Versetul zilei

18 iunie 2013

SFINTENIA, un proces continuu!

Voi să-Mi fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca să fiţi ai Mei.
Leviticul 20:26
 M-am uitat in Scriptura azi de dimineata, sa vad de cate ori intalnim in Biblie aceasta chemare. Este uimitor de cate ori face apel Dumnezeu la acest lucru. Inca din vechime cerea poporului  sfintenie si curatie.
Daca Dumnezeu este sfant, oare nu la fel ar trebui sa fim si noi cei care  suntem urmasi ai LUI?
Cum oare ne-am putea numi Copiii Lui, traind o viata dupa placul nostru? Cum am putea sa Il numim TATA, dar sa ascultam alte porunci?
SFINTENIA inseamna a parasi caile pacatoase  pe care am mers si faptele noastre murdare pe care le-am savarsit, iar mai apoi a ne pune deoparte viata pentru Dumnezeu si in slujirea SA.
SFINTENIA este alegerea noastra de a trai in Hristos!
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui,ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.
Efeseni 1:4-6
A  cauta sa traim o viata de sfintenie, de fapt cautam sa ne  asemanam cu HRISTOS.
SFINTENIA este o porunca, iar o porunca....este porunca si nu este ceva optional pentru Copiii lui Dumnezeu. Daca ne numim urmasi si ucenici ai LUI, "TREBUIE SA NE SFINTIM", pentru ca altfel nu vom putea vedea pe Domnul, spune Scriptura, nu eu.
Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.Evrei 12:14
Cand ma gandesc la cuvantul sfintenie...automat ma gandesc la ceva imaculat, la ceva nepatat, neprihanit....la ceva perfect.Si atunci imi vine in minte un gand..."oare voi putea ajunge eu vreodata sfanta", voi putea fi perfecta, imaculata, nepatata, desavarsita?
Din Fapte 26:18, inteleg ca puritatea aceasta o primesc prin credinta.
"Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit, ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.”
Noi trebuie doar sa credem, sa cautam sa ne ferim de toate poftele acestei lumi, sa stam departe de tot ceea ce ne-ar putea intina viata, fiinta si sufletul, iar Dumnezeu va face lucrarea Sa prin Duhul Sfant in viata noastra.EL va aduce sfintenia !
".....după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfinţirea lucrată de Duhul spre ascultarea şi stropirea cu sângele lui Isus Hristos: Harul şi pacea să vă fie înmulţite!"
1 Petru 1:2

Chiar in acest moment mi-a venit in minte o cantare care spune in versurile sale, 
"Vrem sa vedem pe ISUS"

Cred ca fiecare din noi doreste acest lucru, insa fara a cauta sa ne sfintim zi de zi, nu vom putea sa-L intalnim vreodata. 
Domnul sa ne ajute sa avem credinta in El si sa cautam sa fim si noi participanti la acest proces continuu, procesul SFINTENIEI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu