Versetul zilei

29 iunie 2013

Cerem mila si indurare !

Nu demult am terminat de citit cartea Maleahi. O carte plina de prorocii, care este scrisa de Maleahi, un proroc si un mesager al  Domnului, insasi numele Maleahi inseamna, "mesagerul meu".
Maleahi, omul care nu admite compromisul si ramane credincios Domnului, omul care nu ezita sa  vorbeasca clar si raspicat, fara teama, impotriva  poporului Israel care a incalcat legamantul.
Maleahi dovedeste astfel credinciosia  si devotamentul sau fata de Dumnezeu.
Poporul trecea din nou printr-o perioada de declin spiritual, si-au pierdut din nou speranta si au inceput la fel sa carteasca si sa se razvrateasca impotriva lui Dumnezeu, asemeni cum facem si noi in zilele noastre. De orice necaz, orice suferinta, orice neajuns ...toate i le punem in "carca " Domnului, ca si cum ...EL este vinovatul, nu noi.....
Maleahi avertizeaza  poporul de pedeapsa care ii astepta, daca nu se vor intoarce la Dumnezeu. 
Astazi cuvintele lui sunt valabile si pentru noi. Astazi si noua ne vorbeste Domnul  prin prorocii pe care Dumnezeu i-a lasat in mijlocul nostru. Dar cine oare vrea sa ia aminte...? Cine isi mai face timp sa asculte?
Dumnezeu vrea sa le ierte pacatele lor, vrea sa se indure de ei daca se pocaiesc, de-aceea le vorbeste prin proroc.
La fel cum cei din vechime  aveau  nevoie de iertare, la fel avem si noi, pentru ca problemele sunt aceleasi, si atunci ca si acum.
Dumnezeu vrea sa ierte....si atunci...dar si-acum.
Puterea LUI este aceeasi...si atunci ...dar si-acum.
Oare chiar nu mai avem credinta in El? Oare chiar nu stim  ca  EL Este, Cel care poate sa ne ridice...si tot EL are puterea sa ne coboare.
ISUS este Acelasi, ieri, azi si in veci !
Dar pentru asta trebuie sa venim si sa mijlocim noi.
Doar prin rugaciune vom capata indurare si mila de la Dumnezeu, pentru ca pacatele poporului au ajuns la apogeu...... doar mila si indurarea Lui ne mai poate salva.
Maleahi 1:9
Şi acum, vă rog, rugaţi-vă lui Dumnezeu să aibă milă de noi!
 

Hrana ta zilnica !

29 Iunie
1 Impăraţi 21.15-29

Asemeni lui Ahab, care îşi însuşeşte printr-o crimă moştenirea lui Nabot, omul s-a debarasat de Hristos, comportându-se ca şi cum lumea îi aparţine. Ahab este un exemplu tipic al omului care doreşte întotdeauna ceea ce nu are. Copleşit cu bogăţii, tot ceea ce-1 interesa mai mult era via vecinului său. 
Inima firească este încontinuu nesatisfăcută.
Minciuna şi uciderea l-au pus pe împărat în posesia obiectului dorinţei sale. Iată-1 că se ridică şi coboară, cu inima veselă, să-şi vadă noua sa proprietate. Dar toată plăcerea îi dispare brusc!
 Cineva, pe care nu-1 cunoaşte chiar foarte bine, îl aşteaptă în via lui Nabot. Este Ilie! Dumnezeu i-a dat misiunea să-1 anunţe pe împărat cu privire la pedeapsa dezastruoasă care-1 aşteaptă.
Apoi, pentru prima dată, Ahab dă semne că se smereşte. El cunoaşte din experienţa predecesorilor săi că întotdeauna cuvântul lui Dumnezeu se împlineşte. Oare purtarea lui de acum semnifică „o pocăinţă spre mântuire''' (2 Corinteni 7.10)? Nu, după cum ne va arăta în continuare istoria lui. Întotdeauna după roade se judecă adevărata pocăinţă Cu toate acestea, Dumnezeu, atent la orice semn de întoarcere, ţine cont de atitudinea lui Ahab, suspendându-i temporar pedeapsa (Ezechiel 33.11).

28 iunie 2013

Acte de binefacere si donatii !

Citeam o stire ieri pe : http://www.realitatea.net, nu fac politica sau altceva...doar ca fraza respectiva, m-a facut sa ma gandesc la ceva.
Gigi Becali a cedat psihic şi a plâns în faţa instanţei.
.........................
Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.
si acum e fraza cu "pricina"

Totodată, avocaţii au depus înscrisuri din care rezultă actele de binefacere şi donaţiile făcute de-a lungul anilor de Becali.

Cei mai multi crestini ne  amagim cu aceasta idee.
Facem fapte  si acte de caritate crezand ca in ziua judecatii toate astea ne vor micsora cumva pedeapsa sau poate ca ne-o va anula si poate ca varsam si  lacrimi pentru a impresiona.
In zadar !
Eu stiu ca in ziua judecatii, nimic din toate acestea nu vor conta, daca acum pe pamant nu traiesc in voia lui Dumnezeu si nu traiesc cu frica de El, pazind poruncile Sale.

Traim dupa standardul nostru si nu dupa cel al lui Dumnezeu, facem cateva acte de caritate ...si credem ca prin astea ne-am salvat.
Ma intreb  eu...si-acum  va rog sa va intrebati si dumneavoastra....
Cum oare va tine cont  MARELE JUDECATOR in  "Ziua Aceea" de toate aceste acte de binefacere ale noastre....daca nici macar judecatorii de aici de pe pamant nu au vrut sa tina cont de toate acestea?
Sa ne amintim ce le spunea Domnul Isus fariseilor in Matei 23:5, "Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni". 
 Oare nu facem si noi de multe ori...doar ca sa impresionam?
Domnul sa ne fereasca de asa ceva...!
In Matei sta scris:
Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta...Matei 6:3 si DOMNUL CARE VEDE IN ASCUNS, VA VA RASPLATI.
Asadar nu este nevoie ca noi sa  contabilizam faptele noastre intr-un registru, sau sa creem fisiere speciale in word sau x-cel, Dumnezeu care vede tot, cu siguranta va vedea fiecare fapta a noastra.
Sa luam aminte dar, la toate poruncile Lui si sa ne pazim sufletul de orice se pare ca este pacat.
Ziua revenirii Domnului se apropie cu pasi repezi, nu mai este mult cand trambita va anunta inceperea Judecatii. Orice lacrima, orice scuza, orice incercare de a motiva sau a justifica cumva atitudinea noastra care adeseori nu este pe placul Domnului, in ziua aceea nu va avea nici un efect in fata lui Dumnezeu.
Astazi...cat suntem in viata inca putem fi iertati!!!
Scriptura ne spune acest lucru, desi aud de foarte multe ori aceasta expresie la inmormantari sau atunci cand vine vestea ca a murit cineva, "Dumnezeu sa-l ierte"
Dumnezeu ne iarta....dar acum cat suntem in viata!
In Evang. dupa Luca 5:24 scrie:
"Dar, ca să ştiţi că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele: ......"
PE pamant...si NU sub pamant. Sub pamant...nu ne mai iarta nimeni.
Ma rog ca Duhul Sfant sa ne constientizeze de toate aceste lucruri si sa ne apropiem de El cu credinta si vom avea biruinta prin EL.   

Hrana ta zilnica !

28 Iunie
1 Impăraţi 21.1-14

 Ahab ajunsese foarte aproape să fíe jefuit de tot ce avea, de către împăratul Siriei. Nerecunoscător faţă de Domnul care-i păzise tot, încearcă acum, din lăcomie, să-şi prădeze aproapele. Nabot, ca israelit credincios, nu putea să renunţe la moştenirea sa, potrivit cu Levitic 25.23. Arătăm noi aceeaşi credincioşie, aceeaşi fermitate, când este vorba să păstrăm moştenirea spirituală lăsată, poate, de părinţii noştri? Da, să avem grijă să nu subevaluăm in-comparabilele adevăruri biblice care ne-au fost încredinţate (1 Timotei 6.20; 2 Timotei 1.14).
Din laşitate, mizerabilul împărat o lasă pe soţie să acţioneze şi, sub pretextul autorităţii împărăteşti, se înfăptuieşte cea mai oribilă nedreptate.
Dar Nabot este privilegiat să-L reprezinte pe Unul mai mare decât el. În parabola în care Domnul Isus Se prezintă ca moştenitorul viticultorului, auzim teribilele cuvinte: „veniţi să-1 omoram şi să luăm în stăpânire moştenirea lui" (Matei 21.38). Sfârşitul aceleiaşi evanghelii ne arată că şi înaintea sinedriului s-au prezentat tot doi martori mincinoşi. Acolo, Isus fusese acuzat de blasfemie de către conducătorii poporului (Matei 26.60,65,66), înainte să sufere şi să moară „dincolo de poartă" (v. 13; Evrei 13.12).

27 iunie 2013

Rugaciune pentru ANA

Ana este nepotica mea; una din fetitele fratelui meu. Dintre toti copiii si nepotii ea seamana cel mai mult cu Buna mea draga. De citeva saptamini incoace Ana nu s-a simtit prea bine, era lipsita de energie si mai nou i-au iesit pe picioruse niste pete mari si urite si fierbinti. Doctorii au diagnosticat-o gresit - au zis ei ca are Scarlet Fever  ( Scarlatina).Au dus-o parintii ei la un specialist in Sacramento si acolo au  descoperit ca de fapt Ana are Valley Fever. In California spunea spcialistul astazi - sint 24 de cazuri stiute . Valley Fever este o infectie a plaminilor . Aceleasi pete pe care le are pe picioruse, Ana le are si pe plamini. Are probleme cu respiratia. Se pare ca boala asta apare ( este un fungus)  in partile de desert si unde este cald si mult praf.
     Chestiile astea se localizeaza in anumite parti ale corpului si exista posibilitatea ca Ana sa faca meningita. Exista si alte riscuri. Medicamentele pe care le ia au si ele efectele lor. De aceea la ora asta tirzie vin sa va rog sa va rugati pentru Ana.
     Azi dimineata cind fratele meu su sotia au plecat la spital cu Ana, mama mea i-a gasit pe ceilalti trei copii care se dusesera sa inchida poarta, ingenunchiati in mijlocul aleii si rugindu-se pentru sora lor. Mi-au dat lacrimile cind mi-a spus mami cum i-a gasit pe toti trei ingenunchiati. Va rog sa-i ajutati in rugaciunea lor ca surioara lor sa se faca bine. Domnul asculta rugaciunile noastre...Biblia ne indeamna sa ne rugam unii pentru altii. De data asta este rindul Anei. Va multumesc pentru sprijinul dumneavoastra.
 
                                                               Articol preluat de pe:www.peginduri.com
                                                        

Jotta A & Milena


                         

Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume!

Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.
1 Ioan 2:15-16
"Nu iubiti lumea...", ce indemn primim din partea lui Dumnezeu! Doamne si cat de atragatoare este aceasta lume pentru multi....! Si totusi Cuvantul ne  interzice a iubi lumea.
La care lume se refera aici?
Cand spun "lume", automat ma gandesc la tot ceea ce nu este pe placul Domnului. La tot ceea ce este in jurul nostru, la intregul sistem din care evident, nu face parte DUMNEZEU.La ora actuala intregul sistem  are al dumnezeu, este dumnezeul acestui veac, Satana, caruia ii sunt supuse o sumedenie de duhuri rele.
Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. 
A iubi lumea, inseamna a intina, (a murdari), relatia noastra cu Dumnezeu.Nu putem spune...ca relatia cu Dumnezeu este foarte buna , dar sa traim dupa poftele firii si sa iubim lucrurile din lume, oricat am dori...nu se poate.
Desi nu cu mult timp in urma, intr-o discutie cu cineva...care din pacate a cazut intr-o stare de pacat foarte adanca, incercam sa ii spun ca starea in care se complace nu are decat o singura destinatie "Iadul".
Pacatul este evident in care este...si cu toate acestea imi spunea ca relatia cu Hristos este una foarte buna....
Am ramas stupefiata!!!! sa stii ca ceea ce faci nu este in voia Domnului, sa stii ca Dumnezeu uraste pacatul...si sa mai sustii ca relatia cu Dumnezeu este foarte buna...?
Nu am avut decat un singur raspuns....si in acelasi timp o intrebare:
o relatie foarte buna cu dumnezeul acestui veac...????
Exista doua sisteme distincte: lumea si biserica.Lumea al carui stapan il are pe Satan si biserica ADEVARATA al carui stapan este DUMNEZEU.
Atat de clar este acest verset, si oricat am incerca sa il privim mai..."cosmetizat", el este foarte raspicat.
Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
Aici nu incape loc de interpretari, ori esti cu lumea, ori cu Dumnezeu.Nu poti sa spui ca esti sub autoritatea lui Dumnezeu, si totusi sa iubesti lumea. Poate nu intreaga lume...insa pe ici colo, unele lucruri din lume. 
Nu merge!
Scriptura ne vorbeste despre doua cai: calea mantuirii si calea pierzarii.
2 Corinteni 2:15
În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării.
Exista  in lume un duh de nesupunere fata de invataturile lui Hristos, si duhul acesta se pare ca pune tot mai mare stapanire pe intreaga lume.Toate mijloacele din jur promoveaza aceasta mentalitate, ba mai mult se incearca a se  impune chiar anumite reguli si legi.Toate par a se  impotrivi legilor lui Hristos.
Sunt atatea legi care ajung in parlament si unele au fost votate, iar altele isi asteapta verdictul.
Legalizarea prostitutiei, avorturile, consumul de droguri, casatoriile intre acelasi sex, si multe alte legi..care sunt impotriva invataturii lui Dumnezeu.
Ce facem noi ca si crestini in asemenea situatii?
Ce atitudine luam noi?
Acceptam tacit si dam din umeri neputinciosi, ca oricum suntem prea mici in fata unui sistem mare, pangarit si corupt?
Tinem gura inchisa crezand ca daca nu suntem pentru.....suntem contra?
Atunci cand esti impotriva spui adevarul, ADEVARUL LUI HRISTOS. 
Adevarul pe care l-am primit din Scriptura. Nu pot sa tac in fata unui sistem care promoveaza pacatul, indiferent care sunt consecintele.
Casatoria dintre un barbat si o femeie este ceea ce a lasat Dumnezeu inca de la inceput.
Nu pot spune ca este bine si nu este pacat, atunci cand  o femeie isi pangareste trupul. Trupul nostru este templul Duhului Sfant, asa spune Scriptura.Oare Duhul Sfant nu este intristat?
Nu pot sa fiu de acord cu uciderea de vieti omenesti.
 Avortul o cale legala de ucidere!
Nu pot sa nu spun ca este pacat si este contrar legilor date de Isus. Biblia spune :
copiii sunt un dar de la Domnul si o binecuvantare.
Nu pot sa tac vazand cum mii de tineri isi distrug viata  ajungand dependenti de droguri, iar noi ca si parlamentari , intr-o tara care se pretinde crestina, legalizam consumul de droguri usoare.
Pe cand  si cele mai tari....?
Tu care esti crestin, care e atitudinea ta? Nu esti deranjat de toate aceste lucruri murdare care sunt promovate in jurul tau?
Biserica adevarata ia o atitudine clara, ba mai mult se separa de aceasta lume murdara.
Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume!
 
Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi.
 Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege?
 Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?
 
Psalmistul David ne spune in Ps.97:10
Urâţi răul, cei ce iubiţi pe Domnul!
 El păzeşte sufletele credincioşilor Lui şi-i izbăveşte din mâna celor răi.
 
 

Hrana ta zilnica!

27 Iunie
1 Impăraţi 20.31-43
Este trist să nu găsim la Ahab nici un sentiment de recunoştinţă pentru dubla victorie pe care Domnul i-a acordat-o. Din nefericire, cei mai mulţi oameni se comportă la fel! Harul lui Dumnezeu îi lasă indiferenţi. Dispreţuindu-L, ei îl insultă pe Dumnezeu şi-şi construiesc propria nefericire. Hristos a învins pentru noi un adversar infinit mai puternic şi mai crud decât Ben-Hadad cu armata lui.
Oare I-am mulţumit noi toţi pentru această glorioasă eliberare?
Nu numai că nu-1 vedem pe Ahab întorcându-se spre Domnul, dar el manifestă şi o indulgenţă culpabilă, cruţându-1 pe vrăjmaşul lui Dumnezeu şi al poporului Său. Mai rău decât atât, îl numeşte fratele său! Dumnezeu intervine, trimiţându-i un alt profet, însă de data aceasta vocea harului lasă loc celei a judecăţii.
Ca şi Ahab, ajungem să uităm că lumea se află în vrăjmăşie cu Dumnezeu şi cu poporul Lui. Dar omenirea este împărţită numai în două familii: cea a lui Dumnezeu şi cea a diavolului (Ioan 8.41-44). Ele nu se pot amesteca. Dacă avem binecuvântarea să facem parte din marea familie care-L are pe Dumnezeu ca Tată, atunci toţi copiii lui Dumnezeu şi numai ei sunt fraţii şi surorile noastre.

26 iunie 2013

Inca un pas...!

  Curtea Supremă a Statelor Unite a invalidat miercuri legea ce apără căsătoria, pe care o defineşte ca pe o uniune între un bărbat şi o femeie.

Legea, care datează din 1976, este "anticonstituţională, deoarece ea este o privare a accesului la libertate a persoanelor care este protejat de al Cincilea Amendament", a stabilit Curtea, plasându-se astfel de partea avizului Guvernului Obama.
Această decizie permite cuplurilor homosexuale căsătorite legal în 12 dintre cele 50 de state şi în capitală, Washington, să aibă acces la aceleaşi avantaje federale ca şi cuplurile heterosexuale.
Stire preluata:http://www.mediafax.ro

CA MOISE PRIN PUSTIE -Grupul Mesia-Botosani

               Pribegi ca Moise prin pustie de-un dor şi-o ţintă alinaţi
       Călătorind spre veşnicie prin arşiţă şi vânt purtaţi
                   Ne-am săturat de grea robie, de boli, de moarte şi război
    Căutăm o altă-mpărăţie fără de grijuri şi nevoi

Refren:
Căutăm mereu o ţară dincolo de stele
    Un sfânt locaş precum demult profeţii-au spus
Un paradis fără de lacrimi şi durere
Unde-mpărat, unde-mpărat este Isus


Un stâlp de nor ne e călăuză şi poate-o flacără de foc
   Poporu-ntreg parcă-i pe fugă, veni strâmtoarea în alt loc
Unde nici lapte şi nici miere sau bogăţii de pe pământ
   Ci numai Doamne-a Ta putere şi bucuria-n Duhul Sfânt

    Nu străzi de aur ne încântă, nici frumuseţi cum ni s-a spus
Ci întâlnirea aceea sfântă şi vocea blândă a lui Isus
    Pribegi ca Moise prin pustie dar nu spre-o patrie de jos
Ci către-a cerului tărie spre veşnicia cu Hristos
                              

Dosarele secrete ale Inchizitiei - partea 1-4

Un documentar al dosarelor secrete ale inchizitiei.

 



                   

Noua Ordine Mondiala - Declaratii fatise

Un documentar de mare interes!
     

O zi binecuvantata!

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Romani 12:21
Oamenii îţi vor ierta uneori binele pe care l-ai făcut pentru ei, dar arareori ierta-vor răul pe care ţi l-au făcut.
                                                                           W. S. Maugham

Drept, milostiv si smerit !

Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?
Mica 6:8
Iata un  standard al ui Dumnezeu, pe care ni-l cere si noua sa Il atingem, "să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău".Toate acestea nu sunt cerinte doar pentru a le indeplini o zi, doua, trei, ci ele trebuie sa devina un mod de viata. Citind acest verset m-a facut sa ma gandesc la Isus Hristos. Toate acestea fac parte din caracteristicile LUI.
ISUS este drept, milos si smerit!
Domnul este bun şi drept: de aceea arată El păcătoşilor calea. Psalmii 25:8
Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate. Psalmii 103:8
Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe. Zaharia 9:9
Iata o modalitate prin care ne putem asemana cu Isus, daca ne insusim aceste caracteristici.
Mila si compasiunea fata de cei aflati in suferinta, de cei aflati in stramtorare...si nu putini sunt.Pe zi ce trece parca, durerea si suferinta lasa urme adanci in viata multora.Poate ca nu treci si tu prin aceste momente  acum, multumeste-I lui Dumnezeu pentru acest lucru, insa poate ca ai in jurul tau prieteni, colegi, vecini, frati si surori in Domnul care sufera, fie in trupul lor, fie pe plan social, fie sufleteste. Nu trece pe langa ei fara sa intinzi o mana de ajutor, astazi sunt ei...insa maine s-ar putea sa fi chiar tu in locul lor.
Acest lucru necesita o predare 100% pentru Hristos a vietii noastre si necesita o dedicare constanta.
Biserica primara si ap. Pavel ne-au aratat cum  sa facem acest lucru.Darul milosteniei si darul darniciei e chiar darul Duhului Sfant.Sa daruiesti de buna voie si nu fortat.Biblia ne indeamna sa fim sensibili la nevoiele celor din jur, si rasplata Domnului va fi mare, pentru ca niciodata Dumnezeu nu a ramas dator nimanui.
Asadar, cat avem ocazia si cand avem ocazia, sa nu incetam in a face bine tuturor si mai ales fratilor in credinta.

Concediu virtual-Lacul Surduc, jud Timis

Astazi am reluat calatoria mea virtuala, o posibila locatie de petrecere  a concediului.Drept este ca nu e departe de casa, dar este o zona foarte frumoasa.
Lacul Surduc, jud Timis.
Lacul Surduc este situat  in judetul Timis, in estul  Muntilor, Poiana Rusca, la o distanta de aproximativ 100 de km de Timisoara si la 30 km de Lugoj.
                                                                     Foto- Adriana Popa 

Pentru cei care doriti sa vizitati aceasta zona superba, mai multe detalii pe:http://www.laculsurduc.ro/
Concediu  placut!

Oferta de a primi un dar !

Am asteptat cu totii ziua Cinzecimii. Constatam ca s-a dus parca prea repede, asa-i?
Dar ce asteptari am avut fiecare de la ziua aceasta?
 Unii au asteptat minuni din partea lui Dumnezeu, altii au asteptat revarsari de Duh Sfant, altii poate nu au asteptat nimic.Si iata ca a fost...si a trecut....insa Rusaliile pentru un crestin, nu este  doar o zi in calendar, ci Rusaliile sunt in fiecare zi in viata unui crestin autentic.
Duhul Sfant nu este prezent doar in ziua de Rusalii, ci este prezent in fiecare clipa, la fiecare pas.Un crestin trebuie sa fie sub calauzirea Duhului intotdeauna, (bineinteles a Duhului Sfant), pentru ca din pacate sunt multi crestini in zilele de azi calauziti de alt duh.
Calauzirea Duhului Sfant in viata noastra o simtim numaidecat, pentru ca este o calauzire doar dupa Scriptura si in adevar.
Daca adeseori duhul nostru ne indeamna altceva decat ceea ce sta scris in Scriptura...NU ESTE DUHUL DOMNULUI.
Mi-a ramas in minte zilele acestea, doua cuvinte, doua feluri de oameni, doua tipuri de crestini chiar:
oameni firesti sau crestini firesti si oameni duhovnicesti sau crestini duhovnicesti.
Astazi ne confruntam cu aceste doua tipuri si procentajul este foarte mare al crestinilor firesti, din pacate.In multe biserici chiar exista acest tip de crestin, crestinul firesc. Ori, acest tip de crestini este  foarte usor de recunoscut, insa fiecare intr-o zi vom da socoteala pentru faptele noastre.
Dumnezeu l-a dat pe Fiul Sau ca sa putem fi iertati de pacate, sa putem trai, chiar daca eram sortiti mortii, dar pentru ca puterea lui Dumnezeu este mare, L-a inviat din morti a treia zi, iar mai apoi S-a inaltat la cer, iar acum sta la dreapta Tatalui.
Ioan 16:28
Am ieşit de la Tatăl şi am venit în lume; acum las lumea şi Mă duc la Tatăl.”
Ceea ce este minunat, este faptul ca noi nu am ramas orfani, ci ne-a lasat un Mangaietor pana la venirea Sa, ne-a last Duhul Sau cel Sfant care sa ne calauzeasca.El este Acela care ne descopera  si ne face simtita prezenta Domnului Isus in noi.
Ioan14:16-19
Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi. Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.
 Este o fagaduinta minunata:"nu va voi lasa orfani".
A fi orfan este cumplit, am trait acest sentiment langa baietelul meu, timp de aproape 4 ani.Tot timpul a fost vulnerabil, s-a simtit neprotejat, s-a simtit in nesiguranta, pentru ca lipsea cel care era "tata", TATA care ii da siguranta, ocrotire. La fel si in viata de crestin, fara "TATAL", suntem orfani. Suntem expusi oricarui atac zi de zi, si fara EL suntem neprotejati.
Insa TATAL, FIUL si DUHUL SFANT sunt UNA !
Nu putem accepta doar pe Tatal si pe Fiul si sa nu avem nevoie de Duhul. Ei sunt una si nimeni nu face nimic fara sa stie Unul de Celalat.
1 Ioan5:7
Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceştia trei una sunt.
Dar cine este Cuvantul? 
Ioan 1:1
La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
Iar in Apocalipsa 19:13 scrie,
Era îmbrăcat cu o haină înmuiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu.”
Iata o legatuta stransa intre Cei trei si o comunicare excelenta.
Ioan 14:26
Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Iata asadar, daca suntem credinciosi lui Dumnezeu, traim dupa calauzirea Duhului, dar pentru a trai dupa calauzirea LUI, avem nevoie ca EL sa fie prezent in viata noastra zi de zi, nu doar la Rusalii.
Sarbatoarea Rusaliilor trebuie sa o traim in fiecare zi. Rusaliile inseamna experienta, nu doar o sarbatoare traditionala si atat. Dumnezeu ne da un dar, noua nu ne ramane decat sa luam acest dar si sa ne bucuram de El.
Fapte 2:38
„Fraţilor, ce să facem?” „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.
Asa ca nu ne ramane si noua decat ceea ce ii spunea Pavel lui Timotei,
2 Timotei 1:6
De aceea îţi aduc aminte să înflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine prin punerea mâinilor mele.
Darul Sfantului Duh nu este ceva de domeniul trecutului si nu a fost doar pentru cei din vechime, ci este si pentru noi, pentru ca asa scrie Scriptura, doar ca ne trebuie credinta pentru a crede acest lucru.
Fapte 2:39
Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.”



Hrana ta zilnica !

26 Iunie
1 Impăraţi 20.13-30
Ben-Hadad n-a ţinut cont de Domnul. În timp ce bea cu cei treizeci şi doi de împăraţi care-1 ajutau, planul divin este pus în aplicare.
Ne putem întreba de ce Domnul vine în ajutorul imoralului Ahab, când acesta nici măcar nu-L cheamă. Dar nu este tocmai vocea dulce şi şoptită a harului cea căreia Dumnezeu vrea să-i încerce din nou virtuţile? Scăpându-1 pe Ahab şi pe poporul lui, îşi propune să le arate că El este încă Dumnezeul lui Israel, cu toate că ei nu-L caută. Sirienilor le va demonstra că nu este nici Dumnezeul munţilor, nici al câmpiilor, ci „Domnul cerului şi al pământului" (Fapte 17.24). Să remarcăm încă două detalii importante în v. 27: Înainte să meargă la luptă, copiii lui Israel sunt aprovizionaţi. Să nu ne imaginăm că ne putem confrunta cu adversarii noştri fără ca mai întâi să ne fi făcut provizii zilnice de pe paginile Cuvântului. Apoi mica armată a lui Israel trebuie să experimenteze că este fără putere, jalnică în ochii vrăjmaşilor ei, „ca două turme mici de capre" înaintea mulţimii care umple ţara. Dumnezeu acţionează întotdeauna în aşa fel încât scăparea pe care o dă El să-I fie atribuită şi să-L glorifice. Puterea Lui se desăvârşeşte în slăbiciune (2 Corinteni 12.9).

25 iunie 2013

Florin Ianovici-Un mesaj extraordinar


Parcul Rozelor- Rusalii 2013-Corul Bisericii Elim

Din pacate nu  este o filmare facuta de un profesionist...dar mesajul cred ca poate fi inteles

Sarbatoare in parcul Rozelor. Galerie foto.

Nici nu stiu ce evenimente sa incep. 
Atatea evenimente  sau petrecut in aceste zile de sarbatoare...!!!
Desi un eveniment tragic a indoliat tara intreaga, si ma gandesc la acele familii indoliate care au pierdut pe cei dragi in acel nefericit accident in Muntenegru.Auzeam una din declaratiile unei supravietuitoare:
"Eu am fost una care am crezut ca nu exista Dumnezeu, dar EXISTA DUMNEZEU"
Este trist sa vezi atata suferinta in jur, dar si mai trist sa te gandesti, si numai Dumnezeu stie cate suflete din acestea au fost mantuite. Moartea ne pandeste la tot pasul, si in orice imprejurare suntem expusi pericolului, fie ca suntem in casa, fie ca suntem in zbor sau in masina pe sosea, insa un singur lucru ne poate da siguranta de care avem nevoie, un singur lucru ne alunga teama din suflet....siguranta mostenirii vietii vesnice, si asta o capatam doar prin credinta noastra in Isus Hristos.
Nu pot decat sa spun, Dumnezeu sa mangaie aceste familii indoliate si fie ca prin aceasta incercare sa se gandeasca toti, ca fiecare avem un sfarsit pe pamant....INSA NIMENI NU STIM CAND VA FI,
  si unde vom merge...?
De-aceea trebuie sa fim pregatiti in orice moment.

Trecand acum la evenimentele care ne-au coplesit in aceste zile de sarbatoare, nu putem decat sa multumim Domnului pentru revarsarile Duhului Sfant care au fost peste noi in aceste zile de Rusalii. Fiecare zi a fost minunata in felul ei, insa momentele din parcul Rozelor, au fost unice.La un moment dat, si in dreapta si in stanga parcului, cerul era aproape negru acoperit de nori grei, insa deasupra parcului...era senin si soarele isi arata razele printre nori .In zone diferite ale orasului a plouat cu grindina, dar acolo unde se vestea Evanghelia...DUMNEZEU ERA CU NOI. Ne-am rugat ca Dumnezeu sa dea un timp prielnic acestui eveniment, sa nu fie nici canicula sa nu poata rezista cei mai in varsta, dar nici sa nu fie ploaie. Contrar prognozelor care aratau pe fiecare site meteo, ca in Timisoara luni dupa masa va fi vijelie si furtuna mare...iata ca Domnul a ascultat rugaciunile noastre si Ii multumim.
Au fost momente unice cand cateva zeci de suflete au ingenunchiat in fata spunand ca au nevoie de DUMNEZEU.
Pentru toate acestea, nu vrem decat sa Ii aducem multumire lui Dumnezeu si sa Ii dam toata gloria si toata cinstea, pentru ca este doar a LUI!
Cateva din imaginile surprinse din parcul Rozelor:






Hrana ta zilnica !

25 Iunie
1 Impăraţi 20.1-12

Domnul îi făcuse cunoscut lui Ilie atât pe succesorul lui Ben-Hadad, împăratul Siriei, cât şi pe cel al lui Ahab, împăratul lui Israel (19.15, 16). Dar aceste două personaje se află încă la putere şi cap. 20 ne relatează confruntarea care îi aşteaptă. Acelaşi lucru şi pentru lumea de astăzi: îi este acordată o simplă amânare, dar aceasta nu-i împiedică pe oameni, în orbirea lor, să acţioneze ca şi cum viitorul le-ar aparţine.
 Ei uită că Dumnezeu are propriile gânduri cu privire la lume şi că El dirijează cursul istoriei. Şi în timp ce îşi dispută supremaţia, oamenii sunt deja înlocuiţi în consiliul divin prin împăratul pe care Dumnezeu L-a desemnat: Isus Hristos. Asemenea lui Ilie, credincioşii cunosc, din Cuvânt, aceste gânduri ale lui Dumnezeu cu privire la lume; ei nu trebuie să se lase distraşi de evenimentele care agită şi care neliniştesc omenirea (Isaia 8.12, 13).
In faţa provocărilor lui Ben-Hadad, Ahab este lipsit de putere. El ne duce cu gândul la omul care, în condiţia lui păcătoasă, se află la mila puternicului său vrăjmaş, diavolul. Oare acesta nu l-a privat pe Adam, în doar câteva momente, de tot ce poseda el în Eden?
 Dar, prin harul lui Dumnezeu, Satan, omul tare, a găsit în Hristos pe Unul mai tare decât el, care l-a biruit şi care „împarte prăzile [luate] de la el" (Luca 11.22).

24 iunie 2013

Hrana ta zilnica !

24 Iunie
1 Impăraţi 11.11-21

Contrar cu ceea ce gândea Ilie, mesajul pe care Dumnezeu dorea ca Israel să-1 audă nu era cel de judecată.
Domnul nu Se afla nici în vânt, nici în cutremurul de pământ, nici în foc. Glasul „puternic", „plin de măreţie" ... şi de temut din Psalmul 29.3-9 se îmblânzeşte pentru a face loc glasului dulce şi şoptit al harului. Tot aşa, astăzi nu este timpul judecăţii pentru lume, ci al harului care-1 iartă pe păcătos. Dumnezeu poate să-i trezească pe oameni prin dovezi ale puterii Lui, dar numai vocea tandră a harului este în stare să atingă inimile. Din nou este necesar, pentru a-1 primi, simţul propriei nimicnicii.
Pentru că n-a fost capabil să înţeleagă acest limbaj, Ilie trebuie să fie dat deoparte şi Elisei este chemat în locul lui. In ce-L priveşte, Domnul va şti cum să-1 facă pe popor să audă această voce a dragostei.
În final, Dumnezeu îl învaţă pe Ilie încă o lecţie. Acesta urcase pe munte crezând că el singur rămăsese credincios. Şi coboară având învăţat faptul că era numai unul dintre cei şapte mii de oameni pe care Dumnezeu îi păstrase pentru Sine în Israel. Dacă el însuşi nu fusese în stare să-i descopere, Dumnezeu, pe de altă parte, îi cunoştea pe fiecare dintre ei (vezi 2 Timotei 2.19).

23 iunie 2013

Hrana ta zilnica !

23 Iunie
1 Impăraţi 19.1-10

Cine ar recunoaşte mărturia strălucitoare din capitolul precedent în acest om descurajat, fugind de ameninţarea unei femei? Dumnezeu nu ne oferă acest detaliu pentru ca să-1 judecăm pe preţiosul Său servitor, ci spre învăţătura noastră: Omul cel mai remarcabil eşuează în întregime când este lăsat pe seama propriilor resurse (citiţi Proverbe 29.25). Lui Ilie nu-i mai rămâne altceva decât disperarea. Totuşi, iată cum Dumnezeu Se îngrijeşte de el. Un gând de preţ: chiar atunci când ajungem într-o stare de deprimare sau de iritare, bunătatea Lui nu încetează să se exercite asupra noastră.
Spiritul legalist al lui Ilie 1-a condus la Horeb (o parte a masivului Sinai), locul unde fusese dată Legea. „Ce faci aici, Ilie?" (v. 9), îl întreabă Domnul.
 Serioasă întrebare pentru cel care abandonase poporul! Dar răspunsul profetului nu face decât să-i trădeze falsa poziţie. El se află acolo pentru a acuza! Chiar dacă Moise, în acelaşi loc, mijlocise pentru popor (Exod
32.11), Ilie „se plânge lui Dumnezeu împotriva lui Israel", cum trist se remarcă în Romani 11.2.
Să ne amintim bine lucrul acesta: 
Să acuzi (fapt care poate lua forma unei informări) înseamnă să faci lucrarea lui Satan (Apocalipsa 12.10). 
Să mijloceşti înseamnă, din contră, să acţionezi asemenea Domnului Isus (Romani 8.34).