Versetul zilei

18 septembrie 2013

De ce suferim...?

Apocalipsa 21:4
"El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”

Mergeam azi dimineata spre birou si slava Domnului ca in fiecare dimineata pe masina Domnul are cate un cuvant pentru toti cei care vor sa asculte, si-aici ma refer la radio Vocea Evangheliei. Ma bucur tare mult ca a ingaduit Dumnezeu a transmite 24 din 24 de ore. Poate multora le este indiferent daca acest radio transmite sau nu, insa e o mare binecuvantare sa putem avea Cuvantul lui Dumnezeu la indemana, chiar si atunci cand conduci masina, chiar si atunci cand gatesti in bucatarie sau faci o alta treaba prin casa.Eu Ii multumesc Domnului pentru acest lucru si ma rog ca Domnul sa-i binecuvinteze pe toti acei care se ostenesc si sa le dea si resursele necesare pentru a putea raspandi Evanghelia.
Tema de dimineata la radio a fost "SUFERINTA".
Cred ca este o tema de mare actualitate  in ziua de azi, in contextul in care in jurul nostru este atat  de multa suferinta si necaz.
Nu cred ca exista om care sa nu aiba ceva pe suflet, poate ca este o apasare cat de mica, dar tot este ceva. Dar cred ca  traversam niste vremuri tare grele si atat suferinta sufleteasca, cat si suferintele trupesti ne  macina in fiecare zi.Citeam adineauri un email pe care l-am primit si care aducea noutati in privinta sorei Silvia Tarniceriu.Cred ca stim cu toti prin ce trece sora Silvia, si cu fiecare clipa ce trece, ea se apropie de marea sarbatoare, se-apropie sa treaca pe malul celalat. Citind acest email si de fapt, fiecare veste care a adus-o fr. Gicu Cotlet prin intermediul fr. Branzei Daniel despre suferinta prin care trece, am realizat ca foarte putini suntem in stare sa facem fata acestui moment.


Fac o paranteza la ceea ce scriam, si in acest moment am primit un email de la..???...nici nu stiu cine este, persoana fizica sau altceva, habar nu am…insa sincer m-a uimit, cand in coltul drept jos la computer in timp ce scriam, cei care folositi computerul stiti ceea ce vreau sa spun…mi-a aparut ca imi intra un email in casuta de mesaje si subiectul era identic cu ceea ce eu scriam eu:
Apocalipsa 21:4
"El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”
Iata ca Dumnezeu stie si gandurile noastre….!

Curajul cu care infrunta Silvia Tarniceriu aceasta clipa si zambetul si bucuria de pe fata ei, imi da curaj si mie, si cred ca toti ar trebui sa fim incurajati de ea.

Nimanui nu-i place sa treaca prin suferinta, si totusi este atat de benefica daca intelegem scopul pentru care ne-a fost data. Suferinta ne apropie mai mult de Dumnezeu si uneori ne este data si  preventiv in viata noastra, insa nu la toata lumea are acelasi efect, pentru ca nu toti inteleg acest lucru.
 Soarele incalzeste pe pamant  si lutul si ceara, insa  reactie  lor nu este la fel. Lutul la soare se intareste, pe cand ceara se topeste.
La fel este si suferinta in viata oamenilor.Pe unii ii fac sa devina dependenti de ajutorul lui Dumnezeu, insa multi devin sloi de gheata si din contra, Il urasc pe Dumnezeu din cauza situatiei prin care trec.
Daca astazi nu treci prin suferinta, multumeste-I lui Dumnezeu, insa daca suferinta face parte din viata ta, cauta sa  intelegi scopul pentru care ti-a fost data.Si mai este un lucru care ne face sa trecem mai usor...
Sa nu uitam ca aceasta suferinta aici pe pamant este trecatoare si intr-o zi se va sfarsi.
"El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”
Este o promisiune pe care Dumnezeu ne-o face si noi trebuie sa Il credem.
Ziua aceasta se apropie si suferinta nu va mai fi, insa pentru a vedea aceasta promisiune infaptuita fata de noi, trebuie sa traim viata in asa fel incat sa ajungem in Acel loc in care nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.
Doamne ajuta-ne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu