Versetul zilei

9 august 2013

Hrana ta zilnica !

9 August
2 Împăraţi 20.1-11
O a doua încercare, mai grea decât prima, îl atinge acum pe nefericitul împărat. Moartea bate la uşă. In întristarea lui, şi de această dată se îndreaptă spre Domnul. Desigur, el nu se poate urca la templu, cum îi era obiceiul, dar oare nu este posibil să-L găsim întotdeauna pe Dumnezeu, în orice împrejurare, chiar şi pe un pat de suferinţă? 
Ce mulţi invalizi ţintuiţi la pat fac această experienţă în fiecare zi!
Ahaz, tatăl lui Ezechia, refuzase semnul pe care Domnul dorise să i-1 dea (Isaia 7.10-12). Şi, pe cadranul solar pe care-1 făcuse, ceasul judecăţii se apropia cu repeziciune. Dar aici împăratul credincios şi evlavios primeşte, pe lângă vindecarea sa, un semn cu totul extra-ordinar, întorcând umbra (zece trepte) înapoi, Dumnezeu îi arată că acceptă întârzierea pedepsei.
Mai multe detalii ale acestei frumoase istorii ne duc cu gândul, prin contrast, la Domnul Isus. În Psalmul 102 avem rugăciunea Sa: „Dumnezeul meu, nu mă lua la jumătatea zilelor mele apoi răspunsul Tatălui Său: „Anii Tăi sunt din generaţie în generaţie" (v. 24). Isaia a anunţat că împăratul se va vindeca până în a treia zi. Hristos a intrat cu adevărat în moarte, ieşind din ea tot a treia zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu