Versetul zilei

10 iunie 2013

"TE IUBESC"..."TE URASC"

Trezita din somn duminica dimineata, cand abia se lumina de ziua...am ciulit urechile bine sa ascult o istorioara.Imi place sa adorm cantandu-mi muzica...si asa fac in fiecare seara, dar in zorii zilei de  duminica...cred ca era in jurul orei 5.30-6.00...muzica nu mai canta, in schimb, cineva la radio Vocea Evangheliei  Timisoara, spunea o istorioara. Azi mi-am amintit de ea...si in speranta ca  nu toti au adormit cu Vocea Evangheliei si au auzit istorioara...am sa v-o spun eu.

Dornici de o vacanta, parintii impreuna cu cei doi copii ai lor, au ajuns in cele din urma la cabana din muntii pe care au inchiriat-o.In calatoria lor, micutii s-au certat pe masina. Odata ajunsi la cabana, unul dintre copii, suparat pe fratele sau, a mers in spatele cabanei si cu lacrimi in ochi striga: "te urasc". Ecoul muntelui a preluat aceste cuvinte si copilul incepu sa auda: 
" te urasc, te urasc, te urasc, te urasccc...." 
Speriat copilul a ridicat capul, s-a uitat in stanga...s-a uitat in dreapta, si nevazand pe nimeni..a luat-o la fuga in casa. Acolo i-a spus tatalui sau, ca afara este cineva care striga la el si ii spune "te urasc". Tatal l-a luat de mana, a iesit afara din cabana si i-a spus sa il conduca la locul unde a auzit acest lucru.Ajunsi in spatele cabanei....tata s-a asezat langa copil si i-a spus:
-Dragul meu, tu ce facea-i cand ai  auzit aceea voce?
-Ii spuneam fratelui meu ca il urasc !
-Vezi dragul meu.....acum  incearca sa ii spui fratelui tau ca il iubesti si asculta.... 
Copilul incepu sa strige: "te iubesc". Din muntii veni raspunsul:  
"te iubesc, te iubesc, te iubescccc".
Copilul se uita in jur sa vada pe acel care ii spune "te iubesc".

Adeseori  si noi suntem ca acest copilas. Poate ca nu strigam cu vocea tare sa ne auda cineva, dar in  sinea noastra gandim despre aproapele nostru..."cat de mult, te urasc". Insa ce este curios, asteptam  sa auzim de la altii  "te iubesc"

Mergem la biserica de ani si ani...si trecem adeseori pe langa frati, pe langa surori cu care nu vorbim de ani de zile. Au trecut ani...si poate nu am intins o mana sa spunem "PACE FRATE"...."PACE SORA". Mai grav este ca, frati de corp....si  se urasc, si mult mai grav....este ca slujesc si se inchina Dumnezeului Cel Sfant.
Care dumnezeu....? 
DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE ! El nu poate urî pe nimeni....totusi noi o facem.Si ma intreb care este dumnezeul caruia ne inchinam?

Cand  oferi ura celor din jur...nu poti sa primesti decat ura!
Daca semeni buruieni...nu are cum sa rasara trandafiri !
Sa privim cu sinceritate  si sa  revizuim agenda. Sa vedem cate persoane avem in lista de telefon, de email si ne sunt  "antipatice"? 
Scriptura spune in 1 Ioan 4:20
Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, şi urăşte pe fratele său, este un mincinos; căci, cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?,
 iar in Ioan 8:44
Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
Duhul lui Dumnezeu sa ne cerceteze pe fiecare .
Deci ca unii care prin ascultarea de adevăr v-aţi curăţat sufletele prin Duhul, ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima.
S-a facut liniste la radio, incepuse sa cante o melodie frumoasa: "te iubesc", era titlul piesei.
Am vrut sa adorm din nou pentru ca era inca devreme....nu reuseam, cuvintele acestea imi rasunau mereu: "te urasc......te iubesc, te iubescccc"
Doamne ce bine este  sa fim iubiti.....dar te rog, da-ne puterea sa iubim si noi pe toti.
M-am rugat in soapta.....si am adormit din nou....!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu