Versetul zilei

29 mai 2013

Lupta cu firea, cea mai apriga lupta !

E frumos sa ramanem si la 70 de ani...asa cum suntem la 30...sau 25. Cine nu ar vrea sa ramana asa?
 Insa stim bine ca omul trece si asa e lasat de la Dumnezeu. In Psalmii 144 vers.4 scrie: 
" Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece", iar in  
 Psalmii 90:10:  
"Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute, şi noi zburăm"
 Odata cu acest proces de imbatranire, omul sufera diferite schimbari.Daca la 25 de ani vedeai cele mai marunte litere...dupa 45-50, poate si mai devreme...ai nevoie de ajutorul ochelarilor. Daca la 25 de ani alergai chiar km...la 65-70...mergi incet...sau poate ai nevoie de baston.
 Daca as continua ore in sir...as putea sa fac o comparatie intre ceea ce poate omul tanar si ceea ce nu mai poate omul care a imbatranit sau care a trecut de o anumita varsta, si este ceva normal.Dupa o anumita varsta te lasa simturile, te lasa auzul, te lasa vazul, te lasa puterea , te lasa incet, incet totul, fie ca iti place sau nu. Insa  totusi am descoperit un lucru care indiferent de varsta pe care o are omul....acest lucru nu il va parasi niciodata....decat in anumite conditii.
FIREA PAMANTEASCA, caci despre ea este vorba.Cu ea avem de luptat chiar si pana in pragul mortii, si ma intreb, oare de ce nu ne paraseste si ea odata cu trecerea anilor? Ar fi minunat !!!!
De dimineata vorbeam cu cineva si povestindu-mi anumite lucruri, mi-am data seama ca indiferent cat de inaintat in varsta esti....firea pamanteasca  este singura, care nu il paraseste pe om in ciuda varstei sale. 
Nu diavolul este dusmanul cel mai aprig...ci  firea noastra pamanteasca  pentru ca, pacatele pe care le savarsim provin din fire si stapanul unui om condus de fire, este diavolul.In spatele fiecarui pacat, sta un demon specializat. Daca iti place sa minti...un demon expert al minciunii, sta zi de zi pe capul tau si te face sa minti.Daca iti place sa bei, sa fumezi, sa curvesti, sa barfesti, sa urasti...si multe alte fapte ale firii...in spatele acestor pacate sunt trimisi demoni specializati.Cei care au au declarat ca vor sa Il urmeze pe Isus, din aceea zi au declarat si razboi diavolului.Acum depinde de noi cat de mult dorim sa si facem ceea ce am declarat, pentru ca putem ramane doar la nivelul declaratiilor si atunci...razboiul cu diavolul, inceteaza.
Daca iti merge totul ca pe roate, ar trebui sa iti pui intrebari.Oare esti cu adevarat in Hristos?
In lupta cu firea putem iesi biruitori, dar numai prin HRISTOS. Nu avem nici o alta alternativa de a birui...decat prin EL. In Filipeni 4 cu 13 ap Pavel scrie:
Pot totul în Hristos care mă întăreşte. 
Credeti ca daca mai avea o solutie Pavel nu ne-ar fi spus? Doar cine este in Hristos, poate birui firea!
Daca te lupti cu anumite pacate din viata ta de atata timp si nu ai reusit sa biruiesti, inseamna ca Isus Hristos nu locuieste pe deplin in inima ta.Este pericolul cel mai mare care pandeste azi pe multi crestini....o inima impartita.Ori Domnului nu ii place asa ceva.
Iosua 24:15
Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi... pentru ca Domnul nu isi imparte slava cu nimeni, El este un Dumnezeu gelos.
Cea mai mare biruinta...este aceea de a ne birui pe noi insine. Atunci cand Il avem pe Hristos, putem birui firea, si ma rog ca Domnul sa ne dea putere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu