Versetul zilei

13 iunie 2013

Urmasi....plini de bucurie!

„Aşa este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos şi să învie a treia zi dintre cei morţi. Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor, începând din Ierusalim. Voi sunteţi martori ai acestor lucruri.Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus.” El i-a dus afară până spre Betania. Şi-a ridicat mâinile şi i-a binecuvântat. Pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi a fost înălţat la cer. După ce I s-au închinat, ei s-au întors în Ierusalim cu o mare bucurie. Şi tot timpul stăteau în Templu şi lăudau şi binecuvântau pe Dumnezeu.
Luca 24:46-53 

Dupa inviere, iata ca ucenicii mai au harul  sa Il aibe in mijlocul lor pe ISUS, inca 40 de zile.
40 de zile in care au auzit chiar din gura Lui ultimele invataturi.S-au bucurat sa Il aibe alaturi, cu atat mai mult ca acum Il aveau in fata pe un ISUS care a biruit puterea mortii.A fost o onoare pentru ei sa fie martori ai invierii Domnului Isus si a tuturor lucrurilor intamplate in acele zile.Cred ca aceste  40 de zile  au fost coplesitoare, cu atat mai mult ca au aflat ca Isus se va inalta la cer.A urmat clipe de intristare, insa au fost incurajati cand au aflat ca nu vor ramane singuri, ci le va trimite un Mangaietor.
Inainte de inaltarea Sa, a pus mainile peste ei si i-a binecuvantat. 
Inaltarea la cer este actul maret prin care ISUS este preamarit si Insusi TATAL SAU ia parte la acest eveniment maret, deschizandu-i  portile Cerului pentru a intra FIUL SAU.
De-acum Isus are loc in dreapta Tatalui Sau, iar prin inaltarea Sa si  noi am capatat speranta in inimile noastre, ca si noi intr-o zi ne vom inalta la cer.

Isus s-a inaltat la cer pentru o vreme si va reveni, dar pana atunci noi avem o sarcina de indeplinit.
'' ...să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor....."
 Astazi si noi suntem urmasi ai acestor apostoli si trebuie sa continuam ceea ce a lasat porunca.
Nu este o optiune, ci este o porunca data de Domnul Isus!
Duhul Sfant ne-a fost trimis si  noua astazi  celor care Il urmam pe ISUS.Puterea Duhului ne  ajuta in incercari si ne da biruinta in ispite.Tot El ne intareste si ne incurajeaza in momentele in care suntem deznadajduiti, dar va veni o zi in care aceste mangaieri le vom primi chiar din Mana Celui care s-a inaltat la cer, intr-o zi ca azi...cu peste 2000 de ani in urma. 
Ma intreb cat de triumfatoare si de glorioasa va fi aceea zi mult asteptata?
Isus s-a inaltat, ucenicii au ramas cu capul in sus uitandu-se spre cer pana nu l-au mai vazut...iar mai apoi au plecat. Au plecat dar nu oricum.....ci plini de bucurie.

Astazi noi  fiind urmasii ucenicilor, avem de implinit aceeasi misiune ducand Evanghelia, dar nu oricum...ci plini de bucurie in suflet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu