Versetul zilei

2 februarie 2013

O noapte binecuvantata !

Eu ma culc si-adorm în pace
Caci Tu, Doamne ma veghezi.
Când suspin în miez de noapte
Si cu lacrime sub pleoape,
Tu, Isus ma cercetezi.

Puii de lei striga de foame
Dar eu linistit adorm.
Caci Te am pe Tine, Doamne
Lânga mine-n orice vreme
Si-mi dai pâinea ca prin somn.

Mai presus de-orice faptura
Cu iubire m-ai creat.
Mi-ai dat sfânta-nvatatura
Si-o cântare noua-n gura
Sa Te laud Doamne, ne-ncetat.

Mi-ai dat slava îngereasca
Mi-ai dat Duh, din duhul Tau.
Sunt a cerului mireasa
Preotie-mparateasca
Sunt din neam de Dumnezeu.

Toti cei ce se-ncred în Tine
Si se-ascund la umbra Ta
Vor avea blesug de pâine
Nu vor fi dati de rusine
Caci de grija, Tu porti.

Fii laudat o Doamne mare
Pe vecie înaltat
Tu dai florilor culoare
Tu-i dai câmpului splendoare
Sa fii binecuvântat.

Emisiunea "Pastorul Cel Bun"

Deorece este bine  sa afle cat mai multi, am preluat o stire de mare interes.Totodata ma bucur ca orele de transmisie sunt alese cu grija. Pana acum ora 8-9, duminica dimineata, ii facea sa intarzie pe multi la adunare. Acum nu mai au motiv de intarziere.

Odată cu închiderea postului de televiziune OTV, producătorii emisiunii “Păstorul cel bun” s-au văzut nevoiţi să găsească o altă platformă pentru transmiterea emisiunii. Cu ajutorul lui Dumnezeu, începând de mâine, 02 februarie 2013, emisiunea va fi transmisă de postul Naşul TV.
Timpul de difuzare va fi următorul:
  • Sâmbătă, de la ora 10.00-10.30
  • Duminică, de la 14.00-15.00
Cei care nu recepţionează încă postul Naşul TV, respectiv cei de pe RDS, sunt invitaţi să vizioneze emisiunea “Păstorul cel bun” pe internet la adresa http://www.nasul.tv

Avem un Dumnezeu viu !

Duhul Domnului inca mai vorbeste si inca mai cerceteaza.
Astazi mai mult ca oricand  Dumnezeu a aratat mila si indurare fata de mine si fata de toti cei care au stat in fata LUI  cu smerenie. Astazi mai mult ca oricand avem nevoie de puterea DUHULUI SFANT  in viata noastra ca sa putem face fata, atacurilor celui rau.
Pamantul e plin de durere si necaz. Toata lumea striga dupa "PACE", si pacea lipseste.....
Formalismul, traditiile si religiile sunt in toi, dar relatia cu Dumnezeu este una superficiala, poate chiar abandonata..
Tot mai multi crestini slujesc unor traditii si unor inchinari false.
Personal, parca niciodata... nu am simtit atatea lupte cu cel rau, dar dau slava Domnului ca imi da putere de biruinta tot mai mare din zi in zi.
 Niciodata nu l-am vazut racnind pe diavol atat de tare asupra crestinilor.
Niciodata nu am vazut atat de multi crestini care cad secerati de diavol si se leapada de credinta lor.Cand spunem lepadare de credinta suntem tentati sa ne gandim la prigoana, sau la alte situatii in care suntem pusi sa alegem, intre a fi cu Dumnezeu sau a fi fara EL.
Nuuuu...lepadarea este chiar sub ochii nostri. Ne lepadam de El, pentru ca ne biruie lumea, ne-atrage mai mult ea decat jertfa de la Golgota, alegem sa slujim idolilor pe care ni i-am facut, ne lepadam de El pentru ca alegem sa slujim banilor si comorilor pe care le-am adunat.Ne lepadam  pentru ca ura si rautatea a pus stapanire pe noi.Ne lepadam pentru ca ne este greu sa iertam pe cel care ne-a gresit. Pornografia, curvia si preacurvia doboara tot multi crestini.Tot mai multe vesti ingrozitore, chiar dureroase despre frati de-ai nostri care au cazut de la credinta, fiind robiti si legati cu aceste duhuri.Atragatoare sunt toate aceste pofte, dar Domnul le descopera si nu lasa ca lucrarea LUI sa ramana in mainile acestor oameni manjiti.
Vegheati dar si rugati-va !
Este tot ceea ce putem face, si este chiar singura modalitate prin care putem birui orice ispita.
Rugaciune si iar rugaciune. Da, poate ca te intrebi in sinea ta....."pai ce sa fac sa stau doar pe genunchi"?
Nu...poate nu ai timpul necesar si posibilitatea sa stai numai pe genunchi, dar te poti ruga oricand si oriunde.La birou in gand, pe masina pana la servici, acasa stand in fata aragazului poti cere Domnului sa iti tina mintea si ochii deschisi. Te poti ruga in ora aceea pe care o pierzi in fata televizorului la un serial sau la stiri, esti mult mai castigat.Nu pierzi nimic alaturi de Domnul, in schimb  o zi fara rugaciune te poate costa o vesnicie. Un moment in care nu ai vegehat si diavolul a simtit nevegherea ta.
E timpul trezirii, E vremea ca noi pocaitii sa ne pocaim. E vremea cercetarii.
Adu Doamne vremi de inviorare, fa semne si minuni, ca TOTI sa stie ca TU esti DUMNEZEUL caruia ma inchin.

Hrana ta zilnica !

2 Februarie
Judecători 18.17-31 şi 21.25

Luarea cetăţii Lais nu are nimic comun cu cuceririle credinţei din zilele lui Iosua. Ce putem vedea la Dan? Lăcomie după tot ce este pe pământ („un loc în care nu lipseşte nimic din ce este pe pământ" - 18.10), încredere în propriile forţe în acelaşi timp cu laşitate, ingratitudine, furt, credinţă rea şi, ca o încununare a tuturor, stabilirea unui cult idolatru. Ce privelişte! Şi trecem peste capitolele următoare (care descriu în detaliu acest tablou chiar mai sumbru), pentru a ajunge la cel din urmă verset al cărţii, care este o repetare a celui din cap. 17, v. 6: Fiecare făcea ce era drept in ochii săi". Propoziţia aceasta rezumă starea în care se afla poporul Israel în perioada judecătorilor. Şi, în mod trist, ea rezumă şi starea creştinătăţii din zilele noastre. Dacă Iosua este cartea care a fost asemănată cu Efeseni, cartea Judecători ne aminteşte cel mai mult de 2 Timotei (în special cap. 3). Dar aceste succesiuni de perioade de ascensiune şi de decădere, de faliment şi de restaurare, nu au loc prea adesea şi în vieţile noastre? Să ne ferim de a face ceea ce este bun numai în ochii noştri, în care nu ne putem pune încrederea şi, mai degrabă, să ne străduim să facem ce-I este plăcut Domnului (Efeseni 5.10; Evrei 13.21). Fapt deosebit de solemn: Ionatan, nepotul lui Moise (18.30), a confirmat deci ceea ce profeţise bunicul său în Deuteronom 4.25!

1 februarie 2013

Un gand....

Domnul omoară şi învie, El coboară în Locuinţa morţilor şi El scoate de acolo.
Domnul sărăceşte şi El îmbogăţeşte, El smereşte şi El înalţă,
El ridică din pulbere pe cel sărac, ridică din gunoi pe cel lipsit. Ca să-i pună să şadă alături cu cei mari. Şi le dă de moştenire un scaun de domnie îmbrăcat cu slavă; căci ai Domnului sunt stâlpii pământului şi pe ei a aşezat El lumea.
El va păzi paşii preaiubiţilor Lui, dar cei răi vor fi nimiciţi în întuneric; căci omul nu va birui prin putere.
1 Samuel2:6-9
O zi binecuvanta cu pace si mult HAR va doresc !

Hrana ta zilnica !

1 Februarie
Judecători 1.1-16

Propria voie şi spiritul idolatru manifestate în casa lui Mica au contaminat o seminţie întreagă (după cum relatează capitolul de astăzi). Întotdeauna este aşa. Înainte ca răul să se împrăştie şi să afecteze poporul lui Dumnezeu, el începe prin a prinde rădăcini în familii.
În v. 1 citim că, în zilele acelea, daniţii nu-şi primiseră încă moştenirea. Astfel, în loc să-L întrebe şi să-L aştepte pe Domnul, decid în nerăbdarea lor să încerce s-o obţină singuri. Iată ce înseamnă spiritul de independenţă şi, de asemenea, alegerea rapidă a unei soluţii! Să ne reamintim că fiii lui Dan se lăsaseră împinşi în ţinutul muntos (1.34), în loc să intre în stăpânirea a ceea ce le fusese destinat, care le stătea la îndemână, dar care necesita puterea credinţei, ei întreprind o expediţie până la celălalt capăt al ţării. Probabil că şi noi acţionăm asemenea lor mult mai adesea decât am gândi. Domnul a pregătit special pentru noi un serviciu în imediata noastră apropiere, dar noi ne tragem înapoi de la încercarea credinţei şi de la strădaniile pe care acest serviciu le-ar implica, deoarece suntem tentaţi să pornim mai degrabă într-o acţiune spectaculoasă, într-o direcţie aleasă de noi.

31 ianuarie 2013

Adevaratul post !

 De-atatea ori  ne straduim sa aducem inaintea Domnului zile de jertfa, pentru anumite cauze.Nu intotdeauna primim raspunsul si ne intrebam, oare de ce?
In Isaia 58 sta scris:

Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug;imparte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi.
 Atunci tu vei chema, şi Domnul va răspunde, vei striga, şi El va zice: „Iată-Mă!” Dacă vei îndepărta jugul din mijlocul tău, ameninţările cu degetul şi vorbele de ocară,dacă vei da mâncarea ta celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit, atunci lumina ta va răsări peste întunecime, şi întunericul tău va fi ca ziua în amiaza mare!
 Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.
 Ai tăi vor zidi iarăşi pe dărâmăturile de mai înainte, vei ridica din nou temeliile străbune, vei fi numit „Dregător de spărturi”, „Cel ce drege drumurile şi face ţara cu putinţă de locuit”. Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-L vei cinsti neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit.”

ESTI PREGATIT?

Fiecare rasarit de soare ne  da o noua speranta in suflet.Zilele trecute am vazut un documentar care m-a cutremurat si am realizat importanta acestui  rasarit in fiecare zi pentru omenire. Nu stiu cati dintre noi multumim cu consecventa pentru acest lucru....? Fara a lumina soarele, existenta noastra pe pamant nu ar fi.
Cu fiecare rasarit minunat, care apare in fiecare dimineata, ne facem noi planuri si indraznim sa visam la multe lucruri frumoase.Fiecare rasarit ne lumineaza viata si la propriu, si la figurat.
Viata e plina de sperante !
Dar oare cum ar fi, daca ne-am trezi intr-o dimineata si soarele nu ar mai lumina?Nu ar mai fi plante, nu ar mai fi vietate pe pamant, intreaga suflare ar dispare si viata nu ar mai fi.
Cum am rezista pe pamant noi oamenii ? Inevitabil  toate acestea ne vor face sa ne gandim la moartea care ne va infasura intr-o clipita in ghearele ei. Pentru "ea", nu exista varsta, indiferent ca esti tanar sau batran.
O moarte care pe multi ii sperie, iar pentru altii un motiv de bucurie. 
Bucuria ca in sfarsit ajung A-C-A-S-A !
Bucuria ca alergarea si truda de aici se vor sfarsi, necazurile si suferintele vor inceta. Bucuria revederii cu TATAL IUBIT.
Da, moartea nu este decat o rampa de lansare spre vesnicie....destinatia finala.
O vesnicie care va urma, fie ca o dorim sau nu.Insa modul cum vom petrece aceasta vesnicie, depinde de alegerea noastra. 
Sunt două destinatii : IAD sau RAI.
ESTI PREGATIT?

Daţi slavă Domnului Dumnezeului vostru până nu vine întunericul, până nu vi se lovesc picioarele de munţii nopţii! Veţi aştepta lumina, dar El o va preface în umbra morţii şi o va preface în negură adâncă.
Ieremia 13:16

Hrana ta zilnica !

31 Ianuarie
Judecători 17.1-13

Iată imaginea tristă a unei familii, foarte diferită de cea a lui Manoah. Fiul» fură; mama jură cu blesteme, apoi cu aceeaşi gură (vezi Iacov 3.10) îşi binecuvântează fiul, în loc să-1 facă să-şi dea seama de gravitatea păcatului său. În final, ea confecţionează chipuri cioplite pentru el.
Legea care interzicea aceste practici este aşadar complet ignorată, cu toate că numele Domnului este amestecat între cuvintele acestei femei. „Poporul acesta Mă onorează cu buzele", spunea Domnul Isus, „dar inima lui este departe de Mine" (Matei 15.8; Isaia 29.13; 46.6). Ce avertisment este acesta pentru fiecare dintre noi!
Pronunţarea numelui Domnului impune să ne depărtăm de rău (2 Timotei 2.19). Faptul că-L numim pe Isus Domnul nostru semnifică recunoaşterea autorităţii Sale. Aici, din contră, fiecare face ce este drept în ochii lui. Este şi cazul lui Mica, al mamei lui şi al acestui tânăr levit din Betleem, pe care Mica îl pune ca preot, consacrându-1 fără a avea vreun drept pentru aceasta. Vai! acest tânăr este chiar un descendent al lui Moise (18.30). Ce ar fi gândit cel care introdusese legea, care distrusese viţelul de aur, care-1 învăţase pe popor acel cântec minunat din Deuteronom 32, văzându-1 pe propriul nepot devenind preotul unui chip cioplit? Descendenţii unui om al lui Dumnezeu nu sunt nicidecum puşi la adăpost faţă de un naufragiu spiritual.

30 ianuarie 2013

BISERICĂ, TREZESTE-TE!


Copii mâncaţi de proprii părinţi din cauza foametei.

Canibalism în Coreea de Nord: Copii mâncaţi de proprii părinţi din cauza foametei.
Cam asa suna titlul unui articol pe care l-am citit....socant !
Reporteri sub acoperire de la o agenţie de presă asiatică au descoperit mai multe cazuri de canibalism în Coreea de Nord, unii locuitori recurgând la a-şi ucide copiii ca să aibă ce mânca, în urma unui val de foamete care a lovit zonele agricole din ţară.
Astfel, un bărbat înfometat din Coreea de Nord a fost executat după ce şi-a ucis cei doi copii pentru a se hrăni, conform unor surse din interiorul statului.

Reporteri sub acoperire de la Asia Press au relatat pentru Sunday Times cum un bărbat a dezgropat cadavrul propriului nepot, după care l-a mâncat. Un altul şi-a fiert copilul ca să aibă ce să mănânce.

Un locuitor a fost citat în timp ce povestea că un bărbat din satul lui care şi-a omorât cei doi copii şi a încercat să-i mănânce a fost executat. Potrivit acestuia, tatăl a omorât-o pe fata cea mare în timp ce soţia era plecată pentru afaceri, iar apoi şi-a omorât fiul pentru că fusese martor la crimă.

"De aceea, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Pentru că aţi fost mai îndărătnici decât neamurile care vă înconjoară; pentru că n-aţi urmat poruncile Mele şi n-aţi împlinit legile Mele, şi n-aţi lucrat nici măcar după legile neamurilor care vă înconjoară –din pricina aceasta, aşa zice Domnul Dumnezeu: Iată, am necaz pe tine şi voi aduce la îndeplinire în mijlocul tău judecăţile Mele, sub ochii neamurilor.
Din pricina tuturor urâciunilor tale, îţi voi face ce n-am mai făcut niciodată şi nici nu voi mai face vreodată.
            Sursa http://www.mediafax.ro/externe/canibalism-in-coreea-de-nord-copii-mancati-de-proprii-parinti-din-cauza-foametei-video-10525389

Rezistent la foc...

Astazi citeam o istorioara care intr-adevar m-a incurajat, si sincer as vrea sa o impartasesc cu voi, pentru caci stiu ca multi crestini trec azi prin grele incercari. 
Atunci cand omul se intoarce la  Dumnezeu, vine cu speranta in suflet, ca de-acuma...toate lucrurile merg ca pe roate.Nu duci lipsa de nimic, nu cunosti suferinta, nu cunosti ce-i boala, si exemplele ar putea continua.
Adeseori am intalnit oameni credinciosi care ajunsi in incercare, ajunsi in suferinta, au cazut in deznadejde si s-au intrebat ..."de ce Doamne?"..."de ce tocmai eu?"

Intr-un satuc mic locuia un fierar crestin. In ultima perioada omul a avut numai necazuri.Nu se termina unul, ca venea altul. Vecinul lui l-a intrebat intr-o zi: "tu zici ca Dumnezeu este bun, este dragoste....atunci de ce oare iti da numai necazuri?"
Fierarul lua o bucata de metal pe care o avea in fieraria lui si incepuse sa ii explice.
Ca bucata aceasta sa devina folositoare ea trebuie sa fie tare si rezistenta, dar pentru  a face din el acest lucru, trebuie sa il pun in foc pana se incalzeste si va avea culoarea alba.O pun pe nicovala si incep sa bat in ea de cateva ori sa vad daca suporta calirea.Daca o suporta, o arunc in apa si-apoi repede in foc si inca o data in apa.Abia atunci pot face ceva folositor din ea.
Intelegi tu acum, de ce trec eu prin incercari? Dumnezeu a vrut sa vada daca suport calirea !
Ceea ce este important, ca nu m-a aruncat pe un morman de fiare vechi.

Adeseori trecem prin incercari mari, durere in suflet, si suferinta in trup, neajunsuri si multe probleme, dar daca esti un crestin autentic, trebuie sa stii ca toate acestea sunt pentru slefuirea si intarirea credintei tale.
Ceea ce trebuie sa stim, este ca niciodata nu suntem singuri.La toata aceasta operatiune suntem asistati de chiar... DUMNEZEU !
Numai trecand biruitori prin tot acest proces, vom fi gasiti tari in credinta.EL a promis ca indiferent unde vom fi, va fi alaturi de Copiii SAI.

Doamne ajuta-ma sa fiu biruitoare in toate incercarile, ca sa pot fi gasita aur veritabil..

Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi...

 Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape!
Isaia 55:6
Ne-am gandit oare profund la acest verset????
Cautati.....cata vreme....
Daca citim in Eclesiastul 3:8 "iubitul îşi are vremea lui, şi urâtul îşi are vremea lui; războiul îşi are vremea lui, şi pacea îşi are vremea ei ", vedem ca pentru toate EXISTA O VREME.
Asa cum exista o vreme a copilariei, cum exista o vreme a adolescentei, o vreme a iubitului,  etc..... si pentru fiecare lucru exista o vreme, tot asa exista o vreme si a cautarii pe Domnul.
Daca stai de vorba cu prietenii tai care nu sunt crestini, si le  pui urmatoarea intrebarea: de ce nu te pocaiesti?.....majoritatea raspund cam asa..."ma voi pocai, dar nu acum...mai la batranete. 
Niciunul din acestia nu stiu, ca "EXISTA O VREME", cand poti face acest lucru. Exista o vreme cand Dumnezeu se lasa descoperit.
Ani buni am crezut si eu acest lucru, "te poti pocai oricand", numai sa fii in viata, dar cand am auzit acest  intr-un mesaj...am ramas umpic pe ganduri si am analizat acest verset.
Da, exista un TIMP pentru asta. Dumnezeu a lasat o vreme a cercetarii noastre, a lasat un timp pentru a putea lua decizia sa-L urmam, de a  ne recunoaste pacatele si a  le marturisi inaintea LUI, dar acest timp e limitat. Cat....?...nu stim, dar ceea ce stim este ca, desi este cunoscut pentru indelunga Sa rabdare fata de omenire, totusi....indelunga Sa rabdare nu este la nesfarsit pentru cei care calca Harul Sau in picioare si nimeni nu poate face acest lucru.
"Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu...." Evrei 12:15/a
Acest verset ne arata ca Harul lui Dumnezeu nu este la nesfarsit.
Astazi daca auzi glasul LUI, nu-ti impietri inima, pentru ca va veni o vreme in care vei dori sa te intorci la EL, dar fi-va prea tarziu.

Hrana ta zilnica !

30 Ianuarie
Judecători 13.23-31

Sărmanul Samson! Ne apropiem de sfârşitul istoriei sale solemne: Orb, prizonier, devine un subiect de râs pentru vrăjmaşii lui Dumnezeu şi ai poporului său. Şi, ceea ce este mai grav, ruşinea lui se reflectă asupra lui Dumnezeu însuşi, pentru că idolul apare mai puternic decât luptătorul Domnului. Dumnezeu pune însă o limită unei asemenea prezumţii din partea adversarului.
O ultimă victorie îi va fi acordată lui Samson care moare în acelaşi timp cu trei mii de filisteni.
Astfel Samson şi-a pierdut, una după alta, puterea, libertatea, vederea, iar în final viaţa.
Noi toţi care am fost înălţaţi în cunoaşterea Domnului Isus trebuie să medităm asupra acestui rezultat trist. Am primit mult şi ne găsim într-o poziţie privilegiată.
Este adevărat că suntem legaţi cu un nazireat la despărţirea de lume şi de multe dintre plăcerile ei. Dar ce compensaţie avem! O forţă supranaturală, de origine divină, aceea a Duhului Sfânt, se află la dispoziţia noastră. Pe calea voii lui Dumnezeu, nimic nu poate rezista acestei puteri! Să ne aflăm şi să rămânem între cei cărora apostolul Ioan le adresează cuvintele acestea, „V-am scris, tinerilor, pentru că sunteţi tari şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi şi 1-ati învins pe cel rău" (1 Ioan 2.14).

29 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

29 Ianuarie
Judecători 16.13-22

Existau secrete în viaţa lui Samson: ghicitoarea sa din cap. 14, iar aici nazireatul său. El n-a putut să le păstreze nici pe unul, nici pe celălalt. Răscumpăratul are propriile secrete cu Salvatorul său: experienţele trăite cu El despre care, probabil, nu poate vorbi cu nimeni. Convertirea noastră este un fapt care trebuie făcut cunoscut Pe de altă parte, nu se cuvine întotdeauna să explicăm altora de ce facem sau nu facem anumite lucruri (Daniel 3.16). Motivul este punerea noastră deoparte pentru Dumnezeu, „legământul nazireatului nostru", de care depinde forţa noastră spirituală. „Pentru că, fără Mine, nu puteţi face nimic" a spus Domnul Isus (Ioan 15.5). Când lumea va descoperi în ce constă separarea noastră, va fi gata să ne facă s-o pierdem.
Seducătoare, Dalila îl hărţuieşte zi de zi pe sărmanul Samson, iar el, necăjit, ,,mâhnit până la moarte" (v. 16), sfârşeşte prin a-i ceda. Ea „1-a adormit", se relatează în continuare (v. 19). Fatal somnul acesta! (citiţi şi 1 Tes. 5.6). Victorios asupra unui leu, omul puternic n-a ştiut cum să-şi înfrâneze limba (14.17 şi 16.17). „Orice specie de fiare... este... şi a fost îmblânzită de om - declară Iacov - dar limba, nici unul din oameni n-o poate îmblânzi" (Iacov 3.7, 8).

28 ianuarie 2013

O saptamana binecuvantata!


Binecuvântează, suflete, pe Domnul,
Domnul Dumnezeul nostru necuprins,
Doamne, Tu mă aperi şi îmi mângâi somnul
Ca un cort deasupra-mi cerul l-ai întins.

Cum o dimineaţă luminezi pe cale
Şi în strălucire, Doamne, Te-nveleşti,
Apele sunt vârful locuinţei Tale
Şi din nori făcut e caru-n care Eşti.

Şi alergi cu vântul-sol în veşnicie,
Sol cum fiecare vânt Îţi este sol,
Flacăra şi focul ţi se-nchina Ţie,
Ai luat pământul, l-ai zidit din gol.

Temelii în stare veşnic să-l susţină -
Înghiţit fusese la un semn de-al Tău
De adânc, când apa încerca să-l ţină
Şi să-l zăvorască înăuntrul său.

Dar cu spaima apa, auzindu-Ţi glasul
A fugit croindu-şi drumul spre câmpii
Pân' la locu-n care-ai hotărât popasul
Să rămână-acolo peste veşnicii.

Şi să nu se-ntoarcă, Doamne, niciodată,
Tu faci să ţâşnească apele din văi,
Tu adapi în ele fiara însetată,
Case ridicat-ai pentru toţi ai Tăi.

Cu lucrarea-Ţi sfântă, tu hrăneşti pământul,
Iarba-o faci să crească, toate ni le dai
Stanca, adăpostul când ne bate vântul,
Ce-am putea să-Ţi cerem, Doamne şi să n-ai?...

Totu-n lumea asta s-a făcut prin Tine,
Drum deschis-ai unde nu puteai să treci,
De belşug şi roade palmele ni-s pline,
Lăudat fii, Doamne, lăudat pe veci!...

                                                                           Sanja Cristea Tiberian

Dumnezeu este suveran !

Oare constientizam cat de mult depindem de Dumnezeu?
Constientizam ca tot ceea ce avem, tot ceea ce suntem, este doar datorita LUI, datorita HARULUI SAU ?
Imi place sa cred ca indiferent de circumstante, IL IUBIM PE DUMNEZEU !
Numai ca lucrurile nu sunt chiar asa. Oamenii de regula alearga la Dumnezeu atunci cand dau de greutati.
Am sa redau cateva ganduri din mesajul fr. Iosif Berce, mesaj care exprima realitatea zilelor de azi si poate chiar dintotdeauna.

Cand cauta oamenii  fata lui Dumnezeu?

  • Foametea, lipsurile, incercarile si problemele il determina pe om sa Il caute pe DUMNEZEU! 
Rareori oamenii l-au cautat pe Dumnezeu atunci cand le-a mers bine. In bogatie si bunastare, omul nu are timp sa se gandeasca la "cele sfinte".Bogatia si bunastarea creeaza independenta de Dumnezeu, saracia si lipsurile, problemele de sanatate si de familie, creeaza dependenta de EL.
  • Atunci cand Dumnezeu le ia din viata lor pe cineva drag !
Cand pierzi pe cineva drag, durerea din suflet pe care o ai, te face sa Il cauti pe Dumnezeu.E dureroasa durerea aceasta a despartirii de cei dragi, dar oare realizam cat de mare este durerea pentru Dumnezeu atunci cand noi alegem sa ne despartim de EL? Da, alegem..este o alegere a noastra. Faptul ca ne traim viata in neascultare de EL, faptul ca nu vrem sa pazim poruncile LUI, este o alegere pe care noi o facem.Durerea instrainarii de Dumnezeu este cu mult mai grea decat despartirea de cel drag.
  • Atunci cand nu mai avem alternativa, Il cautam pe Dumnezeu !
Cand ai ramas fara servici, cand copiii nu te mai asculta, cand sotul te-a parasit, prieteni nu mai ai, cand mama ti-a decedat si cand medicul tine in mana rezultatul analizelor tale si diagnosticul este "CANCER", atunci vii la Dumnezeu si stii ca este singura ta salvare.
Oh... de am avea intelepciune sa IL cautam pe Dumnezeu din dragoste si nu doar din nevoie. De am constientiza ca EL nu este 112. De-am realiza ca EL este SUVERAN peste toate aceste lucruri, peste banii nostri, peste job-ul nostru, peste familia noastra, peste viata noastra. El ni le-a dat si tot EL ni le poate lua in orice clipa.
Amintiti-va istoria lui IOV, omul care l-a iubit pe Dumnezeu.Intr-o clipa Dumnezeu i-a luat tot ce avea, avere, copii, sanatate, dar cu toate acestea IOV a ramas fidel lui Dumnezeu.Dumnezeu nu a ramas dator si a rasplatit credinta lui IOV dandu-i indoit din tot ce avusese IOV.
Doamne da-ne intelepciune !!!



Hrana ta zilnica !

28 Ianuarie
Judecători 16.1-12

Samson este un om plin de contraste: din punct de vedere fizic este foarte puternic; din punct de vedere moral este slab, gata să cedeze la toate capriciile proprii. În afară era pus deoparte pentru Domnul; părul său lung arăta acest lucru. Dar înăuntru, inima îi era împărţită. Dovada este că iubea pe cineva dintre vrăjmaşii poporului său. Ar trebui să ne întrebăm dacă, în vieţile noastre, ceea ce arătăm în afară corespunde cu starea interioară a inimii. Exersarea trupului nu este fără folos, dar ceea ce are valoare înaintea lui Dumnezeu nu sunt succesele în sport, care dezvoltă orgoliul, ci victoriile în secret asupra poftelor noastre. Prin faptul că nu are părul tuns, o tânără credincioasă îşi arată în afară ascultarea ei. Din nou această ascultare trebuie să fie la fel şi în inima ei!
În lectura de astăzi găsim o imagine a Celui care „a zdrobit porţile de aramă şi a sfărâmat zăvoarele de fier" (Psalmul 107.16). Samson, smulgând porţile cetăţii Gaza şi ducându-le în vârful muntelui pe umerii săi puternici, ne duce cu gândul la Hristos: El a rupt legăturile morţii, eliberându-i astfel „pe toţi aceia care, prin frica de moarte, erau supuşi robiei toată viaţa lor" (Evrei 2.15). Apoi El este înviat în putere, având „cheile morţii şi ale Locuinţei Morţilor" (Apocalipsa 1.18).

27 ianuarie 2013

Hrana ta zilnica !

27 Ianuarie
Judecători 15.9-20

Israel a decăzut la starea cea mai de jos. Nu numai că nu suferă nimic sub stăpânirea filistenilor, dar este şi «chinuit» de eliberatorul pe care i 1-a dat Dumnezeu. Bărbaţii lui Iuda se suie ca să-1 lege pe Samson şi să-1 îndepărteze dintre ei. „Nu ştii că filistenii stăpânesc peste noi?" (v. 11).
Cu alte cuvinte, aceasta însemna: „Suntem satisfăcuţi cu situaţia în care ne aflăm.
De ce ai venit să ne faci greutăţi?"
Dar ce ocazie i se oferă astfel lui Samson! El rupe funiile noi şi, de unul singur, câştigă o victorie răsunătoare. Ca şi ţepuşa pentru boi a lui Şamgar (3.31), falca unui măgar este o armă de dispreţuit. Aceasta scoate în evidenţă faptul că victoria vine numai de la Dumnezeu.
Samson a trebuit să experimenteze faptul că, după luptă, îi este necesară apa pe care o dă Dumnezeu. Răspunzând rugăciunii lui, apa ţâşneşte pentru el din crăpătura stâncii, stâncă ce ne vorbeşte întotdeauna despre Hristos (1 Cor. 10.4). Dacă îi cerem, Dumnezeu ne va da, în acelaşi fel, resursele proaspete şi dătătoare de viaţă ale Cuvântului Său. Duhul Sfânt foloseşte Cuvântul ca să împlinească nevoile noastre