Versetul zilei

3 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

3 Ianuarie
Judecători 1:27-36; 2.1-5
Dumnezeu avea multe motive să ceară distrugerea completă a vrăjmaşilor lui Israel. Dorea în special să-si protejeze poporul de influenţa acestor canaaniţi idolatri. Din punct de vedere moral, acelaşi pericol există şi pentru noi.
O parte din timpul nostru sc scurge în compania oamenilor neîntorşi la Dumnezeu: colegii de muncă, uneori anumiţi membri ai familiilor noastre.
Nu putem în general, evita aceste contacte. Dar trebuie să fim atenţi ca ele să nu aibă nici o influenţă asupra vieţii noastre spirituale. Să ne ferim dc prieteniile rele (1 Corinteni 15.33). Sunt unii oameni de care trebuie să fugim, chiar dacă ei ne vor lua în râs. Altfel, ne vor „împinge în ţinutul muntos", cum s-a întâmplat cu fiii lui Dan (v. 34). adică ne vor împiedica să ne bucurăm în pace de lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Îngerul Domnului, „Căpetenie a oştirii Domnului" (losua 5.14), Se aştepta ca Israel să se întoarcă Ia Ghilgal punctul de plecare al glorioaselor victorii dc altădată.
Dar în zadar! Atunci EI Se suie la Bochim locul lacrimilor.
Comparând slăbiciunea prezentă a Bisericii cu gloriosul început al istoriei sale, nu constituie oare acesta un îndemn de a ne smeri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu