Versetul zilei

8 septembrie 2013

Dumnezeu este adăpostul nostru!

Psalmi 62:1, 8
 Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul....
Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui!
 Dumnezeu este adăpostul nostru.

Un verset atat de minunat care exprima un adevar absolut!
Dumnezeu este adăpostul nostru...indiferent de incercarea si problema prin care trecem astazi. Nu exista om care sa nu fie supus incercarilor in viata. Nu cred ca exista fiinta fara probleme, poate la unii sunt mai mici, la altii mai mari, dar problemele exista si ele vin fara sa le cautam.
Ceea ce este importanta de retinut, este faptul ca indiferent de dimensiunea lor, indiferent de locul in care ne gasim, AVEM UN ADAPOST in acele momente. Suntem tentati ca in mijlocul acestor probleme sa cautam singuri solutii si adeseori "luam singuri taurul de coarne", ca sa folosesc o expresie uzuala din popor, si incercam sa rezolvam problema.Numai ca uneori, si de cele mai multe ori,constatam ca solutiile noastre nu sunt si solutiile lui Dumnezeu.
Cred ca fiecare credincios trebuie sa se intoarca cu fata spre Domnul si sa ceara ajutorul.Necazul, stramtorarea, durerea, suferinta, nimic din toate acestea nu ar trebui sa ne faca sa ne clintim pe cale, numai ca de prea multe ori avem o credinta atat de mica, ba chiar ne lipseste cu desavarsire, si spun ca lipseste pentru ca daca am avea credinta cat un graunte de mustar am face multe lucruri.
Problemele nu le putem evita, insa putem gasi o solutie la ele. Ce facem in mijlocul lor? Doua lucruri spune psalmistul David ca trebuie sa facem:
"Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui",
dar oare asta va aduce rezolvare?
Cred ca da, pentru ca in continuare este scris:
Dumnezeu este adăpostul nostru.
Este asemanator cu acel moment in care, mergi pe strada, se aduna nori de ploaie, esti constient ca n-o poti opri sa vina, dar la fel de constient esti ca ai nevoie de un adapost pana va trece. Cam asa ceva sunt si cu aceste probleme din viata, nu le putem opri, insa avem nevoie de un adapost, si cine Altul ni-l poate oferi decat Domul Isus?
La umbra aripilor Sale gasesc fii oamenilor adapost !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu