Versetul zilei

30 octombrie 2013

Curat intr-un mediu infect?

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia...!
Romani 12:2/a
Un indemn atat de minunat il are  Pavel nu doar pentru cei  din Roma, dar si pentru noi in ziua de azi.Desi cartea aceasta a fost scrisa in urma cu aproape 2000 de ani, mai precis in anul 57 d.Hr. Pavel spunea celor din Roma, "sa nu va potriviti chipului veacului acestuia".
Daca ne raportam la timpul pe care il traim noi, este foarte usor sa ne dam seama ca traim intr-o lume mizerabila si plina de pacat, de fapt intreg sistemul este un sistem corupt.
Sunt atatea versete care ne arata in Scriptura in ce fel de veac traim si sub a carei dominatie ne aflam acum.
„Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos”, spune  ap. Petru in Fapte 2:40
"El S-a dat pe Sine însuşi pentru păcatele noastre, ca să ne smulgă din acest veac rău",
spune ap. Pavel in Galateni 1:4 
Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.
Ioan 12:31
Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.
1 Ioan 5:19
Cu alte cuvinte traim in lume, dar nu trebuie sa fim lume !
Intr-adevar este foarte greu sa nu te lasi corupt intr-un sistem care este infectat. Chiar azi discutam la servici cu colegii despre acest subiect.
Daca nu te conformezi regulilor care se impun, cu alte cuvinte daca nu cooperezi,
 "esti eliminat". Si intr-adevar asa este!
Astazi cand m-am intors de la biserica, unde am avut  repetitii de cor, pruncul meu a venit foarte speriat  spunandu-mi ca a fost obligat sa participe maine la serbarea care are loc cu ocazia zilei de Haloween. Desi aseara am deschis internetul si am citit impreuna despre semnificatia  acestei sarbatori malefice, iata ca supus unor presiuni si amenintat cu absente si prezenta obligatorie, era cat pe ce sa cedeze. Bineinteles ca din nou a trebuit sa ii explic de ce nu poate participa si poate pentru faptul ca am spus ca indiferent de absentele puse, de nota primita, nu ii voi tine seama daca este pentru asa ceva.
Traim intr-o lume infectata si diavolul incearca sa infecteze de la cele mai fragede varste, insa chiar daca traim in lume, prin ajutorul Domnului vom reusi sa biruim lumea.
Trebuie sa avem curajul de a-L proclama pe Isus ca Singurul Sarbatorit, de a  proclama adevarurile vesnice si tot ceea ce Dumnezeu ne-a invatat dandu-ne poruncile Sale.

1 Corinteni 17:24
 De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică.Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. Căci este scris: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.”Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia? Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii. Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune; dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru Neamuri, o nebunie...

Putem fi curati intr-o lume infectata de pacat ?
Cu siguranta, pentru ca noi suntem trimisi ai lui Dumnezeu !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu