Versetul zilei

24 august 2013

Cartea Apocalipsa Luigi Mitoi

Astazi  eu continui studiul  cartii apocalipsa. Este atat de important sa  cunoastem Scriptura si sa stim vremurile in care traim.

INGRIJORARE SAU RUGACIUNE?

Fiecare dintre noi avem momente cand ne ingrijoram de o anumita situatie, o anumita problema sau ne ingrijoram pentru o anumita persoana.
Scriptura spune " nu va ingrijorati", noi facem exact invers.
Astazi am citit un cuvant care m-a incurajat.
Ce-ar fi daca in locul  cuvantului ingrijorare, am inlocui cu alt cuvant, "rugaciune"?
Ingrijorarea noastra e diversa, cu atat mai mult si rugaciunile noastre vor fi diferite.

Dumnezeu este dispus sa ne asculte, dar sa ne si raspunda.
Cu siguranta si sanatatea noastra se va imbunatatii, inima noastra nu va mai avea probleme, intr-un cuvant aceasta schimbare ne va fi de mare folos.
Doamne ajuta-ne sa putem face aceasta schimbare.




Seisme fără precedent ameninţă Europa.

Harta care dă fiori României. Seisme fără precedent ameninţă Europa

Cotidianul francez Le Monde publică rezultatele unui studiu de ultimă oră, care vizează riscuri pentru următorii 50 de ani.

 

 
Un nou studiu la nivel european confirmă faptul că România se numără printre ţările cu cel mai mare risc seismic de pe continent, reiese dintr-un articol dat publicităţii de cotidianul francez Le Monde.

“Seisme fără precedent istoric sunt posibile în Europa”, este titlul articolului din cotidianul francez, semnat de Pierre le Hir, şi care face referire la rezultatele unui studiu realizat de o echipă internaţională formată din 50 de experţi. Aceasta a folosit, pentru prima oară, criterii şi modele matematice unice pentru a alcătui o hartă a riscurilor de cutremur în ţările din UE şi în ţările vecine. Un instrument preţios pentru serviciile implicate în elaborarea normelor paraseismice, cum ar fi cei din industriile care exploatează instalaţii sensibile, comentează Le Monde.

2013 - 15 CUTREMURE PE LUNĂ
Anul 2013 va fi unul bogat în activitate seismică, susţin reprezentanţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului. "Prognoza noastră pentru 2013 arată că, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe lună. S-ar putea să avem luni în care în Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar şi luni în care se vor produce 20 de cutremure", a declarat directorul ştiinţific al institutului, Mircea Radulian
Stirea este  preluata si mai multe puteti gasi pe : 

Hrana ta zilnica!

24 August
1 Cronici 5.1-26
Capitolul 5 se ocupă de fiii lui Ruben, de ai lui Gad şi de jumătatea seminţiei lui Mânase. Mult mai îngrijoraţi de bunăstarea lor decât de stăpânirea ţării promise, aceste seminţii se aşezaseră la est de Iordan. Lipsa lor de credinţă şi de perseverenţă, precum şi materialismul lor apar cu claritate în toate faptele lor. Dar aici (exceptând v. 25, inclus în mod necesar pentru înţelegerea istoriei lor), cât de mişcător este să vedem din nou Cuvântul relatând numai lucrurile bune care se puteau spune despre ei. Curajul şi încrederea lor sunt subliniate în mod special (Ps. 146.5). Au strigat către Domnul în luptă (această luptă „era de la Dumnezeu" - v.22) şi El le-a răspuns rugăciunilor lor, pentru că îşi puseseră încrederea în El.
Inima lui Dumnezeu este mereu aceeaşi. Vorbind Tatălui despre ucenicii cei slabi de lângă El, care aveau să-L părăsească puţin după aceea, Domnul Isus a putut spune: „Ei au păzit Cuvântul Tău, ... au crezut că Tu M-ai trimis" (Ioan 17.6-8). Acolo, în locul unde noi vedem numai ruină şi mizerie, El descoperă ceva care-I face plăcere! Ce exemplu pentru noi! Înainte să formulăm o judecată, o critică, să ne aducem aminte de felul în care vorbeşte Domnul despre ai Săi, în absenţa lor.

23 august 2013

Cartea Apocalipsa-Luigi Mitoi

Astazi eu continui sa ascult mesajul cartii apocalipsa pe care v-o recomand sa ascultati
Studiul Apocalipsa cu nr. 26 si 27





Momente frumoase...alaturi de cei dragi !

Una din pasiunile mele...sunt fotografiile.
Cateva peisaje minunate, desi imi este foarte greu pe care sa le aleg, peisaje pe care le-am surprins pe parcursul vizitei noastre la prietenele noastre dragi, si vreau sa le multumesc inca odata.
  
 
 
Am lasat dorul de copii, si am cutreierat Venetia, impreuna cu sotul.
Impreuna cu prietena mea draga, Mia
Se stie ca Venetia este unul din orasele indragostitilor.De-aceea, la fiecare pilon sunt  zeci si sute de lacate cu numele indragostitilor pe ele.Indragostiti isi scriu numele si data, iar mai apoi arunca cheia in apa.
 
Sincer...daca ma lasau sa arunc o undita in apa, cu siguranta prindeam un peste frumos....!
O casuta foarte frumoasa, aranjata in stil rustic, micuta si foarte cocheta.


Roaga-te, apoi asteapta!

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
Filipeni 4:6

Nu ma indoiesc ca  peste acest verset am trecut de sute de ori, atat eu cat si tu dragul meu cititor. 
Insa de fiecare data, Duhul lui Dumnezeu ne descopera altceva.
Nu este nimIc mai placut decat o asemenea incurajare sa primim din partea Domnului, si sunt convinsa ca in fiecare zi venim inaintea LUI cu cererile si cu multumirile noastre, dar sunt convinsa ca, in mod deosebit atunci cand ne arde o problema venim  cu mai multa responsabilitate, venim cu consecventa, ba chiar venim  cu post inaintea LUI.
Nimic rau nu este in asta, si este chiar foarte bine, insa cred ca de multe ori ne oprim doar la aceasta faza. Venim inaintea LUI, ne rugam pentru o anumita problema, o anumita situatie, postim, insa doar atat. 
Cerem, dar nu mai avem rabdare sa si asteptam sa primim!
 Uneori avem impresia ca imediat dupa ce ne-am ridicat de pe genunchi, trecem in cealalta camera si  gasim solutia problemei pe masa. Ori Dumnezeu nu lucreaza cum vrem si cand vrem noi.
Trebuie sa invatam sa asteptam  raspunsul LUI.

Sunt sigura ca indiferent de timp, indiferent de loc, ceea ce vine de la Dumnezeu este intotdeauna foarte bine pentru noi.
Atunci cand ii facem de cunoscut lui Dumnezeu problema noastra, trebuie sa Il  lasam sa si actioneze.Poate ca va intarzia sa ne raspunda, asta nu inseamna ca El nu a gasit solutia  sau ca ii trebuie timp sa caute rezolvarea la problema noastra, dar trebuie sa stim ca Dumnezeu hotaraste "CAND" este bine sa ne dea ceea ce cerem sau "DACA" este bine sa ne dea ceea ce cerem.

Astazi sunt convinsa ca ai adus inaintea Domnului multe cereri, la fel cum am facut si eu, dar ceea ce as dori sa intelegi si tu, si eu, este ca
 "TREBUIE SA ASTEPTAM".
Trebuie sa asteptam cu incredere  si sa asteptam in tacere raspunsul LUI.
Plâng. lui Ieremia 3:26
Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.


AJUTA-MA, SA POT IERTA !

Citeam de dimineata un pasaj  si ma gandeam cat de binecuvantati au fost ucenicii in preajma lui Isus.Au avut parte de atatea invataturi zi de zi.Unul din versetele care m-a facut sa ma gandesc profund la ceea ce a zis Domnul Isus se gaseste in Marcu 11:24-26,


De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.
 Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre.
 Dar, dacă nu iertaţi, nici Tatăl vostru care este în ceruri nu vă va ierta greşelile voastre.”

Avem atatea greseli si pacate in fiecare zi, si cine spune ca nu greseste nu spune adevarul.
Isus a zis ucenicilor Săi: „Este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire, scrie in Luca 17:1.
Incercari si ispite vin zi de zi. Nu intotdeauna reusim sa biruim si nu reusim sa trecem testul credintei de fiecare data. Sunt momente in care  reusim sa biruim ispita, alte ori nu, insa problema cea mai mare este IERTAREA, iertarea de care avem atata nevoie si dorim sa o primim pentru pacatele savarsite.
Din versetul de mai sus, constat  ca aceasta este influentata de atitudinea noastra in fata celor care ne gresesc:  dacă nu iertaţi, nici Tatăl vostru  nu vă va ierta. Este atat de clar Cuvantul lui Dumnezeu, daca nu iertam...nu vom fi iertati.
Cand am citit azi acest pasaj, desi l-am citit de atatea ori, sincer m-am cutremurat, iertarea pacatelor mele depinde de modul in care iert eu pe cei care mi-au gresit sau cei care imi vor gresi in continuare...!
Pot sa fac mii de rugaciuni, pot sa fac milostenie cat cuprinde, pot sa fac multe......
"DACA NU IERT, NU VOI FI IERTATA"
Cred ca aici, la acest capitol avem de lucrat fiecare,
 IERTAREA fata de semenii nostri!
Astazi am un motiv de rugaciune special:
"SA POT IERTA"


Cartea Apocalipsa-Luigi Mitoi





Hrana ta zilnica!

23 August
1 Cronici 4.21-43
Aflându-ne încă printre fiii lui Iuda, iată că, după împăraţi şi după persoanele bogate şi cu vază, ca Iaebeţ, îi vedem pe simplii meşteşugari (v. 14, 21-23). Ei erau lucrători de pânză fină
(pregăteau firul şi îl ţeseau), erau olari şi grădinari. Condiţia lor era umilă, dar privilegiile le erau foarte mari, pentru că „locuiau acolo, la împărat, şi lucrau pentru nevoile sale. Să ne ferim să căutăm o poziţie înaltă pentru noi în lume, dacă Domnul nu ne-a chemat în mod expres pentru ea. Poporul lui Dumnezeu include „nu mulţi puternici, nu mulţi de neam ales" (1 Corinteni 1.26; vezi şi Ieremia 45.5). Orice poziţie importantă aduce cu ea, în mod inevitabil, responsabilităţi care ne absorb, lăsându-ne, în general, puţin timp pentru Cuvântul şi pentru lucrarea Domnului. De aceea, să nu alegem ocupaţii care ne vor împiedica „să locuim la împăratul" sau să împlinim lucrarea Lui.
Seminţia lui Simeon a fost obiectul unei judecăţi severe, din cauza violenţei căpeteniei ei (Geneza 49.5-7) şi a idolatriei faţă de Baal-Peor (Numeri 25.14). Dar aici, potrivit cu trăsătura acestei cărţi, nu este vorba decât de binele pe care harul 1-a realizat. Seminţia şi-a extins hotarele şi a repurtat victorii strălucite.

22 august 2013

Cartea Apocalipsa-Luigi MItoi

Asa cum v-am spus in urma cu ceva timp, am inceput sa ascult un studiu al cartii Apocalipsa. Am inceput sa postez si pe blog aceste studii, si tare m-as bucura ca sa luam aminte la acest mesaj.










Cum asteptam vesnicia ?

Exista o vorba din batrani:" tot ce este frumos, trece repede"..si asa este, a trecut si concediu (de fapt o parte din el),insa a trecut atat de repede, incat nu imi vine sa cred....mai ales ca l-am petrecut in compania unor fiinte dragi.Dar din pacate asta e viata, am coborat  cu picioarele pe pamant, am revenit la munca cea de toate zilele si nu imi ramane decat sa astept momentele preafrumoase care nu vor trece asa de repede, de fapt nu vor trece niciodata: "VESNICIA"
Insa  o intrebare pe care ar trebuie sa ne-o punem fiecare..."cum asteptam vesnicia"?
Suntem preocupati de ceeea ce este trecator sau...preocupati de cele vesnice?
Astazi si nu numai astazi ci in ultima vreme in mod deosebit se vorbeste de revenirea lui ISUS HRISTOS.Pe cat este de aproape Hristos, pe-atat de nepasatori sunt oamenii. Nepasatori  fata de vesnicie si preocupati foarte mult de cele pamantesti. Biblia ne vorbeste despre aceste vremuri si ne descrie foarte mult semnele care vor insoti aceste momente. Cu toate acestea omenirea este nepasatoare si  insensibila la chemarea lui Dumnezeu. Usa harului inca este deschisa, insa nu pentru mult timp, pentru ca Dumnezeu va incepe sa isi verse potirul maniei fata de omenire.Traim cu aceasta impresie despre Dumnezeu:" El este bun...si ne iarta.."
Da, El este bun si inca ne iarta "acum" daca ne caim de pacatul in care traim, insa vine ziua cand va sta pe Tronul de Judecator.Astazi usa harului este deschisa, maine nu putem sti ce va fi!
 Poate ca la noapte va trebui sa-ti inchei socotelile aici pe pamant, care este starea ta?
Cum astepti "vesnicia", ai doar o religie sau ai o relatie cu  Dumnezeu?
Fa-ti o o analiza a vietii si priveste in viata ta, atat tu cat si eu, iar daca  mai sunt lucruri care nu ii aduc cinste lui Dumnezeu, renuntarea la ele este cea mai buna solutie.
Renuntarea si cainta sunt cele mai bune alegeri, dragul meu cititor.

Hrana ta zilnica !

22 August
1 Cronici 3.1-14; 4.9 -10
Aceste genealogii mai au un motiv să fie amintite: întrebarea „al cui fíu este Mesial" va trebui să aibă un răspuns indiscutabil. În decursul timpului, îl vedem pe Dumnezeu punând deoparte, în mod succesiv, din mijlocul rasei umane: familia lui Avraam; din aceasta, seminţia lui Iuda şi, din nou, din mijlocul acestei seminţii, dinastia regală a lui David. Aceasta este cea care ocupă capitolul 3. Şi putem remarca cu câtă grijă şi cu câtă atenţie a urmărit Dumnezeu, din generaţie în generaţie, linia din care în final avea să se nască „Isus, care Se numeşte Hristos" (Matei 1.16).
Scurta istorie a lui Iaebeţ, care era mai vrednic de cinste decât fraţii săi, este inclusă în lista fiilor lui Iuda. Simţind greutatea durerii care este consecinţa păcatului, acest om îl cheamă pe Domnul să îndepărteze răul de pe calea lui. Este ascultat. Să ne plecăm urechea la cele patru cereri pe care le formulează şi să procedăm întocmai, cerând fără teamă: 
1. Să ne bucurăm de binecuvântări spirituale din belşug; 
2. Să avem limite mai extinse de preocupare pentru inteligenţa şi pentru inima noastră; 
3. „Mâna lui Dumnezeu" să fie cu noi în tot ce întreprindem; 
4. Să fim scăpaţi de păcat şi păziţi în ispită (Matei 6.13).

21 august 2013

Hrana ta zilnica !

21 August
1 Cronici 2.1-24
Nu trebuie să căutăm în aceste liste cu nume ordinea şi precizia presupuse, spre exemplu, de un registru de stare civilă. Aici, ca peste tot, Cuvântul lui Dumnezeu nu răspunde curiozităţii sau cercetării întreprinse de inteligenţa omenească. In aceste capitole se pot observa de multe ori omisiuni, substituiri, inversiuni, care răspund intenţiilor Duhului lui Dumnezeu. Şi care sunt aceste intenţii? Pentru ce aceste lungi genealogii greu de citit? Este vorba în primul rând de a dovedi drepturile familiilor israelite la promisiunile făcute lui Avraam. Fiecare israelit putea, raportându-se la aceste genealogii, să-şi găsească originea şi să beneficieze de drepturile lui la moştenire. Vai! ştim că în timpul când Domnul Isus a trăit printre noi, iudeii se lăudau că-1 aveau pe Avraam ca tată, refuzând în acelaşi timp să-L recunoască în mijlocul lor pe Cel care este înainte de Avraam (Ioan 8.58).
În ceea ce-1 priveşte pe credincios, odată ce a primit viaţa divină, în momentul naşterii din nou, face parte din familia lui Dumnezeu. Descendenţa lui pământească devine neimportantă; Dumnezeu i-a devenit Tată în Isus şi el poate exclama: „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu!" (1 Ioan 3.1).

20 august 2013

„Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”

    Ne-am trezit astazi poate umpic mai tarziu decat  in alte zile. Este singura zi in care a plouat usor si am profitat mai mult lenevind, si poate ca am fi lenevit mai mult, dar  mirosul cafelei proaspete, venea dinspre bucatarie, acolo unde gazda noastra, minunata si ma rog ca Domnul sa Ii binecuvinteze casa, ne pregatea micul dejun.Asa ca mi-am aruncat un strop de apa peste  fata arsa de soare si am venit la bucatarie sa ii simt si gustul cafelei, nu numai mirosul.Acolo am gasit-o pe prietena mea adancita in cuvantul lui Dumnezeu, si i-am urmat modelul.
Am citit un pasaj dintr-o carte pe care tocmai i-am adus-o cadou. Mi'a ramas privirea pe un verset tare frumos:
 
Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”
Exod 3:4
 
Dupa patruzeci de ani petrecuti in pustie, Moise cred ca s-a simtit foarte singur.Ma gandesc la Moise, ce amintiri cred ca l-au napadit acolo pe camp unde pastea turma socrului sau Ietro. De regula, in singuratate ai timp mult mai mult sa te gandesti atat la trecutul tau, dar si la viitorul care iti sta in fata.Cred ca la fel a facut si Moise, s-a gandit la locul de unde venea si unde ajuns. Desi a crescut in casa lui Faron, Moise nu a putut sa suporte si sa vada cum fratii sai erau chinuiti si oridecate ori a vazut o nedreptate Moise  si-a aparat fratii.
Numai ca uneori a trebuit sa intervina dur( vz. Exod 2:11-15), si datorita acestor lucruri petrecute, Moise a trebuit sa fuga de la Faron.
Interesant este ca tocmai de cine ii era teama si tocmai de cine a fugit, vine Dumnezeu si il trimite chiar acolo, la Faron.
 
Iată că strigătele israeliţilor au ajuns până la Mine şi am văzut chinul cu care îi chinuiesc Egiptenii.
          Acum, vino, Eu te voi trimite la faraon, şi vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel.” Exod 3:9-10
Doamne, cred ca n-ai nimerit bine.....! Tocmai pe mine m-ai ales? Tu nu stii ca tocmai de Faron fug eu, si Tu ma trimiti chiar pe mine? Cine sunt eu ? De ce tocmai eu?
      Moise a zis lui Dumnezeu: „Cine sunt eu, ca să mă duc la faraon şi să scot din Egipt pe copiii lui Israel?” Exod 3:11
Si iata ca dupa o discutie in care Moise incerca sa se justifice si invoca tot felul de scuze ca nu el este persoana potrivita pentru aceasta misiune,
Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus.”  Exod 4:12 cu toate astea Moise  sovaieste.
Numai ca atunci cand Dumnezeu alege, noi nu ne putem impotrivi.
 
Ma gandesc ca asemeni si noi, ca Moise, ne gandim ca nu suntem pregatiti sau nu suntem persoana potrivita prin care Dumnezeu sa isi faca lucrarea Sa.
Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus.” 
Nu stiu daca te afli in fata unei alegeri, dragul meu cititor, insa stiu ca atunci cand Dumnezeu alege si hotaraste, noi nu suntem in masura sa spunem "NU".
Poate ca nu stim unde ne trimite, nu stim ce vrea de la noi, dar stiu un lucru, ca Dumnezeu pregateste si cele mai mici detalii: Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus.” 
Acolo unde  esti, in singuratate, sa stii ca nu esti singur, Dumnezeu aude rugaciunea ta, stie ceea ce ai nevoie, stie cat Ii poti fi de folos, asa ca nu te impotrivi.
Asculta cand te striga pe nume si raspunde-I
" IATA-MA, SUNT AICI, TRIMITE-MA "
 
 

Hrana ta zilnica !

20 August
1Cronici 1.1-34

Acum, după ce omul a falimentat în totalitate pe terenul propriei responsabilităţi, urmează să-1 vedem pe Dumnezeul harului reluând totul, de la început, în aceste cărţi ale Cronicilor. Istoria rasei umane este într-un fel recapitulată aici, însă fără să se mai pună accentul pe răul produs de om (ca în cărţile lui Samuel şi ale împăraţilor), ci subliniindu-se binele gândit şi împlinit de Dumnezeu ca răspuns la acest rău. Iată deci această istorie a omenirii recapitulată, mergând înapoi în genealogie până la Adam! Şi este de remarcat că semnificaţiile primelor zece nume permit să se citească o frază care este ca un rezumat al întregii Evanghelii.
(Adam:) Omul (Set:) a luat locul lui (Enoş:) mortal, incurabil, (Cainan:) plângând; (Mahalaleel:) Dumnezeul preafericit, (Iared:) coborât, (Enoh:) consacrat, instruit, (Metuşala:) aduce prin moartea lui, (Lameh:) pentru cel care a călcat legea, (Noe:) consolare şi odihnă.
Nu este aici în primul rând o concluzie asupra a tot ce fusese înainte, adică declaraţia asupra ruinei iremediabile a creaturii? Dar, în acelaşi timp, este şi o admirabilă introducere la dezvăluirea planului divin, pe care îl vom urmări ca pe un fir de aur, de-a lungul întregului curs al acestor două cărţi!

19 august 2013

Hrana ta zilnica !

19 August
2 Impăraţi 25.18-30
Astfel se sfârşesc cele două cărţi ale împăraţilor (care în originalul ebraic constituie o singură carte). Se deschiseseră cu gloria împăratului lui Israel şi se încheie cu cea a împăratului Babilonului; începuseră cu construirea Templului şi se termină cu tabloul distrugerii sale. La început, întâiul succesor al lui David urcase pe tron la Ierusalim (1 împăraţi 1). La sfârşit, ultimul lui descendent este închis într-o temniţă la Babilon. Între acel început şi acest sfârşit, capitol după capitol, am fost martorii unui dureros declin. Aceasta este situaţia cu orice lucru încredinţat omului! În adevăr, inima omului este înşelătoare şi incurabilă. Iar Ezechiel, a cărui voce s-a făcut auzită în timpul acestei perioade a captivităţii, confirmă aceasta în exclamaţia lui venind din adâncul inimii: „Cât de slabă îţi este inima - zice Domnul Dumnezeu - de faci toate acestea! ..." (Ezechiel 16.30)
Este consolant să vedem cum din aceste ultime versete străbate o mică licărire: un atât de slab început al restaurării. Dumnezeu ne arată că lucrarea Lui nu s-a încheiat. Ultimul cuvânt va fi al Lui când, după falimentul tuturor acestor împăraţi, va apărea Hristos, Fiul lui David, adevăratul împărat al lui Israel.

18 august 2013

Inchinare in biserica penticostala din Padova


Astazi am avut ocazia sa merg intr-o Biserica Penticostala, aici in Padova.
O biserica  cu o arhitectura frumoasa, cu vreo 300 de membri de diferite nationalitati. Desi nu toti au fost prezenti, fiind  perioada concediilor si multi fiind plecati, cu toate astea am avut ocazia sa vad si romani, care de altfel inca de la intrare erau in prag asteptand credinciosii, dand mana cu ei, dar vazand ca suntem romani cu atat strangerea de mana a fost mai calduroasa.
Ne-am bucurat in mijlocul lor si am simtit prezenta lui Dumnezeu, si'I dam slava Domnului ca indiferent de culoare, de nationalitate, Numele LUI este inaltat.
Tare mult mi'a placut aceasta imagine cu Sfanta Scriptura !
"Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi, Dumnezeu este dragoste"
1Ioan 4: 16

Hrana ta zilnica !

18 August
2 Împăraţi 25.1-17
Exasperat de spiritul de revoltă al împăraţilor lui Iuda, Nebucadneţar se ridică pentru a treia oară împotriva Ierusalimului, îl înconjoară şi pătrunde în el după un asediu care durează mai mult de un an. De această dată nu mai există milă pentru oraşul orgolios. Începând cu templul, totul este complet distrus prin foc. Zidurile îi sunt demolate şi locuitorii sunt duşi în captivitate. Zedechia suferă consecinţele crude ale propriei îndărătnicii.
 Numai câţiva lucrători ai câmpului sunt lăsaţi în ţară.
Apoi gărzile caldeene îşi dezlănţuie mânia asupra templului, care pentru ei era simbolul rezistenţei. Nesatisfăcuţi doar cu incendierea lui, reuşesc să-1 sfărâme şi să ia cu ei măreţele-i coloane de bronz, marea de bronz, piedestalele şi restul vaselor. Oare de ce v. 16 şi 17 repetă detaliile de ornament ale coloanelor tocmai în momentul când ele vor dispărea? Fără îndoială, dintr-un motiv foarte dureros: Nu era acolo cea din urmă privire aruncată asupra unui obiect preaiubit, după care inimile lor aveau să tânjească până la sfârşit? Cât de frumoase fuseseră aceste coloane, simboluri ale stabilităţii şi ale puterii, pe care Domnul le va îndepărta de atunci înainte de poporul Său neascultător şi răzvrătit! (1 împ. 7.21).