Versetul zilei

21 decembrie 2013

Care este motivul bucuriei tale...?

Ca in fiecare an, fiecare dintre noi se pregateste intr-un mod aparte pentru a intampina sarbatorile de iarna.Asa cum spuneam pentru multi sunt simple sarbatori si doar atat, pentru  mine si cred ca pentru multi altii este mult, mai mult, este o bucurie aparte pe care o sarbatorim si o traim in aceste zile.
Cred ca nu data in sine(calendaristic vorbind)conteaza ci simbolul acestei sarbatori. 
Pentru multi este o ocazie traditionala si deosebita, in care toti se strang laolalta ca familie si se bucura impreuna in jurul multor bunatati puse pe masa.Pentru altii este o ocazie minunata de a-si innoi garderoba, de a-si etala tinutele sau mai stiu eu ce alte ocazii au in aceste zile de sarbatoare. Pentru altii este o ocazie minunata de a profita de aceste zile libere si a evada la munte pentru a schia si a se bucura din plin de zapada. 
De fapt toate acestea sunt intr-adevar motive minunate de bucurie.
Acum, daca stam si ne gandim...nimic din toate astea nu este pacat si la urma urmei, nimic nu este rau din toate acestea, insa nu cred ca acesta este motivul adevarat al bucuriei noastre in aceste zile.
 Cu peste 700 de ani in urma, profetul Isaia ne spunea calauzit de Duhul, ce avea sa se intample.
Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”  El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci...
Isaia 9:6-7

Multi nu au crezut, si iata ca s-a implinit. De altfel profetiile care vor urma sa se implineasca nu sunt crezute nici azi de foarte multi, numai ca indiferent daca sunt sau nu crezute, ele se vor implini.
Ceea ce este interesant, in ambele profetii nu este specificata o data anume. Profetii au spus ca Mesia va veni pe pamant, dar nu a spus cand anume....la fel profetii au spus ca Mesia va reveni insa la fel, nu este specificata data cand va veni, cert este ca asa cum s-a implinit prima profetie, tot asa se va implini si cea referitoare la revenirea LUI. Deci fie ca noi credem sau nu, ISUS va reveni.
Intr-adevar, intre prima venire si a doua venire scopul difera. Venirea LUI in urma cu peste doua mii de ani ne-a adus salvarea si eliberarea noastra din starea de pacate.
Prin venirea Lui noi am primit mantuirea !
Intruparea Lui pe pamant a fost cel mai frumos dar, dat vreodata omenirii. Insa daca am crede ca  doar acesta este scopul final, ne inselam si nu ar avea sens acesta venire.
Sensul venirii Lui  este de fapt scopul final al reveniri lui Isus. Ce folos sa avem iertare si sa se termine totul aici pe pamant....? Ar fi fara de sens. Revenirea Lui aduce rasplata credintei noastre in Isus. El a mers sa ne pregateasca locul in care vom merge si noi alaturi de El in slava.
Prin credinta, venirea Lui ne-a adus mantuirea si revenirea Lui ne va oferi rasplata credintei noastre!

Acesta este scopul meu, sa ajung in locul promis de El!
Scriptura se implineste si unul din motivul bucurie mele in aceste zile este chiar acesta.Promisiunea ca ma va lua cu El intr-o zi, este cea mai mare bucurie pe care bineinteles trebuie sa o aibe fiecare crestin.
Asteptepti tu oare venirea lui Isus?
Te bucuri din inima in aceste zile de sarbatoare?
Care este de fapt scopul bucuriei tale in pragul acestor sarbatori?


Fie ca bucuria magilor, a pastorilor, a ingerilor sa ne inunde si viata noastra, iar alaturi de miile de ingeri sa-i dam slava si cinste Regelui nascut in ieslea din Betleem,
Domnului Isus Hristos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu