Versetul zilei

23 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

23 Februarie
1 Samuel 9.15-27
Samuel a aşteptat ca Domnul să i-1 arate pe împăratul cerut. Şi toate împrejurările sunt conduse providenţial pentru ca el să-1 întâlnească. Invitat la sărbătoare, Saul îl va auzi pe „văzător" spunându-i tot ce se află în inima lui (v. 19; 1 Cor. 14.25). Ce dorinţe purtăm în străfundul inimilor noastre? Oare dorim să devenim „cineva", să facem lucruri mari? Sau mai degrabă avem dorinţa umilă de a plăcea Domnului Isus?
Potrivit instrucţiunilor lui Samuel, bucătarul a păstrat cea mai bună porţie pentru Saul; este spata (umărul), imagine a puterii de care avea nevoie pentru a purta poporul. Să remarcăm că, în contrast cu porţia dublă a preoţilor (vezi Levitic 7.31,32,34), nu se pune problema ca el să primească şi pieptul, imagine a afecţiunilor necesare pentru a-L iubi pe Domnul şi pe poporul Lui. Sunt acestea absente din inima lui Saul?
În ziua următoare, Samuel reuşeşte să-1 ia deoparte pe viitorul împărat. „Opreşte-te acum (sau: un moment)", îi spune el, „şi te voi face să auzi cuvântul lui Dumnezeu" (v. 27). Această solicitare poate fi adresată păcătosului care merge pe propriul drum, ca să-1 invite să-L accepte pe Hristos acum în viaţa lui. Dar ea este şi pentru creştin. Să ştim să ne oprim şi să rămânem liniştiţi pentru un moment, ca să-L ascultăm pe Domnul vorbindu-ne, constituie, în mod particular, în viaţa agitată de astăzi, o necesitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu