Versetul zilei

17 august 2013

Cornel Avram - Pericolul prieteniei cu lumea

Astazi mi-am facut timp sa ascult un mesaj extraordinar.
Nu va i-a decat 60 de minute, dar merita sa va faceti timp sa ascultati acest mesaj, este cruda realitate in care traim.
Ma rog ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa constientizam fiecare eveniment si fiecare moment in care ne gasim astazi.

Hrana ta zilnica !

17 August
2 Împăraţi 24.1-20
După cum spune profeţia din Isaia 10, puterea asiriana a fost anihilată. Pe ruinele ei s-a ridicat imperiul babilonian, înglobând aproape întreaga lume antică, inclusiv Egiptul. În consecinţă, va fi cunoscut ca primul mare imperiu al naţiunilor. Este un punct de cotitură în istoria lumii. Israel este lăsat deoparte; încetează să mai constituie centrul guvernării lui Dumnezeu pe pământ. Guvernarea este destinată acum naţiunilor (popoarelor neiudaice), iar ceea ce numim timpul naţiunilor urmează să înceapă. Ea durează şi astăzi.
Ioiachim, împăratul lui Iuda, devenit şi el vasal lui Nebucadneţar, se revoltă după trei ani, iar fiul său Ioiachin (sau Ieconia), care-i succedă, urmează aceeaşi cale rea. Atunci are loc prima deportare a lui Iuda la Babilon. Eveniment solemn! Chiar şi aşa, mai rămâne o ultimă şansă pentru poporul sărac al ţării, care scapă de deportare. Ca suveran, Nebucadneţar îl aşază pe tronul lui Iuda pe un al treilea fiu al lui Iosia: Zedechia. Dar nici acesta nu acţionează altfel decât predecesorii lui. Adânca orbire a acestor din urmă trei împăraţi este mult mai de nescuzat, deoarece profetul Ieremia n-a încetat pe parcursul domniei lor să-i avertizeze din partea Domnului.

16 august 2013

Concediu "real"-Venetia

Daca pana acuma v-am purtat virtual prin concediu si weekend-uri, aseara am vrut sa va plimb putin prin Padova si prin Venetia, insa nu a mai reusit....fiind foarte obosita.
Niciodata planul nostru nu e la fel cu planul lui Dumnezeu. Planul meu a fost altul pentru perioada de concediu, insa Dumnezeu a avut alt plan..si e minunat planul LUI.
Prima data as vrea sa Ii multumesc ca prin ajutorul Lui, am cunoscut o familie minunata si datorita lor suntem astazi aici si le multumesc mult.
Dupa un zbor minunat, in care nici macar nu am apucat sa ma fac comoda, am ajuns in urma cu trei zile in Venetia Treviso, dupa care am plecat la Padova unde am fost asteptati.

 Si daca tot nu m'am obosit prea mult, am iesit la o plimbare pana pe la miezul noptii.In afara faptului ca am ajuns obosita "rupta"(eu care nu merg prea mult pe jos),in rest a fost minunat.

          Impreuna cu cele doua prietene, am iesit la o plimbare prin Padova, de'altfel un oras foarte frumos
 
Ieri am "navigat" prin Venetia.Fiind perioada concediilor o multime de romani la fiecare colt.
 Avand in vedere ca ieri a fost 15 aug. o sarbatoare foarte mare, si multimea turistilor a fost pe masura, cu alte cuvinte"furnicar"

 
Stiind ca Venetia este orasul indragostitilor, m'am intrebat ce semnificatie au aceste lacate la fiecare pod...? Fiecare indragostit care ajunge acolo pun un lacat, isi scrie numele pe el si arunca cheia in mare.

Sunt locuri minunate insa timpul e limitat ne pregatim de o noua plimbare.
"Voi lauda pe Domnul din toata inima mea, voi istorisi toate minunile LUI"


Hrana ta zilnica!

16 August
2 Împăraţi 23.24-37
În pofida credincioşiei împăratului lor, poporul nu se întorsese la Domnul cu toată inima (Ieremia 3.10). „Vicleana Iuda" n-a învăţat lecţia din pedeapsa suferită de „necredincioasa Israel". Astfel, acum va sosi ceasul când această seminţie va fi, la rândul ei, izgonită din ţară.
Pentru a-Şi împlini scopurile, Dumnezeu S-a folosit atât de marile popoare ale antichităţii, cât şi de naţiunile moderne, agenţi inconştienţi de gândurile Sale faţă de Israel. El controlează evenimentele mondiale şi le foloseşte pentru a-i proteja sau disciplina pe ai Săi.
Cele două mari puteri din vremea lui Iosia erau Egiptul şi Asiria. Situate la extremităţile opuse ale Canaanului, aceste două împărăţii aflate în permanent conflict trebuia să traverseze teritoriul lui Israel pentru a lupta una contra celeilalte. Iosia, luând partea împăratului Asiriei, încearcă să împiedice trecerea lui faraon Neco, dar este omorât de acesta la Meghido.
 Vai, măcar dacă s-ar fi despărţit de lume şi de alianţele ei cu aceeaşi grijă cu care se despărţise de rău! El a luat parte la o dispută care nu-1 privea şi a suferit consecinţele-i fatale (Proverbe 26.17).
După o domnie rea de trei luni, Ioahaz, fiul lui Iosia, cade sub puterea lui Neco. Acesta îl deportează şi-1 înlocuieşte cu fratele lui, Ioiachim, care nu se va purta mai bine decât Ioahaz.

15 august 2013

Hrana ta zilnica !

15 August
2 Împăraţi 23.12-23
Iosia îşi urmează curajoasa lucrare de curăţire. Şi iată că în mijlocul mormintelor preoţilor idolatri remarcă un alt mormânt. Este cel al omului lui Dumnezeu care anunţase evenimentele care se împlineau acum. Oasele morţilor zăceau acolo, unele lângă altele, însă destinul lor etern diferea. Domnul, la venirea Sa, va deosebi şi va învia dintre cei morţi trupurile credincioşilor care „au adormit" (1 Tesaloniceni 4.13 ...). Ceilalţi vor fi lăsaţi să aştepte învierea pentru judecată.
Iosia a înţeles că, înainte să celebreze Pastele Domnului într-un fel demn, toată necurăţia trebuia îndepărtată din ţară, căci nu poate exista vreun acord între adorarea Dumnezeului celui sfânt şi orice se află în asociere cu idolii (2 Corinteni 6.16, 17). Dacă cel credincios doreşte să rostească Numele lui Hristos într-un fel demn, este invitat să se depărteze de fărădelege şi să
se cureţe de „vasele de ocară" (2 Timotei 2.19). Poate fi dureros să ne separăm, să ne retragem, să ne curăţăm şi, fără îndoială, vom fi acuzaţi de mândrie şi de îngustime. Dar aceasta este ceea ce Dumnezeu ne solicită înainte de a întreprinde orice lucrare pentru El. Să vedem care este consecinţa binecuvântată pentru Iosia şi pentru tot poporul: „Pentru că nu se sărbătorise Paşte ca acesta din zilele judecătorilor" (v. 22).

14 august 2013

Hrana ta zilnica !

14 August
2 Împăraţi 23.1-11
După cuvântul de judecată pe care Domnul tocmai îl pronunţase, Iosia ar fi putut concluziona: La ce bun atunci să curăţ acest loc asupra căruia Domnul îşi va aprinde mânia? Dar acesta nu este niciodată şi raţionamentul unui credincios adevărat. Chiar în ajunul judecăţii finale, Scriptura porunceşte: „Cine este sfânt să fie sfinţit în continuare" (Apocalipsa 22.11). Aplicând cuvintele care i-au fost citite din Deuteronom 31.11, împăratul recunoaşte valoarea Cuvântului lui Dumnezeu şi se preocupă să-1 facă auzit la „tot poporul, de la mic până la mare" (v.2). Avem şi noi aceeaşi dorinţă de a face cunoscut în jurul nostru Cuvântul cel viu şi eficace?
Râvna pentru casa lui Dumnezeu îl „mistuie" pe Iosia, cum II va mistui, mai apoi, pe Unul mai mare decât el (Ioan 2.15-17). Să ne amintim cu ocazia aceasta de întrebarea pe care apostolul Pavel le-o pune corintenilor: „Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? ... că templul lui Dumnezeu este sfânt şi aşa sunteţi voi?" (1 Corinteni 3.16-17; 6.19). Am primi noi oare vreun vizitator nobil într-o casă plină de dezordine şi de praf? Se va simţi el însuşi bine acolo? Cu cât mai mult trebuie să ne îngrijim când este vorba de Oaspetele divin care doreşte să-Şi facă locuinţa în inima noastră! A-I da onoarea cuvenită înseamnă, în primul rând, să punem această inimă în ordine, îndepărtând tot ceea ce o împovărează şi o spurcă.

13 august 2013

Un sfat...

Proverbe 15:4
Limba dulce este un pom de viaţă, dar limba stricată zdrobeşte sufletul. 
Psalmul 1
Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!
Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!
 El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.
Nu tot aşa este cu cei răi: ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul.
 De aceea cei răi nu pot ţine capul sus în ziua judecăţii, nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi.
 Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire.


Toate Ii sunt supuse, dar omul....NU !

In sfarsit...concediu...!
Sunt in prima zi de concediu...si e atat de bine.Inca sunt acasa si ma pregatesc sa plec, dar nu inainte de a mai scrie cateva randuri., pentru ca nu stiu "cand" si "daca", voi mai putea scrie ceva.
Stiu ca plec....dar nu stiu daca ajung....pentru ca Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor.Asa cum citeam azi de dimineata un cuvant din cartea Marcu 4: 39, 41,
El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat şi s-a făcut o linişte mare....I-a apucat o mare frică şi ziceau unii către alţii: „Cine este Acesta de Îl ascultă chiar şi vântul şi marea?”

CINE ESTE ACELA? Te-ai intrebat vreodata CINE ESTE ACELA ?

Isaia 51:10, 15
Nu eşti Tu acela care ai uscat marea, apele adâncului celui mare, şi ai croit în adâncimile mării un drum pentru trecerea celor răscumpăraţi?Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care stârnesc marea şi fac să-i urle valurile şi al cărui nume este Domnul oştirilor.
EL este ACELA, spune psalmistul,
A mustrat Marea Roşie, şi ea s-a uscat; şi i-a trecut prin adâncuri ca printr-un pustiu.
Psalmii 106:9
EL este ACELA, spune prorocul Ieremia in cap.31:35
Aşa vorbeşte Domnul care a făcut soarele să lumineze ziua, care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, care întărâtă marea şi face valurile ei să urle, El, al cărui nume este Domnul oştirilor:
EL este ACELA care spune David in cartea Psalmi 146:6
El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea.
TOATE Iti sunt supuse DOAMNE!
Psalmi 119:91
După legile Tale stă în picioare totul astăzi, căci toate lucrurile Îţi sunt supuse.
Mi-a venit un gand azi de dimineata in timpul care citeam, 
"singurul care nu Ii este supus lui Dumnezeu , ESTE OMUL!"
Credeti ca nu ar putea sa faca si acest lucru , sa I se supuna?
El care are atata putere? Oh, ba da....!
Numai ca Dumnezeu ne-a dat libertatea aceasta de a alege noi singuri cui sa ne supunem. In puterea noastra sta aceasta alegere, Dumnezeu nu forteaza pe nimeni.
Omul a ales sa nu i se supuna, inca din gradina Edenului. A ales sa nu asculte de Dumnezeu, sa nu creada ceea ce a spus El, sa puna la indoiala cuvantul Lui, omul a ales sa asculte soapta celui rau.Inca din Eden Dumnezeu a vazut acest lucru,
Geneza 6:5
Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
Cat de nevrednic este omul! Cat de nerecunoscator! Dumnezeu l-a creeat dupa chipul Sau, i-a dat tot ce era mai frumos pe mana sa, i-a dat gradina Edenului cu tot ce a creeat, dar omul nu a fost multumit....
Cat de rai suntem noi oamenii.....! Cat de rai suntem si astazi, "INCA" ne da mii de binecuvantari, si tot nemultumiti suntem, ne da viata, hrana, apa, soare....ne da totul...si cu toate acestea ne comportam ca si cum nu ne da nimic.....Ne comportam ca si cum TOTUL ne apartine, ne comportam ca si cum EL ne este dator, ne comportam ca si cum EL are obligatii fata de noi, si noi fata de EL....
Omul este singurul care nu vrea sa I se supuna! De ce.....?
PENTRU CA NU ARE DUHUL LUI DUMNEZEU IN EL !
Un om care nu vrea calauzirea Duhului Sfant in viata sa, nu are cum sa i se spuna. Duhul lui Dumnezeu nu a ramas in noi, pentru ca noi suntem fire pacatoasa.
Geneza 6:3
Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămâne pururi în om, căci şi omul nu este decât carne păcătoasă...
Suntem nascuti din pamant si  suntem pamantesti, dar Dumnezeu s-a indurat si ne-a dat aceasta sansa de a ne naste din Duh si de a deveni duhovnicesti.
1 Corinteni 15:47
Omul dintâi este din pământ, pământesc; Omul al doilea este din cer. 
A fi nascut din nou, a fi nascut din Duh, vom putea pazi poruncile LUI, firea noastra I se va supune, pentru ca vom recunoaste ca EL ESTE DOMN ! Slava LUI !
Ezechiel 36:27
Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele, şi să păziţi, şi să împliniţi legile Mele.

Doamne  ajuta-ne si da-ne intelepciune, sa putem  intelege  ca nu suntem decat un fir de praf in fata Ta, si ca oricand acest fir de praf,  poate fi purtat de vant .
O zi minunata tuturor va doresc, celor care cititi aceste randuri si Domnul sa va binecuvinteze !

Hrana ta zilnica !

13 August
2 Împăraţi 22.8-20
Lucrările întreprinse de Iosia în casa Domnului au condus la descoperirea cărţii Legii. Ea fusese pierdută, uitată chiar de preoţii care, cu toate acestea, aveau răspunderea de a o păstra (Deuteronom 31.9, 26). În decursul istoriei Bisericii, marea trezire din timpul Renaşterii a adus Scripturile sacre înapoi, la loc de cinste. După secolele de întuneric ale evului mediu, Cartea lui Dumnezeu a fost scoasă din umbră, tradusă în limbile populare, tipărită şi răspândită în toate mediile. Să nu uităm să fim recunoscători pentru lucrul acesta. Citirea Bibliei atunci a deschis ochii multora ca să vadă starea de ruină a creştinătăţii. Dar, în acelaşi timp, lumina divină a Evangheliei a venit ca să lumineze sufletele ignorante. Acest Cuvânt al vieţii ne prezintă nu numai - cum a făcut cartea Legii lui Iosia - ceea ce Dumnezeu a aşteptat de la om şi cum omul a eşuat în mod absolut (Vechiul Testament), ci de asemeni şi care este intenţia Lui în Hristos, Omul nou, şi ce a împlinit El în mod desăvârşit (adică întregul Nou Testament). 
Dacă Biblia este o Carte care ne pune înainte întreaga noastră responsabilitate, ea ne aduce în acelaşi timp şi mesajul de har al lui Dumnezeu pentru sărmanii păcătoşi pierduţi.

12 august 2013

Cartea Apocalipsa -Luigi Mitoi

Daniel 12:4
Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”
Cartea Daniel este o carte profetica si daca o citim cu atentie vedem cum fiecare vedenie a lui Daniel astazi este gata a se implini.
Cartea Apocalipsa este o carte greu de inteles, dar iata ca Dumnezeu a marit cunostinta si astfel o putem intelege. Asta seara am inceput sa urmaresc un studiu al Apocalipsei pe care vi-l recomand sa il urmariti si dumneavoastra.Cred ca este benefic pentru noi ( cei care vrem sa cunoastem) si dorim sa ne apropiem tot mai mult de Dumnezeu, facand voia Sa, sa cunoastem vremurile, si Dumnezeu ne va da intelepciune sa le stim. 
Personal, imi doresc din tot sufletul ca la venirea lui Isus sa fiu gata, iar pana atunci vreau sa fiu vegheatoare, sa fiu in cunostinta cu tot ceea ce va urma, pentru ca nici un duh de ratacire sau amagire sa ma cuprinda. Ca si crestini este cu neputinta sa nu vedem ora care indica pe "ceasul divin" a lui Dumnezeu, de-aceea vegheati sa nu va cuprinda "somnul".
Astazi am urmarit doua, din aceste lectii din Apocalipsa, Apocalipsa 20 si 21.
 Domnul  sa ne ajute sa intelegem!

Traim ca in Sodoma si Gomora!



Cu toate ca incepusem aseara sa scriu cateva randuri, oboseala si-a spus cuvantul, si am adormit cu laptopul deschis, neterminand ce am vrut sa scriu.
Citisem un articol care mi-a atras atentia:
 "Proteste
şi boicot la Londra şi Tel Aviv faţă de legea anti-gay adoptată de Moscova".
Imi amintisem ca aseara la adunare, chiar pastorul care a fost invitat, fr. Alin Pop din Sacramento, ne spunea acest lucru, ca Rusia ca tara a luat pozitie, ceea ce alte tari nu au facut, a interzis propaganda homosexuala.
Vazand acest titlu de stire, am intrat sa citesc mai mult.Nu pot decat sa felicit si sa spun “BRAVO RUSIA”, pentru pozitia pe care ai luat-o.
Ma duc cu gandul la tara noastra draga....ne intreceam in declaratii, care mai de care si spuneam :
“NOI SUNTEM O TARA CRESTINA”.
Suntem o tara crestina de peste 2000 de ani !
Suntem oare crestini inainte de Hristos…? Daca suntem asa, de ce oare nu am luat pozitie…? De ce nu am spus un "NU" hotarat acestor lucruri pacatoase. Sodoma si Gomora au pierit, si au fost sterse de pe fata pamantului, noi….nu spunem nici da, nici ba….suntem oameni cu inima impartita.Numai ca, in Apocalipsa este descris destinul acestor oameni care nu sunt hotarati, care nu sunt nici in clocot, nici reci.Ei sunt aruncati, zice Domnul.
"Legea care interzice propaganda homosexuală" a fost aprobată de legislativul rus cu 436 de voturi pentru şi zero împotrivă. Legea prevede o amendă de peste 23.000 de euro pentru furnizarea de informaţii cu caracter propagandistic pentru minori, pentru organizarea de evenimente de tipul paradelor Gay Pride şi pentru susţinerea drepturilor homosexualilor. 
Citeam una din declaratiile unui protestant:"Să fii homosexual este un drept, eşti liber să fii cine vrei tu să fii şi guvernul ar trebui să te protejeze
 Doamne cata faradelege...!
Colac peste pupaza, ca si cum nu este suficient, mai apare o stire uimitoare:
O căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost oficiată pentru prima dată într-o biserică protestantă în Germania şi a fost înregistrată în mod oficial ca atare, a anunţat duminică postul regional public de radio din Hesse (vest).
Vrem binecuvantare..? Mai poate Dumnezeu sa ne ingaduie pe pamant...?
Multe sunt de citit, iar daca doriti dumneavoastra o puteti face:
 AICI si AICI


Hrana ta zilnica !

12 August
2 Împăraţi 21.19-26; 22.1-7
Amon succedă lui Manase. După doi ani de domnie fără frică de Dumnezeu, el piere printr-o moarte violentă. Şi micul Iosia, fiul său, urcă pe tron la vârsta de opt ani. Ne amintim că numele lui fusese menţionat deja, cu câteva secole în urmă, de profetul venit din Iuda la Betel ca să vorbească împotriva altarului, în prezenţa lui Ieroboam (1 împăraţi 13.2). Acest fiu trebuia să se nască în casa lui David pentru a împlini dreptatea şi judecata. In felul acesta, vedem cum, în prezenţa răului pe care-1 suporta, gândurile lui Dumnezeu se îndreptaseră spre acest copil cu mulţi ani mai înainte. Încă din eternitate, ele se odihneau asupra Copilaşului din Betleem care avea să devină Mântuitorul lumii.
Domnia lui Iosia, asemenea celei a străbunicului său, Ezechia, corespunde unui fenomen care se numeşte reînsufleţire. În starea de adormire a creştinătăţii, Duhul Sfânt produce încă, ici şi colo, reînsufleţiri asemănătoare. Cea pentru care Iosia devine instrumentul remarcabil se caracterizează prin:
• un interes înnoit pentru casa lui Dumnezeu;
• o întoarcere la Cartea sfântă;
• în sfârşit, printr-o preocupare cu despărţirea de rău. Exemplul micului împărat Iosia le aminteşte de asemenea tuturor copiilor noştri că nu este niciodată prea devreme pentru a face „ceea ce este drept în ochii Domnului" (v.2).

11 august 2013

Hrana ta zilnica !

11 August
2 Împăraţi 21.1-18
Ezechia fusese cel mai credincios dintre împăraţii de după David. Fiul său Manase va fi cel mai detestabil. „A făcut rău peste măsură în ochii Domnului" (v. 6). Şi, la toate crimele lui, se adaugă responsabilitatea de a fi chiar fiul evlaviosului Ezechia, al celui care spusese mai înainte: „Tatăl va face cunoscut copiilor adevărul Tău" (Isaia 38.19). Dacă la acest subiect nu ni s-ar fi dat decât acest singur capitol, am spune că un astfel de om este cu siguranţă pierdut pentru totdeauna. Dar cartea 2 Cronici (33.12-13), care descrie sfârşitul istoriei lui Manase, ne învaţă că harul lui Dumnezeu a avut cel din urmă cuvânt.
 Cine ar fi crezut vreodată că un astfel de om s-ar fi putut pocăi, ruga şi să fie iertat? Cu adevărat, gândurile lui Dumnezeu nu sunt gândurile noastre. Mântuirea noastră nu depinde de felul cum ne-am purtat, mai mult sau mai puţin respectabil. Ea este rezultatul harului neasemuit al Dumnezeului dragostei. Dar ceea ce am făcut înainte de convertire, sub orice formă am privi, trebuie să vedem ca dezgustător înaintea lui Dumnezeu. Apostolul Pavel s-a numit pe sine cel dintâi dintre păcătoşi, pentru că persecutase Adunarea. „Dar pentru aceasta mi s-a arătat îndurare", adaugă el, „ca Isus Hristos să arate în mine, cel dintâi, toată îndelunga Lui răbdare ..." (1 Timotei 1.16).