Versetul zilei

8 septembrie 2012

Petru Lascau- Familia sub asediu !

Un mesaj pe care il recomand sa il ascultati cu mare atentie. Acum cand familia este cea mai atacata institutie, si divortul este in crestere in familiile crestine din cauza infidelitatii in cuplu, Singurul care ne poate da putere sa rezistam in fata atacurilor, este Isus Hristos !
Ai o familie sanatoasa....vei avea si o biserica la fel !

Psalmul 69:13

            Una din promisiunile care imi da cea mai mare speranta, ca cererile mele vor fi ascultate se gaseste in  Marcu 9: 23   
 "Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede ".
Stiu ca  fiecare rugaciune este ajunsa la tronul Sau, stiu ca fiecare lacrima e stransa in burduful Sau, stiu ca numai EL poate face lucruri minunate, poate face transformari de care insasi noi suntem uimiti. Stiu ca Dumnezeul meu , este Atotputernic, stiu ca nu este un dumnezeu facut si  inaltat de maini omenesti...EL este DUMNEZEUL cel VIU care a murit si a inviat.
Cuvantul "TOATE"  ma provoaca la perseverenta si nimic nu ma va putea impiedeca sa trag nadejde ca cererile mele, facute dupa voia Sa, isi vor gasi rezolvare.
Dar eu către Tine imi nalt rugaciunea, Doamne, la vremea potrivita. In bunatatea Ta cea mare, raspunde-mi, Dumnezeule, si da-mi ajutorul Tau! Ps.69:13
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul.

Hrana ta zilnica !

8 Septembrie Numeri 23.13-30
„Cine va aduce acuzaţie împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Cel care îndreptăţeşte. Cine este cel care condamnă?" (Romani 8.33, 34). Râzând de acuzator, Domnul îl împuterniceşte pe Balaam să declare de pe vârful muntelui că „El n-a zărit nelegiuire în Iacov şi n-a văzut răutate în Israel" (v. 21). Citind acest verset nu putem să nu ne întrebăm cum poate Dumnezeu afirma ceva care în mod evident este contrazis de fapte. A uitat El oare murmurele, poftele, idolatria, răzvrătirea?
Versetul 23 ne oferă răspunsul: „La timpul său se va zice despre Iacov şi despre Israel: «Ce a lucrat Dumnezeu!"» în timp ce poporul se acoperea de vină în pustiu, Domnul împlinea lucrarea necesară pentru a-i face potriviţi să intre în ţară. El Se ocupase de toate păcatele alor Săi, dându-le jertfele, preoţia, şarpele de aramă, toate imagini ale lucrării Domnului Isus.
 Aşa că, dacă Dumnezeu vorbeşte astfel, nu este pentru că El nu-Şi aduce aminte, nici pentru că trece cu vederea răul din indulgenţă, ci pentru că, privind spre poporul Său, vede lucrarea Sa. El are necurmat înaintea ochilor lucrarea Fiului Său şi nu ar fi credincios şi drept pentru acest Salvator desăvârşit dacă le-ar fi imputat cel mai mic lucru celor pe care Isus i-a spălat în sângele Său (1 Ioan 1.9).

7 septembrie 2012

Eu...suflet viu, el...o farama de tarana..

Stateam pe margine de groapa, ma gandeam....de fapt nu ma gandeam la nimic...priveam...dar nu vedeam decat o  multime de pietre funerare...si cate un  nume pe fiecare.
Mi-amintesc ca si in urma cu un an....cu doi... cu trei....eram in aceeasi postura, pe-aceeasi margine stateam....
....eu, un suflet viu...el, o farama de tarana.
Am venit chiar mai repede cu o zi....as fi vrut sa ii pot spune "la multi ani..."...dar nu aveam  cui...
As fi vrut sa ii pun o intrebare....dar stiam ca nu voi  primi raspuns...
                                                                                        ...dar i-am pregatit o floare.....
Stateam pe margine de groapa.....mi-am ridicat privirea spre cer...e destinatia  spre care ma indrept...si eu, si fiecare dintre noi ne apropiem cu fiecare zi ce trece.
Imi plac tare mult versurile:
"Ma-ndrept spre cer, sa-l vad pe Domnul....."...cu siguranta va fi o zi mareata !
M-am ridicat sa plec...sa ii spun la multi ani...?.....ar fi lipsit de sens.....
In minte... recitam cateva   versuri......

"Ce-i viaţa ta?
 E o peniţă cu care scrii mereu pe-un drum.
Şi-apoi la ultima portiţă, tot ce-ai scris tu, ca pe-o tăbliţă,
nu se mai şterge nicidecum.

Şi vorbe-n vînt şi fapte rele, rămîn pe veci ca-ntr-un album.
Păzit e scrisul tău de stele.
De-ai pune mări întregi să-l spele, nu se mai şterge nicidecum.

Să nu te minţi că-n veşnicie, trecutul se preface-n scrum.
Căci Dumnezeu stă mărturie,că-n faţa Lui tot ce se scrie
......nu se mai şterge nicidecum.

În ceasul greu de judecată, îţi vei citi întregul drum.
Vei zbucni în plîns deodată.
Dar nici o slovă-nlăcrimată.....nu se mai şterge nicidecum.

N-o poate şterge decît sînge, dar sînge sfînt şi nu oricum.
Ce înger trupul său va frînge?
Şi-astfel, ce-ai scris, oricît ai plînge, nu se mai şterge nicidecum.

Isus cel drag veni din zare, ca tu să scapi din foc şi fum!
Prin El trecutul tău dispare.
Dar dacă azi nu-i ceri iertare, nu se mai şterge nicidecum.

Isus pe lemn rabdă arşiţa.
Isus e preţul tău acum.
Prin El eşti alb ca lămîiţa.
Şi tot ce-a scris cîndva peniţa.....nu se mai şterge nicidecum..."

                        ....s-a facut frig......soarele a apus demult.....s-a lasat seara...
.                                                 in urma....a ramas o floare proaspata pe un mormant.

Maine am sa trec din nou...ma duc cu aceleasi urari in minte...voi lasa din nou o floare....
Intrebari....?? nu  mai am ...in schimb....am raspunsul...
De ce asa...??? O STIE EL !

Beneficiile credintei !

In 1 Corinteni 12 8-10 sunt prezentate cele noua daruri pe care le da Duhul Sfant, si care sunt impartite dupa voia SA.
Unul dintre aceste daruri, este CREDINTA.
Definitia credintei o gasim in Evrei 11 vers.1
"Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintarea despre lucrurile cari nu se vad"
Intr-adevar citind cu atentie si intelegand acest verset, putem spune cu tarie,"DA....CREDINTA este un dar al Duhului Sfant", si este minunat sa avem acest dar.
In acelasi cap.din Evrei, Biblia ne relateaza despre marii eroi ai scripturi care au trait o viata cu Dumnezeu alaturi, prin credinta, si tot aici sunt aratate si beneficiile pe care le avem in urma credintei noastre.
Evrei 11:3, "Prin credinta pricem ca lumea...."
Iata unul din avantajele acestui dar, dobandim pricepere !
Este atat de trist ca multi oamenii nu au aceasta pricepere, si aici ma refer la priceperea duhovniceasca, si din pacate nu inteleg voia lui Dumnezeu, chiar daca se numesc crestini si sunt cu Biblia in mana.
Atunci cand citim din Biblie, trebuie sa il rugam pe Dumnezeu sa ne dea aceea lumina si calauzire prin Duhul Sfant, care sa ne ajute sa si intelegem ceea ce citim. 
Un alt avantaj care vine in urma credintei se gaseste in versetele 4, 7, 8.
Vers.4: "prin credinta a adus Abel....", vers 7: "prin credinta Noe.....a facut un chivot....", iar in vers. 8:"prin credinta Avraam...a ascultat...."
Iata ca, atunci cand dobandesti pricepere, nu te multumesti doar ca o ai...ci incepi sa si actionezi.
Abel...a adus, Noe...a facut, Avraam ...a ascultat.Credinta este aceea care iti da puterea sa si actionezi si in toate lucrurile mergi prin credinta !
De multe ori pricepem ce vrea Dumnezeu de la noi, intelegem care este planul Lui cu privire la viata noastra, dar cu toate astea nu avem puterea de a actiona.
Ia seama.....cu siguranta exista o problema in legatura cu credinta ta....sau poate am ramas la acel stadiu de copiii in credinta. Credinta creste zi de zi, pe masura ce ne adancim in invataturile lui Dumnezeu, si aceasta crestere nu vine in urma unui  serviciu divin la care participam doar duminica la adunare.Viata de credinta se traieste zi de zi cu Dumnezeu si momentele de devotiune personala pe care le avem, ne ajuta sa crestem spiritual.Fiecare credincios TREBUIE sa aibe in fiecare zi momente de devotiune cu  Dumnezeu.
Un alt beneficiu in urma credintei se gaseste in vers. 5: "prin credinta Enoh a fost mutat de pe pamant...."
Atunci  cand pricepi voia lui Dumnezeu, atunci cand incepi sa actionezi conform credintei pe care ai primit-o....atunci ii dai voie si lui Dumnezeu sa lucreze in viata ta.
Enoh a fost mutat....este o actiune a lui Dumnezeu  in viata lui Enoh.
Daca Dumnezeu nu lucreaza in viata ta.....din nou exista o problema de credinta.
Credinta ne ajuta sa intelegem corect voia lui Dumnezeu, ne ajuta sa actionam dupa voia lui Dumnezeu si in urma credintei, ii dam voie lui Dumnezeu sa lucreze in viata noastra.
Poate ca este o momentul sa ne verificam ce fel de credinta avem si Dumnezeu sa ne mareasca credinta noastra.

Luptele marunte aduc rezultate mari !

În general războaiele cu satan sunt dure dar, nu întotdeauna  sunt spectaculoase. De fapt e o luptă de uzură pentru că diavolul adoptă tactica hărţuirii, aşteptând ca oboseala sau neatenţia să-şi spună cuvântul. Ba mai mult  se comportă asemeni unui hoţ. 
Hoţul când intră la furat, primul lucru caută să întrerupă orice legătură, fie taie firul de la alarmă, fie pe cel de la curent. La fel şi în viața spirituală face diavolul, prima dată nu vine hotărât să îţi spună să îl părăseşti  pe Dumnezeu, ci mai întâi caută să întrerupă orice legătură, orice conexiune cu Creatorul.  Încearcă prin această metodă, care aparent pare lipsită de importanţă, dar de fapt este cheia succesului  în viaţa de creştin...relatia cu Tatăl său.
Azi îţi şopteşte să nu mergi la adunare că eşti obosit, mâine  îţi aminteşte că ai de făcut ceva important şi încet îşi croieşte drum... încet şi sigur.
E o luptă permanentă şi  până vei câştiga lupta finală, va trebui să câştigi hărţuielile de lunea, poftele de marţea, minciunelele de miercuri, copiatul de joi, nervii de vineri, lenea de sâmbătă, închinarea stearpă de duminică.
Par lucruri mărunte, dar toate împreună fac suma unui mare război câştigat de care o să te bucuri doar în cer. Acum o să ai doar mulţumirea că ai considerat fiecare zi importantă, că ai fost robul pus peste puţine lucruri, dar le-ai rezolvat cu credincioşie, aşa că ai ajuns la statutul de rob netrebnic în curs de avansare, ca atunci când se va arăta stăpânul să fii „bun şi credincios”.
Sa începem cu puţin !
Până ajungem să dăm prima mie de euro în lucrarea Domnului,  să dăm 5 ron, până să ajungem să mergem şi să facem evanghelizare în India, să începem cu vecinul de la etajul doi. Chiar aseara venind de la biserică, am adus-o şi pe vecina mea acasă, şi pe maşină am discutat vis-a-vis de acest lucru...ce facem cu vecinii noştri?
Mai sunt multe de făcut...şi din păcate noi pierdem timpul şi nu fructificăm  oportunităţile pe care Dumnezeu ni le creează.....
Domnul să ne dea înţelepciune să începem chiar de azi !

Hrana ta zilnica !

7 Septembrie Numeri 23.1-12
Balaam, care încă de pe acum a reuşit să ajungă acolo unde voia, ar mai fi dorit, în prezent, să-L determine pe Dumnezeu să pronunţe exact ceea ce dorea el să spună. Dar fără voia lui, spre marea mânie a lui Balac, cele patru discursuri cu multe sentinţe ale sale sunt transformate în binecuvântări glorioase. Acesta este şi efectul acuzaţiilor pe care satan le aduce şi astăzi împotriva răscumpăraţilor Domnului (Ap. 12.10). 
După cum ne învaţă istoria lui Iov, Dumnezeu permite astfel de atacuri, pentru a le întoarce spre binele copiilor  Săi. Şi remarcăm că totul se petrece pe munte fără ştirea poporului din câmpie; acesta nu cunoaşte nici intenţiile fatale ale vrăjmaşului, nici modul în care le zădărniceşte Dumnezeu.
„Un popor care va locui deoparte" (v. 9) - aceasta este cea dintâi caracteristică a lui Israel, şi anume de a fi un popor pus deoparte pentru Dumnezeu. Şi aceasta este valabil atât pentru Biserica adevărată, cât şi pentru fiecare credincios. 
Creştinul este din punct de vedere moral despărţit de o lume sub incidenţa judecăţii. Este pus deoparte pentru Domnul. „Sfârşitul meu să fie ca al lor!" - îşi urează Balaam în încheiere (v.10 sf), însă pentru a muri „de moartea celor drepţi", trebuia să fi trăit asemenea lor. Dar Balaam, ca mulţi alţii, este un ipocrit, încercând să slujească la doi stăpâni. 
El mărturiseşte frica de Domnul, oferă numărul perfect de jertfe, însă în tot acest timp ascultă numai de poftele inimii lui.

6 septembrie 2012

Hrana ta zilnica !

6 Septembrie Numeri 22.22-41
Astfel Balaam şi-a înşeuat măgarul şi a pornit cu inima uşoară, fâcându-şi socoteli cu privire la „răsplata nedreptăţii" (2 Petru 2.15). Înaintea Domnului însă, calea lui era „spre prăpăd" (v.32). Balaam pretindea că-L ascultă pe Dumnezeu, dar, în realitate, era „atras şi ademenit de propria lui poftă" (Iacov 1.14). Domnul vrea să-1 facă să înţeleagă, vorbindu-i în chip miraculos prin gura măgăriţei sale (2 Petru 2.16). 
Trudă în zadar!
 Nici aceasta n-are efect asupra lui. Apoi însuşi îngerul i se arată şi-1 previne. Mai nebun şi mai orb decât măgarul său, Balaam se încăpăţânează, iar Domnul îl lasă să meargă ... 
Oare nu Se ridica Dumnezeu şi în calea voinţei noastre pentru a ne opri? El ne pune în cale piedici care ne vorbesc din partea Sa, dacă ştim să le ascultăm. In tot atâtea ocazii să ne întrebăm daca nu cumva Domnul Se opune realizării unui plan cu care nu este de acord.
Noul Testament aminteşte de „calea lui Balaam" (2 Petru 2.15), apoi de „rătăcirea" lui (Iuda 11) şi, în sfârşit, de „învăţătura" lui (Apocalipsa 2.14). Propria voinţă duce întotdeauna şi mai mult în rătăcire. Balac si Balaam s-au întâlnit acum pentru lucrarea lor distrugătoare, împreună, aceşti doi asociaţi îl simbolizează pe împăratul cel rău, numit „fiara", şi pe profetul mincinos sau Antihrist, care, în timpurile apocaliptice, vor fi împinşi de satan împotriva lui Israel şi a lui Dumnezeu. 

5 septembrie 2012

Lipsa rugaciunii !

Ce inseamna rugaciunea in viata de crestin...sau mai bine zis care sunt efectele lipsei de rugaciune  in  viata de crestin !
Stim ca cele mai mari lupte se duc  atunci cand suntem pe genunchi.
Diavolului nu ii place sa facem acest lucru, de-aceea incearca sa impiedice cu orice pret aceasta actiune, cel putin eu vad din propria experienta.Oridecate ori imi propun sa stau in partasie cu Domnul, intervine ceva, oridecate ori imi propun sa merg la biserica in ziua cand este doar rugaciune, la fel sunt ispitita, ba intervine o problema, ba intervine starea de oboseala, orice...ar face, orice numai sa nu ajung sa ma rog...
Dar Duhul lui Dumnezeu e prezent si vegheaza in permanenta, si imi da ajutorul necesar oridecate ori ma confrunt cu aceste situatii...si pentru asta ii dau Slava Domnului.
 Primul efect negativ in viata de crestin, acolo unde lipseste rugaciunea, apare falimentul spiritual.
In Luca 18:1 Isus a spus o pilda. Pilda judecatorului nedrept, si aceasta a fost spusa tocmai ptr. a arata ucenilor ca TREBUIE SA SE ROAGE NECURMAT .
Atunci cand incetezi a te ruga, firea este predominanta in viata ta.
Isus  a spus: Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic.
Lipsa rugaciunii, este o poarta deschisa pentru diavol.
"Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi", scrie in Iacov 4:7. Stim ca rugaciunea este parfumul care il indeparteaza pe diavol, de-aceea "rugati-va neincetat"
Unul din efectul cel mai vizibil, si in viata de crestin, dar si in viata unei bisericii, care apare in urma lipsei de rugaciune, este pierderea puterii spirituale si pierderea calauzirii Duhului Sfant .
Cand ucenicii l-au intrebat  pe Isus: noi de ce nu avem putere?...., in Matei  17:19, Isus le-a raspuns: "acest soi de demoni nu iese afara decat cu rugaciune si post", vers.21.
 Noi... fie individual sau ca si biserica, noi de ce  nu avem putere...? Pentru ca multor crestini din ziua de azi, le place mai mult spectacol si  programe, decat sa stea o ora pe genunchi. Din doua are petrecute la adunare, cam asa este media unui timp de inchinare cu Domnul, ne rugam "efectiv" 10 minute, lauda prin cantare...o ora jumatate, si lasam timp pentru mesaj din Scriptura...20 minute.....iesim fericiti din adunare  si declaram...a fost minunat...!!!!!
 E trist, dar trebuie sa vedem adevarul....
E adevarat, Dumnezeu sta in mijlocul laudelor, si  El iubeste cantarile de lauda, dar puterea  noastra spirituala sta in rugaciune.
Tot lipsa rugaciunii produce si dezbinare intre oamenii lui Dumnezeu. Unitatea dispare, tocmai ca acest mijloc prin care capatam intelepciune si putere de sus...lipseste.In Iacov 5:16, scrie: "rugati-va unii pentru altii ca sa fiti vindecati". Vindecarea poate fi atat in trup, dar si in suflet, si  in relatiile cu cei din jur. Doar rugaciunea  poate aduce vindecare si poate aduce unitate.
Daca  neglijam timpul de rugaciune cu Dumnezeu, apare inevitabil in viata noastra stari de descurajare, dezamagire, teama, si multe stari  care ne produc doar amaraciune.
 Tare mult mi-a placut un citat si doresc sa vi-l impartasesc:
"Roaga-te cand  simti dorinta sa te rogi. 
Roaga-te si atunci cand nu simti dorinta sa te rogi. 
Roaga-te pana simti dorinta sa te rogi ! " 

O seara minunata  !

O zi binecuvantata !

Exista  doua stari importante sufletesti, ori esti vesel, ori esti trist.
De aceste stari total diferite una fata de alta, avem parte fiecare, si  cu totii avem momente de bucurie si de incercare in viata.
In bucurii... toti suntem cu zambetul pe buze, si este placut sa vezi in jurul tau oamenii fericiti si sa fii insuti tu, fericit. Multi in astfel de momente uita de Dumnezeu, dar nici macar atunci, sa nu uitam sa  Ii multumim Domnului ca ne-a facut parte de clipe frumoase si minunate. 
Dar viata e impletita din doua fire, asemeni firului de martisor.Vine necazul, incercarea, lacrimile, neajunsurile, intr-un cuvant...vin problemele. Ce faci atunci?
 Psalmul 138 este un psalm care ne incurajeaza in momentele de criza ale vietii noastre.In vers. 7, David spune: "Cand umblu in mijlocul stramtorarii, Tu ma inviorezi".
Aceste cuvinte  sunt extraordinare si ne da speranta in momentele de criza. El a promis ca nu ne va lasa !!!
In mijlocul stramtorarii Dumnezeu ne da puterea de care avem nevoie ca sa ne apropiem mai mult de El, si aceste momente ne tin mai aproape.
Daca astazi treci prin valea umbrei mortii, nu uita  EL SI ACOLO ESTE CU TINE !
Nu exista cuvant din partea lui Dumnezeu mai potrivit in aceste momente si Psalmul 23 ne arata acest lucru.
".....chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem, caci TU esti cu mine "
Fa si tu ceea ce a facut David, si atunci cand strigi catre El, te va asculta.
Psalmii 120:1 "Catre Domnul strig in stramtorarea mea, si El ma asculta !"

Hrana ta zilnica !

5 Septembrie Numeri 22.1-21
Îi părăsim acum pe israeliţi pentru a vedea ce se întâmpla în acest timp cu duşmanii lor. Plin de groază, Moab, cu regele său Balac, 1-a văzut pe Israel suindu-se din pustiu, umplând ţara, aşezându-se în dreptul său. Tremură pentru recoltele sale şi dispreţuieşte această mulţime care putea „mânca tot,... cum linge boul iarba verde a câmpului" (v.4). Când poate sta liniştit Moab? Atunci când mana, Pâinea vieţii, este apreciată de poporul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că posesiunile lumii nu-1 fac invidios.
Pentru a-1 înfrânge pe Israel, Balac recurge la mijloace supranaturale. Il cheamă în ajutor pe ghicitorul Balaam, căruia îi cunoaşte reputaţia. Balaam personifică în întreaga Scriptură un cler coruptibil, uşor de tocmit pe preţ de argint (Deuteronom 23.4; Iuda 11). Balaam era împărţit între dorinţa sa de a primi bogăţiile şi onorurile promise de trimişii lui Balac şi sentimentul că nu putea trece peste voia Dumnezeului suveran de care se temea. Cercetat de Domnul în timpul nopţii, Balaam desluşeşte această declaraţie categorică, fără drept de apel: „Să nu mergi cu ei; şi să nu blestemi poporul ... ei sunt binecuvântaţi!" (v. 13). În speranţa că-L va convinge pe Domnul să-Şi revoce hotărârea, profetul necredincios uită că Dumnezeu nu Se schimba (comp. cu 23.19), astfel încât, de îndată ce soseşte cea de-a doua delegaţie, îi este permis să meargă acolo unde-1 atrăgea inima lui lacomă.

4 septembrie 2012

Spectator sau jucator ?

Sincer, intr-o vreme cam stiam ce se intampla in fotbal, dar am pierdut firul. Imi amintesc de un mare fan al lui Dinamo, nu dau numele, stiu ca nu de mult a suferit ceva interventii medicale si atunci am auzit intr-un interviu al sau, ca se va retrage din viata fotbalului. Nu stiu daca a iesit definitiv sau nu, dar nu asta este important, ci vroiam sa arat faptul ca, desi era doar un spectator  in  tribuna ( implicat) nefiind un jucator activ pe teren, sanatatea lui a fost in mare pericol.

De multe ori  traiesti momente  mai tensionate ca si spectator, decat ca jucator.
Acum fac o paralela, si merg la viata de crestin.
 A fi un simplu spectator pe campul  lui Dumnezeu, riscul este sa te imbolnavesti rau de tot. Creste spiritul de critica, creste nemultumirea, (vesnic esti nemultumit, nemultumit cine conduce in fata, cine canta, cine predica), intervine plictiseala, apare insensibilitatea la nevoile celor din jur, te vezi mai bun ca altii, si toate acestea duc la imbolnavirea ta spirituala, ba mai mult duc la pierderea interesului pentru tot ceea ce tine de lucrarea lui Dumnezeu. 
Este bine sa afli despre puterea lui Dumnezeu care face minuni si azi, dar este si mai placut sa o experimentezi  in viata ta. A sta pe o banca si a astepta doar sa fi slujit, fara sa vrei sa slujesti tu insuti altora, nu este tocmai ceea ce cere Scriptura. 
Dar, iata ca si slujirea nu o poate face oricine si nu oricum.In Evrei 5:12 sta scris:
"In adevar, voi care nu de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva ca sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare"
Un prunc hranit doar cu lapte, nu poate creste corespunzator, cu-atat mai mult, nu are  resursele necesare de a invata pe altii.
Vers.13: "Si oricine nu se hraneste decat cu lapte, nu este obisnuit cu cuvantul NEPRIHANIRE, caci este un prunc..."
 Neprihanire, un cuvant placut inaintea lui Dumnezeu, dar atat de greu de atins de noi pamanteni. In Galateni 5: 17 scrie: " Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti"
Exista o lupta constanta a firii impotriva Duhului !!!
....dar in cartea Isaia este un indemn tare frumos care ne indeamna la pocainta,
"Spalati-va deci si curatiti-va ! Luati dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-ati facut !
Incetati sa mai faceti raul ! 
Exista o sansa pentru fiecare din noi astazi, si in Sangele Sau gasim iertare si rascumparare, pentru ca, Dumnezeu nu ne-a chemat sa tinem scorul , ci ne-a chemat sa intram in joc, in campul de lucru al LUI !

Buna dimineata !


Impins de iubirea lui ISUS HRISTOS,
Lasa prieteni si caminul placut,
Daruieste talent si timp pretios 
Si du-te gaseste-l pe-acela pierdut !

O zi binecuvantata ! 

Hrana ta zilnica !


4 Septembrie Numeri 21.16-35
La porunca Domnului, poporul se strânge în jurul fântânii (Beer). Căpeteniile şi mai-marii poporului (numiţi: prinţii şi nobilii) au săpat pământul şi apa ţâşneşte din adâncimi pentru a-i înviora pe toţi - simbol al Cuvântului pus în lumină de slujitorii lui Dumnezeu pentru îmbogăţirea noastră. Suntem responsabili să fructificăm scrierile pe care ni le-au lăsat aceşti conducători. Căpeteniile angajate în lucrarea rodnică (cei care se ostenesc sunt cei care conduc, potrivit cu 1 Tes. 5.12), aceşti «nobili ai poporului», asemeni bereenilor (celor din Bereea) - „mai aleşi decât cei din Tesalonic" (Fapte 17.11) - se consacră studiului Scripturilor. 
Iată «nobleţea» pe care o recunoaşte Biblia şi pe care ne-o propune şi nouă, pentru că fiecare copil al lui Dumnezeu este invitat să cerceteze Scripturile (Ioan 5.39). Împrospătarea spirituală trăită în jurul fântânii a înviorat inima poporului. „Este cineva bucuros? Să cânte psalmi" (Iacov 5.13). Şi Israel cântă. De patruzeci de ani, de când trecuseră Marea Roşie, nu i-am mai văzut făcând aceasta (în afară de cântecele şi jocurile păgâne din jurul viţelului de aur). Acum, în sfârşit, lauda ia locul murmurelor.
Odată cu bucuria, Israel a găsit şi puterea (Neemia 8.10 sf: „Bucuria Domnului este tăria voastră"). Îşi va dezvălui această putere dând primele sale bătălii împotriva lui Sihon şi a lui Og şi obţinând victorii răsunătoare.

3 septembrie 2012

Jumatati de masura...?

In foarte multe locuri din Scriptura, Biblia ne spune ca, Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu gelos.
ex. Deuteronom 4:24, Exod 20:5, Exod 34:14, Deuteronom 5:9, Deuteronom 6:15,Iosua 24:19, Naum 1:2, toate aceste versete vorbesc despre gelozia lui Dumnezeu. 
Termenul "gelozie":  tii la cineva foarte mult si ti-e frica sa nu il pierzi!
In dragostea Sa imensa,El  este un Dumnezeu doritor, care vrea sa il slujim cu intreaga fiinta, si nu cu jumatati de masura.
Citeam despre un om, care din pricina constiintei pe care o avea si care il macina, a trimis biroului de incasare a impozitelor, urmatoarea scrisoare:
" Nu mai pot sa dorm, am mustrari de constiinta , pentru ca in trecut am completat un formular si am declarat intentionat castigul meu, cu mult mai putin decat in realitate, de-aceea, azi va trimit  un cec cu suma de 150 de dolari, si daca nici acum nu voi  putea dormi, am sa va trimit si restul"
La prima vedere, gestul sau ni se pare demn de lauda....dar vaznd finalul scrisorii, vedem ca regretul sau a fost superficial si a fost doar o parere de rau nesincera,"cu jumatate de masura".

Cam asa facem si noi de multe ori, venim inaintea Domnului, cu regrete, cu marturisiri, dar aducem inaintea Domnului franturi, (asta  nu inseamna ca EL nu ar cunoaste realitatea). Isus a promis ca in sangele Sau avem iertare de pacate si cred acest lucru din toata inima, dar, tot din toata inima cred si afirm ca marturisirea partiala si inima care nu este sincera in totalitate, Dumnezeu o vede, o cerceteaza si  o cunoaste, iar daca gaseste in noi o inima care pe jumatate este dedicata Domnului sau poate chiar si  99 la suta ...dar  intr-un coltisor mai tinem ascunse taine pe care doar noi vrem sa le stim....nu putem sa ne bucuram de partasia cu Dumnezeu pe deplin. Dumnezeu nu isi poate face lucrarea pe deplin cu noi, daca micul coltisor al nostru mai pastreaza secrete.
In 1 Ioan avem scris:
"Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire"
Elibereaza-ti coltul  secret al inimii tale si Dumnezeu va face lucrari mari in viata ta !

Azi te-ai rugat?

Intr-o dimineata m-am trezit, si mi-am inceput ziua grabit
Aveam atatea lucruri de facut, incat timp de rugaciune n-am mai avut
Problemele se revarsau asupra mea, si fiecare era parca tot mai grea.

M-am intrebat: "De ce nu ma ajuta Dumnezeu?"
Si mi-a raspuns: "Nu ai cerut copilul meu!"

Voiam sa vad frumusete si bucurie, 
Dar ziua se scurgea intunecata si cenusie,
"De ce nu imi arata Dumnezeu?", m-am intrebat
Si El mi-a spus; "Copile, nu ai cautat!"

Sa intru in prezenta Lui am incercat, dar nici o cheie lacatul n-a descuiat.
Cu blandete si iubire Domnul m-a mustrat:
"Copilul meu, sa bati tu ai uitat!"

In aceasta dimineata devreme m-am trezit
Si inainte de-a incepe ziua m-am oprit.
Aveam atatea azi de rezolvat,
Mi-am facut timp si-n ruga m-am plecat !!!
                                                            Anonim 

Sa aveti o zi binecuvantata cu DOMNUL !

HRANA TA ZILNICA !

3 Septembrie Numeri 21.1-15
Victoria de la Horma («Nimicire totală») este câştigată la patruzeci de ani după înfrângerea suferită în acelaşi loc (14.45). Dar, trist de constatat, curând după aceasta, deznădejdea reintră în scenă: „nu este pâine ... nu este apă" (v. 5). Mana nu lipseşte, însă este dispreţuită. Stânca a fost lovită, dar nu se gândesc să-i vorbească -imagine a ceea ce se întâmplă când neglijăm Cuvântul şi rugăciunea. Pierderea conştientei cu privire la aceste resurse ne face să ne cufundăm în descurajare şi în nemulţumiri, expunându-ne atacurilor lui Satan. Muşcătura şarpelui îl determină pe Israel să simtă şi să-şi mărturisească păcatele. Atunci Moise mijloceşte - încă o dată -şi Domnul dispune un remediu: acest şarpe de aramă înălţat pe o prăjină. O singură privire îndreptată spre el aducea vindecarea. Domnul Isus, în discuţia Sa cu Nicodim, îi explică tocmai semnificaţia spirituală a acestui episod din deşert. Şarpele de aramă înălţat de Moise este El, Fiul Omului înălţat pe cruce, este Hristos „făcut păcat pentru noi" (2 Corinteni 5.21), făcut la fel chiar cu puterea răului, pentru a-i purta condamnarea. Atât de mare este măsura dragostei lui Dumnezeu pentru lume! (Ioan 3.14-16).

Drag prieten care citeşti aceste rânduri, ţi-ai îndreptat privirea credinţei spre Salvatorul înălţat pe cruce?
Ai tu viaţa eternă?

2 septembrie 2012

Franturi din marturia intoarcerii mele la Domnul !

    Multumesc Domnului ca in toate momentele vietii mele Dumnezeu si-a aratat puterea si Slava Sa. Desi mi-am spus marturia mea in multe locuri, in multe biserici, la multe persoane, nu am spus-o  pentru faptul a-mi cunoaste altii viata mea, ci pentru a-L cunoaste altii pe Domnul si a-I cunoaste si altii puterea Lui mareata.
Astazi, inainte de momentele in care am putut sta la masa cu Domnul, au fost prezentate cateva marturii in care Dumnezeu a lucrat cu putere.
Una din marturiile prezentate este si marturia mea. Sunt cateva franturi care au fost spuse de fr. pastor Mot Dumitru...dar cred ca sunt suficiente, pentru a intelege ca ISUS este DOMNUL, EL este REGELE tuturor, fie ca IL acceptam fie ca nu, EL RAMANE DOMN, iar eu LUI ii slujesc.

Hrana ta zilnica !

2 Septembrie Numeri 20.14-29

O privire rapidă asupra hărţii arată că, pentru a ajunge din pustiu la câmpia Iordanului, ocolind Marea Moartă, trebuia traversat Seirul, ţara lui Edom. Amintindu-şi de relaţia cu acest popor (Esau, strămoşul lui Edom, era fratele lui Iacov), Israel cere permisiunea să treacă. Edom însă răspunde cu un refuz tăios, însoţit de ameninţări.
Câtă duritate! 
„Necazul care a dat peste" fratele său pe cale (v. 14) îl lasă insensibil. Egoismul, teama de a nu fi deranjat, trece înaintea oricăror alte sentimente. Edom şi regele său reprezintă lumea cu-al ei prinţ, care ar vrea să-i împiedice pe copiii lui Dumnezeu să ajungă în căminul lor ceresc. 

Este frumoasă cererea lui Israel! Mărturiseşte despre starea sa anterioară şi despre ceea ce a făcut Dumnezeu pentru ei. Anunţă apoi că nu au nevoie de nimic; vor trece numai „cu picioarele" (v. 19), fără a se îndatora faţă de nimeni. Nici câmpurile, nici viile (pentru noi, afacerile vieţii şi bucuriile lumii), nici fântânile Edomului. De vreme ce a fost regăsită stânca, nimic din toate acestea nu poate nici atrage, nici abate poporul aflat în drum spre patrie.

Aşa cum îl anunţase Domnul în v. 12, Aaron moare înainte de intrarea în Canaan şi fiul său, Eleazar, îi succedă.