Versetul zilei

6 aprilie 2013

Comorile din gradina !

Tot mai mult auzim de diferite boli si unele boli cu denumiri de care poate, nici macar nu am auzit. Stiu ca pe vremea bunicii sau a parintilor mei se  manca de toate, fara sa se numere caloriile, fara sa se masoare colesterolul, si multe altele. 
Daca  cu ani in urma mancam doar produse din gradina pe care trebuia sa le spalam, sa le curatam, astazi suntem scutiti de efortul acesta..le cumparam gata pregatite, congelate , si chiar semipreparate. Deh....nu mai avem timp !
Astazi am devenit foarte inteligenti, stim sa  mancam, am invatat sa consumam doar dupa sfatul cartilor si al medicilor......si suntem tot mai bolnavi.
Alimentatia  generatie moderne, are si avantaje si dezavantaje. Eu am gasit  dezavantaje....poate dumneavoastra imi spuneti avantajele....
  • Inlocuirea painii integrale si a terciului  de cereale, cu paine alba, aratoasa si gustoasa.
  • Inlocuirea hranei pregatite in casa cu  hrana preparata termic. Si aici ma refer la toate produsele pe care inainte le luam din gradina sau de pe masa taranului la piata, iar acum le-am inlocuit cu  cele din vitrina congelatoarelor din supermarket.
  • excesul de sare si zahar
  • alimentatia saraca in fibre alimentare si saruri minerale.
  • excesul de proteine
Toate acestea duc la aparitia a tot felul de consecinte si boli.Obezitatea, diabetul zaharat, tensiunea, cardiopatia ischemica, supraincarcarea  organelor de purificare
 (ficat, rinichi, fiere), dar si probleme cu dantura, cariile si paradontoza.
Asadar, dupa o iarna atat de lunga, o alimentatie  sanatoasa, bogata in legume si fructe ne poate ajuta organismul sa se refaca. Daca luam fiecare fruct, fiecare leguma in parte si citim despre fiecare, vom vedea ca toate isi aduc un aport bogat la intarirea organismului.Eu am ramas uimita...! Nu exista leguma sau fruct care sa nu aibe calitati deosebite.
De prea multe ori stam in camara cu adevarate comori si nu stim sa le folosim. Pe langa faptul ca fiecare fruct si fiecare leguma ne ajuta sa ne hranim sanatos, toate acestea au si proprietati terapeutice. Atat legumele cat si fructele, ne ajuta sa prevenim unele probleme de sanatate, dar ne  si ajuta, sa ne si vindecam.
Folosind zi de zi alimente sanatoase vom avea si trupuri sanatoase.

Hrana ta zilnica !

6 Aprilie
1 Samuel 31.1-13

În timp ce au loc aceste evenimente, între Israel şi filisteni începe lupta. Curând sorţii înclină în favoarea filistenilor, pentru că aceştia au la dispoziţie un corp de arcaşi împotriva cărora israeliţii, loviţi de la distanţă, nu-şi mai pot folosi armele. Apoi deodată totul este
pierdut pentru Saul. Şi, prin contrast cu David în capitolul precedent (v. 6), nici Dumnezeu nu este cu ei Singura cale de ieşire pe care o poate vedea, deşi e tragică, este să-şi ia viaţa. Acelaşi lucru îl va face şi Iuda. Astfel, asemenea multor oameni sărmani a căror disperare i-a condus la sinucidere (mai degrabă decât în braţele Domnului), dorind să scape de o dezonoare pe pământ, Saul nu face decât să se arunce mai repede într-o nenorocire eternă. Sărmanul om! Avusese împărăţia şi tot ce şi-ar fi putut dori cineva în lumea aceasta. Dar la ce îi folosesc toate acestea celui care „şi-ar pierde sufletul?" (Marcu 8.36).
Locuitorii Iabesului din Galaad, o cetate având legături de sânge cu seminţia lui Beniamin (Judecători 21.14), îşi arată recunoştinţa faţă de Saul, care cândva îi salvase (cap. 11).
Acum vechea ordine a lucrurilor este dată deoparte, pentru a face loc împăratului ales de Dumnezeu, David, o imagine a Domnului Hristos venind să domnească în glorie.

5 aprilie 2013

"Veniti sau plecati".

Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui. 
Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui:
 „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
Matei 25:31-34

Va dau o veste buna...."ISUS VA REVENI"!
Nu va trece mul timp si toate neamurile, spune Scriptura, vor fi adunate inaintea LUI. Cand spune "TOATE", inseamna ca fiecare suflare va sta inaintea LUI, fie ca in momentul venirii Domnului au adormit (au murit), fie ca sunt inca in viata. In ziua aceea toti vor primi trupuri noi.
Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi,într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi. Căci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, să se îmbrace în neputrezire, şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire. Când trupul acesta, supus putrezirii, se va îmbrăca în neputrezire, şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: „Moartea a fost înghiţită de biruinţă. 
1 Corinteni 15:51-54
In ziua aceea vom auzi: "veniti sau plecati". Doua cuvinte....!
Doua cuvinte de care atarna destinul nostru, si acestea le vom auzi in functie de modul in care ne traim viata. Din nastere inclinatia noastra este inspre pacat,dar Duhul Sfant este Acela care ne da putere sa biruim si sa luptam pe cale.Putini am ales sa mergem pe o cale care este mai ingusta, cu mai multe semne care indica stop sau oprirea interzisa, insa stim care este destinatia. Multi au ales sa mearga in libertate, pe un drum cu multe opriri, cu multe placeri, insa nu isi cunosc destinatia, desi, si aceasta categorie are o destinatie sigura. Daca recitim versetul din Matei 25, vom vedea ca alegerea va fi facuta atat de simplu si de transant. Vor exista doar doua categori, rai si buni, asa cum se despart oile de capre. Asta ma face sa cred ca alegerea nu va fi facuta in functie de anumite criterii.Nu se va face alegeri in functie de inteligenta noastra umana, in functie de numarul de conturi deschise la banca, nu se va face in functie de culoarea politica, nu se va face in functie de tenul pielii, si nu se va face nici in functie de apartenenta noastra la un anumit cult.Deci fie ca  suntem ortodocsi, fie ca suntem baptisti, fie ca penticostali, alegerea va fi facuta in functie de viata pe care i-am inchinat-o Domnului, si in functie de relatia noastra cu El, acum.
OI sau CAPRE, BUNI sau RAI !
"Veniti binecuvantatii Tatalui Meu".....sau "Duceti-va de la mine blestematilor"
Unde te gasesti dragul meu...?
...............................

Felul in care suntem calauziti !

Adevărul este ca o peşteră foarte mare în care noi dorim să intrăm, dar pe care nu suntem în stare s-o traversăm singuri. Ea este clară şi luminoasă la intrare, dar dacă voim să pătrundem mai departe şi să cercetăm ascunzişurile ei, ne trebuie o călăuză, fără de care ne putem pierde.
"Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul.
Ioan 16:3 
 Duhul Sfânt care cunoaşte foarte bine tot adevărul, el este această călăuză, este rânduit să îl conducă pe orice credincios adevărat, atât de departe cât poate el pricepe, să-l ducă dintr-o încăpere în alta ca să înveţe să cunoască lucrurile adânci ale lui Dumnezeu şi sa-i descopere toate lucrurile ascunse.
Ce mare făgăduinţă pentru sufletul care cercetează smerit! 
Noi dorim să cunoaştem adevărul şi să ne adâncim în el. Ne dăm seama că suntem supuşi greşelii şi că avem nevoie grabnică să fim călăuziţi. Să ne bucurăm dar de faptul că Duhul Sfânt a venit să rămână cu noi. El vrea să ne slujească de călăuză şi noi primim cu bucurie călăuzirea Lui. Dorim „tot adevărul", ca să nu ne clătinam în vreo parte. Să nu nesocotim nici o fărâmă din descoperirea Duhului Sfânt, ca să nu pierdem o binecuvântare şi să cădem în păcat. 
Duhul lui Dumnezeu ne-a fost dat ca să ne călăuzească în tot adevărul şi ca noi, cu inimile supuse, să ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu şi să-i urmăm îndrumările.

                                                                                      Charles Haddon Spurgeon

Hrana ta zilnica !

5 Aprilie
1 Samuel 30.11-31

Sărmanul sclav egiptean abandonat de stăpânul lui, pe care David îl adăposteşte şi îl înviorează cu apă şi hrană, ne reaminteşte de condiţia păcătosului pierdut. Când Satan 1-a lăsat într-o stare de slăbiciune totală şi de moarte morală, Isus, asemenea bunului Samaritean, îi dă acestui păcătos atât viaţa, cât şi puterea şi capacitatea de a-I sluji.
Conduşi de băiatul acesta, David şi oamenii lui cad fără veste asupra amaleciţilor ocupaţi cu sărbătorirea victoriei. Dumnezeu permite ca ei să recupereze tot ce le fusese furat şi să intre în posesia unei prăzi bogate. Acesta este harul divin de care toţi trebuie să profite, chiar şi cel care „a rămas la bagaje"! Iată răspunsul lui David pentru însoţitorii săi egoişti şi geloşi! Nu este aceasta şi învăţătura Evangheliei? Lucrătorul de la ceasul al unsprezecelea va primi tot atât cât prietenii lui care au început de dimineaţă, în ciuda resentimentului lor; pentru că el s-a învoit cu un stăpân plin de bunătate (Matei 20.14, 15). Să nu credem, de exemplu, că un credincios infirm sau bolnav va fi mai puţin favorizat în ziua lui Hristos deoarece, aparent, nu se găseşte «în prima linie». 
Noi nu suntem în stare să judecăm serviciul altor creştini, nici să estimăm răsplata lor. Domnul le-a pregătit-o pe măsura dragostei Sale desăvârşite.

4 aprilie 2013

Multumesc

Uitandu-ma la statisticile blogului in ultima saptamana, am ramas impresionata de numarul mare al vizitatorilor din multe tari care urmaresc acest blog. Pe langa  tarile care vizualizeaza  cu consecventa blogul, tari ca AMERICA, ITALIA, GERMANIA, AUSTRIA, SPANIA, FRANTA, MAREA BRITANIE, REPUBLICA MOLDOVA si bineinteles ROMANIA, una din tarile cu numar impresionant este RUSIA, POLONIA si TURCIA si bineinteles alte state mai mici.
As dori cu aceasta ocazia sa va multumesc in mod deosebit tuturor pentru vizitele dumneavoastra, si totodata as dori sa va salut cu un verset din Numeri 6:25:
 "Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine!"

O stire ...interesanta !

Nu stiu daca am vazut bine sau nu....dar cred ca stirea este cat se poate de reala. Citind o stire am ramas mai mult decat socata, si m-am intrebat...
Doamne, unde am ajuns....?
 Stirea  care m-a socat, am preluat-o din adevarul.ro.

Biserica Baptistă din Ocna Mureş a aplelat la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba pentru a-şi găsi doi pastori (preoţi) pe care să-i angajeze pe o perioadă nedeterminată.
Reprezentanţii Asociaţiei „Casa Tâmplarului“ care patronează Biserica Baptistă din oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, au anunţat Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba că au vacante două posturi de pastori (preoţi).
Potrivit reprezentanţilor AJOFM, unul dintre posturi este normat la opt ore, iar cel de-al doilea la patru ore. Remuneraţia oferită celor interesaţi tinde spre un salariu mediu, la care se adaugă bonurile de masă.
În Alba, sunt disponibile acum prin AJOFM, în jur de 100 de locuri de muncă. Oferta angajatorilor prin Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba se adresează în special celor care au pregătire în industria textilă şi muncitorilor necalificaţi.
Cele mai multe şanse de angajare sunt la Sebeş pentru cusători şi muncitori, şi la Câmpeni, unde angajatorii caută confecţioneri de îmbrăcăminte şi muncitori necalificaţi în industria textilă. Acum, în evedenţele AJOFM sunt în jur de 12.500 de şomeri.

Acuma stau si ma intreb, a fi pastor este o chemare sau o meserie...?
Ne intrebam de multe ori de ce starea unor biserici  a ajuns unde a ajuns....?
Ne intrebam de ce unii crestini sunt doar crestini doar pe un registru?
Nu mai imi pun asemenea intrebari...pentru ca  citind aceasta stire, am gasit raspunsul. Atata timp cat unii pastori isi fac doar meseria, merg la biserica  si urca la amvon, asemeni unui frezor sau strungar la bancul lui de lucru, nu ma mir ca unele biserici sunt tot mai reci si tot mai goale.
Vai de păstorii care nimicesc şi risipesc turma păşunii Mele, zice Domnul”, scrie prorocul Ieremia 23:1, si daca citim tot capitolul ne ingrozim, cu-atat mai mult cei carora le este adresat acest cuvant, ar trebui sa fie...
Ce mare raspundere au pastorii...?
Doamne, da-ne intelepciune si putere sa ne rugam pentru ei, sa isi inteleaga chemarea, daca o au, iar daca nu...si o fac doar...sau din alt motiv, atunci Domnul sa le dea intelepciune si sa isi caute alt job. Biserica este a Domnului si El vrea oameni devotati, dispusi sa sacrifice totul pentru El.
Păstoriţi turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine.

Hrana ta zilnica !

4Aprilie
1 Samuel 30.1-10

Dumnezeu n-a permis ca David să participe în bătălie nici contra lui Saul, pe care-1 cruţase de două ori atât de generos, nici contra lui Ionatan, prietenul său, nici contra lui Israel, peste care fusese chemat să domnească!
Cu toate că a fost împiedicat de la aceasta, trebuie acum să sufere disciplinarea, asemenea oricărui slujitor neascultător. Disciplina constă în dezastrul pe care îl găseşte când se întoarce la Ţiclag. Ce tragedie pentru aceşti oameni şi mai ales pentru căpetenia lor! Aceia care-i sunt cei mai dragi au dispărut. Nu ştie dacă sunt morţi sau doar captivi. David a pierdut totul. Şi chiar mai rău: exilat din Israel, urmărit de Saul, respins de falşii săi prieteni, filistenii, este acum înlăturat de prietenii lui adevăraţi, care i-au fost însoţitori fideli de la început, căci ei se întorc împotriva lui şi vorbesc să-1 ucidă cu pietre. Nu mai are nimic ... Cu toate acestea, Dumnezeu rămâne! 
Şi citim aceste cuvinte remarcabile: „David s-a întărit în Domnul Dumnezeul lui" (v. 6). Nemaiputând conta pe nimeni şi pe nimic, înţelege semnificaţia imnului: «Când totul a apus, El îmi rămâne, numai El». Apoi, cu această putere pe care a regăsit-o în Dumnezeul său, David se angajează hotărât în urmărirea jefuitorilor amaleciţi.

3 aprilie 2013

Hrana ta zilnica !

3 Aprilie
1 Samuel 29.1-11

Atât timp cât nu exista un război deschis între Israel şi filisteni, poziţia lui David faţă de străini putea fi scuzată, deoarece fusese condus în exil chiar de ura lui Saul. Acum însă, în pragul bătăliei, situaţia aceasta devine imposibilă. David ar fi trebuit să-şi dea seama de lucrul acesta, dar continuă jocul său dublu, arătându-se gata să-şi încingă armele contra lui Israel, fiind însă de partea filistenilor. Domnul, în îndurarea Lui, Se foloseşte de suspiciunea prinţilor, pentru a-1 smulge pe David, tocmai la timp, din cursa în care se aruncase singur.
Să reţinem bine că, pentru credincios, lumea nu este numai un străin, ci şi un vrăjmaş. Ea nu este mai puţin periculoasă prin avansurile sau prin complimentele ei -aici ale lui Achiş către David (v. 6, 9) - decât prin manifestările ei de violenţă.
Omul cu faima de a fi ucis zecile lui de mii de filisteni a fost în stare să-şi uite propriile victorii. Dimpotrivă, vrăjmaşii lui le-au păstrat usturătoarea amintire (v. 5; 21.11). Şi când noi uităm crucea şi mărturia noastră anterioară, lumea ştie să ne arate întotdeauna cu degetul: «Nu este acesta credinciosul care se credea mai bun decât noi?

2 aprilie 2013

Opriti-va...!

Imi place sa fiu atenta si sa imi notez de fiecare data, ganduri pe care Dumnezeu ni le transmite prin diferiti slujitori ai Sai. Ii multumesc ca inca avem oameni prin care Dumnezeu isi face lucrarea si Duhul Sfant se foloseste prin ei.Sunt bucuroasa ca si saptamana trecuta  Dumnezeu ne-a vorbit intr-un mod special in fiecare seara. Un mesaj pe care Dumnezeu a vrut sa ni-l transmita noua, a fost acesta: OPRITI-VA!  
Psalmul 46
 Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. 
 Este un râu, ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu, sfântul locaş al locuinţelor Celui Preaînalt. Dumnezeu este în mijlocul ei: ea nu se clatină; Dumnezeu o ajută în revărsatul zorilor. Neamurile se frământă, împărăţiile se clatină, dar glasul Lui răsună, şi pământul se topeşte de groază. Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. – 
 Veniţi şi priviţi lucrările Domnului, pustiirile pe care le-a făcut El pe pământ.
 El a pus capăt războaielor până la marginea pământului; El a sfărâmat arcul şi a rupt suliţa, a ars cu foc carele de război. 
  „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu:
 Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”
  Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.

De fiecare data cand citesc acest psalm ma cutremur in momentul in care ajung la versetul 10, 
„Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu:
 Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.”
Parca si aud vocea  puternica a lui Dumnezeu...."OPRITI-VA". Opriti-va , voi oameni neintelepti, opriti-va din toata goana in care sunteti prinsi, opriti-va din tot ceea ce faceti si dati-mi slava si cinste!

Oare nu merita Dumnezeu acest lucru?
Zi de zi suntem prinsi, si parca din ce in ce mai mult, intr-o goana nebuna, fie ca vrem noi sau nu....suntem prinsi, pentru ca diavolul a gasit  metoda potrivita pentru fiecare , ca sa ne tina ocupati. Suntem prinsi, in primul rand cu truda zilnica pentru a ne castiga painea de zi cu zi.Am ajuns sa muncim zi-lumina, doar pentru a plati facturi, si pentru a  avea ce pune pe masa.....si uneori nu  ajung banii nici macar pentru asta. Am fost blestemati inca de la Adam, datorita pacatului, sa ne castigam painea cu sudoare, si intr-adevar  cu sudoare o castigam. Dar in toata aceasta framantare a noastra, in toata alergarea noastra, intervine Dumnezeu si spune: "OPRITI-VA"
AVEM URECHI OARE SA AUZIM GLASUL DOMNULUI?
Suntem invitati sa facem cateva opriri,
opriri care sunt foarte importante, pentru ca acestea vor schimba destinul nostru.
  • Suntem invitati sa ne oprim din alergare, pentru a-I putea vedea slava si maretia LUI !
Veniţi şi priviţi lucrările Domnului, pustiirile pe care le-a făcut El pe pământ.Ps.46:8
Măreţia Lui acoperă cerurile, şi slava Lui umple pământul. Habacuc 3:3
El a creat si cerul si pamantul cu tot ce este pe el, vietuitoare si oameni.Oameni care nu mai vor sa Ii recunoasca autoritatea, oameni care nu mai vor sa Il recunoasca ca si Creator, tocmai pentru acest lucru, suntem  somati sa ne oprim si sa Il recunoastem ca Singurul Dumnezeu.
Ca să se ştie, de la răsăritul soarelui până la apusul soarelui, că afară de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, şi nu este altul.Isaia 45:6
El este singurul Dumnezeu, si va fi pentru cei credinciosi un turn de scapare  in ziua cea mare:
"Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi"
 sau pentru cei necredinciosi va fi un un Dumnezeu care va ingrozi pamantul: 
"Neamurile se frământă, împărăţiile se clatină, dar glasul Lui răsună, şi pământul se topeşte de groază" Ps.46:6
Domnul împărăţeşte: popoarele tremură; El şade pe heruvimi: pământul se clatină. Ps.99:1
  • Suntem invitati sa ne oprim pentru a incheia un legamant cu EL! 
Daca recunoastem si admiram maretia Sa, am ramane doar simpli filozofi si admiratori.Ca sa Il cunoastem pe El, trebuie sa cercetam Cuvantul pe care  l-a lasat pentru noi.Numai asa vom intelege ce vrea Dumnezeu de la noi.Daca noi facem un pas catre Domnul, El va va face trei catre noi.
In drumul pe care-l facea famenul etiopian,el a inteles ca trebuie sa se opreasca. S-a oprit si a incheiat legamant cu Domnul.
"Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?”Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.
 A poruncit să stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen. Când au ieşit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie.."
  Fapte 8:36-39
Legamantul cu Domnul iti schimba traiectoria vietii tale.Daca pana acum viata ta nu avea un sens, nu aveai o destinatie, dupa legamantul pe care-l faci, vei stii DESTINATIA FINALA, si mai aduce ceva...BUCURIE.Ex. famenului:"...isi vedea de drum, plin de bucurie".
Viata ne va aduce in diferite circumstante, dar indiferent de ele, cu Domnul vom fi mai mult decat victoriosi.
Dupa aceste opriri, Dumnezeu mai vrea sa facem una.
  • Trebuie sa ne oprim sa si dovedim credinta noastra !
Credinta fara fapte este moarta...
"După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă." Iacov 2:26
In pilda samariteanului, avem cel mai bun exemplu de oprire pe care-l putem face si noi. Nici preotul si nici levitul nu si-au facut timp sa se opreasca, dar a venit samariteanul milos...si s-a oprit.
Suntem chemati sa facem si noi la fel.
" „Du-te de fă şi tu la fel”, i-a zis Isus. Luca 10:37/b

Suntem chemati sa ne oprim. Sa invatam sa ne oprim, pana nu ne opreste Dumnezeu!

 

666 - CIPUL !

Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur. Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor.
 Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia. I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.
 Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.  
Aici e înţelepciunea. 
Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. 
Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase

Apocalipsa 13:11-18

Hrana ta zilnica !

2 Aprilie
1Samuel 28.15-25

Ce scenă înspăimântătoare! Însăşi femeia scoate un ţipăt chinuitor (v. 12), iar aceasta pentru că nu în urma vrăjilor ei a apărut Samuel. Nici ea, nici stăpânul ei, Satan, n-aveau puterea să facă aşa ceva. Mâna lui Dumnezeu era aceea care, pentru un moment, a întredeschis poarta locuinţei morţilor şi a făcut să urce în scenă robul Său Samuel.
Ceea ce profetul are de spus seamănă cu mesajul pe care, ca mic copil, avusese misiunea să i-1 transmită lui Eli (3.11-13). Este o confirmare îngrozitoare a judecăţii Domnului. Încă o zi şi va fi adusă la îndeplinire. Împărăţia va fi luată de la Saul şi va fi dată lui David. Împăratul şi fiii lui i se vor alătura lui Samuel, în locul unde morţii aşteaptă învierea: spre viaţă ori spre judecată.
Este deosebit de solemn sfârşitul acestui om care îşi începuse domnia atât de promiţător. 
Dragi prieteni, reţineţi bine aceasta: oamenii cu cele mai frumoase caractere, dar care nu au „viaţa nouă", merg spre o pedeapsă eternă tot atât de sigur ca şi cei mai mari păcătoşi. 
Isus dă această viaţă divină tuturor acelora care I-o cer. 
Tu o ai?

1 aprilie 2013

Hrana ta zilnica !

1 Aprilie
1 Samuel 1.1-14

În timp ce David se găseşte la Gat într-o poziţie duală şi periculoasă, Saul se găseşte într-o situaţie şi mai dificilă, în faţa filistenilor, care s-au strâns pentru un nou război Inima îi tremură foarte tare, pentru că nu mai are pe ce să se sprijine. După ce-L abandonase pe Domnul, el este acum cel abandonat. Saul I se adresează Domnului pe toate căile. Trudă în zadar: Dumnezeu rămâne surd! Iată o ilustrare solemnă a textului de la Proverbe 1.24-28! Dar să ne aducem aminte că cel credincios nu poate să se aştepte să afle voia Domnului cât timp conştiinţa i se găseşte într-o stare rea.
Şi astăzi anumite persoane pretind că pot chema spiritele celor morţi, dar diavolul le foloseşte ca să rătăcească sărmanele suflete superstiţioase. Acestea se regăsesc astfel pe ele însele într-o comunicare nu cu cei morţi, ci, de fapt, cu demonii.
Copii ai lui Dumnezeu, nu fiţi nici măcar curioşi faţă de aceste lucruri!
 Ele sunt o urâciune în ochii lui Dumnezeu (Deuteronom 18.10-12; Levitic 19.31). Saul cunoştea lucrul acesta; în zile mai bune veghease la îndepărtarea lor din Israel (v. 3).
 Om inconstant, carnal, iată-1 totuşi cum, în confuzia lui, a recurs la această vrăjitoare din En-Dor.).

31 martie 2013

Hrana ta zilnica !

31 Martie
1 Samuel 27.1-12

O primă vizită a lui David în Gat la Achiş avusese ca rezultat completa sa confuzie (21.10-15). Acum, în ciuda acelui fapt, se întoarce acolo pentru că-i este teamă de Saul. Nu-1 mai recunoaştem pe cel care, în capitolul precedent, coborâse fără teamă chiar în mijlocul taberei adverse, ca să ia suliţa de la căpătâiul lui Saul. Şi încă mai greu ne este să-1 recunoaştem pe învingătorul lui Goliat în acest om care se duce să caute refugiu la filisteni. Vai, nu se întâmplă oare adesea să nu mai putem fi recunoscuţi ca nişte urmaşi ai lui Isus? Cu ajutorul Lui, probabil că am câştigat unele victorii. Asemenea lui David, ne-am arătat încrederea în Dumnezeu, fermitatea în mărturia pentru El înaintea oamenilor. În noi s-au putut vedea atunci caractere ale harului. Apoi, de la o clipă la alta, n-a mai rămas nimic. Ne găsim de partea lumii, aliaţi cu vrăjmaşii Domnului.
În adevăr, la Gat, David a uitat cum 1-a înfrânt pe Goliat. 
Dragi prieteni, să nu uităm crucea niciodată!
 Ca o barieră, ea ne separă de lumea care L-a crucificat pe Isus
 (citiţi Galateni 6.14)