Versetul zilei

19 iulie 2013

Ma incred in El, pentru ca L-am facut Pastorul meu !

Acum doua zile mi-am amintit de una dintre rugaciunile facute de  David.Citisem psalmul 22 si am vazut in el un strigat de durere si suferinta pe care David il avea in inima. Este un strigat de disperare si de  deznadejde, asta inteleg eu din vers.2, 
" Strig ziua, Dumnezeule, şi nu-mi răspunzi: strig şi noaptea, şi tot n-am odihnă"
Adeseori si viata noastra este asemanatoare cu a lui  David. Sunt momente cand suntem pe munte... sunt momente cand suntem in vale. Ceea ce trebuie retinut este ca indiferent de oscilatiile prin care am trecut, trecem sau vom trece, Mana lui Dumnezeu a fost, este si va fi  cea care ne protejeaza.
Indiferent cat de mare este necazul prin care trecem, Dumnezeu niciodata nu isi va intoarce fata de la noi, daca Il vom chema.In mijlocul necazului meu...am strigat catre Domnul, spune psalmistul.
Psalmi 118:5
În mijlocul strâmtorării am chemat pe Domnul: Domnul m-a ascultat şi m-a scos la larg.
Ca o continuare la meditatia mea de acum cateva zile, Duhul Domnului mi-a vorbit  aseara prin psalmul 23. 
Este cel mai frumos psalm!
Dupa ce David  a trecut printr-o serie de experiente cu Dumnezeu, dupa ce a cunoscut si valea si muntele, iata ca relatia lui a devenit una foarte stransa.Incepand inca din tineretea lui, David are o incredere deplina in Dumnezeu. Lupta cu leul si ursul cand pastea oile tatalui sau, lupta cu Goliat, lupta cu Saul  pe vremea cand era imparat, toate acestea ne arata starea relatiei  personale cu Dumnezeu. Ceea ce trebuie sa retinem, este ca toate biruintele lui au fost in NUMELE DUMNEZEULUI OSTIRILOR. El nu s-a bazat pe propria lui intelepciune sau forta, ci s-a bazat pe Numele Domnului.Iata ca la un moment dat, in ciuda suferintei, David este in postura de a trebui sa faca o alegere, si a facut-o. A ales sa Il faca pe Domnul, Pastorul lui.
Psalmul 23 vorbeste strict despre relatia dintre el si Dumnezeu.
Din nou remarc faptul ca, David nu vorbeste la timpul trecut, ci la prezent.
"Domnul este..." !
Este si pentru noi la fel, este El Pastorul nostru?

Atunci cand alegi ca Domnul sa iti fie Pastorul, Ocrotitorul si Aparatorul tau, nu vei duce lipsa de nimic, chiar daca vei trece prin valea aceasta a plangerii. Pamantul in sine este o vale plina de necaz si suferinta, boala si durere, dar chiar si in aceasta vale cand esti cu Domnul, drumul pe care il ai de parcurs va fi mai usor. Imi amintesc o perioada din viata mea cand am trecut prin incercare, si am m-ai spus-o si cu alta ocazie, "daca nu eram langa Domnul....nu stiu cum as fi trecut prin aceasta suferinta".
"Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci TU eşti cu mine"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu