Versetul zilei

22 iunie 2013

Concediu virtual Poiana Marului

Desi nu este un judet foarte mare, nu este un judet bogat...dar are locuri deosebite.Astazi am poposit la Poaiana Marului, tot in jud. Caras Severin
Statiunea se afla la cca.30 de Otelu Rosu si are un peisaj superb care merita vizitat, va asigur.
Concediu placut!

Hrana ta zilnica !

22 Iunie
1 Impăraţi 18.30-46

Puşi în faţa provocării, profeţii lui Baal au perseverat zadarnic cu entuziasmul şi cu dansurile lor violente. Dumnezeul lor a rămas surd şi încă dintr-un motiv foarte întemeiat! (Ps. 115.4-7). Apoi Ilie îşi începe pregătirile cu un calm şi cu o autoritate care contrastează marcant cu toată agitaţia anterioară. El construieşte altarul din douăsprezece pietre, „după numărul seminţiilor", afirmând astfel unitatea poporului. In pofida tristei separări în două împărăţii, în ochii lui Dumnezeu Israel este încă o singură naţiune. Acelaşi lucru se aplică astăzi la Biserica Domnului. Deşi se află divizată în atâtea denominaţii, Dumnezeu recunoaşte numai o singură Biserică, alcătuită din toţi credincioşii. Şi noi, de asemenea, trebuie s-o privim în acelaşi fel.
Când totul este gata pentru arderea-de-tot, Ilie I se adresează lui Dumnezeu: „Răspunde-mi, Doamne, răspunde-mi, şi să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, eşti Dumnezeu şi că Tu le-ai întors inima înapoi" (v. 37). Dumnezeu răspunde servitorului Său, nu numai trimiţând foc, ci şi întorcând inima poporului spre El.
Ahab asistă la această scenă, urmată de moartea profeţilor săi, fără să pară că-1 interesează altceva decât să mănânce şi să bea, în timp ce, de partea lui, omul lui Dumnezeu se roagă din nou ... „şi cerul a dat ploaie" (Iacov 5.18).

21 iunie 2013

Concediu virtual -Trei ape, Caras Severin

O noua  statiune turistica in judetul Caras Severin, Lacul Trei Ape
Cu un peisaj superb...lacul este situat in apropiere de Garana si la aprox. 40 de km de Resita.
Lacul este unul dintre cele mai importante locuri turistice din zona Banatului, dar mai multe gasiti pe:
Apropo..pentru pescarii amatori, un loc superb...(va spun din propria experienta)
Concediu placut( virtual)

Hrana ta zilnica !

21 Iunie
1 Impărat 18.16-29

Cât timp seceta şi foametea au bântuit ţara, Ahab a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să-1 găsească pe profetul pe care-1 considera răspunzător de nenorocirea lui Israel.
Tu eşti?" - îl întreabă când, în sfârşit, îl găseşte -Tu eşti cel care tulbură pe Israel?" Câtă inconştienţă aici! „Tu eşti acela", răspunde Ilie, „şi casa tatălui tău", care ai atras această pedeapsă prin păcatele tale.
În felul acesta judecă oamenii acestei lumi ... şi poate uneori şi noi!
 Când Dumnezeu ne trimite câte o încercare, ne grăbim să-i acuzăm pe oameni şi să-i facem răspunzători de ceea ce ni se întâmplă, mai degrabă decât să ne cercetăm pe noi înşine.
La cererea lui Ilie, împăratul strânge pe tot Israelul, împreună cu falşii profeţi, pe muntele Carmel. Venise timpul ca poporului să i se vorbească cu fermitate şi să fie confruntat cu avertismentul: „Până când veţi şchiopăta de amândouă picioarele? (Sau: Până când veţi şovăi între două părţi?)" Mai târziu, Isus va vorbi mulţimilor lui Israel în acelaşi fel, de pe un alt munte: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni..." (Matei 6.24).
Pentru cititorul care n-a făcut încă o alegere, permiteţi-ne să vă repetăm întrebarea lui Ilie: „Până când veţi şovăi între două părţi”,... între cei doi stăpâni?

20 iunie 2013

Cugetări



Este tragic să cunoşti psalmul 23 şi să nu cunoşti  Păstorul.
Dacă nu vorbim pentru Domnul acum, El nu va vorbi pentru noi la Judecată.
Puterea creştinului depinde de legătura cu Sursa puterii.
Ce este în adâncul inimii tale sa va arăta în cuvintele tale.
Faci corabia bisericii să plutească sau contribui la scufundarea ei?
Cedând ispitei omul pierde într-o clipă ce a câştigat într-o viaţă.
Pentru inima care se încrede în Domnul, pacea desăvârşită este o realitate.
Biblia trebuie nu numai să ne informeze – trebuie să ne schimbe viaţa în bine!
În general lucrurile frânte nu sunt bune, dar o inimă frântă este ideală pentru a primi pe Domnul.
Fii la fel de diferit de lume precum este de diferită lumea de principiile şi învăţăturile Bibliei!
Decizia noastră, nu întâmplarea determină direcţia în care mergem.
Cei înţelepţi Îl caută şi acum pe Domnul. (1 Samuel 3:4 )
Paşii omului trebuie călăuziţi de Domnul.
Un membru al Bisericii deconectat de Trup, moare.
Credinţa nu înseamnă să crezi că Dumnezeu poate, ci să ştii că El va lucra.
În umbra tronului Tău, sfinţii Tăi, Doamne, sunt în siguranţă. Braţul Tău este suficient pentru apărarea lor.
Şlefuirea aduce strălucire.
Cel mai bun mod de folosire a timpului este să investeşti în veşnicie.
Când te rogi,  roagă-te cum poţi; nu încerca să te rogi cum nu poţi!

Concediu virtual-Baile Herculane

Astazi avand putin timp la servici...am plecat iarasi intr-un tur virtual, cu gandul tot la concediu.
Bineinteles ca inca am ramas in judetul meu natal, pentru ca inca mai am multe locuri de vizitat.
Astazi am poposit in BAILE HERCULANE.Desi am fost de atatea ori...nu cred ca as refuza un weekend petrecut acolo cu cei dragi.
Situata pe valea Cernei este cunoscuta ca una din cele mai vechi statiuni balneare ale lumii.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala a statiunii:http://www.baileherculane.ro/
Concediu placut (virtual)

Stop....culoare rosie!

Venind de acasa si indreptandu-ma spre birou, azi am avut ocazia sa ma gandesc la un lucru.
Plec destul de tarziu, aproape in ultimul moment, mizand ca voi prinde culoarea  verde la semafoare, deoarece sunt foarte bine sincronizate pe ruta care merg...azi am intarziat, pentru ca toate le-am prins  pe culoarea rosu.Asa ca....am intarziat! Dar nu asta era ideea, ci imi venise in minte un gand.
Ca sa nu risc sa raman fara carnet, ca sa nu risc sa platesc amenda...sau mai mult, sa nu risc sa imi pierd viata, a trebuit sa tin cont de culoarea semaforului si  sa respect legile.
De-aici eu am invatat ceva si cred ca e bine  sa luam o invatatura fiecare.
Daca vrem sa traim si sa avem o viata binecuvantata, trebuie sa tinem cont de legile lui Dumnezeu.
Neluand in seama  avertismentele lui Dumnezeu, neluand in seama culoarea rosie( incalcarea poruncilor Sale), vom risca sa fim pedepsiti suportand consecintele, ba chiar riscam sa ne pierdem VIATA VESNICA !

Invitatie Rusalii!

Alege si tu sa te bucuri in Domnul alaturi de noi !
Vino si tu sa simti bucuria revarsarii Duhului Sfant !
Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.
Romani 10:4

Hrana ta zilnica !

20 Iunie
1 Impăraţi 18.1-15

Domnul, care trei ani mai devreme îi spusese lui Ilie: Du-te, „ascunde-te" (17.3), acum îi porunceşte: „Du-te arată-te lui Ahab" (18.1). Şi profetul este la fel de gata să asculte şi în acest caz, ca şi în celălalt - un exemplu pentru noi, care poate am tinde, conform firii noastre, să ne arătăm sau să ne ascundem când Dumnezeu ne cere tocmai contrariul!
Ce făcea Ahab în timpul teribilei secetei? Il vedem preocupându-se mai mult de caii şi de catârii lui decât de starea de mizerie a poporului său. Obadia, mai-marele casei lui, care se teme mult de Domnul, nu are curajul să se despartă de stăpânul străin de evlavie. Ar fi trebuit să renunţe la avantajul pământesc, chiar dacă, probabil, şi-ar fi riscat viaţa. Asemenea lui Obadia, mulţi creştini nu sunt gata să se despartă de lume ca să placă Domnului, deoarece o asemenea opţiune i-ar costa foarte mult!
Obadia se umple de teamă când i se cere să-1 anunţe pe Ahab că 1-a întâlnit pe Ilie. În mod conştient, se mândreşte cu ce a făcut pentru cei o sută de profeţi; dar, când este vorba să împlinească serviciul simplu pe care Ilie i 1-a solicitat, sărmanului Obadia îi lipseşte ceea ce la văduva umilă din Sarepta străluceşte: încrederea simplă în Cuvântul lui Dumnezeu.

19 iunie 2013

Propunere si fagaduinta!

Citind versetul  33 din Matei 6 vad in el o propunere pe care mi-o face Dumnezeu, atat mie cat si tie.
" Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui...".
Este o propunere din partea lui Dumnezeu, insa dupa aceasta propunere, imediat Isus ne da si o promisiune,
"...şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra".
In momentul in care ne spune: "căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu...", asta inseamna ca noi trebuie sa punem accent mare pe cele spirituale, mai intai.Trebuie sa punem viata noastra spirituala in randuiala daca vrem sa avem parte de binecuvantari materiale.Acum, desigur nu trebuie sa ne gandim ca daca ne-a facut Isus aceasta promisiune vom umbla numai in  bmw-uri si ferrari, vom avea doar vile cu piscina si  conturi de milioane in banci...etc. El ne asigura necesarul uman pentru a trai. Scriam in urma cu cateva luni, ca Dumnezeu nu ne promite luxul, dar ne garanteaza necesarul zilnic, pentru ca El stie si cunoaste nevoile noastre.Daca El va considera ca avem nevoie de o casa mare cu multe camere...probabil ca ne-o va da, daca considera ca ne este suficient o garsoniera...atunci atat vom primi.Numai ca aici intervine problema....totdeauna omul doreste mult mai mult si nu este satisfacut de cat are.Uitam ca si ceea ce avem...tot de la EL le avem.Transformam necesitatea in lacomie, si adeseori atat lipsa strictului necesar, dar si abundenta ne pot fi daunatoare in relatia noastra cu Dumnezeu, dar si noua insine.Tot viitorul nostru depinde de ceea ce hotaram noi sa cautam mai intai. Traim intr-o lume total debusolata si bulverasata.Putini mai sunt care stiu ceea ce cauta, iar  majoritatea au "spiritul de turma", si din pacate aceasta alegere a lor este fara o destinatie precisa. De prea multe ori am auzit cateva din expresiile acestea, 
ce face restul...fac si eu, unde merge restul ...merg si eu...s.a.m.d...
Dar incotro? Ce alegem astazi? Ce cautam? Care este tinta noastra?
O singura alegere gresita, si cu-atat mai mult, daca este facuta in copilarie sau adolescenta, ne va influenta toata viata gresit si din pacate pentru noi va fi tot in defavoarea noastra.
Astazi inca mai este timp sa putem face alegeri, alegeri care sa dea un sens si o destinatie sigura si vesnica.
Putem alege sa traim liberi, liberi sa traim in adevar, liberi in HRISTOS !

Hrana ta zilnica !

19 Iunie
1 Impăraţi 17.7-24

Ilie nu depindea nici de pârâu, nici de corbi, ci de Cuvântul Celui care-i spusese: ,Am poruncit corbilor să te hrănească acolo" (v. 4). Tot aşa, când pârâul seacă, Ilie nu este lăsat fără resurse şi primeşte un nou mesaj: „am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească" (v. 9; Ps.33.18, 19). Această văduvă se afla la ultima limită a sărăciei, dar ce conta aceasta pentru Ilie, din moment ce Domnul îi spusese: „acolo"! Această femeie a credinţei, pe care Domnul Isus o va cita locuitorilor Nazaretului pentru a-i face să se ruşineze (Luca 4.25, 26), va trece printr-o experienţă extraordinară. Când Dumnezeu solicită un serviciu (aici, cel de a-1 hrăni pe profetul Său), dă în acelaşi timp tot ceea ce este necesar pentru împlinirea lui. Trebuie numai să fim gata să facem mai întâi, fără împotrivire, ceea ce El ne-a cerut. Tocmai aceasta ne învaţă mica turtă, care constituie dovada credinţei acestei femei şi „cea dintâi roadă" a unei abundente divine pentru această casă.
Apoi sărmana văduvă are o nouă experienţă, şi mai neobişnuită: cea a morţii şi a învierii fiului ei. Şi gândurile ni se înalţă din nou dinspre profet înspre Domnul Isus, înviindu-i pe cei morţi. 
Nu avea şi El, într-o zi, să i-1 redea pe unicul fiu mamei sale văduve (Luca 7.11-15)?

18 iunie 2013

Cum raspunzi..?

Care este atitudinea ta in fata provocarilor si a tentatiilor in mijlocul carora te afli zi de zi? 
O intrebare  la care fiecare din noi este dator cu un raspuns.
Lumea ofera zi de zi, si pe zi ce trece tot mai mult....tentatii si placeri extraordinare. Bune la gust, placute la privit, insa pentru toate acestea exista un pret de platit la final.
Noi ca si crestini, in mod special, ne-am pus intrebarea, 
"care este atitudinea noastra?"
Ce facem atunci cand suntem provocati, ispititi? Sunt decizii si hotarari care trebuie luate pe moment si sunt raspunsuri care trebuiesc date pe loc...ce facem?
Deciziile  si raspunsurile noastre pot fi doar in doua directii, daca le pot numi asa. Ori luam hotarari care ne fac sa fim placuti oamenilor, dar nu Ii suntem placuti lui Dumnezeu, ori hotaram sa fim pe placul Domnului, dar vom fi neacceptati de oamenii din jur. Nu exista cale de mijloc !

Deciziile noastre de azi, vor influenta viitorul nostru!
Hotararile  si pozitia noastra de azi, va decide vesnicia noastra!
Tu ce decizi?


Concediu virtual-Ochiul Beiului !

M-a apucat un dor de concediu. Uitandu-ma la locatiile frumoase pe care le are tara noastra....am hotarat sa colind macar virtual...(pana la vremea concediului).
Astazi am poposit chiar in judetul meu natal, Caras-Severin
Cheile Nerei, Ochiul Beiului!
Situat in Muntii Aninei, Ochiul Beiului impresioneaza prin albastrul si claritatea apei .

Concediu placut...;)

EL poate fi si cu tine !

“Eu pun cuvintele Mele in gura ta, si te acopar cu umbra miinii Mele, ...” 
Isaia 51:16
Atunci  cand te implici intr-o lucrare si stii ca este dupa voia Domnului nu ai de ce sa te temi.
Astazi am inteles din Cuvantul Domnului acest lucru !
In orice circumstanta, indiferent de loc, indiferent de sarcina pe care o am de indeplinit, atunci cand  raman  in voia Domnului....
EL ESTE CU MINE !

SFINTENIA, un proces continuu!

Voi să-Mi fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca să fiţi ai Mei.
Leviticul 20:26
 M-am uitat in Scriptura azi de dimineata, sa vad de cate ori intalnim in Biblie aceasta chemare. Este uimitor de cate ori face apel Dumnezeu la acest lucru. Inca din vechime cerea poporului  sfintenie si curatie.
Daca Dumnezeu este sfant, oare nu la fel ar trebui sa fim si noi cei care  suntem urmasi ai LUI?
Cum oare ne-am putea numi Copiii Lui, traind o viata dupa placul nostru? Cum am putea sa Il numim TATA, dar sa ascultam alte porunci?
SFINTENIA inseamna a parasi caile pacatoase  pe care am mers si faptele noastre murdare pe care le-am savarsit, iar mai apoi a ne pune deoparte viata pentru Dumnezeu si in slujirea SA.
SFINTENIA este alegerea noastra de a trai in Hristos!
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui,ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.
Efeseni 1:4-6
A  cauta sa traim o viata de sfintenie, de fapt cautam sa ne  asemanam cu HRISTOS.
SFINTENIA este o porunca, iar o porunca....este porunca si nu este ceva optional pentru Copiii lui Dumnezeu. Daca ne numim urmasi si ucenici ai LUI, "TREBUIE SA NE SFINTIM", pentru ca altfel nu vom putea vedea pe Domnul, spune Scriptura, nu eu.
Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.Evrei 12:14
Cand ma gandesc la cuvantul sfintenie...automat ma gandesc la ceva imaculat, la ceva nepatat, neprihanit....la ceva perfect.Si atunci imi vine in minte un gand..."oare voi putea ajunge eu vreodata sfanta", voi putea fi perfecta, imaculata, nepatata, desavarsita?
Din Fapte 26:18, inteleg ca puritatea aceasta o primesc prin credinta.
"Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit, ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.”
Noi trebuie doar sa credem, sa cautam sa ne ferim de toate poftele acestei lumi, sa stam departe de tot ceea ce ne-ar putea intina viata, fiinta si sufletul, iar Dumnezeu va face lucrarea Sa prin Duhul Sfant in viata noastra.EL va aduce sfintenia !
".....după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfinţirea lucrată de Duhul spre ascultarea şi stropirea cu sângele lui Isus Hristos: Harul şi pacea să vă fie înmulţite!"
1 Petru 1:2

Chiar in acest moment mi-a venit in minte o cantare care spune in versurile sale, 
"Vrem sa vedem pe ISUS"

Cred ca fiecare din noi doreste acest lucru, insa fara a cauta sa ne sfintim zi de zi, nu vom putea sa-L intalnim vreodata. 
Domnul sa ne ajute sa avem credinta in El si sa cautam sa fim si noi participanti la acest proces continuu, procesul SFINTENIEI.

Hrana ta zilnica !

18 Iunie
1 Impăraţi 16.29-34; 17.1-6

Ahab, fiul lui Omri, cu a cărui domnie ne vom ocupa până la sfârşitul cărţii 1 Impăraţi, sporeşte păcatele împăraţilor precedenţi cu un ritm neatins încă: „a făcut rău în ochii Domnului mai mult decât cei care au fost înaintea lui". În timpul său, închinarea la Baal este introdusă în mod oficial în Israel, prin soţia lui, dezgustătoarea Izabela. Tot de „zilele lui" se leagă şi reconstruirea Ierihonului care, fiind o provocare adusă Domnului, primeşte pedeapsa pronunţată de Iosua! (Iosua 6.26).
Atunci, pentru a vorbi conştiinţei împăratului şi poporului său, Dumnezeu ridică un profet: pe Ilie! Acest om conştientizează că, pentru a-1 aduce pe Israel în stare să primească cuvântul divin, este necesară întâi o pedeapsă, în consecinţă, se roagă „cu stăruinţă" să nu plouă (Iacov 5.17). Apoi, sigur de răspunsul lui Dumnezeu, se prezintă cu autoritate înaintea lui Ahab pentru a i-1 declara. Când îi cerem ceva lui Dumnezeu cu credinţă şi în acord cu voia Lui, trebuie să acţionăm cu deplina siguranţă a împlinirii acelui lucru. Să remarcăm expresia: „Domnul ... înaintea Căruia stau" (v.l). Să stăm cu reverenţă înaintea lui Dumnezeu, în lumina Lui, mereu gata să-I primim instrucţiunile, aceasta este atitudinea slujitorului.
 Aceasta a fost şi atitudinea lui Isus în Psalmul 16.8. Apoi Dumnezeu îl ascunde pe Ilie şi-i poartă de grijă într-un fel miraculos la pârâul Cherit.

17 iunie 2013

Sarbatoare a doua zi de Rusalii!

Din nou ne putem bucura ca avem ocazia sa putem evangheliza si pe cei care nu doresc sa vina la biserica. In "Ziua Aceea", nimeni nu va putea sa spuna ca nu a auzit Cuvantul Scripturii.
Luni, 24.06.2013, Biserica Penticostala Elim impreuna cu grupurile de slujire din loc, alaturi de invitatii sai,
fr. NATANAEL COSTEA, CRISTI SI EMA REPEDE,
 va avea o seara de evanghelizare in parcul Rozelor din Timisoara, incepand cu ora 18.

Fapte 2:1,17-21

"În ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc"......

„În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise! 
Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu şi vor proroci. Voi face să se arate semne sus în cer şi minuni jos pe pământ, sânge, foc şi un vârtej de fum;soarele se va preface în întuneric, şi luna în sânge, înainte ca să vină ziua Domnului, ziua aceea mare şi strălucită
Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.”

Ultima suta de metri...

Imi amintesc de un mesaj al fratelui Mihai Sarbu, in care spunea,
 "Ultima suta de metri este intotdeauna cea mai grea"

Mare dreptate avea...!
Astazi suntem pe ultima suta de metri inaintea revenirii Domnului Isus.Alergarea noastra devine din ce in ce mai dificila.Doar cine mai este inca in cursa, simte acest lucru.Cei care au abandonat acest concurs de alergare, si nu putini sunt, nu simt cat de grea este aceasta ultima suta de metri, cat de grea este aceasta batalie, cat de mari sunt atacurile celui rau.
Aceasta suta este plina de obstacole si ma refer strict la alergarea noastra spirituala.Noi alergam spre premiul ceresc, alergam spre a primi cununa chiar din mana Regelui  ISUS HRISTOS, insa pentru aceasta trebuie sa iesim biruitori. Biruitori in orice imprejurare, nu exista rasplata fara lupta!
Duhul Domnului ne instinteaza pe zi ce trece tot mai mult, ca multi crestini vor abandona lupta, dar in acelasi timp ne avertizeaza ca, cei care sunt hotarati sa ramana vor trece prin mari incercari si ispite, pentru ca diavolul lupta ca un leu care cauta pe cine sa inghita.Amintiti-va ce spune Scriptura:
"Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită" 1Petru 5:8

Incercarile sunt ingaduite de Dumnezeu si sunt teste ale credintei  noastre. Ma uit la incercarile din viata mea...si vad ca in fiecare clipa diavolul lupta din toate puterile, dar dau slava Domnului ca din toate ma scoate biruitoare si nu imi este frica de nimic, pentru ca EL este cu mine.
M-am oprit pentru cateva clipe din scris...m-a sunat baietelul meu...si ascultandu-l la telefon..vad ca si la nivelul lui ..sunt ispite.
Fiind ultima saptamana de scoala, activitatile scolare au incetat, in schimb au doar activitati distractive.Ceea ce inseamna...discoteca, banchet...etc. 
Ceea ce am uitat sa va precizez, varsta copilului.....10 ani.
Da, a-ti auzit bine..banchet si nu oriunde...ci la restaurant de 4 stele...discoteca nu oriunde, ci la un club de fite...."park place".Bineinteles ca nu sunt de acord. Cand eram  si eu la scoala vroiam sa merg la asemenea activitati, dar asta undeva prin anii de liceu...insa  mama imi spunea..."locul unde mergi...vine oare si Dumnezeu inauntru cu tine?" Azi ca mama gandesc la fel..si cum este si normal...vreau sa il feresc de toate aceste tentatii, macar atat cat pot.
Bineinteles...azi m-a sunat sa imi spuna ce i-a spus o colega la aflarea vestii ca nu merge maine la discoteca.Am sa redau cateva schimburi din dialogul lor.

Colega: "tu niciodata nu ai venit la discoteca cu noi....de ce nu vii?"
Baietelul meu: "nu vin...nu am ce sa fac acolo...eu sunt pocait!"
Colega: "esti pocait si esti sarac"
Baietelul meu: "fie cum spui...sunt sarac ...DAR CU CARACTER, tu esti bogata si fara"

Iata o tentatie...o ispita...o lupta...dar, dau slava Domnului ca desi este mic...a inteles ca, pentru a fi pe placul Domnului, uneori trebuie sa accepte si umilinta.Poate a fost cam dur cu ea...dar el a aratat ca nu va ceda.
Cred ca trebuie sa invatam sa fim si noi ca niste copilasi....!

"Ultima suta de metri este intotdeauna cea mai grea", lupta e grea...dar rasplata este mare !



O saptamana minunata !

Imi place tare mult cand primesc un cuvant din partea Domnului de dimineata.
Azi de dimineata cand mi-am deschis computerul...am gasit acest mesaj....
Frumos mesaj....!!!
Eşti liber cu adevărat când nu-ţi conduci tu viaţa, ci Îl laşi pe Dumnezeu să te conducă…
Eşti liber cu adevărat când nu trăieşti la întâmplare, ci trăieşti după Cuvântul lui Dumnezeu…
Eşti liber cu adevărat când nu poţi începe ziua fără rugăciune…
Eşti liber cu adevărat când nu umbli oricum, oriunde şi oricând, ci umbli cârmuit de Duhul lui Dumnezeu…
Eşti liber cu adevărat când…acţionezi corect…eşti cinstit…renunţi la răzbunare…eşti dispus să ierţi şi să uiţi…treci peste trecut…spui adevărul…faci fiecare lucru spre slava lui Dumnezeu.


O saptamana minunata !

Hrana ta zilnica !

17 Iunie
1 Impăraţi 16.8-28

Ela, fiul lui Baeşa, domneşte doi ani peste Israel. Singura lui faptă amintită este aceasta: „Ela era în Tirţa, bând şi îmbătându-se ..." (v. 9). Acest împărat este dominat de o pasiune, sărmana sclavie faţă de alcool, asemeni altor milioane de oameni nefericiţi astăzi. Omul crede că-i poate guverna pe semenii săi, când nu este capabil măcar să-şi stăpânească pasiunile propriei inimi. Cartea Proverbe conţine cuvintele unui tânăr împărat, numit Lemuel. Acesta îşi aminteşte ce 1-a învăţat mama lui: „Lemuele, nu este demn pentru împăraţi, nu este pentru împăraţi să bea vin" (Proverbe 31.4; vezi de asemenea Proverbe 23.20, 31, 32 şi Efeseni 5.18). Dintr-o dată, fără să se trezească, Ela trece din beţie în moarte.
 Tot aşa, oamenii acestei lumi caută uitare în plăcerile păcatului, apoi, fără să fie pregătiţi faţă de el, se găsesc deodată împinşi într-o nenorocire eternă.
Şapte zile îi sunt suficiente lui Zimri, ucigaşul lui Ela, să arate că merge pe calea lui Ieroboam! Sfârşitul său nu este mai puţin zguduitor: se sinucide!
 Apoi Omri ia puterea, construieşte cetatea Samariei, umblă pe o cale mai rea decât predecesorii lui. Ce întuneric greu se aşterne asupra acestei împărăţii a lui Israel (Mica 6.16)!

16 iunie 2013

Hrana ta zilnica !

16 Iunie
 1 Împăraţi 15.25-34; 16.1-7

Lectura noastră ne readuce cu patruzeci de ani înapoi, pentru a lua în considerare împărăţia lui Israel, în timp ce Asa domneşte în Iuda. Prin contrast cu acesta din urmă, Nadab, fiul lui Ieroboam, umblă în timpul scurtei lui domnii „în calea tatălui său şi în păcatul lui, prin care 1-a făcut pe Israel să păcătuiască" (v. 26).
 Acest păcat constă în falsa religie instituită de Ieroboam pentru a deturna poporul de la locul ales de Domnul (Deut. 12.5, 6).
In creştinătate există, precum în Israel odinioară, un mare număr de oameni care, deşi fac parte din poporul lui Dumnezeu, au fost deturnaţi de la singurul centru care este Isus.
Ei au fost învăţaţi diferite forme de religie care nu sunt în acord cu Cuvântul.
Nadab şi întreaga familie a lui Ieroboam suferă teribila soartă pronunţată de Ahiia. Dar Baeşa, cel care execută această sentinţă şi care-i succedă lui Nadab (la tron), de asemeni îi succedă şi în drumul său de păcat. Iar o aceeaşi cale va avea acelaşi sfârşit! Domnul i-1 anunţă lui Baeşa prin gura profetului Iehu care, nu fără curaj, se prezintă cu cuvinte solemne înaintea împăratului celui rău. Oare n-am fost noi înşine „ridicaţi din ţărână" şi puşi alături de cei nobili? (v. 2; 1 Samuel 2.8).
Pentru acest motiv ar trebui să examinăm cu atenţie calea pe care o urmăm şi destinaţia la care ne duce ea (Proverbe 16.25).