Versetul zilei

13 martie 2013

Fa din El o prioritate !



De nenumarate ori ne gasim in  diferite situatii si diferite ipostaze, uneori chiar situatii limita, dar in toate aceste situatii dificile  cautam  alternative. Cautam alternative la  toate.
Daca nu ne ajung banii, cautam un jobs mai bun,  daca vrem mai multi...mai luam un jobs sau plecam  in alte tari unde suntem platiti mai bine, daca nu  ne convine singuri, cautam pereche, daca nu ne convine pereche, ne despartim si ramanem singuri, daca dorim copii...ii facem, daca nu ii dorim, facem avort, si exemplele ar putea continua. Am ajuns sa ne consideram atat de intelepti incat consideram ca nu mai avem nevoie de Dumnezeu, ne consideram stapanii propriei vieti. Uitam de fapt ca nu noi suntem stapanii, ci DUMNEZEU.Am ajuns sa gasim  alternative la toate situatiile in care ne gasim, insa ce este curios, sau nu stiu care ar fi cuvantul potrivit, atunci cand nu mai gasim alternative la toate aceste situatii, alergam la Dumnezeu si il luam ca o ultima solutie, zicand....."oricum nu mai am ce sa pierd"
Il luam ca pe o roata de rezerva. Cand e omul bolnav, fuge la medic.Face analize in Romania, daca nu sunt in regula trimite in Franta, si daca  se poate paralel mai trimite si in Germania. Incercam toate metodele cu putinta numai sa ne facem bine, dar uitam ca Medicul Suprem are ultimul cuvant.Daca nu reuseste medicina, abia atunci îngenunchem si cerem ajutorul.
Este atat de atotputernic, incat merita toata slava si cinstea. In foarte multe carti in Vechiul Testament, gasim scrise de foarte multe ori, una din cerintele Domnului, "cele dintai roade"
"Atunci va fi un loc, pe care-l va alege Domnul Dumnezeul vostru ca să facă să locuiască Numele Lui acolo. Acolo să aduceţi tot ce vă poruncesc: arderile voastre de tot, jertfele, zeciuielile, cele dintâi roade şi darurile alese pe care le veţi face Domnului pentru împlinirea juruinţelor voastre" Deut.12:11
 Domnul vrea prioritate in toate lucrurile.Si-atunci de ce credem noi, ca Domnului ii place cand apelam la El doar ca o ultima solutie? Ajungem uneori cu problema noastra in fata lui si uneori nu primim rezolvare.Ne-am intrebat oare de ce? Poate pentru faptul ca am venit la El cautand o ultima alternativa la problema noastra. 
Incearca sa faci din El o prioritate si nu o necesitate !
Familiile popoarelor, dati Domnului, dati slava si cinste ! Psalmii 96:7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu