Versetul zilei

26 ianuarie 2013

Israel !

 Imagini din Tara Sfanta ISRAEL !
Sageata din dreapta, mijlocul ecranului, aduce in imagine toate cele 72 de poze. Alegeti cu clik una din ele .
Apoi in partea de jos mai sunt niste sageti,: stanga-dreapta si sus-jos, aceste sageti dau miscare limitata imaginii.Semnul de rotatie, face ca imaginea sa se roteasca cu 360 de grade) 
 Vizionare placuta !

Se-apropie ora finala...!


Stiu ca traim vremurile de pe urma, stiu ca diavolul este foarte siret, stiu ca  atracția   lucrurilor de pe  pamant a depasit cu mult interesul pentru Dumnezeu, stiu  ca banii si dorinta de a acumula tot mai mult (cu alte cuvinte LACOMIA) e atât de mare încât am devenit dezinteresați de CER, stiu ca invidia si  ura  chiar fata de fratii nostri este atat de mare incat am uitat complet ca exista un IAD, pentru ca " oricine urăşte pe fratele său este un ucigaş; şi ştiţi că niciun ucigaş n-are viaţa veşnică rămânând în el"
Stiu toate acestea....
 Dar o singura nedumerire am...suntem chiar atat de orbi incat sa nu vedem planul si strategia diavolului? Atat de mult iubim placerile acestei lumii incat preferam "cu buna stiinta" sa pierdem vesnicia?
Atat de mult ne-a legat pamantul, incat ne lasam dezlegati de vesnicie?
Tot ce se intampla in jur si toate evenimentele ce se petrec in ISRAEL tara Sfanta, ne arata ca orologiul se pregateste sa bata ora finala.
O singura dorinta am Doamne, fa te rog o trezire in bisericile  noastre, mai lasa te rog Duhul Tau cel Sfant sa lucreze  sa faca minuni si semne, ca lumea intreaga sa vada
CA TU ESTI DUMNEZEU, SINGURUL DUMNEZEU SI NIMENI NU ESTE CA TINE!

IOSIF (3)

Pe langa toate caracteristicile pe care le-am prezentat, Iosif a dat dovada de intelepciune. Atunci cand a fost aruncat in temnita, vers.20 din Geneza 39, "A luat pe Iosif şi l-a aruncat în temniţă în locul unde erau închişi întemniţaţii împăratului; şi astfel, Iosif a stat acolo, în temniţă", Iosif a facut cateva lucruri.Lucruri pe care ar trebui sa le facem si noi.
In temnita, Iosif a stiut ca Dumnezeu nu l-a uitat !
"Domnul a fost cu Iosif şi Şi-a întins bunătatea peste el. L-a făcut să capete trecere înaintea mai marelui temniţei.Şi mai marele temniţei a pus sub privegherea lui pe toţi întemniţaţii care erau în temniţă. Şi nimic nu se făcea acolo decât prin el. Mai marele temniţei nu se mai îngrijea de nimic din ce avea Iosif în mână, pentru că Domnul era cu el. Şi Domnul îi dădea izbândă în tot ce făcea." Geneza 39:21-23
Vrem, nu vrem suntem inchisi intr-o temnita a pamantului plina cu probleme. Suntem coplesiti zi de zi de incercari de tot felul si adeseori credem ca Dumnezeu a uitat de noi.Saptamana trecuta vorbeam cu cineva care trece prin probleme foarte mari, si la un moment dat, atunci cand am incurajat-o si i-am spus ca incercarile fac parte din slefuirea caracterului nostru si fiecare problema e in mana Domnului, ca nimic nu e la intamplare si ca trebuie sa ne rugam....izbucnind in lacrimi mi-a spus...
"de ce sa ma mai  rog daca tot nu ma asculta?"
 Faptul ca intarzie in rezolvarea problemelor...ne face sa fim deznadajduiti, dar daca ne bazam pe Cuvantul Sau, stim ca Dumnezeu asculta si nu este rugaciune pe care sa n-o auda si sa nu ia aminte la ea. Domnul ne-a dat o fagaduinta, "NU TE TEME" !
Un alt lucru pe care l-a facut Iosif in temnita...s-a folosit de orice situatie si a cautat sa il slujeasca ! 
Prima reactie a omului atunci cand  intampina probleme, uita de dimensiunea puterii lui Dumnezeu si priveste la  cat de mare e problema sa.Atunci inceteaza a-l mai sluji pe Dumnezeu, inceteaza a mai sta in prezenta LUI, inceteaza orice legatura cu Dumnezeu si asta duce inevitabil la o separare.Modul cel mai bun chiar si in mijlocul problemelor....continua sa-l slujesti pe Dumnezeu !
Partea dureroasa este ca, multi nu sunt in temnita, ba chiar au tot ce le trebuie datorita HARULUI SAU, si totusi....NU-L SLUJESC 
In ciuda circumstantelor, Iosif a ales sa se increada in Domnul !
Atitudinea care ne va scoate din "inchisoarea problemelor"..."increderea  in DOMNUL"

  Circumstantele vietii se schimba.....dar DOMNUL NICIODATA !
SLAVA LUI !

Hrana ta zilnica !

26 Ianuarie
Judecători 14.14-20; 15.1-8

In loc să-1 obosească sau să-l  slăbească, victoriile celui credincios îi oferă hrană şi dulceaţă spirituală. Aceasta semnifică mierea găsită în trupul leului!
Dar este un secret pe care lumea nu-1 poate înţelege, pentru că ea îşi găseşte propriile bucurii mai degrabă în ospeţe (v. 10). Pentru omul neîntors la Dumnezeu, acolo se află un mister: Cum poate un credincios să-şi găsească plăcerile şi hrana pentru suflet într-un loc în care el însuşi nu vede decât teroare şi moarte (puterea lui Satan desfiinţată prin moartea lui Hristos - Evrei 2.14)?
Samson îşi expune ghicitoarea sa filistenilor şi aceştia, fără trădarea soţiei sale, n-ar fi putut să-i dezlege secretul. Mai târziu, socrul său nu-şi ţine cuvântul dat (15.2). Lumea este întotdeauna înşelătoare, întotdeauna ne dezamăgeşte. Dacă ajungem, asemenea lui Samson, să ne punem încrederea în ea sau să ne amestecăm în plăcerile ei, vom cunoaşte amare decepţii.
Dumnezeu îşi păzeşte slujitorul, păstrându-1 departe de acest mariaj cu o filisteancă. Dar şi toată neliniştea şi suferinţa pe care le-a atras asupra sa ar fi fost evitate, dacă şi-ar fi ascultat părinţii; şi Dumnezeu nu l-ar fi lipsit de a-i furniza o altă „ocazie împotriva filistenilor" (14.4)

25 ianuarie 2013

IOSIF (2)

Iosif- un model demn de urmat, atat de tineri cat si de cei mai putin tineri.
Daca citim istoria lui Iosif, vedem trasaturile care il caracterizeaza pe acest tanar.
La doar 17 ani, Iosif da dovada de o foarte mare CREDINCIOSIE.
Stăpânul lui a văzut că Domnul era cu el şi că Domnul făcea să-i meargă bine ori de ce se apuca.
Geneza 39:3
Chiar daca a fost avansat, Iosif a dat dovada de SMERENIE.
    Iosif a căpătat mare trecere înaintea stăpânului său, care l-a luat în slujba lui, l-a pus mai mare peste casa lui şi i-a încredinţat tot ce avea. De îndată ce Potifar l-a pus mai mare peste casa lui şi peste tot ce avea, Domnul a binecuvântat casa egipteanului, din pricina lui Iosif; şi binecuvântarea Domnului a fost peste tot ce avea el, fie acasă, fie la câmp. 
Geneza 39:4-5
Indiferent cat de ispitit a fost, si in ciuda propunerii nevestei lui Potifar, el a dat dovada de NEPRIHANIRE
După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe Iosif şi a zis: „Culcă-te cu mine!”
Măcar că ea vorbea în toate zilele lui Iosif, el n-a voit să se culce şi să se împreuneze cu ea.
Geneza 39:7,10
In ciuda celor intamplate, Iosif a stiut sa IERTE.
Dar adu-ţi aminte şi de mine când vei fi fericit şi arată, rogu-te, bunătate faţă de mine; pune o vorbă bună pentru mine la faraon şi scoate-mă din casa aceasta.
Geneza 40:14
Desi ajunse mare, putea sa se razbune...dar nu a facut-o
Te pun mai mare peste casa mea, şi tot poporul meu va asculta de poruncile tale. Numai scaunul meu de domnie mă va ridica mai presus de tine.”
Geneza 41:40
 Iosif a dat dovada de CURAJ
    Să se strângă toate bucatele din aceşti ani buni care au să vină; să se facă, la îndemâna lui faraon, grămezi de grâu, provizii în cetăţi şi să le păzească.
Geneza 41:35
Iosif a zis lui faraon: „Ce a visat faraon însemnă un singur lucru: Dumnezeu a arătat mai dinainte lui faraon ce are să facă.
Geneza 41:25
Iata cateva caracteristici ale lui Iosif !
Fie ca Domnul sa ne dea intelepciune noua, dar si multor tineri ai generatiei de azi,  sa dam dovada de credinciosie, sa traim in smerenie, sa ramanem  neprihaniti, sa invatam sa iertam, si indiferent de circumstantele in care ne vom gasi, sa avem curaj pentru a apara NUMELE lui ISUS HRISTOS !



IOSIF (1)

Nu vi s-a intamplat sa recititi un verset pe care l-ati mai citit de-atatea ori, dar acum sa intelegi altceva...mai mult de cat ti-a fost descoperit?
De-atatea ori citim cate un text din biblie, de-atatea ori ascultam atatea mesaje deosebite din acel text, dar atunci cand Il rogi pe Dumnezeu sa iti vorbeasca in mod special, are un mod aparte de a-ti vorbi.
De fiecare data Domnul vrea sa invatam cat mai mult.
De-atatea ori am citit istoria lui Iosif, dar de fiecare data, Dumnezeu mi-a descoperit ceva nou la IOSIF. In ultima vreme an auzit atatea invataturi de spre el, si astazi intr-un mod deosebit, am aflat tot mai mult despre el. Fiind o seara de evanghelizare -unde cel care ne-a adus mesajul, IOSIF BERCE, am avut harul sa invat mai multe despre acest model demn de urmat.
Asadar in urmatoarele  zile vom incerca sa cunoastem impreuna cat  mai multe despre acest personaj-IOSIF.
IOSIF - cel care a fost dezbracat de doua ori, o data de haina pestrita, a doua oara de sotia lui  Potifar....dar niciodata nu a fost dezbracat de caracter. 
Daca privim la Isus, si privim la istoria lui Iosif, vedem cat de mult se  aseamana.
IOSIF-urat de fratii sai !
 Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nicio vorbă prietenească. Geneza :37:4
ISUS-urat de ai fratii Sai !
 A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Ioan 1:11
IOSIF-dezbracat de haina pestrita !
Când a ajuns Iosif la fraţii săi, aceştia l-au dezbrăcat de haina lui, de haina cea pestriţă, pe care o avea pe el.Geneza 37:23
ISUS- dezbracat de haina Sa !
După ce şi-au bătut astfel joc de El, L-au dezbrăcat de haina stacojie, L-au îmbrăcat cu hainele Lui şi L-au dus să-L răstignească. Matei 27:31
IOSIF-vandut pe arginti!
La trecerea negustorilor madianiţi, au tras şi au scos pe Iosif afară din groapă şi l-au vândut, cu douăzeci de sicli de argint, ismaeliţilor, care l-au dus în Egipt. Geneza 37:28
ISUS-vandut si El  tot pe arginti !
       .....şi le-a zis: „Ce vreţi să-mi daţi, şi-L voi da în mâinile voastre?” Ei i-au cântărit treizeci de arginţi. Matei 26:15
IOSIF-recunoscut de fratii sai !
Iosif a zis fraţilor săi: „Apropiaţi-vă de mine.” Şi ei s-au apropiat. El a zis: „Eu sunt fratele vostru Iosif, pe care l-aţi vândut ca să fie dus în Egipt.Geneza 45:4
ISUS-recunoscut la revenirea Sa !
Toate marginile pământului îşi vor aduce aminte şi se vor întoarce la Domnul: toate familiile neamurilor se vor închina înaintea Ta..
Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin
IOSIF-inaintea de salvarea natiunii, isi ia de nevasta pe Asnat, o fata care nu facea parte din poporul lui!
Faraon a pus lui Iosif numele: Ţafnat-Paeneah şi i-a dat de nevastă pe Asnat, fata lui Poti-Fera, preotul lui On. Şi Iosif a pornit să cerceteze ţara Egiptului.
ISUS- mireasa LUI- BISERICA !
Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!”
Apocalipsa 21:9

                               

Hrana ta zilnica !

25 Ianuarie
Judecători 14.1-11

A fost un mare privilegiu pentru Samson să se nască într-o familie în care Dumnezeu era cunoscut într-un fel personal şi în care era temut. Am avut şi noi oare acelaşi privilegiu?
Atunci să luăm seama la istoria acestui om!
Ea începe bine (13.24, 25). Dar, când ajunge la momentul de a-şi lua o soţie, Samson o alege dintre filisteni, împotriva sfatului părinţilor săi.
Amară experienţă!
Câţi tineri au procedat la fel...! Ei s-au angajat pe drumul căsătoriei cu un partener plăcut ochiului lor (v.3), fără a încerca să cunoască dacă acesta este plăcut întâi Domnului.
Pentru a înţelege bine istoria lui Samson, trebuie să ne reamintim aceasta: în ea apare ceea ce face omul... şi cât de trist este lucrul acesta! Apare însă şi ceea ce face Dumnezeu prin om (folosindu-i chiar inconsecvenţele: sensul v. 4); câtă glorie există aici!
Ceea ce Dumnezeu împlineşte prin Samson, acest om puternic, pus deoparte pentru eliberarea lui Israel, îl evocă, de multe ori, pe Isus, adevăratul Nazireu, marele învingător de la cruce. Satan, leul care răcneşte, a ieşit înaintea lui Hristos şi Acesta l-a învins, astfel că acum duşmanul nu mai are nici o putere asupra credinciosului, căci el se încrede în Domnul!

24 ianuarie 2013

„Arată-mi slava Ta!”

 Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaşte şi voi avea trecere înaintea Ta. Şi gândeşte-Te că neamul aceasta este poporul Tău! 
..........
Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
Exod 33:13,18
Cati dintre noi si cat de mult ne dorim sa vedem slava lui Dumnezeu?
Moise a cerut acest lucru si Domnul  i-a aratat.
Poate ca ne dorim si noi, poate chiar am cerut acest lucru, dar pentru a putea vedea slava Lui, trebuie sa dam dovada de consecventa in tot ceea ce facem. Deseori  in viata alegem sa traim mai mult in extreme, ori suntem sus pe munte, ori cadem jos in vale.Spun "alegem", pentru ca de noi depinde aceasta stare, si-aici ma refer la viata noastra spirituala.
Cu siguranta faptele firii nu isi au locul in viata unui crestin, din contra trebuie sa ne dam toata silinta asa cum spunea Ap. Petru:
De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.
Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos. 
Dandu-ne silinta si fiind consecventi  in tot ceea ce facem, vom fi roditori.Multi crestini au avut un start bun in viata, dar pe parcurs...s-au pierdut. Finalul este cel care conteaza, fie ca este vorba de finalul nostru personal sau finalul pe care il asteptam cu totii, revenirea Domnului Isus. Timpul petrecut in rugaciune,  cat si timpul petrecut in partasie, adancindu-ne in Cuvantul Sau, ne va ajuta sa avem  o viata echilibrata, iar lui Dumnezeu asta ii place.Doar in rugaciune si in Cuvant, acolo El ni se descopera.Perseverand in lucrurile bune vom avea viata vesnica.
  Şi anume, va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea
Romani 2:7
Nu pot sa nu ma gandesc la versetul din Matei 24:13
Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit!
Dumnezeu sa ne ajute sa fim  roditori si gasiti vrednici la venirea LUI!


Identitatea ta!

Ne-am intrebat care este identitatea noastra in Hristos?
Biblia are o serie de versete care ne arata adevarata noastra identitate in El.
Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. 
Ioan 15:15
Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.
Ioan 1:12
Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
  1 Corinteni 12:27
...ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale...
Efeseni 1:5
....în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.
Coloseni 1:14
Acum pentru ca am devenit  copii ai Lui, sa traim dar in asa fel, demni de numele pe care il purtam, demni de identitatea pe care am primit-o.
Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm, dar, de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii.
Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri şi în beţii; nu în curvii şi în fapte de ruşine; nu în certuri şi în pizmă;ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele. 
Romani 13:11-14

Hrana ta zilnica !

24 Ianuarie
Judecători 11.11-25

Nu celor puternici din Israel îşi face Domnul cunoscut gândurile cu privire la eliberarea poporului Său, ci la doi sărmani israeliţi din Dan, cea mai slabă dintre seminţii (1.34). Cui îi descoperă Dumnezeu astăzi planul Său de salvare şi pe Salvatorul pe care L-a oferit?
Copilaşilor şi celor care le seamănă acestora în simplitatea credinţei (Matei 11.25). În momentul acestei a doua vizite a îngerului remarcăm arderea de tot, darul de mâncare, stânca, deopotrivă imagini ale lui Hristos, care nouă ne sunt familiare.
Dar ce este cu îngerul, cine este El, care-I este numele?
Manoah, cel care dorise cu înfocare să-L cunoască personal, nu doar prin intermedierea soţiei, obţine acest singur răspuns: „Numele Meu? ... El este minunat" (v. 18). Pentru ca noi să-L recunoaştem, nu-I este necesar să ne spună mai mult. Să ne deschidem Bibliile la Isaia 9.6: „îl vor numi: «Minunat»". Şi, pentru că este minunat, El nu poate lucra decât „un lucru minunat", prin care noi îl şi recunoaştem. îngerul care Se suie aici „în flacăra altarului" şi Isus care, având lucrarea încheiată, „după ce le-a vorbit, a fost înălţat la cer" (Marcu 16.19), sunt una şi aceeaşi Persoană

23 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

23 Ianuarie
Judecători 13.1-10

Încă o dată Israel se lasă pradă răutăţii, încă o dată Domnul îl disciplinează prin mâna filistenilor. Încă o dată ... încercarea a adus ea vreun rod? Din nefericire, nu! Se scurg patruzeci de ani. În zadar aşteaptă Dumnezeu ... urechi pregătite ... Nici un strigăt nu se ridică de data aceasta spre El! Poporul s-a obişnuit cu starea mizerabilă de robie. Cu toate acestea, ici şi colo există câţiva martori credincioşi care se tem de Domnul. Între ei, Dumnezeu ni-i arată pe Manoah şi pe soţia lui, un cuplu evlavios, din seminţia lui Dan, fără copii. Şi iată că, într-o zi, un Vizitator ceresc Se arată femeii. El are pentru ea un mesaj îmbucurător: ea va fi mama celui care va începe să-l elibereze pe Israel din mâna filistenilor. Această scenă ne duce cu gândul la începutul evangheliei după Luca, unde îngerul Gabriel îi anunţă Mariei venirea glorioasă a Mântuitorului pe pământ.
Numai că există unele condiţii pe care atât mama cât şi copilul trebuie să le îndeplinească. Un nazireu, conform textului de la Numeri 6, trebuie să fie pus deoparte pentru Dumnezeu şi să se abţină de la plăcerile şi bucuriile pe care alţi oameni le împărtăşesc (reprezentate de fructul viţei). 
Pentru o familie nu este întotdeauna nici uşor, nici plăcut de realizat aceasta, dar ... tocmai acest caracter doreşte Dumnezeu să-l vadă în casele alor Săi
 (vezi Ieremia 35.6 ...).

22 ianuarie 2013

Iubit..si totusi nemantuit !

...căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi
 Matei 5:45
Dumnezeu este bun, Isus Hristos este dragoste si El este indurator !
Ii dam slava pentru toate acestea, si recunoastem ca daca nu ne-ar iubi, daca nu ar fi bun si indurator...astazi TOTI am fi ..."NIMIC"
Dar adeseori bunatatea, dragostea  lui Dumnezeu si indurarea lui Isus Hristos, este inteleasa foarte gresit de foarte multi oameni.
Multi traiesc cu aceasta idee, ca indiferent ce facem, indiferent cum traim, in final Dumnezeu ne iarta si ne primeste in Imparatia LUI, pentru ca EL este bun si Dumnezeu este DRAGOSTE.
Dumnezeu ne iubeste intr-adevar, dar a fi iubit nu inseamna ca sunt si mantuit.
Ne iubeste intr-adevar, dar cu toata dragostea si bunatatea LUI, intr-o zi vom fi judecati pentru faptele pe care le facem.
Avem atatea versete care ne vorbesc despre acest lucru, si-atunci ma intreb, oare ce-i determina pe multi oameni sa creada altceva ?  Scriptura este destul de clara in acest sens si stim ca tot ceea ce scrie se implineste, pentru ca sta scris:"Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece."
Matei 24:35, si eu cred aceste cuvinte.
Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
Ioan 5:24
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
Marcu 16:16
Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Ioan 3:18

"Întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul" Isaia 45:22
Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi, pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi şi voi doborî semeţia celor asupritori.
Isaia 13:11
Realizam cat de mare este bunatatea si dragostea  lui Dumnezeu ?
La dat pe unicul Fiu, pe Isus Hristos pentru noi, pentru mine si pentru tine.L-a facut pacat, El Singurul care a fost fara de pacat.A luat asupra Sa povara pacatelor noastre, batjocorit, scuipat si batut pana la sange a indurat chin si batjocura, a simtit durerea atunci cand s-a despartit de Tatal Sau ....toate acestea pentru ca ne-a iubit.Dar constientizam noi, ca indiferent cat de mare este dragostea Lui pentru noi, daca nu pazim si nu implinim poruncile Sale, daca nu traim dupa Voia Sa...nu vom ajunge in Imparatia LUI?
Dragostea LUI este aratata acum fata de toti oamenii, El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi, dar chemarea "intoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi", o face pentru toti.
Indiferent ca esti moral sau nu, ai nevoie de pocainta....dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. 
Luca 13:3
Amintiti-va calitatile tanarului bogat."Să nu ucizi; să nu preacurveşti; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta”; şi: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”Tânărul I-a zis: „Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinereţea mea; ce-mi mai lipseşte?”
Matei 19:18-20
Cata moralitate..! 
Oare cati dintre noi ne putem lauda ca am pazit cu sfintenie toate acestea?Biblia este plina de invataturi si-I multumim ca ne-a lasat-o calauza.Să vă aduceţi astfel aminte de poruncile Mele, să le împliniţi şi să fiţi sfinţi pentru Dumnezeul vostru. Numeri 15:40

Hrana ta zilnica !

22 Ianuarie
Judecători 10.1-15

In capitolul 8, v.2 şi 3, Ghedeon făcuse experienţa că „un răspuns blând abate furia". Acum Iefta trebuie să înveţe pe cheltuiala lui restul acestui verset: „dar un cuvânt aspru stârneşte mânia" (Proverbe 15.1). EJ se izbeşte de aceiaşi bărbaţi ai lui Efraim, întotdeauna gata de ceartă (Judecători 8.1 şi Iosua 17.14), care sperau să culeagă fructele victoriei fără să fi luptat, geloşi pe succesul altora când ar fi trebuit să se bucure împreună cu ei de eliberarea adusă de Domnul. Tot ei îi reproşează lui Iefta că nu i-a chemat la luptă. Priviţi locul pe care-1 ocupă „eu", „mie", „al meu", în răspunsul lui Iefta (v. 2, 3). Şi, de data aceasta, izbucneşte un război fără reţinere.
 Cât de trist, un război între fraţi! 
Totuşi disputele din interiorul propriilor noastre familii nu sunt cu nimic diferite: au acelaşi caracter în profunzime! Şi cauzele le sunt identice: egoismul, gelozia, susceptibilitatea. Să reflectăm la importanta poruncă a Domnului: „Cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii" (Ioan 13.34, 35; 15.12, 17), poruncă repetată de apostolul Ioan (1 Ioan 3.23; 4.7, 11,21)!
În sfârşit, alţi judecători îi sunt daţi lui Israel, aleşi din seminţii diferite. Timp de pace! Să încercăm să scoatem profit din cele ce ne sunt oferite pentru fortificarea şi nu pentru aţipirea noastră!

21 ianuarie 2013

Invitatie - evanghelizare !

" Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul "
Matei 24:14

Fiecare sfarsit de saptamana o binecuvantare din partea lui Dumnezeu.
Incepand din aceasta saptamana si toata luna februarie, in fiecare joi, vinieri si sambata va fi un serviciu de evanghelizare in Biserica Penticostala Elim Timisoara.
Joi 24.01.2013 invitat pastor IOSIF BERCE-Oradea
http://www.elim.ro/
Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit
Marcu 16:15-16
Sunteti invitati si asteptati cu drag !

Cutremur după cutremur...

 Cutremur după cutremur în Vrancea, în prima zi a anului. De la începutul anului au avut loc peste 20 de seisme.Numai in ultimele 24 de ore a avut loc 4  seisme.
20.01.2013, 09:53:09    magnitudine 2.5
20.01.2013, 20:40:22    magnitudine 2.8
    20.01.2013, 22:53:06    magnitudine 3.2    
21.01.2013, 05:45:55    magnitudine 2.7

 De la Domnul oştirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pământ şi pocnet puternic, cu vijelie şi furtună, şi cu flacăra unui foc mistuitor.
Isaia 29:6
Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume. 
 Matei 24:7
   

Hrana ta zilnica !

21 Ianuarie
Judecători 10.23-40

Iefta se credea obligat să-I plătească Domnului, prin intermediul unui sacrificiu, victoria sa asupra fiilor lui Amon. Ce puţin îl cunoaşte pe Dumnezeu! El îşi găseşte plăcerea în a-i binecuvânta pe ai Săi fără să aştepte altceva decât dragostea lor. Salvarea Lui este fără plată.
Se poate remarca nebunia promisiunii pe care o face Iefta. Dumnezeu ne lasă uneori să purtăm răspunderea lucrurilor asupra cărora am decis sub puterea impulsului! Să veghem deci îndeaproape asupra cuvintelor noastre, pentru că promisiunile făcute cu uşurătate pot avea grave consecinţe (Proverbe 20.25)!
Dacă lui Iefta îi lipsea, pentru moment, credinţa, ea străluceşte acum la fiica lui. Supunerea ei - „singurul copil", „unic", îndrăgit de tatăl - ne duce cu gândul la cea a Domnului Isus (Ioan 8.29). Ea nu pune mare preţ pe propria viaţă şi se bucură de victoria pe care Domnul o dăduse lui Israel. Este ascultătoare chiar până la moarte, din dragoste pentru Domnul, pentru tatăl şi pentru poporul ei. În aceasta este o emoţionantă imagine a lui Hristos, cu toate că rămâne foarte departe de Cel pe care îl reprezintă.
Dacă fiica lui Iefta merita să fie celebrată an de an, infinit mai vrednic este Domnul nostru Isus să fie preamărit de aici de jos şi pentru toată eternitatea.

20 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

20 Ianuarie
Judecători 9.1-22

Domnul este „un Dumnezeu al iertării, milos şi îndurător" (Neemia 9.17). Încă o dată îşi va elibera poporul, iar de data aceasta prin mâna lui Iefta. Istoria acestui judecător începe într-un fel asemănător celei a lui Abimelec. Dar, în loc să se revolte, să se răzbune pe fraţii lui, renunţă la ceea ce are de drept şi se retrage în ţara Tob, unde Dumnezeu va şti să-1 găsească atunci când va veni timpul.
Iefta, privat de partea sa de moştenire, urmărit de fraţii săi şi exilat într-o ţară străină, de unde revine apoi ca eliberator, îl prefigurează, sub acest aspect, pe Domnul Isus. Salvatorul poporului trebuie, în mod imperios, să fie şi „cap" al lor şi „căpetenie" peste ei (10.18; 11.8, 9, 11). Este Hristos şi una şi alta pentru voi? După ce a fost respins de poporul Său Israel, care n-a vrut să-I recunoască drepturile, Hristos este acum absent, înălţat la cerurile din care va reveni cu putere şi ca învingător (vezi Luca 19.12-14). În faţa vrăjmaşilor lui Israel, Iefta este plin de curaj. Cum răspunde el la pretenţiile lor, la minciunile lor? Făcând apel la adevărurile de început şi sprijinindu-se pe binecuvântările de altădată. Principiile Cuvântului care i-au călăuzit pe credincioşii din generaţiile trecute trebuie bine cunoscute şi menţinute cu fermitate (2 Tes. 2.15).