Versetul zilei

9 septembrie 2013

Oraşul Veneţia interzice termenii “mamă” şi “tată” pe formularele oficiale

Daca as spune ca sunt socata de citirea acestei vesti...as minti, insa mirata sunt de repeziciunea cu care se petrec toate aceste lucruri despre care ne vorbeste Biblia.
Urmatoarea stire este preluata de pe: http://www.stiricrestine.ro

Administraţia locală a oraşului Veneţia, Italia, a adoptat o lege care interzice termenii „mamă” şi „tată” pe formularele pe care părinţii trebuie să le completeze pentru a-şi înscrie copiii la grădiniţe şi la centre de zi de îngrijire finanţate din fonduri publice, notează LifeSiteNews. Politica „drepturilor civile şi de antidiscriminare” a fost introducă de către consilierul oraşului, Camilla Seibezzi, care a declarat că asemenea schimbări ale limbii sunt un obiectiv fundamental pentru a combate stereotipurile. „Construcţia (lingvistică) formează o categorie a gândirii, o practică zilnică”, a precizat ea.
Ziarul Corriere del Veneto raportează că termenii vor fi înlocuiţi cu “părinte 1” şi “părinte 2”. “Merg mai departe”, a declarat Camilla. “Prima mea alegere nu este pentru a fi ‘renumită‘, dar sunt convinsă că am făcut ceea ce trebuia.” Ea a numit schimbarea “un pas foarte mic spre drepturile civile ale tuturor”. Consilierul pentru Tineret, Gianfranco Bettin, a declarat ziarului: “Aţi citit, incredibil, că asta va însemna ‘sfârşitul familiei’ sau ‘anularea rolurilor de mamă şi tată’. De fapt, doar utilizarea termenului ‘părinte’…nu ia niciun rol de la nimeni şi nu produce (sau poate va înregistra) sfârşitul a ceva."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu