Versetul zilei

9 noiembrie 2013

Pestisorul si vulpea cea sireata!

Obligata fiind sa stau in pat din cauza unei  raceli  pe care am "luata-o", acum am ocazia de a citi mai mult.Asa ca prin lectura de care am avut parte in aceasta dimineata, mi-a tras atentia o fabula interesanta.

Dornica sa manance un peste proaspat, vulpea sireata s-a tot gandit  cum sa isi satisfaca pofta. S-a asezat pe marginea unui rau, si cand a vazut un pestisor mai la suprafata, a inceput sa ii spuna:
"Dragul meu peste, pentru ca iti vreau numai binele, vreau sa te avertizez sa nu cobori in adanc pentru ca viata iti va fi in primejdie.Sunt muti pesti mari care abia asteapta sa te inghita, te sfatuiesc asadar sa iesi din apa daca vrei sa iti salvezi viata"
Numai ca pestisorul nu s-a lasat amagit si se hotari sa ii dea raspuns imediat.
"Iti multumesc de grija pe care o ai fata de mine, insa prefer sa raman in apa. Daca in mediul in care traiesc eu, in apa si sunt in primejdie, oare cu cat mai mare va fi primejdia daca voi parasi apa...?"

Dragul meu, de multe ori vine cel rau si ne sopteste tot felul de lucruri si sadeste in mintea noastra tot felul de ganduri aparent frumoase care ne fac sa nu mai fim ascultatori de Cuvantul lui Dumnezeu si sa nu mai ramanem in Dragostea LUI.
Ceea ce spun, spun din propria experienta....Vine cu o oferta atat de bogata incat este aproape imposibil sa refuzam.Poate ca duminica, fiind ziua libera, ti se ofera o ocazie minunata de a merge undeva sa te relaxezi, un strand termal, o plimbare in parc, o excursie la munte, atatea si-atatea oferte super... insa locul unde ti se ofera nu poti sta  in partasie cu Domnul si cu fratii de aceeasi credinta cu tine.
In asemenea locuri viata ne este in pericol. Si-asa ne vin tot felul de ganduri, avem tot felul de lupte chiar stand in partasie, darmite sa nu ramanem in locul in care Dumnezeu ne-a asezat, in locul in care El  este prezent...?
Aceleasi caracteristici le are si vulpea si diavolul, AMANDOI SUNT SIRETI.
Astazi Dumnezeu vrea sa constientizam fiecare la ce risc ne expunem daca ne lasam amagiti si dam ascultare la soapta celui rau.
Ramai in ascultare, cauta partasia si Dumnezeu te va calauzi prin Duhul si iti va fi alaturi in orice situatie!

O dimineata binecuvantata!

M-am trezit cu o cantare minunata.
Eu voi trai, stiind ce e iertarea
Vesel voi fi, caci Tatal m-a salvat
Numele meu l-a scris in Cartea Vietii
Sunt fiul Sau, de moarte m-a salvat.

Fiind iertat, ii voi ierta pe altii,
Porunca Ta ostenit voi asculta
.

Eu voi trai, stiind ce este mila
Am fost iubit, deci voi iubi si eu
Nu voi lasa ca teama sa ma-nvinga
Voi asculta, Cuvantul Tau mereu.

Iar cand ai mei, frati vor fi in nevoie,
Voi fi prezent sa ii ajut si eu.

A Ta Imparatie fa sa vina
Puterea Ta sa creasca-n mine-as vrea
A vietii paine vreau sa dau cu cinste,
Prin mine hrana da flamanzilor.

Numele Tau sa-L port vreau in sfintenie,
Ca toti din jur sa vada Slava Ta

Amin, Amin, Amin

Hrana ta zilnica!

9 Noiembrie
2 Cronici 34.1-7 şi 34.29-33

Iosia semnifică: „Cel căruia Dumnezeu îi poartă de grijă". Şi toţi credincioşii am avea dreptul să purtăm acest nume frumos, însoţit încă de la naştere de această purtare de grijă, la vârsta de şaisprezece ani, Iosia începe să-L caute pe Domnul. El întreprinde apoi marea lucrare de trezire pe care am văzut-o în 2 Impăraţi 22 şi 23.
Şaisprezece ani este poate vârsta unora dintre cititorii noştri. Ei nu mai sunt copii; viaţa li se deschide înainte cu toate posibilităţile ei. Tinereţea reprezintă un capital preţios, oferit de Dumnezeu. Cum îl vor folosi? Unii îl irosesc prosteşte ... şi îi culeg mai apoi roadele amare. Alţii, mai prudenţi din punct de vedere omenesc, îşi dedică zilele tinereţii pentru pregătirea unei poziţii avantajoase, în sfârşit, alţii, cei mai înţelepţi, procedează precum Iosia. Întâi îl caută pe Domnul, apoi pun totul în acord cu voia Lui (Matei 6.33). Legea a fost regăsită în templu în timpul acestor strădanii. Pentru a face tot poporul să beneficieze de ea, Iosia trebuie să-i oblige să-L slujească pe Domnul (v. 33). Este semn rău! Oare ascultarea faţă de Domnul nu trebuie întotdeauna să izvorască din dragostea noastră pentru El? ,Aceste cuvinte pe care ţi le poruncesc astăzi să fie în inima ta" spunea Moise poporului în momentul când le dădea această carte (Deut. 6.6).

8 noiembrie 2013

E toamna iar....

A câta oară spun: e toamnă iară?
A câta oară roade îmi culeg?
A câta oară ochii-mi numărară
Cocorii-n cârduri, cârduri când plecară?
Ai ştii să-mi spui acum a câta oară?

În geamul meu bat frunze-ngălbenite.
Desprinse de pe ramurile lor,
În ele văd o lume pe sfârşite
Sunt triste frunzele... sunt ruginite
Ai şti să-mi spui ceva din taina lor?

Din tot ce-a fost, rămâne-va sămânţa.
Viaţa nouă-n rodul copt, cules.
Aceasta va rămâne-n primăvară
Pentru eterna, fericita Ţară
Ca o comoară-n tainic înţeles.

A câta oară spun: e toamnă iară?
Şi-a câta oară frunze-mi bat în geam?
Când an de an cocorii se-nşirară
De ce să mai întreb a câta oară?
Îmi spun toţi anii mei desprinşi din ram!

Odată, n-oi mai întreba: "a câta oară"?
Căci forma vieţii din trecut s-a dus...
În existenţa mea spirituală
În noua şi cereasca primăvară
Nemuritor voi fi lângă Isus!

Ziditi-va sufleteste !

Iuda 1:20-21
Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică

Daca citim cateva versete inaintea celui pe care l-am scris, vedem ca acest indemn a fost dat in mod special, pentru o anume perioada. Care-i perioada...? "Vremurile din urma"(vers.18)
Ziditi-va sufleteste !
Intr-o vreme cat se poate de grea spiritual vorbind, desi daca stau si ma gandesc, este grea nu numai spiritual ci si pe plan pamantesc, Crestinii sunt sfatuiti de ap. Iuda sa stea tari in credinta. De fapt inca din primul verset al acestui capitol gasim aceleasi sfaturi.
Intrebarea este poti sa rezisti intr-o vreme ca aceasta, daramite sa te mai zidesti...?
Eu cred ca da...!
 Cateva sfaturi pentru a putea sta tari in credinta si a fi ziditi sufleteste:
  1. Studierea Scripturii!
  2. Rugaciunea!
  3. Ascultarea de Dumnezeu!
  4. Asteptand venirea Domnului ! 
In Cuvantul lui Dumnezeu vom gasi in orice vreme si in orice situatie  in care ne gasim, cuvinte de incurajare.
Rugaciunea este calea prin care Domnul se descopera. Rugaciunea facuta prin Duhul ne va putea calauzi in tot ceea ce trebuie sa facem si Duhul ne va da putere sa biruim orice lupta care se va abate asupra noastra.
Isus a spus:"Rămâneţi în dragostea Mea", ori asta cere ascultare neconditionata fata de Dumnezeu.
Revenirea lui ISUS este nadejdea noastra, si daca nu ne-ar fi lasat aceasta promisiune, sincer nu as fi inteles sensul vietii noastre pe pamant

Hrana ta zilnica!

8 Noiembrie
2 Cronici 33.14-25

Nu numai că harul lui Dumnezeu se lasă mişcat de rugăciunea stăruitoare a lui Manase, dar îi oferă încă o dată ocazia să repare, într-o anumită măsură, răul pe care-1 făcuse mai înainte. În adevăr, există întoarceri la Dumnezeu şi pe patul de moarte. Dar dacă aceste întoarceri oferă posibilitatea salvării sufletului, ele nu mai lasă timp pentru a-I mai putea servi Domnului aici jos, pe pământ. Şi asta ar fi o pierdere mare pentru eternitate! (2 Corinteni 5.10; 1 Corinteni 3.15).
Dovada convertirii este dată de roadele ei. Toată Iuda este martoră a convertirii lui Manase. Falşii dumnezei, pe care-i servise atât de mult, sunt respinşi; închinarea la idoli este înlocuită de închinarea faţă de Domnul, în adevăr, semn al unei adevărate convertiri (1 Tesaloniceni 1.9). Acest cuvânt semnifică o întoarcere, o schimbare completă a direcţiei. Domnul Isus devine scopul vieţii, iar întreaga energie pusă până atunci în slujba lumii şi a păcatului este înlocuită prin devotamentul faţă de Domnul.
Amon n-a tras nici un profit de pe urma exemplului tatălui său (Ieremia 8. 12). Smerenia nu îşi găseşte loc în inima lui. De aceea trece „ca floarea câmpului" după expresia profetului: „Vântul Domnului suflă peste ea" (Isaia 40.6-7).

7 noiembrie 2013

Un lucru ciudat....intr-o noapte binecuvantata!

Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor.2 Timotei 4.3

Un lucru ciudat
Cu ani de zile în urmă călătoream la bordul unei nave. Era seară; soarele apunea ca într-o mare de foc. Era o privelişte pe care nu o întâlneşti oricând. În vest, cerul strălucea de măreţia soarelui ce apunea şi sclipiri de un roşu aprins străbăteau suprafaţa apei. Lângă mine stătea un domn care era tot aşa de încântat ca şi mine de măreaţa privelişte şi vorbea despre aceasta aşa cum numai un artist şi un admirator al marilor spectacole ale naturii o poate face. La sfârşit i-am spus: „ştiţi, domnule, că Dumnezeu, a cărui mână a pictat această scânteiere a apusului, ne iubeşte?“ Omul s-a uitat la mine un moment, nu batjocoritor, ci cu mânie în ochi, apoi, fără nici un cuvânt, mi-a întors spatele şi s-a dus de partea cealaltă a vasului. Tot restul călătoriei m-a evitat. Pare un lucru ciudat că menţionarea dragostei lui Dumnezeu să afecteze astfel pe un om. Cât de adevărat este că a venit vremea când oamenii nu pot să suporte învăţătura sănătoasă!
 Sper să nu fie aşa cu cititorul acestor rânduri.

sursa: Samanta Buna 

Va doresc o noapte binecuvantata !

Luptele spirituale in viata credinciosilor!

Daca esti copilul lui Dumnezeu sa nu te gandesti vreodata ca vei fi scutit de necazuri, dar....niciodata!
Daca esti copilul lui Dumnezeu si treci prin incercari si suferinta, niciodata sa nu iti treaca prin cap ca Dumnezeu te-a parasit.Scriptura ne spune ca Dumnezeu este credincios, dar aceasta credinciosie a LUI fata de noi, nu ne va scuti de necazurile de pe acest pamant.
2 Tesaloniceni 3:3
Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.
Dealtfel am si fost avertizati inca de la inceput ca in lume vom avea necazuri. Noi suntem inca in  lume, si ma refer ca "locatie".
Ioan 16:33
V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”
Si cu toate aceste avertizari pe deoparte, care pe de alta le consideram si sunt  incurajari, iata ca ajungem uneori sa ne punem atatea intrebari..."de ce oare trebuie sa trecem pe aici?"
Eu una am incercat sa caut un raspuns si sunt convinsa ca sunt atatea motive pentru care trebuie sa suferim, insa astazi am inteles care este unul dintre motive si de ce trebuie sa avem parte de suferinta in viata de incercari, de-aceea  am  sa incerc sa asez cateva randuri condusa de lumina Cuvantului.
In primul rand  cand spunem necazuri si suferinta ne ducem cu gandul la boala, moarte, despartire sau mai stiu eu ce alte stari, insa eu vorbesc de altfel de suferinte si incercari, ma refer la luptele spirituale pe care le avem de dus in fiecare zi.Acum e drept ca si luptele difera de la persoana la persoana si toate acestea sunt in functie de treapta spirituala pe care te gasesti. Cand te intorci la Domnul ai un fel de lupte, pe masura ce te apropi si incepi sa-L cunosti tot mai mult pe Domnul, incepi sa te adancesti in El, sa iti doresti cu ardoare sfintenia, este clar ca treci la alt nivel de lupte.
Daca la inceput trimite diavolul un slujitor al sau cu care sa lupti, pe masura ce urci in credinta, trimite mai unul, si mai unul, pana ajunge sa trimita o  intreaga ostire, si ma rog ca Domnul sa zadarniceasca orice plan pe care il urseste impotriva copiilor Domnului.
Motivul pentru care sufera intreaga omenire este clar, "caderea lui Adam in pacat", si asta a condus la suferinta noastra, insa adeseori suferim si din cauza propriei noastre neascultari, si asta aduce cu ea consecinte grave.Multi sunt afectati si sufera doar cand persoana lor este in cauza, cand destinul lor este in joc, insa mai sunt si oameni neprihaniti care sufera doar cand privesc in  jur si vad in ce lume corupta si vad in ce  pacat si mizerie se zbate omenirea.
Suferinta poate fi de doua feluri:
-suferinta trupeasca
-suferinta spirituala.
 Doare si trupul cand suferi, insa mai mult  doare sufletul.
Cea mai apriga lupta cu sufletul o avem cu diavolul, si eu una recunosc ca sunt intr-un razboi deschis, zilnic.Pe masura ce imi doresc sa-L cunosc mai mult, si  doresc sfintirea in fiecare zi, chiar daca nu reusesc de fiecare data, lupta devine din ce in ce mai apriga.
Sa nu uitam cine era Lucifer si ce rol avea Lucifer la inceput.
„Ajunseseşi la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe.
 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald şi cu aur; timpanele şi flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut. Erai un heruvim ocrotitor cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
 Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.
Ezechiel  12:15
Cu 700 de ani in urma, prorocul Isaia vorbea despre acest inger in vers.12 din Isaia 14
"Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor!".
Daca merg inapoi in Ezechiel 28, pe langa faptul ca era de o frumusete desavarsita si de o intelepciune rara, inteleg ca era unul din ingerii care a condus lauda si inchinarea.Uitati-va in vers.13/b, : "... timpanele şi flautele erau în slujba ta..."
Sincer cred ca a fost un inger favorizat, insa datorita faptului ca  nu s-a multumit cu acest rol si i s-a ingamfat inima, datorita faptului ca a dorit sa i se dea slava si lui, nu numai lui Dumnezeu si Fiului Sau, iata ca nelegiurea a inceput sa isi faca cuib in sufletul sau.
In vers. 17 din acelasi cap. din Ezechiel scrie:
Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta. De aceea te arunc la pământ, te dau privelişte împăraţilor
Acum stau si ma intreb...oare este greu sa intelegem de ce atata ura pe urmasii lui Isus, de ce suferim atat de mult, de ce suntem incercati asa de tare ?
Incepand din momentul in care a fost aruncat jos, a inceput o lupta impotriva  celor care I se inchinau lui Dumnezeu, si de-atunci lupta continua, continua si parca nu are sfarsit.Din acel moment nemultumirea lui a fost declarata pe fata, pentru Dumnezeu. Si-a luat cu el o parte din ingeri si a inceput razboiul, insa Domnul va aduce curand ziua eliberarii noastre, ziua cand lupta va inceta si el va fi nimicit pentru totdeauna.
Acuma, daca stam si ne uitam la zilele pe care le traim, si aici ma refer doar la cei care cauta sfintenia lui Dumnezeu, pentru ca doar acestia pot vedea acest lucru, vedem ca pe masura ce venirea lui Isus se apropie si luptele sunt tot mai intense, incercari tot mai mari, ispite tot mai multe, suferinte tot mai puternice, si asta doar pentru ca stie ca i se apropie sfarsitul.
Apocalipsa 12:7-9
 Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer. Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui.
Prezenta lui pe pamant este  simtita si este vizibila. Sa ne amintim de Iov, cand Dumnezeu l-a intrebat pe Satan :
"de unde vii", "de pe pamant" a raspuns el.
Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Şi Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.”, Iov 2:2

  De ce suferim atat de mult, de ce suntem incercati asa de tare ?

Pentru ca suntem urmasii lui Isus!
 
 

 

Hrana ta zilnica!

7 Noiembrie
2 Cronici 33.1-13

Domnia lui Manase bate un dublu record: este cea mai lungă (cincizeci şi cinci de ani) şi cea mai rea. Cum se explică această durată de excepţie, de vreme ce nedreptatea era insuportabilă în ochii lui Dumnezeu? Cunoaştem motivul şi ne minunăm: este răbdarea harului. Să nu uităm că aceasta caracterizează cele două cărţi ale Cronicilor de la un capăt la celălalt. După ce a vorbit lui Mânase şi poporului său, deşi ei n-au vrut să asculte (v.10), Domnul foloseşte limbajul lanţurilor şi al captivităţii, care este, în sfârşit, ascultat. Exemplul lui Manase ne învaţă că nu există păcătos atât de mare căruia Dumnezeu să nu poată să-i schimbe inima. Şi această istorie, din toată Scriptura, este una dintre cele mai încurajatoare. Să nu considerăm niciodată că o persoană este prea mult legată de păcat pentru a nu mai putea fi mântuită.
De asemenea, în această domnie lipsită de evlavie a lui Manase, avem rezumată istoria profetică a lui Israel. Numele acestui împărat semnifică „uitare" şi ne reaminteşte de declaraţia Domnului: „Poporul Meu M-a uitat de zile fără număr" (Ieremia 2.32). Exilul actual al lui Israel sub jugul naţiunilor este consecinţa acestui abandon; dar tot el va fi, ca şi în cazul lui Manase, mijlocul de trezire, în cele din urmă, a conştiinţelor şi a inimilor lor.

6 noiembrie 2013

Mediteaza!

Dupa  8 ore de munca....am sa imi iau o pauza si am sa meditez.
Va invit sa faceti la fel.

Luca 12:16-40
Şi le-a spus pilda aceasta: „Ţarina unui om bogat rodise mult.Şi el se gândea în sine şi zicea: „Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strâng roadele.” „Iată”, a zis el, „ce voi face: îmi voi strica grânarele şi voi zidi altele mai mari; acolo voi strânge toate roadele şi toate bunătăţile mele; şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi înveseleşte-te!” 
 Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?”
Tot aşa este şi cu cel ce îşi adună comori pentru el, şi nu se îmbogăţeşte faţă de Dumnezeu.” Isus a zis apoi ucenicilor Săi: „De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi cu privire la viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca, nici cu privire la trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca.Viaţa este mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea. Uitaţi-vă cu băgare de seamă la corbi: ei nu seamănă, nici nu seceră, n-au nici cămară, nici grânar; şi totuşi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cât mai de preţ sunteţi voi decât păsările! Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge un cot la lungimea vieţii lui? Deci, dacă nu puteţi face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijoraţi de celelalte?
 Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici Solomon, în toată slava lui, n-a fost îmbrăcat ca unul din ei.
 Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puţin credincioşilor?
Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu vă frământaţi mintea. Căci toate aceste lucruri Neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
 Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.
Vindeţi ce aveţi şi daţi milostenie. Faceţi-vă rost de pungi care nu se învechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoţul şi unde nu roade molia.
 Căci unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră.
 Mijlocul să vă fie încins, şi făcliile aprinse.
Şi să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni şi va bate la uşă.
 Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun că el se va încinge, îi va pune să şadă la masă şi se va apropia să le slujească.
 Fie că vine la a doua strajă din noapte, fie că vine la a treia strajă, ferice de robii aceia, dacă-i va găsi veghind!
 Să ştiţi bine că, dacă ar şti stăpânul casei la ce ceas va veni hoţul, ar veghea şi n-ar lăsa să-i spargă casa.
 Şi voi, dar, fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.”

Hrana ta zilnica!

6 Noiembrie
2 Cronici 32.16-33
În cartea 2 împăraţi (cap. 18 şi 19) am citit în detaliu remarcile jignitoare ale lui Rab-Şache, urmate de scrisoarea din partea împăratului Asiriei. Cum răspunde Ezechia? El se roagă! Împreună cu Isaia strigă la Dumnezeu în această privinţă. Iată cea mai mică adunare de rugăciune. Dar Domnul a prevăzut-o şi ea are o putere irezistibilă, conform promisiunii Lui: „Dacă doi dintre voi se vor învoi ... asupra oricărui lucru, orice ar cere, li se va face de la Tatăl Meu care este în ceruri" (Matei 18.19). Vedem astfel pe de o parte doi oameni rugându-se, iar pe de cealaltă parte, o armată formidabilă. Victoria este a primilor; masa atacatorilor este zdrobită, fără ca aceştia să-şi poată explica cum. Şeful lor se întoarce „cu faţa ruşinată (lit: cu ruşinea feţei)", pentru a pieri, la rândul său, asasinat de cei doi fii ai săi.
După împăratul Asiriei vine împăratul spaimelor: Moartea (Iov 18.14), vrăjmaş încă mai înfricoşător, care se prezintă pentru a-1 înghiţi pe Ezechia. Dar şi contra acestuia rugăciunea lui este suverană şi Dumnezeu îl scapă din nou.
Observăm cu tristeţe că această fericită domnie nu se sfârşeşte fără o pată întunecată: o gravă slăbiciune, generată de mândrie, care va fi urmată de umilinţă, iar apoi de restaurare

5 noiembrie 2013

A crede sau a te increde?

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
Am cautat sa vad in dex explicatia a doua cuvinte...si am gasit.
 
A CREDE= A fi încredințat sau convins de un fapt, de existența sau de adevărul unui lucru 
A TE INCREDE= A te bizui, a conta, a te sprijini, a da credit cuiva, sentiment de convingere; lipsă de îndoială 

De atatea ori am auzit aceasta expresie: "eu cred in Dumnezeu", "am credinta in Dumnezeu" , dar oare este suficient...?
Iata ca de la credinta la incredere este un salt mare.
Sa crezi in Dumnezeu e una, dar sa iti pui increderea in El este mult mai mult.
Imi vine acum in minte un verset din Iacov 2:19 "Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!"
Nu este suficient sa crezi ca exista Dumnezeu, dar este suficient sa te abandonezi in mana LUI.Este suficient sa te increzi pe deplin, in orice lucru si in orice loc.
Daca crezi si continui sa te si increzi, deja ai facut un pas mare in credinta.
 

Amintiri.....

Autobuzul opintea pe o sosea cu prea multe gropi. Pe un scaun mai din spate, statea un batranel uscativ, tinand in brate un manunchi de flori de camp. Pe partea opusa, o fetiscana oachesa se uita fascinata la macii, margaretele si albastrelele din bratele batranului. Nu-si mai putea lua ochii de la ele. Razbatea din cand in cand pana la ea parfumul proaspat de flori. Incerca sa priveasca pe fereastra prafuita a autobuzului, dar degeaba. Ca un magnet o atrageau florile batranului.

La urmatoarea statie, batranul dadu sa coboare. Ezita pentru o clipa, dupa care se adresa fetei. "Vad ca-ti plac florile mele. Cred ca sotiei mele i-ar face mare placere sa ti le daruiesc.
 Am sa-i spun ca ti le-am dat tie."

Fata primi florile imbujorandu-se de placere. Urmari apoi pe batranelul uscativ cum se cobori din autobuz si intra pe poarta de fier forjat a unui mic cimitir din apropiere.

Un moment de reculegere pentru cei dragi pe care i-am pierdut!

Si tu Il consideri vinovat?

Traim intr-o societate care se afla la doua extreme.
Cei care Il cunosc pe Dumnezeu stand cu Biblia in mana, Il denatureaza,
 iar cei care nu Il cunosc Il ignora, tocmai pentru faptul ca NU Il cunosc.
Undeva la mijloc este o societate mica care cauta sa faca voia Domnului si sa traiasca dupa legile date de EL, insa aceasta categorie este mica si adeseori nebagata in seama.
Cei mai multi traiesc insa intre aceste doua extreme, iar una din trasaturile comune pe care le au este NEMULTUMIREA.
Daca nu ai bani....Dumnezeu e de vina...
Daca nu ai servici....Dumnezeu e de vina...
 Daca esti bolnav....Dumnezeu e de vina...
Daca esti singur....Dumnezeu e de vina...
Daca nu merge bussines-ul....Dumnezeu e de vina...
Daca  ai pierdut pe cineva drag....Dumnezeu e de vina...
Daca nu ai, daca nu esti, daca nu poti, daca...daca...daca....pentru toate Dumnezeu este vinovat.

Vinovat L-au declarat si cei care L-au condamnat la moarte pe Isus, si totusi Biblia ne spune ca El este nevinovat.
Iuda declara:„Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.”- Matei 27:4
Pilat spune:„Eu sunt nevinovat de sângele Neprihănitului acestuia..."- Matei 27:24
Şi tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi şi înălţat mai presus de ceruri - Evrei 7:26
Tie cum iti merge...?
 Il consideri vinovat  pe Dumnezeu pentru toate..?
Efeseni 5:20
Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos

Hrana ta zilnica!

5 Noiembrie
2 Cronici 32.1-15
Ne puteam aştepta ca „aceste lucruri şi această credincioşie"» plăcute lui Dumnezeu, să-i fie insuportabile marelui Vrăjmaş. Ele l-au făcut să se ridice împotriva lui Israel şi a împăratului lor.
Bucuria pe care o putem experimenta în Domnul nu trebuie să ne facă să uităm de existenţa acestui adversar care dă târcoale în jurul nostru ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită (1 Petru 5.8). Satan deci va prelua ofensiva. El îl îndreaptă împotriva Ierusalimului pe puternicul împărat al Asiriei, care începe prin a adresa poporului un mesaj ameninţător şi perfid: „Ezechia" - le spune el - „vă amăgeşte ca să vă dea morţii prin foamete şi prin sete" (v. 11). Mare minciună! Nu erau cămările templului pline cu grămezi de provizii strânse încă de pe vremea când în ţară era belşug (31.10-11)? Şi, graţie apeductului pe care împăratul tocmai îl construise (comparaţi v. 4 cu 2 împăraţi 18.17; 20.20), în interiorul cetăţii curgea apă proaspătă.
Tot aşa vorbeşte înşelătorul şi astăzi. A-l asculta, încercând totodată să rămânem aproape de Domnul Isus, înseamnă să ne expunem la lipsuri şi privaţiuni. Dar noi ştim că adevărul este
reversul a ceea ce spune el. Hristos este pâinea vieţii (Ioan 6.48, 51) şi sursa de apă vie (Ioan 7.37), în timp ce, în afara Lui, domneşte setea (v. 4)

4 noiembrie 2013

Tema postului in luna noiembrie!

Fiind motivati de sarbatoarea care ne sta in fata, Biserica Elim are ca tema pentru ziua de post a lunii noiembrie, MULTUMIREA!

Efeseni 5:20
Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.

Sunteti invitati sa va alaturati toti cei care considerati ca aveti pentru ce sa Ii  multumiti Domnului.
Oare nu avem fiecare destule motive de multumire...?

Sarbatoare la Elim - 25 de ani !

Nu peste mult timp Biserica Penticostala "ELIM" Timisoara, va avea parte de o sarbatoare deosebita.
In data de 24 noiembrie se vor implini 25 de ani de la inaugurarea acestei cladiri minunate de pe str, Virgil Madgearu, nr.39.

Saptamana din 21.11.2013 si pana in 24.11.2013, vor avea loc servicii de evanghelizare, dedicate aceste sarbatori minunate.Ne vom bucura impreuna cu  multi frati invitati, atat din tara cat si de peste ocean, fratii care au facut parte din aceasta biserica si au ajutat la punerea acestei temelii.
In acesti 25 de ani sunt convinsa ca Dumnezeu a lucrat in chip minunat, asa cum si astazi de altfel lucreaza cu putere. 
Aici oamenii L-au cunoscut pe Dumnezeu, au fost eliberati, au fost vindecati, aici au trait experiente minunate, aici Duhul Sfant a facut lucrari minunate si  puterea Lui  a fost cunoscuta pretudindeni.
 Nu stiu cati mai sunt in viata dintre aceia care au ajutat la punerea pietrei de temelie, dar cu siguranta ii voi cunoaste in aceea zi, cu ajutorul Domnului.
De-aceea,  lansez o invitatie pe-aceasta cale tuturor celor care doresc sa ia parte la acest eveniment alaturi de noi si in mod deosebit celor care sunt in afara granitelor tarii noastre, si se vor afla  in aceasta perioada in Timisoara.
Sunteti invitati si asteptati cu drag sa ne bucuram impreuna!

Hrana ta zilnica!

4 Noiembrie
2 Cronici 31.9-21
Împăratul îi întreabă pe preoţi şi pe leviţi cu privire la „grămezi". În acelaşi fel, Domnul ia notă de tot ceea ce dăm (sau nu dăm) pentru El. Vor fi totdeauna lucruri puţine: „cinci pâini de orz şi doi peştişori", dar El le poate transforma în „mare abundenţă". Şi încă va mai rămâne ceva după ce fiecare se va fi săturat (v.10; vezi Ioan 6.12 şi de asemeni Maleahi 3.10). Nimic din ceea ce ne dă Dumnezeu nu trebuie să se piardă sau să se risipească.
Sunt desemnaţi supraveghetori şi administratori. Funcţiile lor constau pentru unii în a veghea asupra proviziilor, iar pentru ceilalţi în a „împărţi cu credincioşie fraţilor lor" (v. 15). „încolo", spune apostolul, „se cere administratorilor ca fiecare să fie găsit credincios" (1 Corinteni 4.2). Pavel însuşi a dat un exemplu în acest sens, când a mers personal la Ierusalim ca să ducă darurile strânse pentru sfinţii de acolo (Romani 15.25-26; 1 Corinteni 16.3-4). Dar această credincioşie este la fel de importantă când este vorba de hrana spirituală a poporului lui Dumnezeu.
Ezechia a făcut ceea ce era bine şi drept şi adevărat. „A lucrat cu toată inima". Frumos rezumat al activităţii sale. Fie ca Domnul să poată spune acelaşi lucru despre fiecare dintre noi la sfârşitul lucrărilor noastre!

3 noiembrie 2013

Sculaţi-vă şi rugaţi-vă....!

Luca 22:4 
 „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”
Luca 22:46
 „Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”
 
 Cand a mers  ISUS pe muntele Maslinilor sa se roage, ucenicii L-au insotit. Inainte de a se retrage cativa pasi mai incolo pentru a sta de vorba cu Tatal Sau, Isus le-a spus ucenilor sa se roage ca nu cumva sa cada in ispita, apoi S-a retras, Si-a ridicat ochii spre cer, rugandu-l pe Tatal sa departeze durerea aceasta de la El daca este cu putinta. Sufletul Sau era cuprins de durere si vers 44 descrie ce era avea in suflet: 
"a ajuns într-un chin ca de moarte şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge care cădeau pe pământ".
Am vazut de multe ori oameni cu sudoare pe frunte, insa niciodata nu am vazut ca sudoarea fruntii, picaturile acelea sa fie transformate in picaturi de sange....
Niciunul  dintre noi nu am simtit niciodata ceea ce a simtit ISUS, nici macar ucenicii nu au simtit desi erau alaturi de El si EL era in mijlocul lor, dovada ca au adormit.
 „Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”
 
Iata ca rugaciunea este singura arma impotriva celui rau, cel care ne duce zi de zi in ispita. 
Sculaţi-vă şi rugaţi-vă....!
Suntem in mijlocul ispitei, daca nu ne vom trezi si nu ne vom ruga...vom cadea in ispita. 
"Tata............. şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău.”
Luca 22:4 
 „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”
.

Hrana ta zilnica!

3 Noiembrie
2 Cronici 31.1-8
Israeliţii care au răspuns chemării lui Ezechia au trăit experienţa prezenţei Domnului şi a bucuriei pe care ea o aduce. Ei pleacă acum, plini de entuziasm, pe întreg cuprinsul ţării, pentru a distruge toate urmele religiei idolatre. După ce au experimentat în mod personal valoarea adevăratei închinări din partea lui Israel, ei realizează acum cât de mult se depărtaseră de ea înainte.
Acesta este un adevăr de o importanţă vitală! Pentru a fi în stare să judeci răul, trebuie înainte de orice să-L fi întâlnit pe Domnul. Nu poţi să-i ceri cuiva să respingă lumea şi idolii ei; asta ar însemna să-ţi pierzi timpul. Mai întâi trebuie să-i conducem la Isus şi apoi să aşteptăm roadele. Iată lecţia pe care ne-o oferă aici Ezechia!
Binefacerea nu se desparte de celelalte jertfe (vezi Evrei 13.15-16). Cele dintâi roade şi zeciuielile sunt strânse în grămezi în perioada dintre cele două mari sărbători anuale care au urmat celei a Paştelui: Cincizecimea, în luna a treia, şi sărbătoarea Corturilor, în luna a şaptea (v.7). Împăratul aduce din averile lui ceea ce este necesar pentru arderile-de-tot şi poporul îl imită, cum făcuse deja când distrusese falşii dumnezei. Forţa exemplului este mai mare decât cea a cuvintelor. Să nu uităm faptul acesta şi în ceea ce ne priveşte pe noi (vezi 2 Tes. 3.7-9).