Versetul zilei

3 septembrie 2013

In momente grele, cartim sau multumim?

Cartire - a-si exprima nemultumirea prin murmure sau critici, a se plange, a protesta.
Aceasta este definitia cartirii in dex-ul limbii romane.
Cartirea, un fenomen foarte des si vechi intalnit. Il numesc fenomen in prima faza, pentru ca multi nu realizam ca de fapt, cartirea este un pacat care ne poate departi de Dumnezeu.Inca din vechime oamenii au fost afectati de acest pacat.Poporul Israel in pribegia lor prin pustie a cartit si a fost vesnic nemultumit. A cartit impotriva lui Moise, a cartit impotriva lui Aron, dar cel mai trist  ca a cartit si impotriva Domnului si nu o data ...
Desi in toata pribegia lor, Domnul le-a fost de-atatea ori sprijin si adapost, cu toate astea la fiecare pas au cartit si in loc credinta lor sa creasca, mai degraba erau gata a-si parasi credinta.
Exodul 16:2
Şi toată adunarea copiilor lui Israel a cârtit în pustiul acela împotriva lui Moise şi Aaron.
Numeri 11:1
Poporul a cârtit în gura mare împotriva Domnului, zicând că-i merge rău. Când a auzit Domnul, S-a mâniat, s-a aprins între ei focul Domnului şi a mistuit o parte din marginea taberei.
Daca citim toata isoria poporului Israel, vom vedea ca in nenumarate randuri poporul a tot cartit, numai ca si rasplata Domnului le-a fost pe masura.

Numeri 14:27-30
„Până când voi lăsa această rea adunare să cârtească împotriva Mea? Am auzit cârtirile copiilor lui Israel, care cârteau împotriva Mea.
 Spune-le: „Pe viaţa Mea! – zice Domnul – că vă voi face întocmai cum aţi vorbit în auzul urechilor Mele.
 Trupurile voastre moarte vor cădea în pustiul acesta. Voi toţi, a căror numărătoare s-a făcut, numărându-vă de la vârsta de douăzeci de ani în sus, şi care aţi cârtit împotriva Mea, nu veţi intra în ţara pe care jurasem că vă voi da-o s-o locuiţi, afară de Caleb, fiul lui Iefune, şi Iosua, fiul lui Nun.

Astazi din pacate, noi nu suntem cu nimic mai buni decat acest popor. Cartim in fiecare zi, de cand ne trezim si pana ne culcam. Poporul Israel nu este tocmai cel mai bun exemplu in aceasta privinta, de a-l urma.Adeseori in viata noastra apar diferite probeme, iar noi in loc sa cerem calauzirea Domnului si sa asteptam raspunsul Sau, noi facem ceea ce stim cel mai bine, cartim.
Cartirea de fapt, este un pacat care atrage pedeapsa!
 Pavel ne spune ca toate acestea s-au intamplat ca sa ne slujeasca noua drept exemplu.Scriptura ne spune in  Corinteni 10: 5,10
Totuşi cei mai mulţi dintre ei n-au fost plăcuţi lui Dumnezeu, căci au pierit în pustiu......
Să nu cârtiţi, cum au cârtit unii din ei, care au fost nimiciţi de nimicitorul.

Ne-am intrebat cat de multumitori suntem?

Zilele trecute citeam pe un blog, un mic dialog dintre "un om si Dumnezeu"
Suparat acel om, care era crestin, era nemultumit ca intreaga zi Dumnezeu l-a parasit, desi conform Scripturii, avea promisiunea ca va fi cu el in orice vreme.Si incepuse sa ii spuna Domnului necazul sau prin care a trecut din zori si pana in seara. Dimineata a inceput prost, desi a sunat ceasul la ora fixata, totusi a cazut intr-un somn adanc si a intarziat la servici, pe drum  desi era in intarziere a facut pana la roata de la masina....si asa a continuat sa Ii spuna toate problemele cu care s-a confruntat.Numai ca dupa ce a terminat, Dumnezeu i-a dat raspuns la fiecare problema a sa.
In zori cand trebuia sa se trezeasca de fapt venise ingerul mortii sa il ia, numai ca Dumnezeu a trimis ingerul Sau sa il salveze si in aceea lupta care s-a dat pentru el, a trimis un somn adanc peste el, apoi pe drumul care ducea la serviciul lui, ingerul mortii il astepta la ora la care stia ca el va trece pe acolo, numai ca in dragostea Sa, Dumnezeu a ingaduit sa faca pana la roata, tocmai pentru a evita si a nu ajunge la aceea ora acolo...si asa, Dumnezeu i-a argumentat fiecare situatie a sa pentru care crestinul era nemultumit.
Vazand cata grija a avut Dumnezeu de el....crestinul nostru s-a pus pe genunchi cerandu-si iertare pentru faptul ca a fost atat de cartitor si de nemultumitor, apoi i-a multumit cu recunostinta.

Adesea si noi facem la fel, cartim, cartim si iarasi cartim, suntem nemultumiti de anumite situatii prin care trecem, insa nu stim ca toate aceste situatii au fost doar spre binele nostru.
Doamne ajuta-ne sa fim multumitori in orice vreme !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu