Versetul zilei

11 octombrie 2013

Stii tu cine-i Dumnezeu ?

Daca undeva prin luna martie incercam sa gasesc cate atribute are Dumnezeu, (vezi articolul http://maiexistaosansa.blogspot.ro/2013/03/cine-este-dumnezeu.html),
iata ca Biblia ne mai descopera o serie de denumire  care Ii sunt atribuite unice doar lui Dumnezeu.
  DUMNEZEU ESTE OMNIPREZENT!
Este prezent si aici in Timisoara, este prezent si cu tine in Italia, si cu tine cel din America, din China, Rusia , Spania, Israel, Austria, Germania, Australia, Republica Moldova, Serbia...si as putea continua pana amintesc toate tarile continentului. Ce este uimitor ca este alaturi de noi in acelasi timp.
Ca sa fie cu mine aici, nu trebuie sa plece de langa tine, El este pretudindeni in acelasi timp!
Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo; dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: „Cel puţin întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!” Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul, ca lumina.
Psalmii 139: 8-12
 DUMNEZEU ESTE ATOTSTIUTOR!
Astazi, daca cei din FBI sau SRI vor sa te monitorizeze o vreme, au tot felul de metode de a face acest lucru, pana si sotia sau sotul au diferite metode de a afla unul despre celalalt. Dumnezeu insa nu are nevoie de nici un fel de echipament tehnic ca sa stie ce facem, pentru ca EL este Atotstiutor.
Cum sa nu stie un Creator  despre creatia Sa?
Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti,ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul.

Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele.
Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.
Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.
O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde.
Psalmii 139: 1-6
DUMNEZEU ESTE ATOTPUTERNIC!  
Fiecare imparat, fiecare rege, presedinte de stat sau orice alta autoritate are putere doar asupra statului sau  tinutului in care a fost ales. 
Dumnezeu este Singurul care are autoritate si putere in cer si pe pamant. Totodata i-a dat acest madat si a transferat aceasta putere si in mainile Foiului Sau, ISUS HRISTOS! 
Căci El întăreşte zăvoarele porţilor, El binecuvântă pe fiii tăi în mijlocul tău;  El dă pace ţinutului tău şi te satură cu cel mai bun grâu.  El Îşi trimite poruncile pe pământ, cuvântul Lui aleargă cu iuţeală mare.  El dă zăpada ca lâna, El presară bruma albă ca cenuşa; El Îşi azvârle gheaţa în bucăţi; cine poate sta înaintea frigului Său?
 Psalmii 147:13-18

DUMNEZEU ESTE TRANSCENDENT!
Nu EL a fost creat dupa noi, ci noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Sa, pentru ca El Insusi nu a fost creat.

Singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea şi care are cinstea şi puterea veşnică!
1Timotei 6:16

În anul morţii împăratului Ozia, am văzut pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul.Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două zburau.Strigau unul la altul şi ziceau: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui.
Isaia 6:1-3
DUMNEZEU ESTE DESAVARSIT SI SFANT!
SFANT, SFANT, SFANT este DOMNUL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu