Versetul zilei

4 noiembrie 2013

Hrana ta zilnica!

4 Noiembrie
2 Cronici 31.9-21
Împăratul îi întreabă pe preoţi şi pe leviţi cu privire la „grămezi". În acelaşi fel, Domnul ia notă de tot ceea ce dăm (sau nu dăm) pentru El. Vor fi totdeauna lucruri puţine: „cinci pâini de orz şi doi peştişori", dar El le poate transforma în „mare abundenţă". Şi încă va mai rămâne ceva după ce fiecare se va fi săturat (v.10; vezi Ioan 6.12 şi de asemeni Maleahi 3.10). Nimic din ceea ce ne dă Dumnezeu nu trebuie să se piardă sau să se risipească.
Sunt desemnaţi supraveghetori şi administratori. Funcţiile lor constau pentru unii în a veghea asupra proviziilor, iar pentru ceilalţi în a „împărţi cu credincioşie fraţilor lor" (v. 15). „încolo", spune apostolul, „se cere administratorilor ca fiecare să fie găsit credincios" (1 Corinteni 4.2). Pavel însuşi a dat un exemplu în acest sens, când a mers personal la Ierusalim ca să ducă darurile strânse pentru sfinţii de acolo (Romani 15.25-26; 1 Corinteni 16.3-4). Dar această credincioşie este la fel de importantă când este vorba de hrana spirituală a poporului lui Dumnezeu.
Ezechia a făcut ceea ce era bine şi drept şi adevărat. „A lucrat cu toată inima". Frumos rezumat al activităţii sale. Fie ca Domnul să poată spune acelaşi lucru despre fiecare dintre noi la sfârşitul lucrărilor noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu