Versetul zilei

17 decembrie 2013

Oare, ii voi putea iubi pe cei care mi-au gresit?

O intrebare la care adeseori ne este greu sa dam un raspuns.
2Timotei 3:1-5.
"Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i  puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia."
Asadar, iata citeva motive pentru care Biserica Domnului din ziua de azi s-a racit, motive pentru care dragostea noastra s-a racit. Mandria, orgoliul, egoismul, invidia, zgircenia si lacomia, nemultumirea, si in mod deosebit  pacatul  cel mai actual, lipsa dragostei si  a sensibilitatii din inimile noastre. Oamenii  iubesc mai mult lumea, decit pe Dumnezeu.
Citind versetul de mai sus, constatam ca traim aceste vremuri 
"din urma", si in unele cazuri multi dintre noi(din pacate)suntem implinitori ai Scripturii in acesta privinta.
Oamenii se impart in trei categorii: oameni care iubesc, oameni care nu mai iubesc si oameni care sunt indiferenti.
Oare, din ce categorie facem parte noi?
Din categoria oamenilor care iubesc, celor care  nu iubesc sau din categoria celor care nu le pasa, fiindca ultimele doua categorii nu sunt cele mai bune. De fapt, nici una nu e mai buna decit alta, amindoua duc la pierzare.
Iata citeva mijloace prin care putem  incepe a ne schimba atitudinea, sa-i iubim pe cei care nu-i puteam iubi si sa-i iertam pe cei care nu-i puteam ierta.
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem, este sa incepem a ne ruga pentru noi. 
Da, am zis bine, pentru noi! Sa cerem puterea necesara de a-i ierta si a-i iubi, apoi  sa continuam sa ne rugam pentru acei pe care  nu ii iubim, iar urmatorul pas sa postim pentru  fiecare din ei.
Iubirea trebuie sa inceapa de la mine, de la noi!
Si daca vrem sa incepem a iubi, atunci trebuie neaparat sa incepem si a-i ierta pe deplin si din toata inima.
 
Iarta pe deplin, iubeste pe deplin si atunci vei putea sa-i iubesti din toata inima ta, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu