Versetul zilei

1 septembrie 2012

Iz de toamna!

   Minunata este toata creatia lui Dumnezeu! 
 Stralucirea soarelui in aceste ultime zile de vara, imi arata frumusetea si splendoarea maretiei Sale.Razele soarelui bland imi arata dragostea lui Dumnezeu. Rasaritul si apusul, soarele si luna, stelele, schimbarea anotimpurilor arata intelepciunea nemarginita a Creatorului. Toate au fost create de Dumnezeu si toate au fost create doar  pentru noi.
   Astazi,  am mai avut ocazia  inca o data, sa admir splendoarea ultimelor zile de vara. Vrem, nu vrem, timpul trece, vara trece, anii trec si iata-ne in pragul toamnei. Intotdeauna, in prima zi a lui septembrie am simtit toamna. Cu toate ca si azi au fost destule grade in aer, acest iz de toamna s-a facut simtit.Dar, fie ca e vara , fie ca e toamna, sau alt anotimp, toate imi spun cat de maret este DUMNEZEU si fiecare zi, este o zi de har pentru mine. Nu pot decat sa ii multumesc si sa ma bucur de tot ceea ce mi-a pregatit.
Nu pot decat sa spun "MULTUMESC TATA" !
Doresc ca fiecare sa-i multumim pentru tot ceea ce am primit, si sa ne bucuram  de ziua care a facut Domnul pentru noi, "aceasta e ziua  pe care a facut-o Domnul , sa ne bucuram si sa ne veselim in ea !"

Hrana ta zilnica !

1 Septembrie Numeri 20.1-13
„Nu era apă!" Murmurele se reaprind. Poporul se îmbulzeşte şi se ceartă ca la Meriba (Exod 17). N-au făcut ei nici un progres de la începutul călătoriei prin deşert, în ciuda bogatelor experienţe ale dragostei lui Dumnezeu? „Şi de ce ... şi de ce ..." (v. 4 şi 5) nu e apă? Totuşi stânca este întotdeauna acolo.
DOMNUL este obligat să-i amintească aceasta chiar şi lui Moise. Dar numai repetarea acestor „de ce-uri" nu poate face să curgă apă. Trebuie să i se vorbească stâncii. Nu găsiţi că este o minunată imagine a rugăciunii? Dumnezeu ne poate da tot ce ne este necesar, fără să aştepte vreodată să ducem lipsă. Dar doreşte să-I cerem tocmai pentru a ne aminti că depindem de El. Moise face aici o gravă greşeală. In loc să vorbească stâncii, cum îi spusese DOMNUL, o loveşte cu nerăbdare şi bruscheţe. Gest aparent lipsit de importanţă, dar în realitate grav prin semnificaţie! După cum stânca lovită o dată la Horeb (Exod 17.6) nu mai trebuia lovită din nou, tot astfel Hristos a primit odată pentru totdeauna cupa judecăţii divine.
De atunci încoace El nu mai trebuie să sufere şi să moară. Lucrarea Lui este suficientă pentru a le da din belşug alor Săi apa cea vie în tot drumul prin pustiu. Cu condiţia să-I vorbim.
Facem noi aceasta?

31 august 2012

Aceasta este Tatal meu !

 Dumnezeu este :  VIU SI ADEVARAT................Ieremia10:10
 Dumnezeu este :  ETERN.....................................Romani 16:26
 Dumnezeu este : CREATORUL..........................Coloseni 1:16
 Dumnezeu este : NESCHIMBAT........................Maleahi 3:6
 Dumnezeu este : SFANT......................................Isaia 6:3
 Dumnezeu este : SUVERAN.................................Daniel 4:5
 Dumnezeu este : MANTUITOR..........................Isaia 12:2
 Dumnezeu este : PLIN DE DRAGOSTE............Ieremia 31:3
 Dumnezeu este : CARE JUDECA.......................2 Tesaloniceni:1: 7-9
 Dumnezeu este : CARE IARTA..........................Mica 7:
 Dumnezeul  :  PACII............................................Romani 15:33
 Dumnezeul :  INTELEPCIUNII..........................Romani 16:27    
 Dumnezeul :  PUTERII........................................1 Corinteni 29:11
 Dumnezeul :  RABDARII....................................Romani 15:5
 Dumnezeul :  SPERANTEI..................................Romani 15:13
 Dumnezeul :  HARULUI......................................2 Corinteni 9:8 
 Dumnezeul :  MANGAIERII...............................2 Corinteni 1:2-4 
 Dumnezeul :  INDURARARII.............................Plangerii 3:22. 
 Dumnezeul : GLORIEI.........................................Ioan 1:14 
 DUMNEZEU ESTE TATAL MEU...................Romani 1 :7

   Este atat de minunat sa il avem si  sa-l putem declara TATAL NOSTRU  !!!!

ASCULTAREA - o prioritate !

 Doua porunci pe care ucenicii le-au primit, iar EI... AU ASCULTAT.
Fapte 1: 4
" Pa cand se afla cu ei , le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte fagaduinta TATALUI  pe care le-a zis EL, ati auzit-o de la mine "
SA NU SE DEPARTEZE si  SA ASTEPTE ! Fagaduinta Tatalui era, botezul cu Duhul Sfant care urma, dupa botezul cu apa facut de Ioan.
In Fapte 5 :32 , Petru spune: " Noi suntem martori ai acestor lucruri ca si Duhul Sfant, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce asculta de EL"
Conditia  care sta la baza, este ASCULTAREA DE DOMNUL ! Nu putem spera si nici nu ne putem amagi ca avem Duhul lui Dumnezeu in noi, daca nu traim in ascultare de DOMNUL. Duhul  Sfant a fost dat si este dat din belsug si astazi, atentie...!!!! 
"DOAR CELOR CARE TRAIESC IN ASCULTARE DE DOMNUL ". Dumnezeu nu tine cont cine suntem, de unde venim, ce studii avem, ce functii detinem, etc...singura conditie..SA ASCULTAM.
Ascultarea deschide usa lui Dumnezeu si inchide usa diavolului, iar puterea pacatului nu poate fi biruita decat de un duh mai puternic, si acesta este doar Duhul lui Dumnezeu.
In 1 Ioan 4:4, ap. Ioan scrie: "Voi copilasilor, sunteti din Dumnezeu: si i-ati biruit, pentruca Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume"
CEL ce este in noi e mai tare decat duhul veacului...

"Doamne ajuta-ne sa stam in ascultare de  Tine si  prioritate in viata noastra sa facem ceea ce scrie in versetul 29 din Fapte 5: 
" TREBUIE SA ASCULTAM MAI MULT DE DUMNEZEU DECAT DE OAMENI"

Pentru noi aici...o noapte linistita, 
pentru cei de peste ocean ...o zi binecuvantata,
 Domnul sa ne binecuvinteze pe toti !


Invataturi din proverbele lui Solomon !

Am ajuns la finalul proverbelor lui Solomon, capitolul 31, si nu putea Solomon decat sa incheie cu un verset foarte frumos.
"Cine poate gasi o femeie cinstita? Ea este mai de pret decat margaritarele !"
Asa ca, stimati barbati....daca ati gasit o femeie cinstita, sunteti posesorii unei adevarate comori !!!
O zi frumoasa !

Hrana ta zilnica !


31 August Numeri 19.11-22
Puterea apei care conţinea cenuşa viţelei era pe măsura feluritelor împrejurări în care a avut loc întinarea în timpul călătoriei prin pustiu. Atingerea unui trup mort sau a unor oseminte omeneşti corespunde, în cazul nostru, unui contact cu corupţia şi violenţa acestei lumi. Manifestările „cărnii" se pot arăta în familie (cortul: v. 14), deci mare atenţie la copii, aceste „vase deschise", atât de uşor de întinat (v. 15; Luca 17.2). Ele pot apărea şi afară, la slujbă (pe câmp: v. 16). O mică înşelăciune, o defăimare, un cuvânt nebunesc sau o glumă nepotrivită (Efeseni 5.4) - fiecare poate face lista acestor mici „oase" (v. 16), manifestări carnale pe lângă care trecem adesea fără a le acorda atenţia. 
Ei bine, credinciosul este întinat prin aceste scăpări. Ele nu par prea importante pentru cei care nu-L cunosc pe Isus, dar noi, care îl iubim, le luăm în serios, pentru că ne amintim că El a suferit şi a murit pentru a ispăşi şi cele mai mici lucruri. De fiecare dată trebuie să înnoim ceea ce corespunde acestui lung proces de curăţire: judecata de sine în lumina Cuvântului lui Dumnezeu şi o nouă recunoaştere a eficacităţii lucrării lui Hristos.

30 august 2012

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Mai sunt doua capitole din proverbe.Azi citim capitolul 30 si mi-au placut tare mult, doua versete.
" Departeaza de la mine neadevarul si cuvantul mincinos, nu-mi  da nici saracie , nici bogatie, da-mi painea care-mi trebuie.Ca nu cumva, la belsug sa ma leapad de Tine, si sa zic: Cine este Domnul? Sau ca nu cumva in saracie, sa fur si sa iau in desert Numele Dumnezeului meu" Amin !
O zi minunata alaturi de cei dragi !

Hrana ta zilnica !


30 August Numeri 19.1-10
Jertfa viţelei roşii ocupă un loc deosebit la mijlocul cărţii pustiului, pentru că este văzută ca un simbol al nevoilor din deşert. Ca şi celelalte jertfe, aceasta reprezintă anumite aspecte ale persoanei şi lucrării lui Hristos. Această „viţea roşie fără cusur, în care nu este cusur şi peste care n-a fost jug niciodată" (v. 2), îl evocă pe Cel care a fost victima fără pată şi care nu a cunoscut grozavul jug al păcatului, aşa cum îl cunoaştem noi.
După ce jertfa era adusă în afara taberei, sângele ei se stropea înaintea cortului întâlnirii. Apoi aceasta era arsă complet. Grăsimea ei nu era oferită Domnului, nici preotul nu mânca nimic din ea. Dimpotrivă, se strângea cenuşa şi se procura o mare cantitate de „apă de curăţire", suficientă pentru a spăla orice întinare a fiecărui israelit pe tot parcursul călătoriei prin pustiu. Această jertfă nu corespunde, ca cele din Levitic 4, la nevoile celor neîntorşi la Dumnezeu, ci la cele ale credincioşilor care au căzut. Lucrarea pe care a făcut-o Isus o singură dată este o resursă pentru a-i curaţi de păcate şi pentru a-i păstra în părtăşie pe răscumpăraţii Săi care sunt expuşi întinării. Prin Cuvânt (apa), Duhul Sfânt aminteşte inimii şi aduce în conştiinţa credinciosului căzut suferinţele lui Hristos (cenuşa)

29 august 2012

Porunci !

Cea mai mare porunca:   ”Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”
1. Iubiţi-vă unii pe altii ……………………..……...Ioan 13.34
2. Iertaţi-vă unii pe alţii …………………...……….Coloseni 3.13
3. Supuneţi-vă unii altora ………………………….Efeseni 5.21
4. Ingăduiţi-vă unii pe altii ………………...……… Efeseni 4.2
5. Slujiţi-vă unii altora ………………….......……..Galateni 5.13
6. Ingrijiţi-vă unul pe altul ………………...………1Corinteni 12.25
7. Mângâiaţi-vă unii pe alţii ………………….........1 Tesaloniceni 4.18
8. Fiţi miloşi unii cu alţii ……………………..…….Efeseni 4.32
9. Rugaţi-vă unii pentru alţii ……………………….Iacov 5.16
10. Purtaţi-vă sarcinile unii altora …………...…….Galateni 6.2
11. Mărturisiţi-vă păcatele unii altora ………...…...Iacov 5.16
12. Trăiţi în pace unii cu alţii ……………………....Marcu 9.50
13. Preţuiţi-vă unii pe altii …………………..….....1 Corinteni 12.20
14. Aveţi aceleaşi simtăminte unii faţă de alţii…….....Romani 15.5
15. Daţi-vă întâietate… …………………………..Romani 12.10
16. Primiţi-vă unii pe altii ………………………....Romani 15.7
17. Fiţi primitori de oaspeţi………………………..1 Petru 4.9
18. Fiţi buni unii cu alţii ……………………….…..Efeseni 4.32
19. Să veghem unii asupra altora ………………… Evrei 10.24
20. Indemnaţi-vă unii pe alţii ………………….…...Evrei 3.13
21. Invăţaţi-vă unii pe altii …………………….…...Coloseni 3.16
22. Sfătuiţi-vă unii pe altii ………………………....Romani 15.14
23. Intăriţi-vă unii pe alţii ………………...…….....1 Tesaloniceni 5.11
24. Ziditi-vă unii pe alţii …………………………..Romani 15.2
25. Simţiţi unii cu alţii …………………………….1 Corinteni 12.26
26. Spălaţi-vă picioarele unii altora ……………….Ioan 13.14
27. Spuneţi-vă sănătate unii altora ………………..Romani 16.16
28. Binecuvântaţi-vă unul pe altul ………………..1Petru 3.9
29. Aşteptaţi-vă unii pe alţii ………………………1Corinteni 11.33
30. Trimiteţi-vă daruri unii atora ………………….Apocalipsa 11.10
31. Părtăşie unii cu alţii …………………………..1Ioan 1.7
32. Suntem mădulare unii altora ……………..……Efeseni 4.25
33. Vorbiţi unii cu alţii …………………………....Ioan 11.56
34. Intrebaţi-vă unii pe alţii ……………………….Luca 22.23
35. Uitaţi-vă unii la alţii ………………………...…Ioan 13.22
36. Spalati-va picioarele unii altora …………….…Ioan 13.14

37. Nu vă mai judecaţi unii pe alţii ……………..…Romani 14.13
38. Nu vă plângeţi unii împotriva altora…………....Iacov 5.9
39. Nu vă pârâţi unii pe alţii ……………………....Fapte 19.38
40. Nu vă vorbiţi de rău unii pe altii …………….....Iacov 4.11
41. Nu în neînţelegere unii cu alţii ……………...….Fapte 28.25
42. Nu vă minţiţi unii pe alţii ………………………Coloseni 3.9
43. Nu vă muscaţi unii pe alţii …………………….Galateni 5.15
44. Nu vă mâncaţi unii pe alţii ………………….....Galateni 5.15
45. Nu fiţi nimiciţi unii de alţii …………………..….Galateni 5.15
46. Nu vă vindeţi unii pe alţii ……………………...Matei 24.10
47. Nu întărâtându-ne unii pe alţii…………...……..Galateni 5.26
48. Nu pizmuindu-ne unii pe alţii ……………...…..Galateni 5.26
49. Nu urîndu-ne unii pe altii …………………......Tit 3.3
50. Nu întoarceţi rău pentru rău ………………….1Petru 3.9
51. Nu vă răzbunaţi ……………………………....Romani 12.19
52. Nu va junghiaţi unii pe alţii ……………...….….Apocalipsa 6.4
53. Nu vă nedreptăţiţi unul pe altul ………………..Fapte 7.26
54. Nu vă călcaţi unii pe alţii ………………….…...Luca 12.1
55. Nu strigaţi unii către alţii ……………………….Luca 7.32
56. Nu umblaţi după slava pe care v-o daţi ……...…Ioan 5.44
57. Nu va inselati unii pe altii .....................................Iacov 1.16

  Vrem sa ajungem in locul promis...?
  Dumnezeu sa ne dea un Duh de cercetare  si fiecare sa ne verificam starea in care ne gasim. Sunt invataturi din Scriptura si nu exista loc de interpretare si de negociere cu Dumnezeu . 

Invataturi din proverbele lui Solomon!

Si pentru astazi Solomon are un cuvant. Sincer mi-a fost greu sa aleg, pentru ca acest capitol este plin de invataturi, dar citindu-l mi s-a oprit ochii asupra unui verset interesant, vers.18
"Cand nu este nici o descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau; dar ferice de poporul care pazeste legea"
Dar pentru  a avea descoperire din partea lui Dumnezeu, trebuie viata sa fie calauzita de Duhul Sfant. El este Acela care ne descopera cuvantul din partea lui Dumnezeu.
O  zi  insotita de miracole din partea lui Dumnezeu!

Hrana ta zilnica !


29 August Numeri 18.20-32
Pe lângă toate darurile făcute familiei lui Aaron (v.l-19), cel mai minunat dar al Domnului este acela că El S-a dat pe Sine: „Eu sunt partea ta şi moştenirea" ta - spune El în v. 20. „Domnul este partea moştenirii mele şi a paharului meu" - „Dumnezeu este ... partea mea pentru totdeauna" (Psalmul 16.5; 73.26), răspund, respectiv, David şi Asaf. Nu este propriul Său Fiu cel mai de preţ dar pe care L-a dat Dumnezeu? 
Să realizăm şi noi, asemenea leviţilor, că aici, jos, nu avem altă posesiune adevărată. Pe de altă parte, avem totul în cer, de vreme ce acolo este Isus.
Israelitul trebuia să plătească pentru sanctuar zeciuială din venitul lui (Levitic 27.30). Aceste zeciuieli asigurau cele necesare leviţilor, care nu aveau nici arie, nici teasc (v. 30), nici moştenire care să rodească. Dar nu erau lipsiţi de aceste bunuri. Leviţii, la rândul lor, dădeau zeciuială din tot ce primeau.
În Neemia 10.37 sf. şi 38, aceste instrucţiuni sunt puse în vigoare de un om credincios lui Dumnezeu. Putem rezuma în mod fericit cap. 18 printr-un frumos verset din Noul Testament: „toate sunt ale voastre şi voi, ai lui Hristos, iar Hristos, al lui Dumnezeu" (1 Corinteni 3.23).

28 august 2012

Dumnezeu e prezent in biserica ta?

    Astazi am citit o istorioara si din nou am cazut  pe ganduri...si  iar m-am intrebat, oare de ce acceptam sa se implineasca Biblia exact cu noi crestinii acestui veac..??!!

   Intr-o biserica,se adunau duminica multi credinciosi, care mai de care imbracati foarte elegant si poate prea extravagant, pentru un loc in care veneau sa se intalneasca cu Domnul. Printre acesti credinciosi, venea cu regularitate un batranel in haine ponosite."Lumea" din adunare,(observati ghilimelele) il privea cu mare dispret si stateau chiar la o anumita distanta de el, dar batranului parea sa nu ii pese.Avea pe el o haina murdara si prafuita, iar pantalonii erau patati, etc. Deranjati de acest  frate, "crestini", au mers la pastor si i-au spus sa rezolve cumva aceasta problema, pentru ca batranul este dezgustator.
Pastorul  bisericii le-a promis ca se va ocupa de aceasta problema.
   Asa ca l-a luat pe batran deoparte, si i-a spus:
-Tu stii cum trebuie sa vii imbracat aici la biserica?
-Nu stiu, parinte, spuse batranul .
-Pai, deseara cand te rogi, intreaba-l pe Dumnezeu cum ar trebui sa fie oamenii imbracati la biserica !
-Bine parinte, asa am sa fac !
 Increzator ca a rezolvat problema, fiind convins ca batranul a priceput ce vroia sa ii spuna, pastorul pleca.
   A doua zi in adunare isi facu aparitia din noua batranul.Avea acelesi haine ponosite si zdrentuite. Imediat pastorul s-a dus la el si l-a intrebat:
-Ai stat de vorba cu Dumnezeu ?
-Da, parinte !
-Si...?...ce a zis Dumnezeu ?
-A zis ca habar n-are. EL n-a fost niciodata in biserica asta.....

    Din pacate TRIST, dar foarte adevarat!!!
    Ti-ai pus intrebarea vreodata, Dumnezeu  este in biserica ta?
   Am construit atat de multe  biserici, dar prezenta lui Dumnezeu, este in tot mai putine ! Aud pe foarte multi declarand, traim vremi de trezire....FALS !!!
Traim vremi de criza spirituala iar bisericile noastre moderne s-au transformat in sali de spectacol, cu programe din abundenta care inunda mintile si in sufletele noatre. De-aceea  ne-am imbolnavit spiritual, pentru ca hrana pe care o dam, este o hrana superficiala si nehranitoare. In  suflet trebuie sa patrunda doar ce este divin, pentru ca insasi sufletul este de esenta divina. Daca  privim in Scriptura, constatam ca nu exista  nici cea mai mica legatura intre modul de inchinare si traire a primilor crestini si crestinii din ziua de azi. Azi am devenit, "crestini de duminica" si, nu am plecat noi in lume,"ci am adus lumea in biserica".
   "Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva  lumea, dragostea Tatalui NU ESTE IN EL " 1Ioan 2:15
 Astazi avem pastori si  biserici care accepta tot felul de compromisuri, doar pentru a avea membri cat mai multi. Acceptam in biserici divorturi, pacate ascunse, curvii, preacurvii, inchinatori la idoli, si multe pacate care au intinat pe crestini, dar uitam un singur lucru, pe Dumnezeu nu il putem minti.
David in psalmul 139 spune:"Doamne Tu ma cercetezi de aproape si ma cunosti, stii cand stau jos si cand ma scol, si de departe imi patrunzi gandul.  Stii cand umblu si cand ma culc, si cunosti toate caile mele . 
Acesta este DUMNEZEU !!!! 
Si-atunci pe cine incercam sa mintim, pe oameni?
Oricum, oamenii nu ne pot face nimic, de ce aceasta  teama ? Nu omul are cheile Imparatiei, ci DUMNEZEU, glorie LUI !
In cartea Revelatiei lui Dumnezeu, Apocalipsa, descoperita batranului Ioan  scrie: "Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului"
IN MINCIUNA...accentuez. O viata duplicitara se numeste MINCIUNA !
Sa ne amintim exemplul Ananiei si Safirei, oameni asupra carora Dumnezeu a intervenit transant: “Cum de ti-a umplut Satana inima, sa minti pe Duhul Sfant? N-ai mintit pe oameni, ai mintit pe Dumnezeu”, scrie in Faptele Ap.
Ne bucuram poate ca nu suntem morti ca  Anania si Safira, dar din pacate nu realizam cat suntem de morti spiritual atat ca si crestini, dar si ca biserica. Nu o spun sub forma de critica, si nu fac referire la nimeni, dar trebuie sa ne trezim, pentru ca altfel judecata sta sa inceapa chiar de la Casa Domnului, si mare ne va fi mirarea ca ne trezim ca dupa o viata in care am sluijit, am predicat, am cantat si am crezut ca suntem crestini, vom auzi cuvintele ingrozitoare: PLEACA, PENTRU CA NU TE CUNOSC.
    In Imparatia lui Dumnezeu nu ajung oamenii credinciosi care frecventeaza biserica, chiar si cu regularitate, CI  ACOLO AJUNG DOAR OAMENII CARE TRAIESC PENTRU DUMNEZEU si TRAIESC IN DUMNEZEU !

   Daca nu a intervenit Dumnezeu in viata ta, ca si la Anania si Safira, multumeste-i ca ti-a dat inca o sansa si harul sa te poti intoarce la EL.
"Mai exista o sansa !
O sansa cu Dumnezeu !"

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Astazi 28 aug, avem capitolul 28.Un verste tare frumos si azi pentru memorat.
"Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele, capata indurare"
O zi frumoasa  si astazi  va doresc, iar  pacea LUI sa va insoteasca viata !

Hrana ta zilnica !


28 August Numeri 18.1-19
Prin toiagul înmugurit, Domnul vrea să confirme funcţia înaltă a familiei lui Aaron. Acesta este motivul pentru care acest cap. 18 vorbeşte încă o dată despre preoţie, enumerând privilegiile ei.
Primul privilegiu: fiii lui Levi sunt adăugaţi (alipiţi) preoţilor (semnificaţia numelui Levi: vezi Geneza 29.34 ). Ei sunt „dăruiţi ca dar pentru Domnul" (v. 6): simbol al slujirii Cuvântului, care îl învaţă pe adorator. Cap. 8 din Neemia numeşte câţiva leviţi care explicau poporului Cuvântul şi pe Ezra îl surprinde binecuvântându-L pe DOMNUL Dumnezeul cel mare.
Al doilea dar îl constituie însăşi slujba (v. 7 sf.). Departe de a fi date pe merit vreunuia dintre cei care le exercită, toate slujbele sunt date prin harul lui Dumnezeu. Să recunoaştem că suntem „robi nevrednici" (Luca 17.10). Dacă Domnul binevoieşte să ne folosească, nu o face pentru că are nevoie de noi, ci pentru că doreşte să ne dea bucuria de a lucra pentru El.
În sfârşit, v. 8-19 enumera diversele daruri care corespund cu „lucrurile sfinte" aduse de fiii lui Israel. Încă o dată acestea sunt simboluri ale lui Hristos, daruri din care suntem chemaţi să ne hrănim şi de care să ne bucurăm. „Pârga" şi în acelaşi timp „cele dintâi roade" (v. 12, 13) ne amintesc de intenţia lui Dumnezeu şi de dorinţa apostolului ca Hristos „să aibă întâietate în toate" (Col. 1.18).

27 august 2012

O seara deosebita alaturi de fratele Panican !

O seara deosebita alaturi de fratele Panican !
 Da....intr-adevar o seara deosebita si plina de har. Daca pana astazi ascultam mesajele fr. Panican cu deosebita placere, de astazi o sa ii ascult si muzica sa,  tot atata placere. Acuma  seara, am petrecut din nou in Casa Domnului, caci unde este mai bine...decat in Casa Lui, si o mie in alta parte nu face cat una in casa Domnului,bucurandu-ma in Domnul cu oameni deosebiti!
 Am descoperit ceva despre care nu stiam pana acum. Am stiut ca este un pastor deosebit cu mult har si calauzit de Duhul Sfant, dar nu am stiut ca este un foarte talentat cantaret. Astazi am avut ocazia sa il aud ...si credeti-ma ca are un talent deosebit.
Domnul sa fie slavit si inaltat in toate !

Invataturi din proverbele lui Solomon !

Incet, incet ne apropiem de finalul lunii, si  fiind data de 27 avem astazi capitolul 27 de citit.
"NU TE FALI CU ZIUA DE MAINE, CACI NU STII CE POATE ADUCE O ZI !"
O invatatura inteleapta, de-aceea ia aminte cum iti traiesti viata !
Doar viata traita pentru Domnul, este o viata ce merita traita !
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !

27 August Numeri 17.1-13
Prin nimicirea celor două sute cincizeci de răzvrătiţi, Domnul a arătat pe cine a ales pentru preoţie. Numai Aaron a fost primit cu cădelniţa lui. A urmat încă un test care, de această dată vorbind despre viaţă, va confirma alegerea divină. Dintre cele douăsprezece toiege aduse de căpetenii, numai cel al lui Aaron a făcut o extraordinară probă de vitalitate: într-o noapte, a produs muguri, flori şi fructe. Admirabilă imagine a învierii lui Hristos, dovadă de netăgăduit a gloriei lui Isus şi a eficacităţii lucrării Sale! (Fapte 17.31). Mulţi impostori au pretins că aveau o misiune divină. Dar sunt morţi şi nici unul nu a înviat. Hristos este singurul care a trecut prin moarte şi S-a ridicat „potrivit puterii unei vieţi nepieritoare" (Evrei 7.16) şi acum, de sus, îşi exercită preoţia pentru ai Săi. Mai mult, roadele aduse prin fiecare dintre cei care Ii aparţin constituie în prezent - am putea spune într-o vreme neprielnică - mărturia vizibilă a unui Mântuitor viu, deşi încă ascuns vederii.
Toiagul lui Aaron este pus apoi în chivot (v. 10; Evrei 9.4), ca pentru a ne aminti că, în timpul traversării pustiului, sursa de viaţă nu se găseşte decât în Hristos.

26 august 2012

Darul

Tare mult mi-as dori sa meditam la aceasta istorioara, pentru ca este una dintre cele mai frumoase istorioare .

Se povesteste că un tânăr, singur la părinti, urma să-si încheie cu brio studiile academice. De luni de zile admirase o masină expusă în vitrina unui magazin auto. Stia că tatăl lui îsi poate permite să cumpere o astfel de masină, asa că si-a exprimat dorinta să o primească în dar la absolvire.
Ziua mult asteptată se apropia, însă fără ca tânărul să poată depista vreun semn că masina mult visată va intra în posesia sa. O usoară dezamăgire începuse să i se cuibărească în inimă.
În seara dinaintea festivitătii de absolvire, tatăl si-a chemat fiul în birou.
L-a felicitat pentru anii de studiu si i-a spus cât de mândru este de el si cât de mult îl iubeste. Apoi i-a întins o cutie frumosîmpachetată, rostind emotionat: "Felicitări, fiule!"
Fiul a deschis cutia, sperând că va găsi în ea cheile masinii. Însă în cutie se afla o biblie scumpă, îmbrăcată în piele, cu numele lui scris în litere aurite pe copertă.
Dezamăgirea i s-a transformat în mânie.
- Cu banii pe care îi ai, tu îmi dai ca dar la absolvire o Biblie?
Trântind Biblia pe biroul tatălui, tânărul a iesit furios din cameră, părăsind definitiv casa tatălui său.
Anii au trecut. Tânărul de odinioară avea de-acum o afacere prosperă si o familie frumoasă. Într-un târziu, si-a dat seama că vremea nu stă în loc si a hotărât să-si viziteze tatăl, pe care nu-l mai văzuse din ajunul absolvirii facultătii.
Însă înainte ca să poată pleca la drum, o telegramă fulger îl anuntă că tatăl lui a decedat si că toată averea i-a rămas lui, ca singur mostenitor.
Ajuns din nou acasă după ani de zile, inima i-a fost coplesită de tristete si regrete. A intrat în biroul tatălui său. La un capăt al mesei grele din lemn de stejar se afla biblia pe care o primise în ajunul absolvirii - în aceeasi pozitie în care o lăsase el înainte de a părăsi casa părintească. Cu ochii împăienjeniti de lacrimi, fiul a luat-o, a deschis-o si a început să citească în ea.
La un moment dat, întorcând încă o filă, un plic alb a fluturat la podea. S-a aplecat să ridice plicul, pe care se afla adresa.
magazinului auto de unde sperase cu ani în urmă să primească masina mult visată. În plic, un contract de vânzare, datat în ziua absolvirii. 
ACHITAT- scria în litere mari peste termenii contractului. 
Masina îl astepta de ani de zile în garaj.

De câte ori nu trecem cu vederea binecuvântările lui Dumnezeu, doar pentru că nu sunt "împachetate" cum ne-am fi asteptat ?
Chiar astazi poate te-a binecuvantat si in loc sa ii multumesti si sa te bucuri, esti suparat ca nu ai primit ceea ce ai cerut. Nu uita, El a promis ca ne va da "tot ceea ce avem nevoie", atentie..."nu tot ceea ce cerem"...doar ceea ce avem nevoie !!! El stie tot ceea ce avem de trebuinta, iar daca ne incredem in El, inseamna ca trebuie sa fim multumiti, pentru ca avem de toate.

O dupa-amiaza placuta !

The Messengers - Inima mea tanjeste

M-am trezit de dimineata fredonand aceste minunate versuri, am pornit masina....acelasi cantec a inceput sa cante pe CD la masina...am venit de la biserica am pornit radio Elim.....aceeasi melodie canta......
Sa fie doar o coincidenta....?

Eu nu cred in coincidente......dar cred ceea ce spune autorul versurilor:

Inima mea tânjeşte după curţile Tale
Sufletul meu suspină după-al Tău locaş
Mi se topesc oasele de dor după Tine
Iar ochii-mi plâng neîncetat

Privesc spre Locul Sfânt
Ca să-Ţi văd puterea şi slava
Chem bunătatea Ta peste viaţa mea
Aştept în tăcere răspunsul Tau, Doamne
Vino, nu-ntârzia!

Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea
Şi în numele Tău voi ridica mâinile
Lauda Ta va fi mereu în gura mea
Te iubesc, o, Domnul meu.

Invataturi din proverbele lui Solomon !


26 august, si avem capitolul 26 din proverbe, plin de invataturi.
O invatatura  demna de luat in seama:
"Cine sapa gropa altuia cade el in ea, si piatra se intoarce peste cel care o pravaleste"
O zi binecuvantata si plina de HAR !

Hrana ta zilnica !


26 August Numeri 16.36-50
Core şi oamenii săi au păcătuit nu numai „ împotriva lui Moise şi Aaron", nici numai „împotriva Domnului" (v. 3, 11), ci şi „împotriva sufletelor lor" (v. 38). Aşa va fi cu toţi necredincioşii: vor fi pentru eternitate propriile lor victime. O pedeapsă fulgerătoare stă gata să se dezlănţuie asupra acestor căpetenii de intriganţi şi Dumnezeu S-a îngrijit ca ea să nu poată fi uitată, expunând-o demonstrativ pe altar (v. 38). Cu toate acestea, chiar a doua zi, întregul popor se adună şi-i face răspunzători pe cei doi conducători ai săi. La început a fost în frunte un şef, Core, împreună cu Datan şi Abiram. Apoi li s-au alăturat două sute cincizeci de
oameni. Acum se răscoală întreaga adunare (v. 41). Cât de nestatornică este inima omului! Am văzut deja cum zece iscoade au fost îndeajuns să abată poporul (cap. 13). De aceea Galateni 6.7  ne avertizează: „Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; pentru că ce seamănă omul, aceea va şi secera".
Urgia este gata să înceapă. In v. 4, Moise cade cu faţa la pământ, la fel şi Aaron. Apoi Aaron nu pierde nici o clipă. El, cel care fusese invidiat, insultat şi acuzat pe nedrept, ia singura cădelniţă potrivită şi face ispăşire pentru popor. 
Frumoasă imagine a lui Hristos, încă o dată, supremul Mijlocitor!