Versetul zilei

4 iulie 2013

Hrana ta zilnica!

4 Iulie
2 Impăraţi 1.11-18
În îndărătnicia lui, Ahazia a trimis o a doua căpetenie peste cincizeci ca să-1 aducă pe Ilie. Somaţia lui este mai obraznică: „Grăbeşte-te să cobori!" Ea primeşte acelaşi răspuns cutremurător.
La Carmel, focul n-a căzut din cer asupra celor care asistau, ci asupra jertfei - imagine a judecăţii divine căzând asupra lui Hristos, în vederea aducerii inimii poporului Său înapoi la Dumnezeu. Dar acum, pe acest alt munte, focul trebuie să coboare ca judecată asupra oamenilor răzvrătiţi.
Isus, Jertfa sfântă, a rămas singur să cunoască intensitatea mâniei divine. La sfârşitul harului, cei care nu vor fi crezut vor trebui ei înşişi să se supună acestei judecăţi neschimbabile, şi aceasta pentru eternitate
 (Romani 1.18).
Această zi a judecăţii n-a sosit încă. Din acest motiv, când ucenicii Iacov şi Ioan, referindu-se la această scenă, îi propun Domnului să coboare foc din cer peste un sat al samaritenilor, El trebuie să îi mustre aspru (Luca 9.54,55).
Căpetenia peste a treia ceată de cincizeci este probabil unul dintre cei şapte mii despre care Domnul îi vorbise profetului. El vorbeşte cu respect, cu umilinţă şi cu afecţiune pentru soldaţii săi.
 Ilie va merge cu el la împărat, dar numai pentru a-şi repeta cuvânt cu cuvânt mesajul iniţial, care se va împlini curând prin moartea lui Ahazia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu