul nostru; să nu aşteptăm de la oameni mai mult decât ce a primit Cel care a fost „preţuit de ei" la numai treizeci de arginţi 
    (Zaharia 11.12, 13).
     Mai curând să ne străduim să ne prezentăm pe noi înşine ca lucrători aprobaţi de Dumnezeu 
    (2 Timotei 2.15).
    În cartea Levitic, al cărei studiu îl vom termina, ne-am ocupat de preot şi de funcţiile sale. Studiu puţin anevoios uneori, dar care ne-a permis să ne îndreptăm atenţia spre Isus, Marele nostru Preot! 
    Am putut recunoaşte implicarea Sa în toate domeniile vieţii alor Săi.
     Pentru mântuire: El a intrat în Locul Sfânt cu propriul Său sânge, obţinând o răscumpărare eternă. 
    Pentru umblare: El veghează să îndepărteze toată lepra. 
    Pentru slujbă: El este, în capitolul nostru, Cel care apreciază toate potrivit cu propria Sa măsură!
    Lucru trist de spus, există creştini care acceptă bine mântuirea, dar care apoi ar prefera ca Domnul să nu Se ocupe de socotelile lor. Atunci, pentru aceştia, va trebui să vină triste experienţe, ca cele din cap. 26, până când afecţiunile lor vor fi redeşteptate. 
    Domnul să ne dea o încredere deplină în Persoana Sa şi în lucrarea Sa!

    24 iulie 2012

    La multi ani !!!!

    Se zice că timpul trece....dar timpul nu trece niciodată.....noi trecem prin timp.
    Si realizez asta, cand ma uit cu cata repeziciune a mai trecut un an. Un an ..si pentru mine...si pentru el.
    Si cand spun el, ma refer la una din binecuvantarile pe care Dumnezeu mi le-a daruit.....copiii.
    Astazi ....in mod special ii multumesc lui DUMNEZEU, pentru anul care a trecut  pentru fiul meu, ii multumesc ca  l-a purtat pe bratul Sau, si nu datorita meritelor lui....ci datorita HARULUI SAU. Ii multumesc pentru toate lucrurile de care a avut parte, de incercari si de binecuvantari.Ii multumesc pentru sanatatea pe care i-a daruit-o si care este cel mai de pret lucru.

    Dumnezeu sa-ti binecuvinteze anii , iubitul meu, sa-ti daruiasca EL tot ceea ce ai nevoie, dar cel mai important lucru  pe care il doresc pentru tine.....este aceea zi pe care cred ca Dumnezeu o va aduce in viata ta...
    ZIUA CAND TE VEI INTALNI CU EL PERSONAL !
    "LA MULTI ANI, iubitul meu !"


    Hrana ta zilnica !

    24 Iulie Levitic 27.1-15
    Acest capitol se ocupă de legămintele (v.l : promisiuni de bunăvoie care, odată făcute, nu se mai puteau schimba) pe care le puteau face copiii lui Israel, cât şi de modul în care preotul avea să le estimeze. În cap. 30 din Exod atenţia noastră a fost atrasă de faptul că preţul răscumpărării era identic pentru toţi. Aici, dimpotrivă, aprecierile variază de la unul la altul. Într-adevăr, nu se pune în discuţie ceea ce reprezintă mântuirea noastră, ci mai degrabă capacităţile pe care le posedă fiecare. Răscumpăraţi cu acelaşi preţ: sângele preţios al lui Isus, toţi copiii lui Dumnezeu sunt departe de a fi la acelaşi nivel spiritual, la aceeaşi aptitudine pentru slujire. Şi preotul trebuia să intervină pentru a aprecia lucrarea fiecăruia: „potrivit cu preţuirea preotului, aşa va fi" (v. 12). Dacă vom avea tendinţa să criticăm ceea ce fac sau nu fac alţi credincioşi, ar trebui să ne amintim că Cel care judecă este Domnul şi că, în trupul lui Hristos, fiecare mădular are importanţa sa şi funcţia sa particulară 
    (1 Cor. 4.4,5).
    Persoane, animale sau case, toate puteau fi consacrate Domnului. Cu siguranţă, nu avem nimic mai de preţ să dedicăm Domnului decât propria persoană. Aceasta au făcut macedonenii despre care vorbeşte apostolul: „întâi s-au dat pe ei înşişi Domnului". Şi toată slujirea lor, promptă, abundentă în bucurie, a izvorât din această dăruire iniţială (2 Corinteni 8.2-5).

    23 iulie 2012

    NU....nu inca ....?

       In Matei 7:7, scrie:  "Cereti si vi se va da, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide", iar in cap.17:20 spune:"...daca am avea credinta cat un graunte de mustar am zice muntelui sa se mute.....si s-ar muta".
    Ce se intampla cu toate rugaciunile noastre  la care nu avem raspuns?
    Ieri vorbeam cu cineva si printre altele, ma intreba de ce nu raspunde Dumnezeu la rugaciunile sale?
    Cunosc problema acestei persoane si stiu ca o aduce inaintea Domnului de multa vreme.
    Personal eu am rugaciuni pe care le aduc inaintea Domnului, dar la care inca nu am primit un raspuns.
    Am stat mult si m-am gandit intrebandu-ma de ce...?
    Si iata ca azi, avand putin timp la birou, citeam o carte.....si foarte interesant ca exact la aceasta framantare a mea, Dumnezeu mi-a dat un raspuns.

    Daca nu primim raspuns la rugaciunile noastre sunt cateva motive:

    Daca cererea noastra este gresita, Dumnezeu spune "NU"
    * Daca timpul este nepotrivit, Dumnezeu spune "MAI INCET"
    * Daca noi  suntem problema, Dumnezeu spune " CRESTE"
    * Daca cererea e buna, daca timpul este bun, daca noi suntem buni, atunci si Dumnezeu va spune "FIE CUM CERI"

    Unele cereri sunt total nepotrivite, indiferent cat de buna e intentia din spatele ei. Sa ne amintim de Petru cand a urcat pe munte si in acel moment Dumnezeu a coborat in toata splendoarea Sa peste Isus, iar langa El era Moise  si Ilie.
    Ce splendoare .....!!!
    Petru hipnotizat de acel moment, vine cu o propunere, "sa construim trei colibe ".Ce era asa rau sa iti doresti sa ramai  in aceasta glorie a lui Dumnezeu ???
    " A venit un nor şi i-a acoperit cu umbra lui", practic a intrerupt acest moment minunat iar cererea lui Petru a ramas fara raspuns.Desi buna....cererea lui Petru a fost nepotrivita !
    Daca  ucenicii au fost in stare sa faca cereri imature si egoiste, credeti ca noi nu suntem in stare de asa ceva.....??? Oh... eu cred ca da  !
    De-aceea si raspunsul NU vine, pentru ca ne iubeste si ne da ce este bun.
    NU INCA..alt raspuns care nu ne place.
    Mi-amintesc, mica fiind  intrebam de multe ori eu cand voi putea sa am cutare sau cutare lucru....si primeam raspunsul....NU INCA, trebuie sa mai cresti.Era... parca mai rau ca raspunsul NU.Cam tot asa suntem si in viata spirituala, nerabdatori si vrem ca in momentul in care ne-am ridicat de pe genunchi, problema sa fie si rezolvata.
    Dar Dumnezeu are un raspuns pentru noi...NU INCA !
    Mai sunt doua posibile raspunsuri din partea lui Dumnezeu....dar deocamdata raspunsul la rugaciunea mea...a fost NU....sau NU INCA !
    Eu continui sa ma rog...poate ca va trebui sa CRESC (bineinteles in credinta) 

    Imparatia cerurilor !

     Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde; şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea.
     Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are şi-l cumpără.
    Matei13:44-46

    Doua tipuri de imparatii:
    -oameni care o gasesc fara sa o caute
    -oameni care sunt in cautarea imparatiei.
    Daca ne gandim fiecare la experienta intalnirii noastre cu Dumnezeu, ne putem da seama din ce categorie facem parte.
    Indiferent ca ai cautat-o sau ai descoperit-o fara sa vrei, da slava Domnului si-i multumeste.
    Citind vers. 44 imi dau seama ca din aceea categorie mai sunt oameni care dau peste ea din intamplare, dar nu iau in seama aceasta comoara.Este asemeni unui om sarac care are sub casa lui un bogat zacamant si nu stie. 
    Sa fii bogat ...si totusi sa mori sarac !
    Sa stai pe o saltea "a harului lui Dumnezeu", sa ai ocazia sa fii bogat in ISUS, si totusi...sa stai atat de nepasator.....sau mai mult sa refuzi acest HAR categoric.
    Odata gasita, ea locuieste in noi !!!
    Imparatia lui Dumnezeu o putem face de cunoscut si altora daca o avem in noi, si asta prin faptele noastre si prin comportamentul nostru.
    Intr-un magazin din SUA s-a petrecut o spargere mai "ciudata". De regula hotii sparg ca sa fure ceva, numai ca, de data asta nu au furat nimic, doar au inversat etichetele in magazin.Cand a ajuns personalul la servici, nimic deosebit, pentru ca au fost foarte dibaci  cand au intrat in magazin si nu au lasat urme.Totul in regula, numai ca ajungand clientii la casa, s-a dat totul peste cap. Pe o pereche de ciorapi platea-i  cat pe un frigider, si pe un frigider platea-i cativa centi.
    Lucrurile de valoare le luai pe nimic si nimicurile pe  bani multi.
    Cam asa face si diavolul in lumea valorilor lui Dumnezeu. Incearca sa puna valoare lucrurilor fara de pret, iar lucrurile pretioase le face fara de valoare in ochii nostri.De-atatea ori apreciem lucruri care nu merita, si lucrurile pentru care ar trebui sa lasam totul deoparte......le neglijam total.Le neglijam din indiferenta, le neglijam din nestiinta, le neglijam pentru ca ni se pare prea mare sacrificiul si efortul, dar daca ne gandim la valoarea imparatiei lui Dumnezeu....indiferent de sacrificiul pe care trebuie sa il facem....se merita....sa dam totul.
    Indiferent cat de bogati am fi, nici o bogatie din lume nu da valoare vietii...
    Adevarata valoare o da inima in care locuieste Dumnezeu si Imparatia LUI este acolo !!!!
    Esenta Imparatiei este in Romani 14:17
    "Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt"

    Toti avem nevoie de aceasta Imparatie !
    Daca nu ai gasit-o fara sa vrei, din intamplare, atunci caut-o....cu siguranta o vei gasi. Dumnezeu se lasa gasit de oricine il cauta.Nu sta nepasator fata de mantuirea LUI. Pretul pe care l-a platit ISUS la Golgota ne arata cat de valoroasa este IMPARATIA CERURILOR !

    Hrana ta zilnica !

    23 Iulie Levitic 26.34-46
    Într-un fel sau în altul va trebui ca drepturile lui Dumnezeu să fie respectate. Dacă poporul nu ţine anii sabatici prescrişi în cap. 25, Domnul îl va constrânge, scoţându-l cu forţa din ţara care este a Lui. Israel «nu-şi va îndeplini obligaţiile de chiriaş faţă de proprietarul său», am putea spune. Şi acesta va fi unul din motivele plecării lui în Babilon. Cei 70 de ani ai captivităţii vor corespunde celor 70 de ani sabatici nerespectaţi în timpul întregii perioade a împăraţilor (2 Cronici 36.20-21).
    Teribile vor fi consecinţele păcatului lui Israel. Dumnezeu este mai sever cu acest popor decât cu alte naţiuni. Responsabilitatea acestuia este într-adevăr cu mult mai mare. Oracolele divine lor le-au fost încredinţate. Ei sunt în relaţie cu Dumnezeul cel adevărat, al Cărui Nume, din cauza lor, nu va fi lipsit de a fi hulit printre naţiuni (Romani 3.2; 2.24). Dar, dacă Dumnezeu a fost mai exigent cu Israel decât cu naţiunile păgâne, nu credeţi că trebuie să fie şi mai exigent faţă de cei care, ca şi noi, au în mâini Cuvântul Său? „Oricui i s-a dat mult, i se va cere mult" (Luca 12.48).
    Să reţinem de asemenea că a-şi mărturisi păcatul (v. 40) şi a accepta pedepsa pentru aceasta (v. 43) sunt condiţiile restaurării.

    22 iulie 2012

    La multi ani , Tata !

       In urma cu un an....cam pe aceeasi vreme....eram fericita ca inca mai sunt o copila...IMI TRAIESC PARINTII!
    Atata timp cat ne traiesc parintii, SUNTEM COPII!
    Astazi, multumesc lui Dumnezeu, ca inca mi-a mai dat aceasta sansa sa mai pot fi copil...pentru ca este atat de bine! Atat de bine sa il am in viata, atat de bine sa stiu ca intotdeauna pot apela la el cu incredere, sa pot sa-i cer sfaturi atat in viata de zi cu zi, dar mai ales in viata spirituala.Am incredere in sfaturile lui, pentru ca experienta de viata isi spune cuvantul, am incredere in invataturile lui pentru ca multimea experientelor cu Dumnezeu imi confirma acest lucru, dar mai ales vad ca sfaturile lui au fost cele mai intelepte decizii pe care le-am putut lua.
    Multumesc ca a mai daruit tatalui meu inca un an, si Slava Domnului ca a fost un an binecuvantat.Fara boala, fara probleme, fara dureri...din contra, un an deosebit in care din nou am putut descoperi lucruri noi la el, cu toate ca il stiu de o viata(de a mea).Am aflat ce inseamna respectul , dragostea,am invatat ce inseamna sa ai aceleasi sentimente fata de partenerul pe care ti l-a dat Dumnezeu, chiar daca au trecut  55 de ani.....
    DAAAA...... 55 de ani de casnicie alaturi de mama, 55 de ani in care nu s-au plictisit unul de celalat, si asta am avut ocazia sa vad in urma cu mai putin de o luna. Si fiindca nu locuiesc cu mine impreuna, am avut bucuria sa o am pe mama alaturi de mine  timp de o luna, pentru mine a fost bucurie.....in schimb pentru el a fost cea mai grea luna din viata lui.Dar acum am avut ocazia sa vad cat de mult si-au simtit lipsa unul, celuilat...si asta m-a facut sa ii iubesc mai mult.Putini mai  pot oferi acest exemplu.....si ma bucur ca printre aceste persoane putine "sunt parintii mei".

    Astazi la manunchiul anilor care ii infrumusteaza buchetul vietii...mai adauga un an.
    Ma rog ca Dumnezeu sa ii dea sanatate in continuare, sa ii dea o minte inteleapta pana la capat, dar mai ales sa-l ocroteasca mereu.
    Fii binecuvantat in toate, dar mai ales binecuvantat cu viata vesnica !
    TE IUBESC, TATI !!!

    Hrana ta zilnica !

    22 Iulie Levitic 26.14-33
    Domnul îl pusese în gardă încă o dată pe poporul Său cu toată seriozitatea asupra idolatriei (v. 1). Vai! -va mai fi necesar şi un cuvânt din partea profetului Amos (Amos 5.25-27), citat de Ştefan (Fapte 7.42, 43), pentru ca noi să ştim aceasta: că încă în deşert, casa lui Israel a adus omagiu idolilor pe care şi-i făcuse, mai ales înaintea groaznicului Moloh (vezi cap. Levitic 20.1-5). De aceea se vor fi împlinit ulterior toate acele ameninţări din ce în ce mai serioase împotriva poporului vinovat. Cât de dură este inima omului! Pentru a o zdrobi, Dumnezeu este constrâns să lovească din ce în ce mai tare. Uneori este obligat să Se poarte aşa şi cu noi. Începe prin a ne corecta cu blândeţe, dar, dacă nu ascultăm, vocea Sa devine din ce în ce mai imperioasă. Proverbe 29.1 avertizează că „omul care, fiind mustrat des, îşi înţepeneşte grumazul, va fi zdrobit deodată şi fără leac".
    Să învăţăm deci să recunoaştem imediat glasul Domnului şi să nu refuzăm să fim îndreptaţi de El (Psalmul 141.5). Pentru că ne iubeşte, nu ne va pedepsi niciodată mai mult decât va fi necesar pentru ca lecţia să fie învăţată. Pentru că este credincios, va stărui până când această lucrare a răbdării va întoarce spre El gândurile şi inimile noastre.