Versetul zilei

30 octombrie 2013

Curata-ti vasul!

In fiecare zi, la aceeasi ora cand merg spre casa, la radio Vocea Evangheliei este cate un vorbitor si fiecare are un ciclu de predici.Fiecare are o zi pe saptamana, la aceeasi ora. Spre exemplu, ziua de vineri este a fr. Florin Ianovici, marti este a  fr. Teofil Ciortuz cu mesaje din "Din pildele Domnului Isus", si mai sunt cativa pastori care au fiecare o zi.
Ieri fiind  marti, ca de fiecare data am fost nerabdatoare sa ascult un nou mesaj, si l-am ascultat, ba mai mult am tras masina pe dreapta, chiar in jurul stadionului Poli Timisoara, ptr. ca pe-acolo imi era drumul si imi notasem cateva idei.
Astazi incerc sa impartasesc cu voi cateva ganduri care mi-au ramas in minte si care mie, mi-au fost de folos.

Multe si mari sunt luptele pe acest pamant.Incercarile din viata de zi cu zi ne arata acest lucru.
Traim intr-o lume plina de ura si uneori avem tendinta de a ne lasa molipsiti si noi, chiar daca ne numim crestini. Dumnezeu insa ne invata ca trebuie sa fim lumina intr-o lume a intunericului.
Matei 5:14-16
Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.
 

In 2 Corinteni 4:7 sta scris:
"Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut..."
Noi suntem asemanati cu niste vase inaintea Domnului. Depinde insa tare mult de noi ce fel de vase reusim sa fim, vase de trebuinta sau de ocara.
In comert, daca mergi la magazinele specializate vei gasi farfurii extraordinar de scumpe si de frumoase, insa tot in comert vei intalni si farfurii de unica folosinta, care dupa ce ai mancat in ele, nu le mai speli, ba mai mult sunt aruncate la gunoi.
Acum, fiindca Dumnezeu ne-a asemanat cu niste vase, vom face o paralela intre noi si vasele din casa noastra, vasele pe care zi de zi le folosim.

1.Sa curatam vasul imediat ce l-am murdarit!
O farfurie pe care nu ai spalat-o imediat, se spala cu mult mai greu dupa cateva ore sau cateva zile.
Efeseni 4:26
„Mâniaţi-vă, şi nu păcătuiţi.” Să n-apună soarele peste mânia voastră.
Daca nu vom incerca sa rezolvam problema atunci cand a aparut si este "proaspata"....cu greu mai avem curajul si taria  sa o facem dupa cateva zile....sau poate mai tarziu.
2.Sa ne curatam vasul intai in interior, apoi in exterior! 
O farfurie se spala intai in interior, apoi curatam si exteriorul. 
Marcu 7 ne vorbeste despre acest lucru.
Farisei aveau obiceiul sa-si curete exteriorul doar.
Vers.1-4 ne spune acest lucru:
Fariseii şi câţiva cărturari, veniţi din Ierusalim, s-au adunat la Isus.Ei au văzut pe unii din ucenicii Lui prânzind cu mâinile necurate, adică nespălate. Fariseii însă şi toţi iudeii nu mănâncă fără să-şi spele cu mare băgare de seamă mâinile, după datina bătrânilor.Şi când se întorc din piaţă, nu mănâncă decât după ce s-au scăldat. Sunt multe alte obiceiuri pe care au apucat ei să le ţină, precum: spălarea paharelor, a ulcioarelor, a căldărilor şi a paturilor.
Oare si interiorul lor tot asa era...? Isus cauta mai presus de orice ca interiorul , adica inima sa fie curatita prima data, apoi si exteriorul vasului nostru.
3.Sa curatam vasul nostru in totalitate, nu doar pe jumatate!
Suntem tentati de multe ori sa cautam eliberare si iertare, doar pentru  pacatele "mari" din viata  noastra. O farfurie care este spalata doar pe jumatate...tot murdara se numeste.
Daca nu cautam sa ne curatam de toate pacatele...in zadar cautam sa ne scapam doar de unele.
4. Sa cautam sa ne curatam vasul pe deplin!
O mancare oricat de buna ar fi, daca este pusa intr-o farfurie care nu a fost spalata bine, oare o poti manca? Eu una nu as putea...poate fi orice....si pot fi rupta de foame, tot nu as manca.
Oare daca vasul nostru este mizerabil, poate pune ceva bun Dumnezeu in el?
Niciodata!
Intr-o inima plina de pacate, o inima care nu a fost curatita de toate mizeriile, Dumnezeu nu pune dragoste, bucurie, pace, îndelunga răbdare, bunătate, facere de bine, credincioşie, blândeţe, înfrânare a poftelor. Toate acestea sunt roade ale Duhului Sfant si ele pot fi puse in noi, doar dupa ce am curat inima de toate faptele firii.
Galateni 5:19-21
Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

5.Sa cautam solutia potrivita pentru a curata vasul!
Cand o farfurie este murdara de grasime, automat cautam si un detergent bun pentru vase care curata grasimea, altfel nici o sansa.Cu apa rece si fara detergent...in zadar.
Solutia ideala care ne poate  curata vasul inimii noastre,
 este  SANGELE DOMNULUI ISUS!
 Nici o cale, nici o alta alternativa nu este potrivita pentru a ne curata de pacate.
Mersul regulat la biserica este bun, dar nu rezolva definitiv problema pacatelor.
Slujirea? Nici atat. Putem fi implicati intr-o mie de proiecte si intr-o multime de activitati crestine, putem slujii in toate formatiile bisericii, este in zadar daca vasul nostru nu a fost curatat  mai intai.
Din contra slujirea adusa inaintea Domnului dintr-o inima mizerabila, este o scarba inaintea LUI.
Proverbe 15:8
Jertfa celor răi este o scârbă înaintea Domnului, dar rugăciunea celor fără prihană Îi este plăcută.
Singura solutie este SANGELE LUI ISUS!
1 Ioan 1:6-10
Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întuneric, minţim şi nu trăim adevărul.Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, NE CURATA DE ORICE PACAT.
 Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să NE CURATE DE ORICE NELEGIUIRE.
 Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi.

DOAMNE, asa mult imi doresc ca vasul inimii mele sa fie curatit in totalitate, pentruca  uneori simt ca  sunt asemeni unei farfurii care a fost spalata doar pe jumatate.
Imi doresc sa-mi dai puterea sa ma curatesc in Sangele Tau de orice pacat, si-apoi sa fiu umpluta de TINE.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu