Versetul zilei

18 mai 2013

Hrana ta zilnica !

18 Mai
1 Impăraţi 3.1-15

Dacă la noapte Domnul ne-ar invita, ca şi pe Solomon, „Cere ce vrei să-ţi dau", ce I-am răspunde? 
Nu am siguranţa că fiecare dintre noi ar avea întâi de toate dorinţa să primească ...
„o inimă care ascultă" (v.9 notă: care aude). Şansă, succes, distracţii, călătorii, acestea sunt dorinţele celor mai mulţi dintre tinerii acestei lumi. Dar dorinţele noastre, care sunt?
O inimă care ascultă (sau o inimă inteligentă; în v. 12: „o inimă înţeleaptă şi care înţelege") - iată o cerere agreată de Dumnezeu şi pe care o poate întotdeauna împlini. „Iar dacă vreunul dintre voi este lipsit de înţelepciune, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu dărnicie ... şi i se va da" (Iacov 1.5). Aceasta nu este o rugăciune care să poată izvorî din inima cuiva deja înţelept în ochii proprii (Proverbe 3.7). Dar Solomon nu are o părere înaltă despre sine: „eu sunt un copil mic -spune el - nu ştiu nici să ies, nici să intru" (v.7). Să remarcăm aici că inima - şi nu capul - este aceea care trebuie să asculte şi să înţeleagă. 
Iubirea pentru Domnul este cheia adevăratei inteligenţe.
Mai presus de toate, să-L luăm în considerare pe Modelul nostru desăvârşit, care declară prin vocea profetului: „Domnul Dumnezeu ... îmi trezeşte urechea ca să ascult ca un ucenic" (Isaia 50.4).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu