Versetul zilei

27 noiembrie 2013

Incercat, iar mai apoi binecuvantat!

Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu şi se abătea de la rău.
Iov 1:1
De fiecare data cand citesc istoria lui Iov, nu pot sa nu ma gandesc la toata suferinta care s-a abatut asupra lui.Nu stiu care dintre noi am fi acceptat cu atat tarie si fara cartire toata suferinta lui IOV?
Iov a pierdut tot: avere, copii, sanatate, a pierdut la un moment dat sprijinul sotiei sale si in toate aceste necazuri care s-au abatut asupra lui, Iov a ramas credincios. Chiar daca a pierdut tot, El nu l-a pierdut pe Dumnezeu.
Daca citim  versetul 1 vedem ca Iov era un om fara prihana si curat la suflet.
Iata un motiv de incurajare pentru tine, cel care treci prin incercari azi. Iov era fara prihana...si totusi a fost atat de greu incercat!
Poate esti crestin si treci printr-o incercare si o suferinta mare. Te intrebi de ce a ingaduit Dumnezeu chiar in dreptul tau sa se intample acest lucru...? Te rog pune-ti intrebarea, de ce a ingaduit pentru IOV sa treaca prin toate aceste incercari?
Adeseori oamenii se grabesc sa faca diferite afirmatii in dreptul altei persoane.Avem tentatia sa ii judecam dupa ceea ce se vede la exterior, insa Singurul Dumnezeu cunoaste inima si interiorul fiecaruia.Cu siguranta si Iov a fost  caracterizat de cei din jurul lui in diferite feluri, insa caracterizarea cea mai importanta a fost facuta chiar de Dumnezeu, v.8
 „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.”
 Cu toate acestea Iov a fost incercat si smerit pana in pulberea pamantului.Prin aceste incercari Iov invata sa se inchine lui Dumnezeu, isi recunoaste toate greselile si se prosterne inaintea LUI.
Dar oare nu Dumnezeu declara ca Iov este neprihanit? Iata ca ceea ce spune ap. Pavel in Romani este adevarat: "Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu".Inaintea lui Dumnezeu toti suntem pacatosi, dar ne iubeste asa cum suntem si vrea sa ne binecuvinteze.De-aceea prin aceste incercari nu face altceva decat ne ajuta sa ne vedem greselile, ne curateste si ne pregateste pentru a putea primi binecuvantarile Sale. Iov dupa ce s-a smerit inaintea Domnului a fost binecuvantat din plin.
Sa ne lasam in mana lui Dumnezeu chiar daca adeseori aceasta curatire este mai dureroasa, insa El stie de ce o face si ce este mai bine pentru noi.Numai dupa ce vom fi curatiti vom putea primi binecuvantarile Sale!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu