Versetul zilei

28 iunie 2013

Acte de binefacere si donatii !

Citeam o stire ieri pe : http://www.realitatea.net, nu fac politica sau altceva...doar ca fraza respectiva, m-a facut sa ma gandesc la ceva.
Gigi Becali a cedat psihic şi a plâns în faţa instanţei.
.........................
Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.
si acum e fraza cu "pricina"

Totodată, avocaţii au depus înscrisuri din care rezultă actele de binefacere şi donaţiile făcute de-a lungul anilor de Becali.

Cei mai multi crestini ne  amagim cu aceasta idee.
Facem fapte  si acte de caritate crezand ca in ziua judecatii toate astea ne vor micsora cumva pedeapsa sau poate ca ne-o va anula si poate ca varsam si  lacrimi pentru a impresiona.
In zadar !
Eu stiu ca in ziua judecatii, nimic din toate acestea nu vor conta, daca acum pe pamant nu traiesc in voia lui Dumnezeu si nu traiesc cu frica de El, pazind poruncile Sale.

Traim dupa standardul nostru si nu dupa cel al lui Dumnezeu, facem cateva acte de caritate ...si credem ca prin astea ne-am salvat.
Ma intreb  eu...si-acum  va rog sa va intrebati si dumneavoastra....
Cum oare va tine cont  MARELE JUDECATOR in  "Ziua Aceea" de toate aceste acte de binefacere ale noastre....daca nici macar judecatorii de aici de pe pamant nu au vrut sa tina cont de toate acestea?
Sa ne amintim ce le spunea Domnul Isus fariseilor in Matei 23:5, "Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni". 
 Oare nu facem si noi de multe ori...doar ca sa impresionam?
Domnul sa ne fereasca de asa ceva...!
In Matei sta scris:
Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta...Matei 6:3 si DOMNUL CARE VEDE IN ASCUNS, VA VA RASPLATI.
Asadar nu este nevoie ca noi sa  contabilizam faptele noastre intr-un registru, sau sa creem fisiere speciale in word sau x-cel, Dumnezeu care vede tot, cu siguranta va vedea fiecare fapta a noastra.
Sa luam aminte dar, la toate poruncile Lui si sa ne pazim sufletul de orice se pare ca este pacat.
Ziua revenirii Domnului se apropie cu pasi repezi, nu mai este mult cand trambita va anunta inceperea Judecatii. Orice lacrima, orice scuza, orice incercare de a motiva sau a justifica cumva atitudinea noastra care adeseori nu este pe placul Domnului, in ziua aceea nu va avea nici un efect in fata lui Dumnezeu.
Astazi...cat suntem in viata inca putem fi iertati!!!
Scriptura ne spune acest lucru, desi aud de foarte multe ori aceasta expresie la inmormantari sau atunci cand vine vestea ca a murit cineva, "Dumnezeu sa-l ierte"
Dumnezeu ne iarta....dar acum cat suntem in viata!
In Evang. dupa Luca 5:24 scrie:
"Dar, ca să ştiţi că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele: ......"
PE pamant...si NU sub pamant. Sub pamant...nu ne mai iarta nimeni.
Ma rog ca Duhul Sfant sa ne constientizeze de toate aceste lucruri si sa ne apropiem de El cu credinta si vom avea biruinta prin EL.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu